• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Behringer UB-Xa (update)

Από ολες αυτές τις ανακρίβειες...
Δεν γράφω ποτέ ανακρίβειες, γιατί -και σε αντίθεση με σένα- γράφω μόνο σε θέματα που ξέρω πολύ καλά.

Το πόσο καλά τα ξέρω, το γνωρίζεις. Το μισό τμήμα του "Πιάνο, Πλήκτρα & Synthesizer" από μένα έχει γραφτεί, σ΄αρέσει ή όχι.

ξέχασες να μας πεις πόσο παραπάνω θα κόστιζε ένα σύστημα που θα περιλάμβανε ένα σκασμό από hardware εξοπλισμό
Δεν ξέχασα. Έγραψα "Το κόστος είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς άλλο να έχεις ένα generic pc με 100 σπασμένα (τζάμπα δηλαδή) VSTs (κι από πάνω να μας πρήζεις τα μέζεα λες και ανακάλυψες την Αμερική) και άλλο να έχεις 16 Montage M συνδεδεμένα με MIDI." Να διαβάζεις πιο προσεκτικά όταν γράφω (και όλο και κάτι θα μάθεις?).

αυτό που με εκνευρίζει κάθε φορά είναι αυτό το "κουράσατε".
Ε, σταματήστε να μας κουράζετε τότε. Έτσι, και εμείς θα σταματήσουμε να κουραζόμαστε και εσείς να εκνευρίζεστε. Win-Win.

Αν κάποιοι κούρασαν είναι  τα fanboys του hardware, και όχι μόνο εμένα αλλά όλη την οικουμένη γι΄αυτό και έχει στραφεί αλλού.
Η οικουμένη φτιάχνει μουσική πάνω σε πραγματικά/αληθινά μουσικά όργανα, ακουστικά και ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά/VA. Τα VST αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος από αυτά. Επίσης, η οικουμένη έχει αγοράσει τόσα πολλά hardware synths στον 21ο αιώνα , και μάλιστα analog synths, όσα δεν έχει αγοράσει σε καμία άλλη περίοδο της ζωή της. Η οικουμένη.

επικλήσεις του τύπου "ασχολούμαι 40 χρόνια" δεν έχουν καμία απολύτως σημασία
Φυσικά και έχουν, ιδιαίτερα όταν αυτός που κάνει την "επίκληση" έχει αποδείξει τόσα χρόνια τις γνώσεις και την εμπειρία του άπειρες φορές. Όπως και να'χει, εσύ είσαι ο πλέον ακατάλληλος να κρίνεις τις γνώσεις μου στον synth τομέα, μια και έχεις να πιάσεις πραγματικό (hardware) synth από την εποχή του DX7. 

H αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 110? Ε όι δα...

Εντάξει, είναι βολικό να νομίζει κάποιος ότι υπάρχουν "στρατόπεδα" και ότι πρέπει να υπερασπίσει ένα από αυτά
Στους VSTόκαυλους να το πεις (και στον εαυτό σου βεβαίως μια και ανήκεις σε αυτούς) που νομίζουν ότι όλοι οι μουσικοί του πλανήτη ασχολούνται με virtual όργανα και αέρα κοπανιστό

Γεια σου Samy. image.gif

Δεν γράφω ποτέ ανακρίβειες, γιατί -και σε αντίθεση με σένα- γράφω μόνο σε θέματα που ξέρω πολύ καλά.
ε... για το θέμα των workstations και samplers......... ?

Οι μουσικοί ασχολούνται με ότι τους βολεύει και είναι μέρος της δημιουργίας αυτό ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και αυτό που έλεγα και εγώ πάντα ως καθηγητής ? είναι πως ο καλός μουσικός που το έχει, με όλα θα κεντίσει.

ι άλλο να έχεις 16 Montage M συνδεδεμένα με MIDI."
θα το έχεις με το Montage ESP VST ?

Εγώ 3 Triton VST ανοίγω και είναι τρέλα. Τρέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ, τσάκισε τη Κανηθιώτισα κάμπια ΤΩΡΑ με τα στιβαρά σου μπράτσα καλλιτέχνη
Αστον γιατί μετά δε θα ποστάρει κανένας στα πλήκτρα και δε θα ξέρουμε τι παίζει. Θα χαθούμε πάλι. ?

Το λάθος είναι δικό μου. Εγώ φταίω. Έπρεπε να μείνω στο θέμα που δεν έχω να πω τίποτα, για το Behringer.

Για τιμωρία θα κάνω ένα φροντιστήριο για το συγκεκριμένο όργανο με βίντεο στο YouTube. ?

