Behringer UB-Xa (update)

νο μανυ χανυ
image.gif

Για'σένα το λέω, επειδή προσφάτως το κοίταζες/ζαχάρωνες..
Το ζαχαρώνω όντως, είναι εξαιρετικό synth μέσα κι έξω. Τα μόνα μείον που του δίνω -και είναι σοβαρά- είναι η αστεία πολυφωνία, η bi-timbrality του και η υψηλή τιμή του. Αν και απ'τα €2,750 το κατέβασαν πριν μερικές μέρες στα €2,555, παραμένει πάρα πολύ ακριβό. Για την δε 16ρα πολυφωνία και τα 2-part multitimbrality,  τι να πει κανείς? 16ρα πολυφωνία διέθετε το DX7 πριν ακριβώς 40 χρόνια, και bi-timbrality το DX7 II πριν από 37 χρόνια!

Και μην μου πει κανείς την καθιερωμένη μπούρδα που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια από διάφορα fanboys ότι και καλά κάποια synths είναι πολύ απαιτητικά σε υπολογιστική ισχύ, γι αυτό είναι εξοπλισμένα με ισχυρούς πανάκριβους επεξεργαστές με αποτέλεσμα να πωλούνται πανάκριβα, γιατί θα του απαντήσω ότι τα περισσότερα synths ανεξαρτήτως τιμής και τεχνολογίας δεν έχουν δει ακόμα διπύρηνο επεξεργαστή ούτε σε φωτογραφία. Μονοπύρηνους έχουν τα περισσότερα synths, με ταχύτητες μάλιστα κάτω του 1ος GHz!? Εδώ smartphones κάτω των...€80 τρέχουν οκταπύρηνους επεξεργαστές, τι συζητάμε τώρα?

Στα €2,555 που παίζει το Iridium keyboard θα το περίμενα τουλάχιστον με 128ρα πολυφωνία και 16-part multitimbrality, τότε η τιμή αυτή θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογηθεί. Πέρα από τα παραπάνω αρνητικά πάντως παραμένει ένα πανίσχυρο και unique synth και αν μπορούσα άνετα θα το αγόραζα. Αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, πρώτος στόχος αγοράς ήταν και παραμένει το νέο flagship-κουκλάκι της μαμάς Yamaha.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Το waldorf βασιζεται σε 4πυρηνο arm επεξεργαστη.

Πριν πανηγυρισουμε ομως ? να πουμε οτι αυτου του ειδους οι επεξεργαστες εχουν καμια 50αρια φορες πιο χαμηλα benchmarks απο εναν σημερινο i5 ?

Οποτε, με δεδομενο οτι το synth εχει πανω physical modelling, resynthesis κλπ, παλι καλα να λεμε που εχει 16 φωνες ? Good job waldorf ?

Η apple βεβαια εχει δειξει με τον M1 οτι οι ARM επεξεργαστες μπορουν να γινουν ακρως ανταγωνιστικοι, αλλα ωσπου να φτασουν τοσο εξελιγμενοι επεξεργαστες στα hardware synth θα περασει καιρος.

αυτου του ειδους οι επεξεργαστες εχουν καμια 50αρια φορες πιο χαμηλα benchmarks απο εναν σημερινο i5...
...και κοστίζουν χοντρικά στην Waldorf ψίχουλα. Οπότε όχι, οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούν δεν δικαιολογούν την πολύ υψηλή τιμή των synths τους. Είπαμε, δύο είναι οι δικαιολογίες-παραμύθια που έχουν υιοθετήσει κάποιες μικρές εταιρείες κατασκευής digital synths για να δικαιολογήσουν τις γελοία υψηλές τιμές τους, η πρώτη είναι οι ισχυροί (άρα -και καλά- πανάκριβοι) επεξεργαστές που χρησιμοποιούν, και η δεύτερη τα αναλογικά φίλτρα. Η δε δικαιολογία των αναλογικών φίλτρων, αυτό το νέο φρούτο, δικαιολογεί -πραγματικά αυτή τη φορά- και την μειωμένη (σε επίπεδα δεκαετίας '80s) πολυφωνία των synths τους, όχι όμως και την υψηλή τιμή τους. 
Τόσο μαζεμένο "σανό" στην synth βιομηχανία δεν έχει ξαναπέσει. image.gif

