Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Με τον Αγαμέμνωνα να ντύνεται Batman, την Ωραία Ελένη της Ναμίμπια και με trans Πάρη, δεν είναι ότι υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να την δω (γιατί… χέστηκε ο Nolan για την άποψη του κάθε… Έκτορα - α,χα καλό, ε? ) αλλά είναι ότι ο ίδιος, σαν δημιουργός, έχει πέσει σε τέλμα, και προσπαθεί να βασίσει σε αλλότριες μεθόδους την πιθανή επιτυχία της ταινίας του. Θα μάθει και ο Nolan πιθανώς το αρχαίο ελληνικό ρητό Go woke - go broke. Κρίμα.

Ευελπιστούμε σε Villeneuve και Dune να σώσει το 2026, ας είναι και με Chalamet και Zendaya, θα τους υποστούμε ξανά. Στην χειρότερη, υπάρχει και η do or die προσπάθεια της Marvel να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο είδος, προς το τέλος της χρονιάς, αν και τα λεφτά μου τα βάζω στο «κύκνειο άσμα».
Οσο εχω ασχοληθει, εχω καταλαβει οτι ο νολαν για να φτιαξει αυτην την ταινια βασιζεται σε αυτη τη μεταφραση: https://en.wikipedia.org/wiki/Odyssey_(Emily_Wilson_translation), η οποια σαν selling points εχει το οτι α. ειναι η πρωτη μεταφραση απο γυναικα, β. οτι αλλαζει το μετρο του ποιηματος γ. οτι ειναι γραμμενο σε απλα καθημερινα αγγλικα και δ. οτι εχει μια φρεσκια ερμηνεια των γυναικειων χαρακτηρων του εργου (συμφωνα με τη γουικιπιντια και το αμαζον που το πουλαει).
Οποτε μην ψαχνουμε πώς περιεγραφε ο ομηρος την ελενη και τί ελεγε για την πανοπλια του ταδε κλπ, περισσοτερο μετραει πώς η εμιλι γουιλσον τα περιγραφει ολα αυτα.
Απολυτα αποδεκτο καλλιτεχνικα και νομιζω και εμπορικα επιτυχια θα ειναι λογικα, αλλωστε και το βιβλιο καλες κριτικες εχει, απλα δεν ειναι για πιουριστες.

Για τον Βιλνεβ και dune 2 συμφωνω και επαυξανω, τρομερη ταινια.

Πρέπει να είμαι μειοψηφία αλλά δεν είμαι φαν Νόλαν. Βαριές οι ταινίες Batman του, το Interstellar πιο πολύ φαντασία παρά επιστημονική, και το Inception το παράτησα στο εικοσάλεπτο, δεν μου άρεσε το casting.

Πρέπει να είμαι μειοψηφία αλλά δεν είμαι φαν Νόλαν. Βαριές οι ταινίες Batman του, το Interstellar πιο πολύ φαντασία παρά επιστημονική, και το Inception το παράτησα στο εικοσάλεπτο, δεν μου άρεσε το casting.
Το Prestige το έχεις δει; Θα το χαρακτήριζες πιστεύω και αυτό βαρύ μια και έχει την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα Νολαν... Αλλά είναι ένα έργο που θες να ξαναδείς, διασκέδαση, πολύ περίτεχνο. Το Interstellar είναι φαντασία, δεν είπε κανείς ότι είναι ντοκιμαντέρ... Αν και έχει κάποια χαρακτηριστικά στην αφήγηση. Εμένα μου άρεσε πολύ, το έχω δει και 10 φορές από τότε

Θα ψάξω το Prestige, τώρα το μαθαίνω.

Εντωμεταξύ έχει δει κανείς το Captive State? Κρυφό διαμαντάκι, με εξωγήινους που εξουσιάζουν την γη και αντάρτες αντίστασης.

Μετά τους σκηνοθέτες,γιατί όχι,τώρα θα αρχίσουμε να απολύουμε και αυτούς του Casting.
Οσοι λαμβάνουν ταμείο ανεργείας να πηγαίνουν απο νωρίς τις επόμενες ημέρες γιατί θα έχει αρκετό κόσμο.

