• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ακριβές κιθάρες? Ναί γιατρέ μου, τις προτιμώ!

Status
Not open for further replies.
ναι γι'αυτο ακριβως η κιθαρα λεγετε...Οργανο.

Ειναι το οργανο μεσω του οποιου θα προσπαθησεις να βγαλεις τα εσω σου προς τα έξω..

Γιαυτο και ενας παιχτης ακουγετε σχετικα σχετικα όμοια με δύο διαφορετικες κιθαρες.

Γιατι μπορει να ειναι διαφορετικες η κιθαρες αλλα η αποψη του παιχτη και τα συναισθηματα του παραμενουν τα ίδια. (αυτο ειναι που τις κανει να μοιαζουνε )

Και οι δυο κιθαρες ειναι οργανα μουσικα ή αλλιως το εργαλειο που θα μετατρεψει τα συναισθηματα σου και τις  ιδεες σου σε ήχο.

Φυσικα όμως ενα ποιοτικότερο κ καλυτερο Οργανο...θα εχει σαφως καλυτερο κ ποιοτικοτερο αποτελεσμα,

Και φυσικα αν σε ενδιαφερει η μελετη...απαιτειτε ενα καλο οργανο για να ακουσεις και να παιξεις σωστα,

εγω δεν εχω προβλημα αν καποιος μου πει πως με φθηνη κιθαρα βγαζει ηχακλα, οκ και γω μαζι σου

αλλα μην ακουω οτι οσοι καναμε το σκατο παξιμαδι για να παρουμε καλα οργανα...το κανάμε αχρείαστα....

Μια δοκιμή θα έπειθε ;D

Εγω μετα απο 10χρόνια με μια JEM7dbk κατέληξα με μία suhr και με μία Ibanez PM-100

Επισης μετα απο πολλες αγορες μετανειωμενες(διαφορα πετάλια, φθηνες ακουστικές,καλώδια κτλ κτλ),,,

αποφασισα στη μουσικη να μην ξανακανω συμβιβασμους.

Οποτε εχω επιλέξειι κατι φθηνοτερο και οχι οσο ποιοτικο θα το ήθελα, μετα απο λιγο καιρο καταληγει στις αγγελίες και χαμένα λεφτα γενικότερα...

οποτε..υπομονή και σωστες επενδυσεις σε αυτο που αγαπάμε.

Στην μουσικη δηλαδη

Αφου τις αξίζει

jkstigma είπε:
Και οι δυο κιθαρες ειναι οργανα μουσικα ή αλλιως το εργαλειο που θα μετατρεψει τα συναισθηματα σου και τις  ιδεες σου σε ήχο.

Φυσικα όμως ενα ποιοτικότερο κ καλυτερο Οργανο...θα εχει σαφως καλυτερο κ ποιοτικοτερο αποτελεσμα,
τι είναι η μουσική; είναι ηχόχρωμα; αυτό που λέμε tone στην περίπτωση του κιθαρίστα;

αν ναι, έχεις δίκιο

αν είναι μελωδία, ρυθμός, αρμονία... αυτά δεν θα βελτιωθούν με μια ανώτερη κιθάρα... ούτε στο ελάχιστο...

gdevelek είπε:
αν είναι μελωδία, ρυθμός, αρμονία... αυτά δεν θα βελτιωθούν με μια ανώτερη κιθάρα... ούτε στο ελάχιστο...

Διαφωνω. Εχεις καποια βασιμη λογικη που να εξηγει γιατι μια καλη κιθαρα, με πολυ καλο set up που σε προκαλει να παιξεις, που σε ευχαριστει καθε φορα που την πιανεις στα χερια σου, ΔΕΝ σε βοηθαει να αποδωσεις καλυτερα αυτο που εχεις στο μυαλο σου, να δημιουργησεις μουσικη?

