- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,518
Πόσα πιάτα θέλεις ωρέ;
12 βαθιά, 12 ριχά και 12 μεσαία;![]()
Κσι αν ερθει κοσμος σπιτι που θα φανε, πανω στη Gibson;

Πόσα πιάτα θέλεις ωρέ;
Εδώ στο σπίτι μου δεν τρώω εγώ, θα φάνε και άλλοι
Καλά, ποιος ασχολείται με αυτά αυτή την εποχή; Αλήθεια υπάρχουν αντρόγυνα που ασχολούνται με Αυτά που παρέθεσες;Σκρίνια, σύνθετα, τραπεζαρίες, σετ από μαχαιροπίρουνα, 12αδες πιάτα, φλιτζάνια-σερβίτσια, παπλώματα-πετσετες- κλινοσκεπασματα- τεντζερεδες -τηγανιά (πέρα από 1-2) , δεν χρειάζονται και είναι τρομοκρατία των γυναικών (και το λέει κάποιος που ασχολείται με το νοικοκυριό 50 χρόνια ).
Τα default είναι αυτά.Καλά, ποιος ασχολείται με αυτά αυτή την εποχή; Αλήθεια υπάρχουν αντρόγυνα που ασχολούνται με Αυτά που παρέθεσες;
Τόσο εξωγήινος είμαι με τη δικιά μου δηλ που μόνο βλέποντάς τα γραμμένα, γελάμε χωρίς αύριο; Σκέψου να τα ακούγαμε κιόλας να συζητιούνται;![]()
Ναι.Ο Πετρετζικης κάνει αγγέλους με ένα τηγάνι και ένα τσουκάλι, και η μέση νιόπαντρη έχει την αντιπροσωπεία της τεφαλ στην κουζίνα της. ..και δεν ξέρει....που πέφτει (ή κουζίνα ).
Έκανες φασαρία φαίνεται και τρόμαξαν οι θείες και σου λέει "κάτσε να πάρουμε κάνα φαΐ μαζί μας, γιατί δεν ξέρεις ποτέ".Βγήκα τώρα για τρέξιμο.
Πέρασα από μια εκκλησία.
Βγαίναν έξω με 2-2 τα αντιδωρα και μια σακούλα γεμάτη... από μνημόσυνο.
Εξαιρετική επίσης ιδέα για δωρεάν γεύμα κυριακάτικο![]()
Εγώ ξέρω ότι να κανα μνημόσυνο, να και 2-3 αντίδωρα, γλιτώνεις κανα 15 αρι την Κυριακή για φαγητό.Έκανες φασαρία φαίνεται και τρόμαξαν οι θείες και σου λέει "κάτσε να πάρουμε κάνα φαΐ μαζί μας, γιατί δεν ξέρεις ποτέ".
Αυτό φωνάζει ΠΑΣΟΚ όσο τίποτε άλλο. Πάλι καλά που περνάνε οι εποχές φίλε. Αλλιώς θα είχαμε θερμόμετρα ακόμα στον τοίχο και την κλασική κλειστή τζαμένια πόρτα στο σαλόνι της γιαγιάς που άνοιγε μόνο στις καλές περιστάσεις και μέσα είχε -20 βαθμούς σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι. Και στραγάλια προπολεμικά, μαντζούνι και τα συναφήΣκρίνια
Μια χαρά είναι και τα κάνει "πενηνταράκια", οπότε όπως λεςΟ Πετρετζικης ειναι over all οκ σε όλα
Ακολούθησα συνταγή του για βασιλόπιτα την πρωτοχρονιά (δεν είχα ξανά φτιάξει) και πήγε "τζετ".Ενας ανθρωπος που ειναι εντελως ασχετος με κουζινα μπορει να δει πετρετζικη και αν ακολουθησει κατα γραμμα τα βηματα θα φτιαξει καλο φαγητο. Αυτο ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο.
Η βασική, ότι η μία είναι κυρία και ο άλλος κύριος.Από ότι κατάλαβα:
Έχουμε λοιπόν:
- ο καλός μάγειρας φτιάχνει παπάδες με ένα τηγάνι
- ο καλός μουσικός φτιάχνει παπάδες με μια κιθάρα
Επί της ουσίας ούτε η κυρία μαγειρεύει ούτε ο κύριος παίζει ή γράφει μουσική
- μια κυρία που στη δεκαετία του 1970 αγόρασε:
- 12 σκεύη της σειράς (για να τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα)
- άλλα 12 ακριβά σκεύη που τα φύλαξε στο ντουλάπι για ειδικές περιπτώσεις ή γιατί το θεωρεί επένδυση.
(Έβλεπε πως τέτοια αντικείμενα έπαιρναν αξία πιο παλιά που έπαιζαν οι προίκες, αλλά το άκουσε και στη λαϊκή από κάτι κυρίες ειδικές πάνω στο θέμα)
- κι έναν κύριο που στη δεκαετία το 2020 αγόρασε:
- 12 κιθάρες της σειράς (για να τις χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα)
- άλλες 12 ακριβές που τις φύλαξε στις θήκες τους, για ειδικές περιπτώσεις ή γιατί το θεωρεί επένδυση.
(Έβλεπε πως τέτοια αντικείμενα έπαιρναν αξία πιο παλιά που έπαιζαν ροκ, αλλά το άκουσε και στα fora από κάτι μέλη ειδικούς πάνω στο θέμα)
Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους;
Και εγώ πιστεύω ότι ο Πετρετζίκης κάνει τα καλλίτερα φαγιά.Μια χαρά είναι και τα κάνει "πενηνταράκια", οπότε όπως λες
Ακολούθησα συνταγή του για βασιλόπιτα την πρωτοχρονιά (δεν είχα ξανά φτιάξει) και πήγε "τζετ".
Στηρίζω Πετρετζίκη.
Και ξέρει να κάνει λεφτά ο τύπος. Λογικά θα παίζει με White Falcon σε Two Rock ενισχυτήΚαι εγώ πιστεύω ότι ο Πετρετζίκης κάνει τα καλλίτερα φαγιά.
Κε Μπειζανη εσεις?Εγώ ξέρω ότι να κανα μνημόσυνο, να και 2-3 αντίδωρα, γλιτώνεις κανα 15 αρι την Κυριακή για φαγητό.
15×4 =60 τον μήνα x 12x 60= 720 τον χρόνο.
Χ2 έτη, να την η αμερικαν περφορμερ![]()
Κε Μπειζανη εσεις?
Πόσα πιάτα θέλεις ωρέ;