Behringer UB-Xa (update)

Ε ναι αλλά όχι, πρέπει να βάλω ένα φρένο και για φέτος στα συνθς! Άσε μπας και κάτσω να τελειώσω καμιά ηχογράφηση για αρχή. Να είμαστε καλά του χρόνου βλέπουμε ?
Άσε τα φρένα και αγόρασε όσα synths μπορείς, τώρα που μπορείς.?

Ε ναι αλλά όχι, πρέπει να βάλω ένα φρένο και για φέτος στα συνθς! Άσε μπας και κάτσω να τελειώσω καμιά ηχογράφηση για αρχή. Να είμαστε καλά του χρόνου βλέπουμε ?
Εγώ πρέπει να βάλω δισκόπλακες και φρένα στο αυτοκίνητο και έχουν ακριβύνει τα ανταλλακτικά 30%

Οπότε βάζω αναγκαστικό φρένο στα μουσικά ?

• Haha
Reactions: foxxx and Ioan Eko
Τι τις θες ρε συ τις δισκόπλακες και τα φρένα? Αυτά είναι πολυτέλειες! ΚΑΙ μηχανή ΚΑΙ αμάξι, και μετά μου κλαίγεσαι ότι δεν έχεις λεφτά να πάρεις ένα ρημαδο-Montage M.? 

Κάνε λίγο οικονομία, κόψε τα περιττά (βενζίνες/αμάξια/μηχανές/τακάκια/δισκόπλακες/πλάκες γραμμοφώνου/φρένα/λάδια κλπ) και άρχισε να μαζεύεις λεφτά. Κρίμα είναι τόσα χιλιάρικα που τσεπώνεις το μήνα να πηγαίνουν στο βρόντο... image.gif

Τι τις θες ρε συ τις δισκόπλακες και τα φρένα? Αυτά είναι πολυτέλειες! ΚΑΙ μηχανή ΚΑΙ αμάξι, και μετά μου κλαίγεσαι ότι δεν έχεις λεφτά να πάρεις ένα ρημαδο-Montage M.? 

Κάνε λίγο οικονομία, κόψε τα περιττά (βενζίνες/αμάξια/μηχανές/τακάκια/δισκόπλακες/πλάκες γραμμοφώνου/φρένα/λάδια κλπ) και άρχισε να μαζεύεις λεφτά. Κρίμα είναι τόσα χιλιάρικα που τσεπώνεις το μήνα να πηγαίνουν στο βρόντο...Προβολή συνημμένου 45528
Θα πω του μικρού, δε σε πάω προπονήσεις και διακοπές, θέλω να πάρω το MONTAGE?

Και θα το καβαλάμε με τη γυναίκα να πάμε καμιά βόλτα το βράδυ?

Θα το πάρω το MONTAGE Μ σε λίγα χρόνια μεταχειρισμένο κανα χιλιάρικο και ως τότε δυστυχώς δε θα χαρώ τα 11,3 GB ROM της ΑWM2 και τις άλλες δύο μηχανές.

Αναγκαστικά θα βολευτώ με τα 500GB ROM των libraries του  KONTAKT, καμια δεκαριά VA, FM, Physical Modelling κλπ. μηχανές και τα έντεκα χιλιάδες οκτακόσια τριάντα τρία?? preset του KOMPLETE?

presets.JPG

για να ξεγελάσω τη φτώχεια μου?

Μπορώ πάντως μόνο με ότι έχω στο KOMPLETE να γράφω   μουσική σε όλα τα στυλ για τα επόμενα πέντε εκατομμύρια χρόνια, μέχρι η Γη να καταστραφεί από τον ήλιο. ?

Και δυστυχώς θα το πω και ας με παρεξηγήσεις, αλλά είναι γεγονός, κάποιους ήχους και συνδυασμούς ήχων και effects δεν μπορεί να τα παίξει το MONTAGE, δεν έχει τις δυνατότητες προγραμματισμου που έχουν αυτά.  Είναι ΑΡΜΟΝΙΟ μπροστά τους. ?

Υπάρχει patch μέσα που είναι σχεδόν όσα γιγα είναι όλη η MEMORY του ΜΟΝΤΑGE. ?