• Συμφωνώ
Reactions: manosx
Τόσο μαζεμένο "σανό" στην synth βιομηχανία δεν έχει ξαναπέσει.Προβολή συνημμένου 41143
Έλα ρε συ Κώστας, υπήρξε ποτέ καμιά περίοδος στη synth βιομηχανία που ΔΕΝ έπεφτε σανό με το τσουβάλι; Απο το ψηφιακό σκηνικό των early 80s κι ύστερα, πάει το σανό σύννεφο. Πρέπει κάποιος να είναι ηλεκτρονικάριος για να μπορεί να διακρίνει μέσα απο το παραμύθι που πουλάνε όλοι αυτοί 40 χρόνια τώρα. Απλώς βλέπουνε οτι οι νέες γενιές δε "το'χουν" με τα τεχνικά specs όπως οι παλιοί και άλλαξαν τη προσέγγιση. Αλλά το κοροϊδιλίκι πάντα θα συνοδεύει τις τακτικές τους.

ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογει την υψηλη τιμη των ΟΛΩΝ των μουσικων οργανων.

Ειναι μια σχετικα μικρη σε ογκο αγορα, με οτι συνεπαγεται στον επιμερισμο των παγιων και R&D εξοδων, και με αγοραστες που εχουν τρομερα κολληματα με το hype, το brand value και το influencing. Οποτε οι εταιριες του δινουν και καταλαβαινει.

Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τομεας των μουσικων οργανων που να μην ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ υπερτιμημενος. Ακομα και το μουσικο software, ενα γαμημενο eq plug in κανει παραπανω απο το λειτουργικο ? για να σου δωσει τον ιδιο αλγοριθμο με αλλο UI ?

Το ΜΟΝΟ πραγμα που δε σου τρωει τσαμπα λεφτα, ειναι ενα PC DAW βασισμενο στο freeware. Και εκει ακομα θελει να προσεξεις, γιατι περιμενουν σα κορακια να σε αρμεξουν με κατι καρτες ηχου στο θεο και midi controllers ακριβοτερους και απο synths.

Αν δε σε βολευει ομως η φαση του software, αναγκαστικα πληρωνεις τα χιλιαρικα σα μαρουλοφυλλα για επεξεργαστες του πεταματου. Μηπως και το montage εχει τιποτα καλυτερους; 16 πολυφωνια εχει και αυτο στη virtual analog συνθεση, οταν ηρθε η ωρα να κανει κατι cpu hungry ΤΣΑΚ, κωλοκατσε και αυτο.

• Συμφωνώ
Reactions: Ioan Eko
 Το ΜΟΝΟ πραγμα που δε σου τρωει τσαμπα λεφτα, ειναι ενα PC DAW
Αυτό. Για σοβαρή δουλίτσα PC Daw. Αν και λάτρης των αναλογικών η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Τα υπόλοιπα είναι πολυτέλειες. 

Εδώ smartphones κάτω των...€80 τρέχουν οκταπύρηνους επεξεργαστές, τι συζητάμε τώρα?

Το κόστος ενός είδους, καθορίζεται από τη σχέση προσφοράς και ζήτησης και από ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

Θες ένα καινούργιο DX1 το 2023; Ας πούμε ότι θες.

Υπάρχει; Όχι, δεν υπάρχει.

Το θέλεις πολύ; Ε, η τιμή θα ανέβει στα Ουράνια.

