Δεν συμφωνώ ότι επειδή είναι μύθος μπορούμε να τον κανιβαλίσουμε. Και ας έχουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για τον θεμέλιο μύθο του πολιτισμού σε αυτό τον κόσμο έτσι... Κανονικά δεν έπρεπε να σου απαντήσω γιατί πας και εξισώνεις την Οδύσσεια με τον Μπατμαν οπότε δεν μένει κάτι να πούμε, αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω, με ενοχλεί ακόμα και το ότι αυτά γράφονται στα ελληνικάΚάπου εδώ, ας αναφερθεί ότι πρόκειται για μυθολογικά και όχι ιστορικά πρόσωπα. Άρα, ο καθένας έχει τόσο δικαίωμα να επιλέξει το πως θα απεικονιστούν, όσο έχει και για τον Μπάτμαν.
Δηλαδή τα ιστορικά πρόσωπα δεν έχει ο καθένας δικαίωμα να τα απεικονίσει όπως θέλει; Ποιός το απαγορεύει; Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η συζήτηση.Κάπου εδώ, ας αναφερθεί ότι πρόκειται για μυθολογικά και όχι ιστορικά πρόσωπα. Άρα, ο καθένας έχει τόσο δικαίωμα να επιλέξει το πως θα απεικονιστούν, όσο έχει και για τον Μπάτμαν.
Ε, άρα θα μπορούσε, άρα έχει δικαίωμα να τα απεικονίσει όπως θέλει και τα ιστορικά πρόσωπα.Περίπου... δεν θα μπορούσε κάποιος να βάλει τον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει τον Φρέντυ Μέρκιουρυ, και - εν' πάσει περιπτώσει - αν το έκανε, θα έπρεπε να αλλάξει την όλη αντίληψή του για το υπόλοιπο casting ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες.
αφου το δει φυσικαΌπως όμως ο καλλιτέχνης έχει την ελευθερία της έκφρασης στο έργο του,έτσι και ο θεατής έχει δικαίωμα να το κρίνει.
αφου το δει φυσικα
Μα αν δεν το δει, δεν ειναι "θεατης"Στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι,μιας και οι αντιδράσεις αφορούν το καστ και όχι απλά κάποιες εικασίες για το τελικό αποτέλεσμα.
Π.χ. εμένα περισσότερο με ξένισε ο Ντέημον ως Οδυσσέας, παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτός είναι ο "πολυμήχανος" σκέφτηκα.
Είναι, είναι, εδώ κατάφερε να φύγει από τον Άρη, την Ιθάκη δεν θα βρει...;
Δεν είναι πολυμήχανος σε αυτή τη βερσιον. Έιναι "a complicated man". Και από εκεί νομίζω ξεκινάνε τα όποια προβλήματα.Π.χ. εμένα περισσότερο με ξένισε ο Ντέημον ως Οδυσσέας, παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτός είναι ο "πολυμήχανος" σκέφτηκα.
Αλλά, όπως είπα, όσοι είδαν την ταινία συνομολογούν ότι όλο αυτό λειτουργεί.
Σωστά.
Άντε, να κάνουμε το δικό μας casting.
- Οδυσσέας: Tom Hanks
- Πηνελόπη: -
- Ελένη: είπαμε... την Ανδριολάτου
- Αχιλλέας: Theo James
- Τηλέμαχος: -
- Αντίνοος: Edward Norton
- Αθηνά: Anne Hathaway
- Καλυψώ: Charlize Theron, αλλά στο μελαχροινό
- Κίρκη: -
- Ήρα (αν έχει): Kelly Reilly
Not bad!
Πηνελόπη: Monica Belucci (ιδανική στην τωρινή ηλικία)
Τηλέμαχος: Austin Butler
Κίρκη: Eva Green
Εγώ.....εγώ είμαι... Εγώ είμαι ο βασιλιάς της φωτιάς!