Το MONTAGE βέβαια, είναι MONTAGE, έχει και αυτό τις χάρες του. Θα ήθελα να το έχω. Και αν το θέλει ο θεός θα το έχω. ?

Άντε καληνύχτα και μη θυμώσεις. Εγώ το MONTAGE το αγαπάω αλλά τα VST τα λατρεύω. ARTURIA V COLLECTION. Εκεί είναι τα λεφτά. ?

Την ξέρεις τη φράση "το τυρί κουμπάρε"? Για σένα φτιάχτηκε.?

image.png

Την ξέρεις τη φράση "το τυρί κουμπάρε"? Για σένα φτιάχτηκε.?

Προβολή συνημμένου 45530
Αν πσρω MONTAGE και ασχοληθώ με αυτό για να γράφω μουσική και να πειράζω ήχους και εφέ για αυτά που έχω θα είναι πολλά βήματα πίσω. ?

Εγώ, δεν την ξέρω.

Τι σημαίνει;
Μα και γι αυτόν πάει. Ότι και να του λέμε, έχει σκαλώσει με την "ανωτερότητα" του MONTAGE

Είπαμε, τελείωσε ο πόλεμος. Το MONTAGE είναι καλό, ιδιαίτερα για να παίξει κάποιος στα live του στις πίστες τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία (για να βγάλει και τα λεφτά του μιας και μιλάμε για Ελλάδα), καλό που έχει τις τρεις αιώνιες μηχανές και τη "σταθερότητα" και την εργονομία του hardware και το integration με το software κλπ. αλλά τα μεγάλα παιδιά σαν εμένα παίζουν με VST πλέον για να φτιάχνουν τις δικές τους παραγωγές, τα δικά τους performances, το MONTAGE θα με περιορίσει, θα περιορίσει τις προγραμματιστικές μου δυνατότητες, τις δυνατότητες διαμόρφωσης και επεξεργασίας, τα ELEMENTS που φτιάχνω. Εγώ είμαι άλλο πράγμα, δεν κάμει το MONTAGE για εμένα. Είναι ΚΣΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ για εμένα και φυσικά για τους ΟΜΟΙΟΥΣ ΜΟΥ. 

Στην εποχή του Halion 7 και του KOMPLETE θα ασχοληθεί ένας πληκτροσυνθέτης της κλάσης μου ? με το MONTAGE στο στούντιό του? I don't think so.......................

Αυτός με πειράζει και μου λέει πάρε ένα MONTAGE, να μην τον πειράξω κι εγώ? 

Όταν μπορώ να φτιάξω εγώ πετώντας πάνω στο interface των δικών μου VST δικά μου MULTIS  στο φτερό και να φτιάξω performances που το MONTAGE δεν μπορεί να βγάλει γιατί δεν έχει την TEXNΟΛΟΓΙΑ να το κάμει. Και να τα κάνω EDIT με τόσο DEEP εργαλεία που διαθέτουν? Ερωτώ. 

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΣΙΓΑΛΑ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!?

VST POWA!!!!

First_Order.jpg

?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, αλλά τι σημαίνει η φράση δεν εξήγησες...

Εγώ, δεν την ξέρω.

Τι σημαίνει;
Eίναι από λαϊκό ανέκδοτο και σημαίνει "εσύ το χαβά σου" 

• Ευχαριστώ
Reactions: Trolley
Ο Καταρράκτης δεν ασχολείται με computers σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι το ίδιο σα να λέμε ότι το 2024 ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη γραφομηχανή για να γράψουμε μία επιστολή, αντί να την στείλουμε με email.

Καταλαβαίνω πλήρως την προσέγγισή του και την συμμερίζομαι - και εγώ προτιμώ μηχανήματα που κάνουν μόνο ΜΙΑ δουλειά, και είχα συχαθεί την ιδέα του υπολογιστή-που-κάνει-τα-πάντα-όλα. Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι το Montage (που είναι το καλύτερο στον τομέα του, δηλαδή το καλύτερο μάλλον hardware synth), είναι toy μπροστά σε ένα σύστημα που να περιλαμβάνει ένα σκασμό από software synths, με το οποίο κάνει ένας τα πάντα.

