• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Ακουστικη Δωματιου! Help!

saro

Νέο μέλος
26 Οκτωβρίου 2009
145
0
0
Kαλησπερα φορουμιοτες!:D

θελω να φτιαξω την ακουστηκη του δωματιου μου...

ειναι μικρο το δωματιο εχω φτιαξει και ενα σχεδιαγραμμα για να δειτε!

εχω φτιαξει μεσα σε αφτο το δωματιο home studio

γινοντε ηχογραφισεις φωνης,ηλεκτικης και κλασσικης κιθαρας και μπασο!

θελω να μου πειτε λυσης!

ελπιζω να με βοηθησετε!

ευχαριστω

Σχεδιαγραμμα_υπνοδωματιο_τελειοτικο.jpg

Με αυτα τα επιπλα ειναι δυσκολο να κανεις τελεια δουλεια επειδη παρατηρω πολλες γωνιες που δυσκολα καλυβονται. Και μονο που εχεις παραδωματιακια φτανει να στα χαλασει ολα. Προσπαθεισε για αρχη να καλυψεις γωνιες με βελετζες κλπ. Τι να πω χαθηκα στο δωματιο σου. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αυγοθηκες στην οροφη

Δυσκολο πολυ δυσκολο και δαπανηρο.

xexe

Λοιπόν, στην ντουλάπα δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.

Παράθυρα δεν υπάρχουν; Αν ναί, μόνο καμμιά κουρτίνα.

Οι γωνίες είναι καλυμένες, άρα ούτε μπασσοπαγίδα παίζει.

Για ηχογραφήσεις, όμως, δεν υπάρχει ζήτημα ιδιαίτερα. Τα ηλεκτρικά όργανα πάνε με καλώδιο στον Η/Υ, άρα ότι χώρο και να έχεις... Η κλασσική κιθάρα ηχογραφείτε από κοντά, άρα ούτε εκεί έχεις θέμα, και η φωνή... εεε θα έχει λίγο φυσικό reverb. Δεν είναι κακό. (Ανάλογα με τα μικρόφωνα που έχεις, φυσικά).

Τώρα για μίξη, και σωστό acoustic treatment, το θέμα είναι πιο σοβαρό, αλλά σε δωμάτιο, δύσκολα κάνεις πολλές αλλαγές.

Άντε καλημέρα... :)

ευχαριστω παιδια αυριο θα ανεβασω και φωτογραφιες απο το δωματιο για να δειτε και να μου πειτε περισοτερες λυσεις!

ευχαριστω και παλι!  :)

καλησπερα θα ανεβασω τις φωτογραφιες για να δειτε!

η 3η φωτογραφεια ειναι αφτο το δωματιακι που εγραψα και στο σχεδιαγραμμα!

σκεφτομε να το κανω booth...

μεσα σε αφτο το δωματιακι ειχα βαλει μπλε φελιζολ αφτα που βαζουνε και στις οικοδομες μου ειχαν πει οτι κανει δουλεια αλλα τελικα δεν κανει!

τεσπα δειτε τις φωτογραφιες και πειτε μου περισοτερες λυσεις

και αν ειναι ποια υλικα θα χρειαστει να αγορασω και ποσο περιπου θα στιχησουν...

και αν υπαρχουν καποιες κατασκευες τις οποιες να μπορω να φτιαξω μονος μου ¨πιανει το χερι μου"  ;)

περιμενω απαντησεις!

ευχαριστω πολυ!

DSC00364.JPG

DSC00365.JPG

DSC00368.JPG

DSC00366.JPG

DSC00367.JPG

χαχαχ!

σκεφτηκα στον τοιχο που ειναι απεναντι απο τα μονιτορς

να βαλω γιψοσανιδα και να την γεμισω με πετρομβανβακα! θα κανει δουλεια για την ανταλακλαση? η να βαλω pannels?

βάλε panes, είναι extra απορροφητικές

BKS.0063125.jpg

λες ε? θα αποροφα το μπασο ? και τις ψηλες? χαχα

τωρα σοβαρα τι να κανω?

saro είπε:
χαχαχ!

σκεφτηκα στον τοιχο που ειναι απεναντι απο τα μονιτορς

να βαλω γιψοσανιδα και να την γεμισω με πετρομβανβακα! θα κανει δουλεια για την ανταλακλαση? η να βαλω pannels?
Φίλε αν ξεκινήσεις να κάνεις κατασκευή με γυψοσανίδα χρειάζεται μελέτη το θέμα, πρόκειται ουσιαστικά για κουρδισμένες κατασκευές, οι οποίες όχι μόνο απορροφούν αλλά ενίοτε επηρρεάζουν και τον χρόνο αντήχησης... αν δεν ξέρεις τι κάνεις το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με χειρότερα αποτελέσματα απ'ότι πριν.

Πρέπει πρώτα να βρεις πού έχεις πρόβλημα και μετά -λαμβάνοντας υπόψιν τις πυκνότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις- να καταλήξεις στα "τελικά νούμερα"... Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πας στα τυφλά!

Όταν θα έχω χρόνο θα ξανακοιτάξω το θέμα, να δω τι μπορώ να σου προτείνω και αν χρειαστεί θα σου στείλω και "υλικό" με pm.

Αν μπορείς να βρεις ένα ψιλοακριβές ντεσιμπελόμετρο, κάνε μετρήσεις με δοκιμαστικούς τόνους.

infectme247 είπε:
Φίλε αν ξεκινήσεις να κάνεις κατασκευή με γυψοσανίδα χρειάζεται μελέτη το θέμα, πρόκειται ουσιαστικά για κουρδισμένες κατασκευές, οι οποίες όχι μόνο απορροφούν αλλά ενίοτε επηρρεάζουν και τον χρόνο αντήχησης... αν δεν ξέρεις τι κάνεις το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με χειρότερα αποτελέσματα απ'ότι πριν.

Πρέπει πρώτα να βρεις πού έχεις πρόβλημα και μετά -λαμβάνοντας υπόψιν τις πυκνότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις- να καταλήξεις στα "τελικά νούμερα"... Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πας στα τυφλά!

Όταν θα έχω χρόνο θα ξανακοιτάξω το θέμα, να δω τι μπορώ να σου προτείνω και αν χρειαστεί θα σου στείλω και "υλικό" με pm.

Αν μπορείς να βρεις ένα ψιλοακριβές ντεσιμπελόμετρο, κάνε μετρήσεις με δοκιμαστικούς τόνους.
ευχαριστω φιλε!

οταν εχεις χρονο στειλε μου!  :)

θελω να ρωτησω και κατι αλλο...

υπαρχουν ειδηκη στο θεμα ακουστικης δωματιου?

και αν ναι,που μπορω να βρω?και ποσα λεφτα περιπου θα στιχηση για να το φτιαξουν?

ευχαριστω πολυ!

saro.... το θέμα αυτό το έχεις διαβάσει? http://www.noiz.gr/index.php?topic=158312.0

Διάβασε λίγο, έτσι ώστε να αντιληφθείς το είδος των απαιτήσεων και την επίδραση που έχει το κάθε υλικο/κατασκευή στο χώρο.

Γενικά τους στόχους σου τους έχεις προσδιορίσει?

Το πως θα αξιολογήσεις το αποτέλεσμα το έχεις σκεφτεί?

Αν η απάντηση είναι όχι σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, ίσως από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσεις.  :)

Trending...

Νέα θέματα