Αστον γιατί μετά δε θα ποστάρει κανένας στα πλήκτρα και δε θα ξέρουμε τι παίζει. Θα χαθούμε πάλι. ?

Το λάθος είναι δικό μου. Εγώ φταίω. Έπρεπε να μείνω στο θέμα που δεν έχω να πω τίποτα, για το Behringer.

Για τιμωρία θα κάνω ένα φροντιστήριο για το συγκεκριμένο όργανο με βίντεο στο YouTube. ?
Δεν χάνουμε απολύτως τπτ με τη Λουάνα, είναι σα κάτι μπουθαρίστες που κρίνουν τη ΣΥΝΘΕΣΗ απ το χαρντγουεαρ, το σοφτουσουγουέαρ, τα ξύλα και υο πάχος χορδώνε σα τον ΣΦ.

Ημείς αι συνθέται, απλά, γράφουμε μουσική, αι υπόλοιποι, απλά είναι Λόρδες.. νεκροί με τσιμενδένια βατραχοπέδιλα  λαίμαι όλμος

Καταρράκτη, μπορώ και εγώ να παίξω αυτό το ping-pong με παραθέσεις κλπ. Τόσο καλά, όσο εσύ, ίσως και καλύτερα. Αλλά δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει να το κάνω.

Και ναι, γράφεις ανακρίβειες, διότι υιοθετείς ακριβώς τη στάση που κοροϊδεύεις σε άλλους τομείς (π.χ. κοροϊδεύεις αυτούς που ακούν ακόμη βινύλιο) χωρίς να είσαι σε θέση να αντιληφθείς την τεχνολογική υστέρηση των hardware synth απέναντι σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές setup με vst synths, το οποίο μάλιστα προφητεύεις ότι θα... κρασάρει (λες και αν κρασάρει, κάτι τρέχει στα γύφτικα). Με τέτοιες παραδοξολογίες, επιχειρείς να ξεπεράσεις το ότι το Montage είναι toy (story) μπροστά σε ένα setup των 2000 ευρώ, το οποίο θα κρασάρει όταν του κόψεις το ρεύμα (αν και έχουμε ΚΑΙ γι΄αυτό λύσεις, σόρυ για το σοκ).

Όσο για το ότι έχεις γράψει το μισό (ίσως και περισσότερο) αυτόν τον τομέα του φόρουμ, ποσώς δεν με ενοχλεί διότι δεν πληρώνω για να το κάνεις. Εδώ - σύντομα - θα έχει γράψει ο Σάμη το μισό "Τι ακούτε;", άρα μάλλον θα πρέπει και αυτός να θέλει να του στήσουμε ανδριάντα.

Το Win-win θα ήταν να σταματήσεις να προσβάλλεις όσους διαφωνούν με τις δογματικές και οπαδικές απόψεις σου, ή να σταματήσεις να τις διατυπώνεις με οπαδικό τόνο. Τόσο εγώ, όσο και άλλοι, λέμε (και ξαναλέμε, και ξαναλέμε, και ξαναλέμε) ότι τα hardware synth (α, ναι, έχω μόνο οκτώ τώρα που μιλάμε, είχα 12 όταν αποφάσισα ότι τα VST είναι ανώτερα) έχουν τη θέση τους στη ζωή του μουσικού, αλλά ΟΧΙ τη θέση που κολλημένοι σαν εσένα νομίζουν ότι έχουν. Οπότε μάλλον εσύ πρέπει να διαβάζεις προσεκτικότερα.

Δεν χάνουμε απολύτως τπτ με τη Λουάνα, είναι σα κάτι μπουθαρίστες που κρίνουν τη ΣΥΝΘΕΣΗ απ το χαρντγουεαρ, το σοφτουσουγουέαρ, τα ξύλα και υο πάχος χορδώνε σα τον ΣΦ.

Ημείς αι συνθέται, απλά, γράφουμε μουσική, αι υπόλοιποι, απλά είναι Λόρδες.. νεκροί με τσιμενδένια βατραχοπέδιλα  λαίμαι όλμος
Δεν είναι έτσι. Εμείς οι πληκτρομπλιμπλικάδες είμαστε αλλιώς.

Αφήστε μας στην ησυχία μας,? δε μας καταλαβαίνετε?