ναι αλλά εμμέσως φίλε μου... μόνο εμμέσως... και μάλιστα πολύ εμμέσως

gdevelek είπε:
Και εγώ διαφωνώ. Μια καλή κιθάρα που θα σου κάνει στο στυλ που θέλεις να παίξεις πάντα θα σε βοηθάει να εκφραστείς καλύτερα.

Φίλε gdevelek, χωρίς ίχνος ειρωνίας, έχεις παίξει για αρκετό καιρό με κάποια από τις λεγόμενες "ακριβές" κιθάρες? Ειδικά ερχόμενος από ένα πιο φτηνό όργανο?

Άλλη η κιθάρα του ναύτη κι άλλη του καντηλανάφτη..

Και οι δυο κιθαρες ειναι οργανα μουσικα ή αλλιως το εργαλειο που θα μετατρεψει τα συναισθηματα σου και τις  ιδεες σου σε ήχο.Φυσικα όμως ενα ποιοτικότερο κ καλυτερο Οργανο...θα εχει σαφως καλυτερο κ ποιοτικοτερο αποτελεσμα,
τι είναι η μουσική; είναι ηχόχρωμα; αυτό που λέμε tone στην περίπτωση του κιθαρίστα;

αν ναι, έχεις δίκιο

A melody (from Greek μελῳδία - melōidía, "singing, chanting"[1]), also tune, voice, or line, is a linear succession of musical tones which is perceived as a single entity. In its most literal sense a melody is a sequence of pitches and durations, while more figuratively the term has occasionally been extended to include successions of other musical elements such as tone color.

Music is an art form whose medium is sound. Common elements of music are pitch (which governs melody and harmony), rhythm (and its associated concepts tempo, meter, and articulation), dynamics, and the sonic qualities of timbre and texture. The word derives from Greek μουσική (mousike), "(art) of the Muses".[1]

καθαρά τεχνικά και μόνο  η κιθαρα στην περιπτωση μας ειναι το μέσο που <εκπέμπει> ηχο.  ;)

Παιδια μη κοροιδευομαστε. ΟΚ ειπαμε η ψυχη του ανθρωπου, η γνωση κ η τεχνική μετράει πρωτα αλλά τα εργαλεια σε καθε δουλεια....ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ .  /

Αν εισαι κιθαριστας μια καλη κιθαρα θα σε βοηθησει

Αν εισαι ο οδηγος...ενα καλο οχημα παλι θα βοηθησει.

Τωρα για την κιθαρα..ενας ακομας λογος παραπανω να παιζει το όργανο..Σωστα

@genius:

το δέχομαι όπως έγραψα παραπάνω αλλά μόνο ως ελάχιστη και έμμεση "βοήθεια"

όχι δεν έχω παίξει ποτέ με ακριβή κιθάρα, είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν το κανω θα συμπεράνω ό,τι κι ο Τακ στο άρθρο παραπάνω, "θα ακούγομαι ακριβώς σαν εμένα", με ΜΟΝΗ εξαίρεση το ηχόχρωμα

σημειώνω επίσης πως το σωστό σέταπ που είναι σημαντικό επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε φτηνή κιθάρα, με καμια 50αριά ευρώ από κάποιο ικανό μάστορα

τώρα, το - ακριβό τουλάχιστον όσο η αφίνιτι στρατ μου - φινίρισμα νίτρου που επεσήμανε ένας φίλος τις προάλλες, δεν ξέρω πόσο βοηθά στο παίξιμο,  άμεσα ή έμμεσα ή έμμμμμμεσα

και κάτι τελευταίο:

πριν κάνα μήνα προσπαθούσα να πείσω φίλο στο γραφείο πως οι χάρλεϋ μπέντον δεν είναι καυσόξυλα

του έβαλα να ακούσει ένα κλιπάκι ενός μέλους, με τίτλο california sound, όπου το παλικάρι κεντούσε σε μια χάρλεϋ

το τελικό συμπέρασμα του φίλου μου ήταν πως επρόκειτο για ψέμα, και ο συμφορουμίτης στην πραγματικότητα έπαιζε με πολυ καλύτερη κιθάρα και για κρυφούς και μυστήριους λόγους έλεγε πως δήθεν έπαιζε με χάρλεϋ