Ο απολογισμός που κάνετε σε "επεξεργαστική ισχύ" ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο, δεν σχετίζεται με το θέμα που συζητάτε. Αν αύριο μειωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων smartphones-προς-πώληση, και η ζήτηση παραμείνει ίδια, δεν θα κάνουν 80 ευρώ, αλλά πολύ περισσότερο.

• Haha
Reactions: cos_dr
 Aυτο ισχυει στον ιδεατο κοσμο.

Στον πραγματικο κοσμο, και εφοσον μιλαμε για εξειδικευμενα προιοντα και αναγκες, υπαρχει ανελαστικοτητα στην προσφορα και τη ζητηση.

Ουτε απειρες εταιριες υπαρχουν που μπορουν να βγαλουν π.χ. ενα τοσο κομπλαδουρα οργανο σαν το montage, ουτε ο Καταρακτης μπορει να κανει τη δουλεια του montage με ενα moog. ?

Οποτε, αν θελεις workstation τουμπανο, πληρωνεις κατι (πολυ ) παραπανω. Ποσο μαλλον αν θελεις και το οργανο σου να εχει το σηματακι της moog, της Fender η της Gibson, εκει σκας μπαγιοκο μονο για το σηματακι, σαν την apple και την gucci ενα πραγμα. ?

Εκτος αν νομιζεις οτι σκανε πεντοχιλιαρα για μια τσαντα επειδη υπαρχει ελλειψη σε τσαντες και σακουλες ?

Ουτε απειρες εταιριες υπαρχουν που μπορουν να βγαλουν π.χ. ενα τοσο κομπλαδουρα οργανο σαν το montage, ουτε ο Καταρακτης μπορει να κανει τη δουλεια του montage με ενα moog. ?

Σωστά, και αυτό που γράφεις κρατάει την τιμή του Montage στα 214 ευρώ x 18 μήνες (τι περιμένεις Καταρράκτη;). Αν (αν, λέμε) υπήρχαν άπειρες εταιρείες που να μπορούν να βγάλουν ένα Montage (όπως υπάρχουν τόσες που βγάζουν κινητά τηλέφωνα, που αναφέρθηκαν σαν παράδειγμα), τότε η τιμή θα ήταν διαφορετική. Το ίδιο πράγμα με 'μένα είπες, δεν βλέπω που προέκυψε ο "ιδεατός κόσμος". Και στον ιδεατό, και στον πραγματικό, και στον προηγούμενο, και στον επόμενο, το κόστος ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας καθορίζεται από τη σχέση προσφοράς και ζήτησης.

Ένα καλό παράδειγμα, για το οποίο ακούω καθημερινά, είναι το κόστος στέγης στην Αθήνα. Τα ίδια, άθλια καταγώγια που παριστάνουν τα διαμερίσματα, τώρα στοιχίζουν πολύ ακριβότερα. Ένας φίλος μου έλεγε πως η αδελφή του βρήκε ένα σπίτι στα 200 ευρώ, που είναι μικρότερο από το δωμάτιό του. Τι άλλαξε και ανέβηκαν οι τιμές; Σίγουρα όχι οι "προδιαγραφές" των σπιτιών.

Ακτος αν νομιζεις οτι σκανε πεντοχιλιαρα για μια τσαντα επειδη υπαρχει ελλειψη σε τσαντες και σακουλες

Τώρα το είδα αυτό. Είναι κλασσικό παράδειγμα υπέρ αυτού του αξιώματος που έγραψα, δεν ξέρω αν το αναφέρεις ως εξαίρεση. Δεν σκάνε πεντοχίλιαρα για καμία τσάντα και καμία σακούλα. Η επιθυμία να αποκτήσεις κάτι, δεν υπακούει πάντα σε λογική (αλλιώς δεν θα είχαμε επάγγελμα, αγαπητέ).

• Συμφωνώ
Reactions: Ioan Eko
  Ο ιδεατος κοσμος ειναι αυτο που λες ακριβως:

Αν (αν, λέμε) υπήρχαν άπειρες εταιρείες που να μπορούν να βγάλουν ένα Montage (όπως υπάρχουν τόσες που βγάζουν κινητά τηλέφωνα, που αναφέρθηκαν σαν παράδειγμα), τότε η τιμή θα ήταν διαφορετική.
 ΑΝ.