Οσο εχω ασχοληθει, εχω καταλαβει οτι ο νολαν για να φτιαξει αυτην την ταινια βασιζεται σε αυτη τη μεταφραση: https://en.wikipedia.org/wiki/Odyssey_(Emily_Wilson_translation), η οποια σαν selling points εχει το οτι α. ειναι η πρωτη μεταφραση απο γυναικα, β. οτι αλλαζει το μετρο του ποιηματος γ. οτι ειναι γραμμενο σε απλα καθημερινα αγγλικα και δ. οτι εχει μια φρεσκια ερμηνεια των γυναικειων χαρακτηρων του εργου (συμφωνα με τη γουικιπιντια και το αμαζον που το πουλαει).
Οποτε μην ψαχνουμε πώς περιεγραφε ο ομηρος την ελενη και τί ελεγε για την πανοπλια του ταδε κλπ, περισσοτερο μετραει πώς η εμιλι γουιλσον τα περιγραφει ολα αυτα.
Απολυτα αποδεκτο καλλιτεχνικα και νομιζω και εμπορικα επιτυχια θα ειναι λογικα, αλλωστε και το βιβλιο καλες κριτικες εχει, απλα δεν ειναι για πιουριστες.

Για τον Βιλνεβ και dune 2 συμφωνω και επαυξανω, τρομερη ταινια.

Καλά, το τί θα ψάξω και με τί κριτήριο επιλέγω να δω και να επενδύσω τον χρόνο και τα λεφτά μου, είναι δική μου υπόθεση και όχι του κάθε Nolan. Αυτός μπορεί να κάνει ο,τι κατεβάσει η κούτρα του και εγώ θα κάνω ο,τι κατεβάσει η δικιά μου. Και την Ελένη από το Ζαΐρ μπορεί να την βάλει εκεί που δεν μπαίνει ήλιος, as far as I am concerned, που λένε στο χωριό του.

Το οτι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι κάθε στίχος, κάθε σκηνή από την Οδύσσεια είναι μια αλληγορία, το γνωρίζαμε εκ τω προτέρων. Δεν περίμενε κανένας ότι θα αποδοθεί το έργο όπως του αξίζει. Αλλά ότι θα ασελγήσει πάνω του, όχι ούτε το γνωρίζαμε, ούτε το συγχωρώ εγώ προσωπικά.

Go woke, go broke, ρε…

Η τέχνη είναι στιγμές. Εκείνη η σκηνή που δεν περίμενες στο σινεμά, ή ένα φωνητικό ή όργανο έκπληξη στην μουσική, ή μόλις πάει το μάτι σου στο χαμόγελο της Μόνα Λίζα στην ζωγραφική.
Φυσικά τα γούστα διαφέρουν. Όταν μπορείς να θυμηθείς αρκετές τέτοιες στιγμές από ένα κομμάτι τέχνης, οποιαδήποτες, σημαίνει ότι σε εξέφραζε πολύ σε εκείνη την στιγμή της ζωής σου, και μάλλον θα θυμάσαι για όλη την υπόλοιπη.

Καλά, το τί θα ψάξω και με τί κριτήριο επιλέγω να δω και να επενδύσω τον χρόνο και τα λεφτά μου, είναι δική μου υπόθεση και όχι του κάθε Nolan. Αυτός μπορεί να κάνει ο,τι κατεβάσει η κούτρα του και εγώ θα κάνω ο,τι κατεβάσει η δικιά μου. Και την Ελένη από το Ζαΐρ μπορεί να την βάλει εκεί που δεν μπαίνει ήλιος, as far as I am concerned, που λένε στο χωριό του.
Εννοειται αυτο. Απλα λεω οτι ο νολαν δεν εχει για πηγη τον ομηρο αλλα την γουιλσον που διαβασε για τον οδυσσεα οτι ηταν πολυτροπος και το μετεφρασε στα αγγλικα "a complicated man" οποτε τρεχα γυρευε.
Το οτι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι κάθε στίχος, κάθε σκηνή από την Οδύσσεια είναι μια αλληγορία, το γνωρίζαμε εκ τω προτέρων. Δεν περίμενε κανένας ότι θα αποδοθεί το έργο όπως του αξίζει. Αλλά ότι θα ασελγήσει πάνω του, όχι ούτε το γνωρίζαμε, ούτε το συγχωρώ εγώ προσωπικά.
Προσωπικα για τον νολαν θεωρω οτι φτιαχνει εξαιρετικες ταινιες αλλα ειναι παρα πολυ κακος story teller με την ταση να παιρνει τον εαυτο του πιο σοβαρα απο την ιστορια. Οποτε με βαση αυτο ναι σιγα μην αφηνε τον ομηρο να πει την ιστορια του, κατι "εξυπνο" θα εβρισκε να βαλει δικο του. Απο την αλλη ξερω γω, αν δεν εχει ο νολαν το επιπεδο να καταλαβει τις αλληγοριες που λες, ποιος να εχει; (δεν διαφωνω με αυτο που λες απλα προβληματισμος ειναι).