Καταρράκτη, μπορώ και εγώ να παίξω αυτό το ping-pong με παραθέσεις κλπ. Τόσο καλά, όσο εσύ, ίσως και καλύτερα. Αλλά δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει να το κάνω.
image.gif

Και ναι, γράφεις ανακρίβειες, διότι υιοθετείς ακριβώς τη στάση που κοροϊδεύεις σε άλλους τομείς (π.χ. κοροϊδεύεις αυτούς που ακούν ακόμη βινύλιο) χωρίς να είσαι σε θέση να αντιληφθείς την τεχνολογική υστέρηση των hardware synth απέναντι σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές setup
Εγώ χαίρομαι που κατάφερα να έχω ένα πραγματικά αξιοπρεπές SETUP με VST, που να δουλεύει σταθερά και με αξιοπιστία για πολλά χρόνια και να μπορώ και να το εκμεταλλευτώ σε συνδυασμό με ένα υπέροχο hardware synth-master keyboard και να έχω και μια κιθάρα να γρατζουνάω.

Το μόνο που μου λείπει τώρα είναι  αυτό

Screenshot 2024-07-09 at 20-31-41 Thomann Studio Table L Wood – Thomann Elláda.png

?

και το άλλο πρόβλημα είναι πως μεγάλωσα και πλέον μου είναιπιο δύσκολο να ξενυχτάω και να μελετάω, κουράζομαι πιο εύκολα και ενώ έχω διάθεση και ιδέες για σύνθεση, δεν αντέχω να τα δουλέψω όπως τα σκέφτομαι τρώγοντας τις αντίστοιχες ώρες........ φοβερό. ? Δεν μπορώ να συνδυάσω  εύκολα τη μουσική δημιουργία  με την καθημερινότητα πια. Κλείνουν τα μάτια και κουράζεται το μυαλό πιο εύκολα σιγά σιγά.

Δεν πειράζει, ξέρω πως όλα είναι όπως τα θέλω και με περιμένουν. Και κουτσου κούτσου ........... ?

Με τα αυτοπορτραίτα δεν θα κερδίσεις τίποτε...
Nα κερδίσω? Είναι σαν να παίζω σκάκι με ένα 3χρονο. Λες να υπάρχει πιθανότητα να με κερδίσει??

Ναι, αλλά άμα σου κρασάρουν, εκεί τι γίνεται;
Εκεί ανοίγει το V-Synth -που δεν κρασάρει- και αρχίζει να παίζει. Αφού τελειώσει, θα φαει τη μισή του μέρα να βρει τι έφταιξε και κράσαρε το σύστημα, και θα το βρει. Ως την επόμενη φορά...

Θα συνεχίσεις για πολύ να γράφεις ότι να'ναι σε ένα άσχετο θρεντ? Αν συνεχίσεις, μπορεί να μου έρθει η διάθεση να σε ρωτήσω ποια 8 hardware synths έχεις, και ποια 12 είχες, και υπάρχει περίπτωση να μετανιώσεις για αυτές τις δηλώσεις σου...?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λες να υπάρχει πιθανότητα να με κερδίσει??

Εννοείται. Διότι ο τρίχρονος θα παίζει (όπως εγώ, ρωτάω) και εσύ θα ρεύεσαι (όπως, δεν απαντάς).

Όσο για τα οκτώ synth θα σε βοηθήσω λίγο:

- Δυο αναλογικά της Korg

- Δύο ΑΚΑΙ (ένα μικρό, ένα αυτό που θα ήθελες να έχεις)

- Ένα MPC SE (πρόσφατο απόκτημα, εντάξει ίσως δεν θα το έλεγες synth)

- Ένα KAWAI "πιάνο" (όχι με ουρά)

- Το γνωστό Hydrasynth

- Ένα MODAL

Περισσότερες πληροφορίες... τις ξέρουν οι φίλοι μου.

Τελικά έχω και ένα με FM synthesis, άρα 9.

Εντάξει... εγκρίνεις; Να μιλάμε, ή δεν μας επιτρέπετε;

Δεν είναι έτσι. Εμείς οι πληκτρομπλιμπλικάδες είμαστε αλλιώς.

Αφήστε μας στην ησυχία μας,? δε μας καταλαβαίνετε?
Σώπασε, ημείς, είμεθα συνθέται τα υπόλοιπα ζαβά είναι απλά χαρντγουεροσοφτγουέριδες. Εγώ πλέον ΚΑΙ σκηνοθέτης

Α, και κάτι ακόμη περί της μαλακισμένης μομφής ότι - και καλά - γράφω άσχετα με το thread.

ΠΟΤΕ δεν έχω συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, αν δεν το έχει "χαλάσει" κάποιος άλλος.