Δεν υπαρχουν ομως, και δεν υπαρχουν ΠΑΡΟΛΟ που το περιθωριο κερδους σε αυτα τα προιοντα ειναι μεγαλο. Επειδη δηλαδη μιλαμε για niche προιοντα, ο καταναλωτης πληρωνει μεν μεγαλο καπελο, αλλα το καπελο αυτο δεν προσελκυει τον επιπλεον αριθμο εκεινο των εταιριων που οταν μπουν στο παιχνιδι θα ριξουν τις τιμες. Διοτι ακριβως ειναι μια niche αγορα, και που να μπλεκεις, καλυτερα να επενδυσεις σε κατι πιο σιγουρο, π.χ. σε ακινητα στην Αθηνα ?

Οποτε το καπελο παραμενει, και ο Καταρρακτης μενει με το παγωτο.?

Οποτε το καπελο παραμενει, και ο Καταρρακτης μενει με το παγωτο.?

Όχι, όντως, τώρα το κοίταγα, με 18 200άρια το παίρνει εγκαίρως για να πει τα κάλαντα.

Έτοιμος ήμουν, προ πενταλέπτου.

Ευτυχώς κτύπησε το τηλέφωνο.

• Haha
Reactions: manosx
Έλα ρε συ Κώστας, υπήρξε ποτέ καμιά περίοδος στη synth βιομηχανία που ΔΕΝ έπεφτε σανό με το τσουβάλι;
To σανό υπάρχει -γενικώς- στο εμπόριο από την πρώτη μέρα που ανακαλύφθηκε το εμπόριο. Σανό και εμπόριο πάνε μαζί, το θέμα είναι να σου κόβει λίγο, να είσαι σχετικά ενημερωμένος και να μετριάσεις όσο μπορείς την ποσότητα σανού που καταναλώνεις, γιατί λίγο-πολύ όλοι καταναλώνουμε σανό, τουλάχιστον ας το εμπεδώσουμε κι ας το κάνουμε με την θέληση μας.

Πιο πάνω σου έγραψα για το Iridium ότι «πέρα από τα παραπάνω αρνητικά, παραμένει ένα πανίσχυρο και unique synth και αν μπορούσα άνετα θα το αγόραζα». Θα το αγόραζα λοιπόν σ'αυτή την πολύ υψηλή τιμή ξέροντας εκ των προτέρων ότι είναι overpriced και τρώγοντας κι εγώ το σανό μου. Λίγο σανό που και που δεν βλάπτει, χορταράκι του Θεού είναι, τόσα εκατομμύρια ζώα το τρώνε καθημερινά, έπαθαν κάτι?  image.png

Αντιθέτως, η υπερκατανάλωση σανού είναι που πειράζει. Έτσι, το Iridium keyboard στα €2,555 "τρώγεται", το ακριβώς ίδιο synth όμως στην μορφή του Quantum και στα €4,900 δεν τρώγεται με τίποτα. Eκεί δέκα-δέκα να τρως τα Gaviscon και τα Simeco δεν την γλυτώνεις την βαρυστομαχιά.

Ποιες άλλες περιπτώσεις δεν παλεύονται με κανένα αντιόξινο? 3rd Wave (Groove Synthesis) στα €5,600, Super Gemini (UDO Audio) στα €4,080, Mellotron M4000D στα €3,400, Kodamo Mask1 (for the festivals) στα €2,333, οι SE & Platinum εκδόσεις των Korg Wavastate & Opsix, και αρκετά άλλα. Αφήνω έξω τα organs και τα αναλογικά synths, στα πρώτα η αγαπημένη μου Hammond το έχει τερματίσει μεν, αλλά παραμένει leader στον τομέα αυτό, στα δε δεύτερα...από που να αρχίσω και που να τελειώσω? image.gif  Leader στον...overprice-μό η M??g της καρδιάς μας/σας/τους. image.gif  