Απολυτα αποδεκτο καλλιτεχνικα

Δηλαδή η Έμιλυ Γουίλσον περιγράφει την ωραία Ελένη σαν αφρικάνα;
"Wilson translates directly from the ancient Greek rather than consulting other translated versions"
Που να συμβουλευόταν και άλλες μεταφράσεις, θα έκανε τον Αγαμέμνονα Ινδιάνο...

Δεν ξέρω που σκοπεύει η τάση των τελευταίων χρόνων να γίνονται τέτοιες "εικαστικές παρεμβάσεις".
Θα έλεγα ίσως για την πρόκληση και τον ντόρο,αλλά μεγέθη όπως ο Νόλαν δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Οπότε πιο πιθανό για την γνωστή ατζέντα..

Όταν το BBC έκανε ντοκιμαντέρ για τον Αχιλλέα, είχε για Αχιλλέα αυτόν τον ηθοποιό
p05y5x75.jpg

Τις προάλλες γυρισαν τη Χιονάτη(που λέγεται Χιονάτη γιατί το δέρμα της ήταν λευκό σαν το χιόνι) με μη λευκή ηθοποιό.

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί θέλουν να δίνουν αφορμές για να εγείρουν τα πλήθη.
Βλέπω όμως ότι τέτοιες καλλιτεχνίες γίνονται αποκλειστικά σε οτιδήποτε ευρωπαϊκό,λευκό, τον Ιησού,κ.ο.κ.

Ας πάνε να γυρίσουν ταινία για το Σάκα Ζούλου και να βάλουν για γυναίκα του μια λευκή να δούμε τι θα γίνει.
Ας βάλουν τον Τον Χανκς να παίξει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ να δούμε αν μείνει κολυμπιθρόξυλο όρθιο..
Καλά για Μωχάμετ ούτε καν,εκεί κάνει τσιζ...

Τέσπα, θα το δω γιατί έχω δει όλες του Νόλαν και όταν σκάσει στην οθόνη η ωραία Ελένη θα προσπαθήσω να μην σκάσω στα γέλια...

Προσωπικα για τον νολαν θεωρω οτι φτιαχνει εξαιρετικες ταινιες αλλα ειναι παρα πολυ κακος story teller με την ταση να παιρνει τον εαυτο του πιο σοβαρα απο την ιστορια. Οποτε με βαση αυτο ναι σιγα μην αφηνε τον ομηρο να πει την ιστορια του, κατι "εξυπνο" θα εβρισκε να βαλει δικο του. Απο την αλλη ξερω γω, αν δεν εχει ο νολαν το επιπεδο να καταλαβει τις αλληγοριες που λες, ποιος να εχει; (δεν διαφωνω με αυτο που λες απλα προβληματισμος ειναι).

Από το Tenet και μετά, η σεναριακή γραφή και το story-telling του, είναι σε ελεύθερη πτώση, όσο επιεικής και αν ήμουν προσωπικά μαζί του με το Oppenheimer (που δεν ήταν κακό, μου άρεσε). Και οι πληροφορίες για την Οδύσσεια ( ο Θεός να την κάνει ) δεν δείχνουν ότι το γυρίζει το πράγμα. Ο άνθρωπος στο παρελθόν μας έχει δώσει ανεκτίμητης αξίας διαμάντια, που ποτέ δεν θα γεράσουν καλλιτεχνικά και θα μνημονεύονται για πάρα πολλά χρόνια ακόμα ως σταθμοί της 7ης τέχνης. Πραγματικά ανεπανάληπτα. Και μάλιστα, σε επίπεδο σεναριακό, μιλάμε για ταινίες «πολλαπλής ανάγνωσης» και με πολύ βαθιά νοήματα. Πόσοι κατανόησαν ότι το inception π.χ. έχει επίσης μεταφυσική ανάγνωση…?