Έχοντας πει αυτό, διάγω περίοδο που θεωρώ άκυρη την όλη προσέγγιση των 25.000 ήχων και πως θα τους έχετε, διότι θεωρώ ότι είναι εντελώς αποπροσανατολιστική από την πραγματική επιδίωξη, που δεν είναι άλλη από την δημιουργία καλής μουσικής.

Είναι - κατά τη γνώμη μου - σαν τα ειδικά εφέ στον κινηματογράφο. Καθώς καθίσταται σαφές ότι μπορούν με τα κομπιούτερ να δείξουν οτιδήποτε στην οθόνη, οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν τα εφέ μου προκαλούν πλέον αφόρητη πλήξη. Οι εποχές που κάποιος θα θαυμάσει ένα συνθέτη επειδή κάνει φοβερή και τρομερή δουλειά στο να φτιάχνει και να παρουσιάζει νέους ήχους είναι οριστικό παρελθόν.

• Like
Reactions: Άγιος
Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι το Montage (που είναι το καλύτερο στον τομέα του, δηλαδή το καλύτερο μάλλον hardware synth), είναι toy μπροστά σε ένα σύστημα που να περιλαμβάνει ένα σκασμό από software synths, με το οποίο κάνει ένας τα πάντα.
Είναι και ακόμα πιο βαθύ.

Έχοντας πει αυτό, διάγω περίοδο που θεωρώ άκυρη την όλη προσέγγιση των 25.000 ήχων και πως θα τους έχετε, διότι θεωρώ ότι είναι εντελώς αποπροσανατολιστική από την πραγματική επιδίωξη, που δεν είναι άλλη από την δημιουργία καλής μουσικής.
Άκουσε με. ?

Ο συνθέτης που βιοπορίζεται από αυτό έχει ανάγκη από πολύ μεγάλη γκάμα για τις δουλειές που αναλαμβάνει, δεν αναλαμβάνει μόνο αυτά που του αρέσουν ή έχει φόρτε. 

Δεύτερον πρέπει και αυτός να είναι ενημερωμένος και πρωτότυπος. 

Στην ιστορία της μουσικής, πάντα έψαχναν τον ήχο ή το effect που θα χτίσουν πάνω σε αυτό και να ξεχωρίσουν και φτιάχτηκαν μέχρι και σχολές αυτού. Έχουν φτιαχτεί ντοκυμαντέρ γι αυτό και έχουν γραφτεί εργασίες. 

Το κάθε ένα από τα 11838 presets σε έναν που έχει τις απαραίτητες μουσικές γνώσεις, το ταλέντο και την εμπειρία μπορεί με ένα πρόχειρο παίξιμο να σου δώσει ιδέες για ένα ολοκληρωμένο έργο που θα χτιστεί πάνω σε αυτό, πρωτότυπο.

Για έναν λοιπόν που έχει γνώσεις σύνθεσης και ενορχήστρωσης αλλά και ηχοληψίας και παραγωγής, η πλούσια  versatile, innovating και evolving  διαθέσιμη ηχητική παλέτα του δίνει και την απαραίτητη έμπνευση. 

Όσο ο συνθέτης αναλαμβάνει και την ολοκληρωμένη παραγωγή, γίνεται παραγωγός και έχει περισσότερο κέρδος με μικρότερο κόστος. Γι αυτό και οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν γίνει και πληκτάδες, γιατί έχουν ανάγκη και αυτή της ποικιλότητας και πρέπει να μάθουν να την χειρίζονται σε όλη τη λογική μαζί με το μουσικό παίξιμο. Και γι αυτό ο κόσμος του VST γίνεται δημοφιλέστερος, είναι πιο εξελιγμένος, άκρως ποιοτικός και συνδυαστικός και όσο στρέφεται ο κόσμος προς αυτόν πιο προσιτός αλλά και πιο φθηνός λόγω του ευρύτερου ανταγωνισμού. 

Τα music workstations ακολουθούν απλά με περιορισμό του hardware, τον κόσμο των VST. 

Δεν μπορούν να τα φτάσουν γιατί ενώ είναι hardware.......... τραγική ειρωνία.............δεν έχουν το hardware POWER.?

¨Ολα αυτά τα καθαρίζουν οι ανάγκες. 

Ας συνεχίσουμε όμως γιατί ξεφεύγω κι εγώ να μείνουμε στο θέμα στο οποίο ξέφυγα κι εγώ. 