Τα Moog One (16-voice) στα €11,444 και η -863η- ρέπλικα του Minimoog στα €6,000 παραμένουν τα απόλυτα benchmarks overprice-μού. Ακολουθεί το Haken Audio Slim Continuum s70L6x στα €8,200, το Oberheim OB-X8 στα €5,400 (Oberheim πες αλεύρι, ο Uli σε γυρεύει?), το Sequential Prophet 5 στα €3,666 και αρκετά άλλα.

Με τόσο σανό ταΐζουμε όλα τα αιγοπρόβατα της Νέας Ζηλανδίας για ένα χρόνο, τουλάχιστον. image.gif

Το κόστος ενός είδους, καθορίζεται από τη σχέση προσφοράς και ζήτησης και από ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
Αυτό το "και από ΤΙΠΟΤΕ άλλο" δεν ισχύει, και όπως και να το γράψεις, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις bold κεφαλαία και μέγεθος γραμματοσειράς 500, θα συνεχίσει να μην ισχύει. Λεπτομέρειες σε προηγούμενες απαντήσεις μου σε σένα, δεν μπορώ να γράφω ξανά και ξανά και ξαναμανά τα ίδια πράγματα, λυπήσου με. image.gif Πάντως να σου ξαναπώ ότι πελάτες με τη δική σου νοοτροπία δημιουργούν οικονομικούς κολοσσούς (τρίτων?).

Σωστά, και αυτό που γράφεις κρατάει την τιμή του Montage στα 214 ευρώ x 18 μήνες (τι περιμένεις Καταρράκτη;)
Ζεστό cash περιμένω, με δόσεις δεν αγοράζω ποτέ (πλέον). Σε 18 μήνες btw θα'χει πέσει η τιμή του στα €3Κ (η Μ6 έκδοση) και θα έχει κυκλοφορήσει και η MO έκδοση του στα €1,400, κι εγώ θα πληρώνω ακόμα κερατιάτικα? Μπααα...
Δόξα τω Θεώ, για τα κάλαντα μού φτάνουν και αυτά που έχω ήδη. image.gif

• Like
Reactions: manosx and Trolley
Αυτό το "και από ΤΙΠΟΤΕ άλλο" δεν ισχύει, και όπως και να το γράψεις, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις bold κεφαλαία και μέγεθος γραμματοσειράς 500, θα συνεχίσει να μην ισχύει.

Καταρράκτη μου, έχεις μπερδευτεί. Εγώ δεν είμαι πελάτης,  είμαι από αυτούς που ωφελούνται από την απόλυτη ισχύ αυτού του αξιώματος. Έτσι, κερδίζω τα προς το ζειν. Αλλοίμονο από τους πελάτες που δεν το γνωρίζουν αυτό, μην ανησυχείς για ´μένα.

Όμως, δεν αντιλαμβάνομαι πως σχετίζονται οι θεωρίες σου για τα Moog κλπ. (τις οποίες όντως μου έχεις εξηγήσει, και απ´οτι λες έχεις κουραστεί ακόμη και εσύ ο ίδιος), με το παραπάνω; Ίσα-ίσα, το παραπάνω επιβεβαιώνει τις θεωρίες σου. Για όσο καιρό η ζήτηση ήταν αρκετή, η - όποια - Moog, με όπλο κάποιου είδους μονοπώλιο, μπορούσε να κρατά ψηλά τις τιμές. Με την ζήτηση να μετατίθεται, κλείνει, απ' ότι μας ενημέρωσες.