με βάση τα παραπάνω (και τα λίγα ακόμη που έχω γράψει στο τόπικ), τα πράγματα είναι στο δικό μου μυαλό απολύτως ξεκάθαρα και ορθολογικά, από κει και πέρα  ο καθένας έχει τις απόψεις και τα βιώματά του   :)

gdevelek είπε:
πριν κάνα μήνα προσπαθούσα να πείσω φίλο στο γραφείο πως οι χάρλεϋ μπέντον δεν είναι καυσόξυλα

του έβαλα να ακούσει ένα κλιπάκι ενός μέλους, με τίτλο california sound, όπου το παλικάρι κεντούσε σε μια χάρλεϋ
και είναι το ΑΠΟΛΥΤΑ λάθος τέστ.Επειδή και εγώ όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι το έχω κάνει.  Έχω πεί (και θα το λέω συνέχεια) ότι με τη σημερινή τεχνολογία ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Christ από το τί όργανο παίζει.

Θα υπενθυμίσω δικό μου κλιπ με 2 κιθάρες, που η μία ήταν πιάνο και πολλοί λίγοι κατάλαβαν την ηχητική διαφορά.

τώρα, το - ακριβό τουλάχιστον όσο η αφίνιτι στρατ μου - φινίρισμα νίτρου που επεσήμανε ένας φίλος τις προάλλες, δεν ξέρω πόσο βοηθά στο παίξιμο,  άμεσα ή έμμεσα ή έμμμμμμεσα
Αυτό δείχνει ότι

1) Δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραφα περί νίτρου, ούτε άμεσα ή έμμεσα ή έμμμμμμεσα

2) ότι πράγματι δεν έχεις στη κατοχή σου ακριβά όργανα (ή καλό εξοπλισμό), πράγμα που εάν είναι αληθεια δεν σε βοηθάει καθόλου να έχεις τελική άποψη.

Δεν τα λέω καθόλου για να σε προσβάλω, απλά μοιράζομαι μαζί σου εμπειρίες κάποιου που τα έχει "χώσει"...Θα σου δώσω ένα αναλογικό παράδειγμα. Έχω μια Eastwood (made in China) και την είχα αγοράσει γύρω στα 400 ευρώ από Γερμανία για τον piezo της. Μου φαινόταν καταπληκτική και ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο της...μέχρι που έβαλα στις κιθάρες μου (ηλεκτρική και ακουστική) Fishmann συστήματα. Το Fishmann Εarth κάνει γύρω στα 300 ευρώ (για να έχουμε και μία αίσθηση κόστους). Η διαφορά στην ηχογράφηση είναι η μέρα με τη νύχτα, τόση που η Eastwood να μην αντέχει καμμία σύγκριση.

Προφανώς και ο καθένας έχει τις απόψεις και τα βιώματά του, δεν προσπαθεί κανένας με το ζόρι να πείσει τον άλλο, απλά μοιραζόμαστε σκέψεις, ανάλογα με τις πόσες "ώρες πτήσεις" έχει ο καθένας

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gdevelek είπε:
όχι δεν έχω παίξει ποτέ με ακριβή κιθάρα
::) ::)

Εκφέρεις λοιπόν γνώμη για κάτι για το οποίο έχεις πλήρη άγνοια??

Δηλαδή την απλή υποθετική σκέψη σου μας την παρουσίαζες σαν ασφαλές συμπέρασμα?!!

Μας διαβάζουν άνθρωποι που έχουν εμπειρία ακόμη μικρότερη κι απο σένα σε θέματα οργάνων.