Όπως βλέπω παρασύρθηκα, το θέμα είναι το behringer UB-Xa

Με παρέσυρε ο waterfall που είπα για τα φρένα και άρχισα να λέω πράγματα που είναι άσχετα με το θέμα. Ξεχάστηκα. 

Αυτοτιμωρούμαι με 2 μέρες περιορισμό. 

Φεύγω, γειά σας. 

- "Αυτή η τούρτα Black Forest θερίζει!"

- Cos-dr: "Ναι, αλλά ο μουσακάς, τα μακαρόνια με κιμά και το στιφάδο την πατάνε κάτω! Κλάσεις ανώτερα..."?

Είπαμε, τελείωσε ο πόλεμος.
Ο "πόλεμος" υπάρχει μόνο στο μυαλό σου αγαπητέ, στο δικό σου και στο μυαλό κάποιων ολίγων ακόμα VSTόκαυλων. Έχετε καταντήσει οι "Ιεχωβάδες" του χώρου. Στα ίδια πάνω-κάτω επίπεδα "κατήχησης" παίζουν και τα Moog/Apple/vinyl-analog/Viscount fan boys, αλλά αυτούς τους ξέραμε χρόνια και σε ένα βαθμό τούς είχαμε συνηθίσει και πλέον γελάγαμε μαζί τους. Εσείς είστε από άλλο ανέκδοτο, πάσχετε μεν από την ίδια ασθένεια ("νομίζω-ότι-γ@$&σα-τον-Πάπα") αλλά είστε οι πλέον ενοχλητικοί (νέο φρούτο βλέπεις, το αίμα σας βράζει ακόμα?). 

8 ώρες πριν, cos_dr είπε

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΣΙΓΑΛΑ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!?

Το Montage -όπως και οποιοδήποτε άλλο hardware synth- δεν το συγκρίνεις με ένα "σύστημα που περιλαμβάνει ένα σκασμό από software synths", το συγκρίνεις με ένα άλλο hardware synth. Τελεία.

Αν θες σώνει και καλά να κάνουμε σύγκριση μεταξύ hard & soft συστημάτων, να είσαι σίγουρος ότι ένα hard σύστημα το οποίο θα "περιλαμβάνει ένα σκασμό από hardware synths" καθώς και πλήθος άλλων συσκευών θα είναι πάντα πιο αξιόπιστο και -τουλάχιστον- το ίδιο δυνατό. Το κόστος είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς άλλο να έχεις ένα generic pc με 100 σπασμένα (τζάμπα δηλαδή) VSTs (κι από πάνω να μας πρήζεις τα μέζεα λες και ανακάλυψες την Αμερική) και άλλο να έχεις 16 Montage M συνδεδεμένα με MIDI.

Quiz: ποιο σύστημα θα κρασάρει?

Όχι ποιο σύστημα θα κρασάρει πρώτο, ποιο σύστημα θα κρασάρει (και θα κρασάρει και θα κρασάρει και..) γενικώς, και συνεχώς. Ο νικητής κερδίζει ένα σπασμένο HALion.?

Και για να τελειώνουμε με τα soft ανέκδοτα και να γυρίσουμε στο θέμα του θρεντ (Behringer UB-Xa), όποιος VSTόπληκτος θέλει συγκρίσεις που να έχουν πραγματικό νόημα, να πάει να συγκρίνει κάποιο VST με το επίσημο VST του Montage M που ήδη κυκλοφορεί (και κόβει VST κώλους?).

Attachments

• image.png
    image.png
    294.5 KB · Εμφανίσεις: 0
Από ολες αυτές τις ανακρίβειες (π.χ. ξέχασες να μας πεις πόσο παραπάνω θα κόστιζε ένα σύστημα που θα περιλάμβανε ένα σκασμό από hardware εξοπλισμό), αυτή που με εκνευρίζει κάθε φορά είναι αυτό το "κουράσατε". Μάλλον δεν έχεις αντίληψη ότι είσαι αυτό που λέμε "μειοψηφία" (παγκοσμίως). Αν κάποιοι κούρασαν είναι  τα fanboys του hardware, και όχι μόνο εμένα αλλά όλη την οικουμένη γι΄αυτό και έχει στραφεί αλλού.