Επιστρέφοντας στην Οδύσσεια, εάν τέλος πάντων ήθελε να κατανοήσει βαθιά το έργο και να το διαχειριστεί με σεβασμό, θα μπορούσε να στραφεί σε ακαδημαϊκούς και να κάνει την μελέτη του. Αλλά επέλεξε άλλους δρόμους…

Ίσως ο Villeneuve , μιας και αναφέραμε το Dune, να ήταν πιο κατάλληλος να ασχοληθεί με κάτι σαν την Οδύσσεια. Έχει δείξει τεράστιο σεβασμό στο οτιδήποτε έχει αναλάβει μέχρι στιγμής, και έχει καταφέρει να διαχειριστεί εξαιρετικά την πολιτιστική κληρονομιά και του Dune ( που, εντάξει, είναι μικρή) αλλά και του Blade Runner (που είναι τεράστια). Για εμένα το Blade Runner του Villeneuve είναι ακόμα καλύτερο και από το αυθεντικό, το οποίο, οκ, I never saw that coming, ειλικρινά. Μου αρέσουν όλες οι δουλειές του και κάποια στιγμή, αν το βρω, πρέπει να ξαναδώ και το Arrival, τώρα που το έφερε η κουβέντα.

Εντωμεταξύ τώρα που έχει χειμωνιάτικο καιρό μου έρχεται όρεξη για Stephen King,βλέπω στο Pc γιατί η TV είναι πιασμένη,με ηχεία μόνιτορ,να σκάει λαμαρίνα/κεραυνός στην ταινία και να σηκώνεται η τρίχα 3 σκύλων στον καναπέ.
Αν ακουστεί και κανένα τσακάλι,κανένας λύκος,συγχρονίζεται η αγέλη και γίνεται χαμός στο σπίτι.
Τι 5.1 και αηδίες.

Ο κάθε Nolan δέν είναι η Παπυρος λαρούς μπριτάννικα,ταινίες για το χρήμα βγάζει,όχι μαύρη,πυγμαία θα έκανε την ωραία Ελένη αν πίστευε οτί θα έχει περισσότερη εμπορική κ καλλιτεχνική επιτυχία.

Να γυρίσει και μιά εκεί στο Hollywood με τους φίλους για τον αμερικάνικο εμφύλιο βορείων - νοτίων και να πυροβολιούνται μεξικανοί με βιετναμέζους,εφ όσων τους αρέσει να στηρίζουν κοινωνικές μειονότητες.

Την έχει αυτή την ευαισθησία το Hollywood,να στηρίζει κοινωνικές μειονότητες,που άν δέν ήταν αυτό δέν θα είχαν δημιουργηθεί.😂

Last edited:
Δηλαδή η Έμιλυ Γουίλσον περιγράφει την ωραία Ελένη σαν αφρικάνα;
"Wilson translates directly from the ancient Greek rather than consulting other translated versions"
Που να συμβουλευόταν και άλλες μεταφράσεις, θα έκανε τον Αγαμέμνονα Ινδιάνο...

Δεν ξέρω που σκοπεύει η τάση των τελευταίων χρόνων να γίνονται τέτοιες "εικαστικές παρεμβάσεις".
Θα έλεγα ίσως για την πρόκληση και τον ντόρο,αλλά μεγέθη όπως ο Νόλαν δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Οπότε πιο πιθανό για την γνωστή ατζέντα..

Όταν το BBC έκανε ντοκιμαντέρ για τον Αχιλλέα, είχε για Αχιλλέα αυτόν τον ηθοποιό
Προβολή συνημμένου 53116

Τις προάλλες γυρισαν τη Χιονάτη(που λέγεται Χιονάτη γιατί το δέρμα της ήταν λευκό σαν το χιόνι) με μη λευκή ηθοποιό.

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί θέλουν να δίνουν αφορμές για να εγείρουν τα πλήθη.
Βλέπω όμως ότι τέτοιες καλλιτεχνίες γίνονται αποκλειστικά σε οτιδήποτε ευρωπαϊκό,λευκό, τον Ιησού,κ.ο.κ.

Ας πάνε να γυρίσουν ταινία για το Σάκα Ζούλου και να βάλουν για γυναίκα του μια λευκή να δούμε τι θα γίνει.
Ας βάλουν τον Τον Χανκς να παίξει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ να δούμε αν μείνει κολυμπιθρόξυλο όρθιο..
Καλά για Μωχάμετ ούτε καν,εκεί κάνει τσιζ...

Τέσπα, θα το δω γιατί έχω δει όλες του Νόλαν και όταν σκάσει στην οθόνη η ωραία Ελένη θα προσπαθήσω να μην σκάσω στα γέλια...
Η εμιλι γουιλσον παιρνει αρκετες ελευθεριες ωστε να δειξει μια συγχρονη οπτικη των χαρακτηρων μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα. Με λιγα λογια, πολλα στην μεταφραση της βγαινουν απο το κεφαλι της, το οποιο ειναι αρκετα μορφωμενο και αναγνωρισμενο ακαδημαικα κλπκλπ αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι το κεφαλι του ομηρου.