Δείξε τους λίγο σεβασμό...Προσπαθούν να μάθουν 5-10 πράγματα... ;)

marathon είπε:
Προφανώς και ο καθένας έχει τις απόψεις και τα βιώματά του, δεν προσπαθεί κανένας με το ζόρι να πείσει τον άλλο, απλά μοιραζόμαστε σκέψεις, ανάλογα με τις πόσες "ώρες πτήσεις" έχει ο καθένας
σε νιώθωωωωωω

πτήσεις......

longshadow, πες και στον Tuck (που εκφράζει στο άρθρο του 100% ό,τι κι εγώ πιστεύω) ότι έχει "πλήρη άγνοια"...

marathon είπε:
και είναι το ΑΠΟΛΥΤΑ λάθος τέστ.Επειδή και εγώ όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι το έχω κάνει.  Έχω (και το ξαναλέω) ότι με τη σημερινή τεχνολογία ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Christ από το τί όργανο παίζει.

...

...

Η διαφορά στην ηχογράφηση είναι η μέρα με τη νύχτα, τόση που η Eastwood να μην αντέχει καμμία σύγκριση.
τελικά είναι λάθος ή σωστό τεστ να συγκρίνουμε με βάση την ηχογράφηση; 

τεστ νομιζω μονο με προσωπικη δοκιμη.

Αν πιστευουμε πως δεν ειμαστε σε θεση κ επιπεδο να κρινουμε σωστα τοτε περνουμε καποιον μαζι μας που να τον εμπιστευόμαστε.

Πριν 10χρονια που ειχα βαλει στο ματι κιθαρόνι τρελό..(για τα τότε μυαλα μου μια JEM7DBK)

πριν το κλείσω, πηρα μαζι μου τον τοτε δασκαλό μου, να την δοκιμασει-παίξει.

Ε γιατι ήξερα...αφου δεν εixa καταφερει να παιξv σωστα μια νοτα ακομα...πως θα την ακουγα ωστε να την κρίνω κιόλας?

:)

και να θες κ την γνωμη μου,.,,οταν τεσταρεις ενα οργανο..πρωτα δοκιμασε το και παιξε...UNPLUGED

gdevelek είπε:
τελικά είναι λάθος ή σωστό τεστ να συγκρίνουμε με βάση την ηχογράφηση;  
Νομίζω ότι η μόνη ασφαλής σύγκριση, είναι εσύ και το όργανο face to face. Και πάλι δεν είναι απόλυτο γιατί χρειάζεσαι χρόνο "συμβίωσης"...σου είπα δε και το παράδειγμα με την Eastwood. Ο εχθρός του καλού, είναι ο καλύτερος!

Εγώ, λοιπόν, νομίζω ότι η σύγκριση με βάση την ηχογράφηση, από ανθρώπους που δεν ξέρουν να ακούνε και τι ακούνε, είναι ολέθριο λάθος.

Η κοινή λογική λέει ότι οι παρακάτω (κλισέ) δηλώσεις δεν είναι αντικρουόμενες, αλλά μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα.

-οι ακριβές κιθάρες έχουν λόγο ύπαρξης και καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες ενός επαγγελματία ή ενός έμπειρου μουσικού

-ένας ερασιτέχνης μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του με φτηνές κιθάρες

-ο ήχος ενός κιθαρίστα βρίσκεται πρωτίστως στα δάχτυλα και κατά δεύτερο λόγο στον εξοπλισμό

-με το σύγχρονο εξοπλισμό ηχογράφησης μπορείς να καλύψεις κάποιες ατέλειες ενός ηλεκτρικού οργάνου

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κόντρες εκεί που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο για να γίνεται κουβέντα. :)

gdevelek είπε:
longshadow, πες και στον Tuck (που εκφράζει στο άρθρο του 100% ό,τι κι εγώ πιστεύω) ότι έχει "πλήρη άγνοια"...
Δεν καταλαβες μαλλον τι λεει ο Tuck στο αρθρο του...

Ενας πολυ καλος παιχτης με μια μετρια κιθαρα θα ακουστει πολυ καλυτερα απο οτι εγω με την ιδια κιθαρα. Αυτο δεν παει να πει οτι αν δωσω στον πολυ καλο παικτη μια παρα πολυ καλη κιθαρα δεν θα ακουστει καλυτερα.