Όπως και αν έχει, επικλήσεις του τύπου "ασχολούμαι 40 χρόνια" δεν έχουν καμία απολύτως σημασία διότι α) μπορεί όντως κάποιος επί 400 χρόνια (όχι μόνο 40) να είναι ξεροκέφαλος (και όχι, δεν εννοώ εσένα, αλλά οποιονδήποτε θα έκανε τέτοια επίκληση) και β) δέχομαι τέτοιες κουβέντες μόνο από κάποιον που μιλά επώνυμα και έχει να δείξει πεπραγμένα, ειδαλλιώς και εγώ 40 χρόνια ασχολούμαι, και ο cos επίσης και ο Brian Eno ακόμη περισσότερα.

Εντάξει, είναι βολικό να νομίζει κάποιος ότι υπάρχουν "στρατόπεδα" και ότι πρέπει να υπερασπίσει ένα από αυτά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εδώ απλώς ανταλλάζουμε απόψεις.

Παραταύτα καθότι αι συνθέται, μουσικοί, όπως εγώ (+ΚΟΖ) και εσχάτως και σκηνοθέτης, έχω να πιω, πως γενικά, ένας συνθέτης, όπως εγώ που το κλειδοκύμβαλο, δεν είναι το όργανό μου και θέλω ένα ΄΄οργανάκι'' να πειραματιστώ σε ήχους κτλ, παλαιά έψαχνα μέσω μίδι ότι πρόσφεραν σε ήχους τα DAW, ή τελευταία που δεν ασχολούμαι μαζί τους πήρα ένα χαρδγουέαρ το YAMAHA reface DX το οποίο σε 3 μήνες χτύπησε μπιέλα, δεν ανοίγει και το Σάββατο που θα είμαι Αθήνα θα πάω να το σπάσω στη κεφάλα του Νάκα.

Θέλω να πιω, φαντάσου να είσαι κιμβουρδίστας και να σε κόψουν το ρεύμα. Δι αυτό ο Λόρδας και ο Πατατανατσίου, δεν έγραψαν μουσική, ενώ αν είχαν ένα πιανάκι, ή μίαν ακουστική, όλα κομπιλέν λαίμαι όλμος

Και για να τελειώνουμε με τα soft ανέκδοτα και να γυρίσουμε στο θέμα του θρεντ (Behringer UB-Xa), όποιος VSTόπληκτος θέλει συγκρίσεις που να έχουν πραγματικό νόημα, να πάει να συγκρίνει κάποιο VST με το επίσημο VST του Montage M που ήδη κυκλοφορεί (και κόβει VST κώλους?).
Δεν πειράζει?, εγώ σας αγαπάω όλους ?και αγαπάω και τα Hardware Synth που μπορώ να τα κάνω εξίσου ότι θέλω γιατί είμαι δεινός. ΔΕΙΝΟΣ. Δεινός τι? Ε.... όλοι ξέρουν. ?

Όντως συνεχίζουμε με το θέμα που δεν έχω να πω κάτι, μονο να ενημερώνομαι μπορώ που το θέλω.

Απάντησα μάλιστα γιατί δεν είδα και το θέμα, τα μπέρδεψα, επειδή είδα που έγραψες πάρε montage. Καταλαβαίνεις.

Προχωράμε δυναμικά.

NOIZ.

• Like
Reactions: Waterfall-K
Δεν πειράζει?, εγώ σας αγαπάω όλους ?και αγαπάω και τα Hardware Synth που μπορώ να τα κάνω εξίσου ότι θέλω γιατί είμαι δεινός. ΔΕΙΝΟΣ. Δεινός τι? Ε.... όλοι ξέρουν. ?
ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ, τσάκισε τη Κανηθιώτισα κάμπια ΤΩΡΑ με τα στιβαρά σου μπράτσα καλλιτέχνη

μιλάτε με γρίφους γέροντες

αλλά....κάαατι πιάνουμε σγα σγα

μιλάτε με γρίφους γέροντες

αλλά....κάαατι πιάνουμε σγα σγα
Μη δίνεις σημασία... Πληκτροκουβέντες. Πρέπει να βάλουμε αυτόματη μετάφραση σε αυτά τα νήματα. 

Αλλά μάθαμε και τα ημιαρθρωτά synths. 

Trending...

Νέα θέματα