Αυτά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, αλλά άμα σου κρασάρουν, εκεί τι γίνεται;
Δεν κρασάρουν. Με τίποτα. Τουλάχιστο στις τελευταίες αναβαθμίσεις που έκανα διατηρώ το ίδιο λειτουργικό μαζί μάλιστα με τα παιχνίδια και ότι άλλο software έχω και τραβάνε και δεδομένα από 5 διαφορετικούς σκληρούς, είναι και σκόρπια εγκατεστημένα και δεν έχω φάει παρόλο που ας το πούμε φημίζομαι για τα μεγάλα project με πολλά διαφορετικά και ανάμεικτα VST instuments και effects (που δεν είναι και όλα ενημερωμένα στις τελευταίες εκδόσεις τους, γιατί άραγε??) που τα δουλεύω σε πραγματικό χρόνο και παράλληλα κάνω και άλλα πράγματα, τι να πω δεν κράσαρε τίποτα και ποτέ. Δεν είχα πρόβλημα με τους παλαιότερους επεξεργαστές των τελευταίων 5 χρόνων. Ιδιαίτερα δε με τον 5900Χ που έχω τώρα, είμαι πιο σίγουρος από ποτέ.

Πάραυτα σώζω κάθε λίγο και λιγάκι όσο προχωράω τα project για τον φόβο των ιουδαίων.

Πάραυτα αν έπαιζα έξω δε θα εμπιστευόμουν αποκλειστικά το software, πολλοί το κάνουν, αλλά και εγώ με ένα καλο synth-workstation θα ήμουν πιο σίγουρος.

Για το home studio δεν φοβάμαι το crash δεν μου έχει τύχει πραγματικά να μου κρασάρει plugin. w

Eδώ προχθές άνοιξα κάποια project προ οκταετίας. , δηλαδή προ του τελευταίου format. To λειτουργικό που έχω τώρα εγκαταστάθηκε στις 2/‎7/‎2020, έχει φάει 2 αναβαθμίσεις από τότε αν θυμάμαι καλά, με αλλαγή 2 μητρικών με τον δίσκο του λειτουργικού να καρφώνεται απλά πάνω και να περνάνε απλά οι νέοι chipset και άλλοι drivers των νέων Components. Τα project άνοιξαν κανονικότατα και βρήκαν όλα τα plugins. Και λειτουργούν όπως τα άφησα. Αυτά πληροφοριακά μιας και ρώτησες.

Αν κρασάρουν, θα δω πιο κράσατε και τι και θα ξαναρίξω το plugin ή και ολο το DAW απο πάνω? και θα ανοίξουν όλα πάλι. Αν κατασταφούν οι σκληροί , έχω backup για όλα σε εξωτερικό σκληρό. Και πολλά Plugin θα κατεβούν από τις ιστοσελίδες των εταιρειών πάλι.

Σώπασε, ημείς, είμεθα συνθέται τα υπόλοιπα ζαβά είναι απλά χαρντγουεροσοφτγουέριδες. Εγώ πλέον ΚΑΙ σκηνοθέτης
Όλοι έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ?

Ναι cos, αλλά αν κρασάρουν ενώ είναι η Beyonce στο δωμάτιο έτοιμη να κάνει backing vocals στο νέο σου soundtrack, πως θα ανταπεξέλθεις; Αν είχες Montage όμως, θα το έβγαζες και θα της έλεγες "Είδες ο παλιός;" και αυτή θα πάθαινε την πλάκα της. Βέβαια και το V-Synth κάνει, αλλά δεν ξέρω αν παίζει μαύρη μουσική.

Ναι cos, αλλά αν κρασάρουν ενώ είναι η Beyonce στο δωμάτιο έτοιμη να κάνει backing vocals στο νέο σου soundtrack, πως θα ανταπεξέλθεις; Αν είχες Montage όμως, θα το έβγαζες και θα της έλεγες "Είδες ο παλιός;" και αυτή θα πάθαινε την πλάκα της. Βέβαια και το V-Synth κάνει, αλλά δεν ξέρω αν παίζει μαύρη μουσική.
Απορία ψάλτου... σε έχει κρασάρει ποτέ σε λάιβ? Οτιδήποτε

Απορία ψάλτου... σε έχει κρασάρει ποτέ σε λάιβ? Οτιδήποτε

Δυστυχώς, δεν θα σου απαντήσω διότι έχω εκνευριστεί.

Μπορεί να μην ξέρω από synths, αλλά είμαι ειδικός σε high-availability συστήματα, και μιλώ μόνο όταν με σέβονται.

Εσύ ευχήθηκες να με φάει ο άλλος και με είπες Λαμία.

Ενώ είναι γνωστό ότι είμαι Τρίκαλα.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back