Σου θυμιζω αυτο που αναφερθηκε πρωτυτερα, οτι οι κιθαρες του Tuck κοστιζουν περιπου οσο το διαμερισμα σου. Γιατι μπορει ο Tuck να ακουγεται πολυ καλα με την affinity σου, αλλα με τις L5 του ακουγεται απλα θεικα.

spy είπε:
Η κοινή λογική λέει ότι οι παρακάτω (κλισέ) δηλώσεις δεν είναι αντικρουόμενες, αλλά μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα.

-οι ακριβές κιθάρες έχουν λόγο ύπαρξης και καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες ενός επαγγελματία ή ενός έμπειρου μουσικού

-ένας ερασιτέχνης μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του με φτηνές κιθάρες

-ο ήχος ενός κιθαρίστα βρίσκεται πρωτίστως στα δάχτυλα και κατά δεύτερο λόγο στον εξοπλισμό

-με το σύγχρονο εξοπλισμό ηχογράφησης μπορείς να καλύψεις κάποιες ατέλειες ενός ηλεκτρικού οργάνου

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κόντρες εκεί που δεν υπάρχουν, μόνο και μόνο για να γίνεται κουβέντα. :)
επισης μια καλη κιθαρα εναν ερασιτέχνη μπορει να του..<ανοίξει> τα αυτιά και να τον βελτιωσει

Ο Μπάμπης, που είναι φοιτητής, αγόρασε ένα κατσαβίδι με 2 ευρά για να διορθώσει μια βίδα στην ντουλάπα του που είχε χαλαρώσει. Μετά το πέταξε γιατί του ήταν άχρηστο.

Ο Μάκης, ερασιτέχνης ξυλουργός, αγόρασε ένα κατσαβίδι με 20 ευρά γιατί δεν ήθελε κάθε λίγο και λιγάκι να το αλλάζει επειδή του έτρωγε τα κεφάλια από τις βίδες.

Ο Κώστας, επαγγελματίας ξυλουργός, αγόρασε ένα κατσαβίδι με 70 ευρά γιατί θέλει να ξέρει ότι έχει ένα εργαλείο με σταθερή απόδοση στη δουλειά του.

Αν ο Μπάμπης πάρει κατσαβίδι σαν του Μάκη, θα σφίξει πάλι τη βίδα. Όπως και ο Μάκης, αν πάρει κατσαβίδι σαν του Κώστα, δεν θα τρώγονται τα κεφάλια από τις βίδες.

Το ανάποδο ΔΕΝ ισχύει.

(πάντα, βέβαια, εκφράζω την προσωπική μου άποψη.)

odis13 είπε:
Δεν καταλαβες μαλλον τι λεει ο Tuck στο αρθρο του...
μπα... μια χαρά κατάλαβα... ήταν τόσο σαφής...  ;)  επώδυνα σαφής, τουλάχιστον για τα αυτιά του  τμήματος μάρκετινγκ των μουράτων... από τα άρθρα που έχουν κάθε συμφέρον να θάβουν...

αυτό έλειπε ένας πολύ παλιός και επαγγελματίας κιθαρίστας να μην έχει 1-2-3 σπάνια πανάκριβα όργανα... και μόνο πόσες θα του έχουν κάνει δώρο να μετρήσει κανείς...

μόνο που το άρθρο του δεν αναφέρεται σ' αυτό, έτσι; άλλα λέει για την σημασία των ακριβών οργάνων...  ;)

@DMILO

ο κόσμος είναι γεμάτος Μάκηδες που παίρνουν ό,τι παίρνει κι ο Κώστας, αν και δεν πολυ-ξέρουν γιατί... μια χαρά βιδώνει το κατσαβίδι των 20Ε του Μάκη, ούτε κεφαλές τρώει... απλά δεν γράφει "facom" επάνω...

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back