Επειδή όλα είναι υποκειμενικά στο θέμα ηλεκτρικής κιθάρας, ώς γνωστόν, και ο καθένας όπως έχει χιλιογραφτεί σε σχετικά θέματα του noiz.gr, επιμένει με γνώμονα την αυστηρή του ατομική ματιά, αρνείται να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του και να πεί... " ας το δώ και αλλιώς"... "μπορεί εγώ να θεωρώ ηλίθιους όσους αγοράζουν ακριβές, πανάκριβες και butique κιθάρες, αλλά μπάς και τελικά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρίν αφορήσω (γιατί μου χαλάνε την αλήθεια μου? τα ψάξω? ανοίξω κάποια στιγμή τα αυτιά μου? μάθω να συμμερίζομαι και άλλες απόψεις?.....) θα πρέπει να σεβαστώ??
Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα, ας σκεφτεί λοιπόν και κάποιος που νομίζει ότι αγόρασε την super duper κιθάρα του περνώντας από 100 στάδια πειραματισμού, σύγκρισης, ενδεχομένως και μέσα από την ανάγκη της δουλειάς του αν ζεί από αυτό να ρίξει ομοίως λίγο νερό στο κρασί του και να πεί... " εντάξει ο καθένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει ό, τι έκανα εγώ, πιθανότατα να μην τον ενδιαφέρει, μα μην ακούει ή καν βλέπει τις οφθαλμοφανέστατες για μένα διαφορές...."
Πάντως όσο και υποκειμένικά να είναι τα κριτήρια, όσο ατομικά και προσωπικά να το βλέπουν οι περισσότεροι, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να βάλουμε και κάποια αντικειμενικά κριτήρια στο παιχνίδι..... οι τιμές είναι ένα κριτήριο, αλλά ας μην είμαστε για παράδειγμα τόσο αρνητικοί π.χ στο μάρκετινγκ των εταιρειών και το βλέπουμε σαν κόκκινο πανί!!
Όταν π.χ η Fender σου λέει Mexico made
stratocaster X ποσό και American strd
stratocaster Χ plus ποσό, σαφέστατα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι και να το θέσουμε αντικειμενικά ότι έχει και ένα δίκιο... καλώς ή κακώς, όχι ώς προς την τιμή , δεν κρίνω αν καλά κάνει ή κακώς που μπορεί να έχει διπλάσια τιμή η μία από την άλλη ούτε είμαι κοστολογητής τους, αυτό που μένει ώς συμπέρασμα είναι ότι είτε το θέλουμε είτε όχι η American strd είναι καλύτερη και δεν το λέω εγώ το λένε οι ίδιοι που τις παράγουν αλλά και η συντριπτική πληοψηφία των κιθαριστών του πλανήτη, τώρα όποιος εξακολουθεί και πιστέυει ότι η Μεξικανική του είναι καλύτερη από την αντίστοιχη Αμερικανική μάλλον χρίζει ψυχολογικής στήριξης.
Τα περί headstock junkies, είναι προσωπικά για μένα κουραφέξαλα, αλλά σίγουρα όσοι τα προτιμούν έχουν τους λόγους τους και πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστό.
Η αποψή μου συντάσσεται πλήρως με το αρχικό πόστ, δεν είμαι δικηγόρος κανενός, θεωρώ το νόιζ ως "καμβά" ανταλλαγής απόψεων - εμπειριών εξαιρετικό, αλλά η ιστορίες με το Yugo και την Ferrari μηχανή του πλέον θα πρέπει να ανήκουν στα ανέκδοτα....
Ας συνοψίσουμε λοιπόν και ας παραδεχτούμε μιά φορά ότι ναι!! είναι γεγονός, υπάρχουν και κάποια μίνιμουμ αντικειμενικά κριτήρια σε αυτή την ιστορία... είναι γεγονός λοιπόν ότι όλα δεν είναι ίσα και όμοια, όυτε μπορούν να γίνουν με updates και αλχημίες... μιά φτηνή κιθάρα θα είναι πάντα φτηνή για το μέσο όρο των παικτών. ό, τι και να κάνεις θα την κάνεις στα σίγουρα καλύτερη φτηνή κιθάρα. Μια ακριβή ό, τι μετατροπή και να της κάνεις αυτό που θα καταφέρεις είναι να κάνεις μια ήδη πολύ καλή κιθάρα πιό κοντά στις απαιτήσεις σου.
Τώρα αν η κιθάρα κάνει τον παίκτη ή ο παίκτης την κιθάρα, μου θυμίζει την ιστορία με την κότα και το αυγό. Και η ιστορία αυτή δεν αλλάζει την πραγματικότητα, την οποία επιτέλους ας παραδεχτούμε όλοι αντικειμενικά ότι δηλαδή η φτηνή είναι κακή και μέτρια και η πιό ακριβή σίγουρα καλύτερη. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι αν ήταν το ίδιο καλές όλες όλοι όσοι ζούν μέσα από αυτή την δουλειά θα έπαιζαν με ό, τι τους βρίσκονταν μπροστά τους. Και για να προλάβω σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις που μπορέι καλλιτέχνες να πάιζουν π.χ με Squier, σίγουρα όμως δεν είναι αυτοί ο κανόνας.
Τώρα όσο αφορά τις κόπιες συμφωνώ με το πιό πάνω πόστ επίσης..