Τα δε κεφαλαία, italics, bold κλπ, υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται και να δίνουν έμφαση. Ποτέ δεν κάνω κατάχρησή τους, έχοντας μακρύ παρελθόν σαν αρθογράφος στη νεότητά μου, γνωρίζω τα όρια του πότε παύουν να λειτουργούν. Δεν έβαλα κεφαλαία για να σε πείσω, άλλωστε δεν ακούω και κάποια άλλη θεωρία - αν βρουν χρόνο να δουν το νήμα οι 3 ή 4 που ξέρουν από οικονομικά και διαφήμιση στο φόρουμ, θα σου πουν τα ίδια (και χειρότερα).

Ζεστό cash περιμένω, με δόσεις δεν αγοράζω ποτέ (πλέον)

Με όλο το θάρρος, κάνεις λάθος - άλλη μία απόδειξη ότι τα "μετράς" λάθος κάποια πράγματα. Το να πας να δώσεις ζεστό cash για την καύλα σου (απ' ότι ξέρω δεν έχεις να βγάλεις κοντσέρτο στο ανασκευασμένο Ολυμπιακό Στάδιο), και μάλιστα αυτή την εποχή, είναι κουτούτσικη επιλογή. Δικά σου είναι βέβαια.

• Haha
Reactions: cos_dr
Καταρράκτη μου, έχεις μπερδευτεί. Εγώ δεν είμαι πελάτης
Όλοι είμαστε πελάτες.

Έτσι, κερδίζω τα προς το ζειν.
Το έκανα για πάνω από 20 χρόνια, μην λέμε τα ίδια...

Για όσο καιρό η ζήτηση ήταν αρκετή, η - όποια - Moog, με όπλο κάποιου είδους μονοπώλιο, μπορούσε να κρατά ψηλά τις τιμές. Με την ζήτηση να μετατίθεται, κλείνει, απ' ότι μας ενημέρωσες.
Η Moog δεν κλείνει, απλά αγοράστηκε από άλλη εταιρεία. Οι τιμές της παραμένουν το ίδιο αστείες και ο λόγος που πήρε οικονομικά τον πούλο (για 5η? 6η φορά?), οι ανίδεοι που αποτελούν τη βάση της πελατείας της παραμένουν κι αυτοί εκεί έξω, το ίδιο και η ζήτηση αναλογικών synths που παραμένει η ίδια, αν δεν αυξάνεται κιόλας, πλην όμως, υπάρχουν πολύ καλύτερες και πολύ φτηνότερες εναλλακτικές να καλύψουν αυτή τη ζήτηση, και όσο και αν η βλακεία έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού, η τσέπη τελικά είναι αυτή που κάνει κουμάντο, και η Behringer θα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, ώσπου να αγοράσει ή κλείσει και τις εναπομείναντες μουγκοεταιρίες.

Το να πας να δώσεις ζεστό cash για την καύλα σου (απ' ότι ξέρω δεν έχεις να βγάλεις κοντσέρτο στο ανασκευασμένο Ολυμπιακό Στάδιο), και μάλιστα αυτή την εποχή, είναι κουτούτσικη επιλογή.
Αν ξέρεις εσύ καμιά καλύτερη εποχή για να δώσουμε χρήματα για τις καύλες μας, πες μας. Οι οιωνοί πάντως δεν δείχνουν να έρχονται οικονομικά καλύτερες εποχές στο άμεσο μέλλον, μάλλον τα χειρότερα έρχονται, οπότε με κάθε ευκαιρία κάνουμε αγορές. 

Οι οιωνοί πάντως δεν δείχνουν να έρχονται οικονομικά καλύτερες εποχές στο άμεσο μέλλον, μάλλον τα χειρότερα έρχονται, οπότε με κάθε ευκαιρία κάνουμε αγορές. 
Κάνεις λάθος εδώ. Έρχεται ανάπτυξη και στην χώρα και την ΕΕ. 

Ανεβήκαμε επενδυτική βαθμίδα εχθές. Πάμε πολύ καλά και θα έχουνε και έσοδα από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις. 

• Μπερδεύτηκα
Reactions: Waterfall-K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα