;DZIKO είπε:" Ο Σακης και η Κουλα πανε διακοπες στην Αγγλια . Εμεις γιατι παλι καμπινγκ στις Κουκουβαουνες ? " κτλ κτλ κτλ >![]()
;DZIKO είπε:" Ο Σακης και η Κουλα πανε διακοπες στην Αγγλια . Εμεις γιατι παλι καμπινγκ στις Κουκουβαουνες ? " κτλ κτλ κτλ >![]()
δεν έχει σημασία γιατί αυτός θα παίζει την κιθάρα και θα στριφνιάζει με τον ήχο και όχι όλοι οι υπόλοιποιgdevelek είπε:κανείς δεν θα βγει ποτέ στο φόρουμ να παραδεχθεί πως μετάνιωσε που έσκασε 2.000Ε σε μια κιθάρα...
longshadow είπε:Απο το διδακτικό 1ο ποστ του Τόλη:
...αλλά κρατάω στην άκρη του μυαλού μου πως ούτε κάνας σπουδαίος μουσικός είμαι, και κυρίως ούτε κάνας σοβαρός ακροατής του οργάνου είμαι και άρα πραγματικά μπορεί να υπάρχουν ηχητικές ποιότητες τις οποίες δεν αντιλαμβάνομαι ή δεν μου είναι ακόμη χρήσιμες, και επομένως καλό θα είναι να μην αφορίζω κάτι το οποίο απλά δεν καταλαβαίνω (- ή δεν μπορω να ακούσω).
Μου θυμίζουν θρησκεία όλα αυτάκαι δεν λεώ να αφορίσουμε, αλλά:
Γιατί να μην εμπιστευτούμε τα αυτιά μας, τα χέρια μας και τα μάτια μας; Δεν είμαστε σπουδαίοι μουσικοί αλλά δεν είμαστε και κουφοί
Η πρώτη παράγραφος σου βρίσκω οτι είναι κάπως εκτός θέματος, μας παραπέμπει να ασχοληθούμε μόνο με το παίξιμο (αν ήταν έτσι δεν θα πόσταρε κανένας τίποτα εδω μέσα... ;D)X-minor είπε:Εγώ πάλι βλέπω σ'ένα thread πολλών σελίδων, πως προσπαθούμε να "δικαιολογήσουμε" τις φθηνές ή ακριβές μας κιθάρες βάσει αυτιών, ταλέντου, επαγγελματικού/ερασιτεχνικού παιξίματος κι ένα σωρό άλλα ωραία, και στην τελική καταπιανόμαστε τόσο πολύ με το τι είναι η κιθάρα μας και τι γράφει πάνω και πόσο καλύτερα/χειρότερα μπορεί ν'ακούγεται από κάποια άλλη (κ.α.), παρά με το ίδιο το παίξιμο και την ευχαρίστηση που μπορούμε κι έχουμε την ευκαιρία/άνεση/πολυτέλεια/whatever και το παίζουμε το ρημάδι.
Φθηνές, ακριβές, tele, strat, warlock, 7χορδες, 10χορδες, μαύρες, κίτρινες, hollow, solid body... ότι γουστάρει ο καθένας κι ότι σηκώνει η τσέπη του. Τη στιγμή που θα (κατα)κρίνω κάποιον επειδή επιλέγει φθηνή ή ακριβή κιθάρα το'χω χάσει το παιχνίδι.
+1.longshadow είπε:Όλα αυτα τα αναφέρω γιατί έχω την αίσθηση οτι ο silot ένιωσε την ανάγκη να κάνει αυτήν την εξομολόγηση διαβάζοντας κάποια θέματα στα οποία υπάρχει τελευταία μια γενική απαξίωση (χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου) για τα ακριβά όργανα και όσους τα προτιμούν..
+2Όλα αυτα τα αναφέρω γιατί έχω την αίσθηση οτι ο silot ένιωσε την ανάγκη να κάνει αυτήν την εξομολόγηση διαβάζοντας κάποια θέματα στα οποία υπάρχει τελευταία μια γενική απαξίωση (χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου) για τα ακριβά όργανα και όσους τα προτιμούν..
longshadow είπε:Ωραίο άρθρο..
Το ρεζουμέ του είναι οτι τελικά...
"I realized that it had nothing at all to do with the guitar. It had everything to do with the guy playing the guitar."
...ή Ελληνιστί:
Ο παίχτης κάνει την κιθάρα κι όχι η κιθάρα τον παίχτη!
Αυτό φυσικά και είναι μια μεγάλη αλήθεια...
Έχει όμως μεγάλη σχέση με αυτό που προσπαθώ να πω εδω και τόσα ποστς.
Ο καταρτισμένος ταλαντούχος κιθαρίστας μπορεί να κάνει μια σχετικά φθηνή,μέτρια κιθάρα να ακούγεται καλά...
Το γεγονός όμως οτι η κιθάρα είναι μέτρια παραμένει γιατί αν ο ίδιος παίξει με μιά ανώτερη κιθάρα, μην έχετε καμμία αμφιβολία, θα ακουστεί ακόμα καλύτερα.
Ένας όχι και τόσο ταλαντούχος ή σχετικά άπειρος μουσικός θα κάνει και τις 2 κιθάρες να ακουστούν ακριβώς το ίδιο...κακά, γιατί απλούστατα δεν τό'χει (ή δεν τό'χει ακόμα λόγω απειρίας)...
Είναι λοιπόν πρέπον ένας μουσικός, οποιουδήποτε επιπέδου, να χαρακτηρίζει "συναδέλφους" του ως headstock junkies επειδή υποστηρίζουν οτι μια high end κιθάρα τους κάνει να ακούγονται καλύτερα??
Όλα αυτα τα αναφέρω γιατί έχω την αίσθηση οτι ο silot ένιωσε την ανάγκη να κάνει αυτήν την εξομολόγηση διαβάζοντας κάποια θέματα στα οποία υπάρχει τελευταία μια γενική απαξίωση (χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου) για τα ακριβά όργανα και όσους τα προτιμούν..
At this time I was playing a very nice old Telecaster through a Fender Twin with JBL speakers. But I soon bought the same guitar (Gibson ES-175) and amp (Acoustic) that Odell used, and copied his knob settings, strings and pick choices. I just loved his sound, as well as his playing. Guess what! I still sounded just like me