Εδω, για μενα, υπαρχουν δυο διαφορετικα θεματα: α. κατα ποσο ο καλλιτεχνης μπορει να αποκλινει απο το οριτζιναλ οταν κανει μια διασκευη και β. αν υπαρχει η ατζεντα που αναφερεις που αλλαζει συγκεκριμενες ιστοριες μονο με συγκεκριμενα στοιχεια μονο για να εξυπηρετησει ενα συγκεκριμενο αφηγηξκμα κλπ.

Για το α θεωρω οτι μπορει ο καθενας να κανει ο τι νομιζει οτι υπηρετει το καλλιτεχνικο του οραμα ή και τον διευκολυνει πρακτικα (και να κριθει για αυτο εννοειται). Πχ μια νιγηριανη παραγωγη που εχει μαυρους ολους τους κατοικους της τροιας προφανως δεν ενοχλει, μαγκια τους που το εκαναν. Μια ελληνικη παραγωγη της θειας κωμωδιας πχ που εχει μονο ελληνες ηθοποιους επισης μαγκια τους που το εκαναν.
Εδω βεβαια θεωρω πως οι αμερικανικες παραγωγες κρινονται με λιγο διαφορετικα κριτηρια γιατι 1. εχουν προσβαση σε, πρακτικα, οποιονδηποτε να κανουν καστ και 2. κατα καποιο τροπο ειναι η στανταρ βιομηχανια θεαματος του πλανητη γη σημερα λογω του reach που εχει.
Απο την αλλη, δεν θυμαμαι τιποτα τρομερες αντιδρασεις οταν ειδαμε βραζιλιανο ξερξη και γαλλιδα αρτεμισια, αντιθετως. Βεβαια εκει οι ταινιες δεν εκρυβαν οτι ειναι βασισμενες μεν σε ενα ιστορικο γεγονος, αλλα οτι ειχαν παρει τις ελευθεριες τους με την ιστορια. Μεχρι τωρα, αντιθετως, η οδυσσεια του νολαν παρουσιαζεται σαν "η οδυσσεια" στη μεγαλη οθονη.

Το οποιο μας φερνει στο δευτερο θεμα. Δεν ξερω αν υπαρχει καποια συντονισμενη προσπαθεια να ξαναγραφτει η ιστορια (δλδ δεν μπορω να το αποδειξω), αλλα η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια χρονια εχουν αλλοιωθει εως καταστραφει διαφορα staples της pop culture απο τo star wars μεχρι την galadriel. Αν υπαρχει παντως, να εισαι σιγουρος οτι η γουιλσον ειναι κοματι αυτης της προσπαθειας, οποτε απλα αναφερω σε ποιο κειμενο βασιζεται ο νολαν για να ξερουμε τί να περιμενουμε.

Για τα αλλα που λες για μοχαμετ παιζεις στα ορια του επικινδυνου :LOL: :LOL:

Για το bbc μην το παιρνεις και πολυ στα σοβαρα ειναι σχεδον επισημα πλεον εργαλειο προπαγανδας. Ο τι σχεση εχει το RT ή το al jazeera με την αληθεια εχει και το bbc. Δυστυχως.

Από το Tenet και μετά, η σεναριακή γραφή και το story-telling του, είναι σε ελεύθερη πτώση, όσο επιεικής και αν ήμουν προσωπικά μαζί του με το Oppenheimer (που δεν ήταν κακό, μου άρεσε). Και οι πληροφορίες για την Οδύσσεια ( ο Θεός να την κάνει ) δεν δείχνουν ότι το γυρίζει το πράγμα. Ο άνθρωπος στο παρελθόν μας έχει δώσει ανεκτίμητης αξίας διαμάντια, που ποτέ δεν θα γεράσουν καλλιτεχνικά και θα μνημονεύονται για πάρα πολλά χρόνια ακόμα ως σταθμοί της 7ης τέχνης. Πραγματικά ανεπανάληπτα. Και μάλιστα, σε επίπεδο σεναριακό, μιλάμε για ταινίες «πολλαπλής ανάγνωσης» και με πολύ βαθιά νοήματα. Πόσοι κατανόησαν ότι το inception π.χ. έχει επίσης μεταφυσική ανάγνωση…?

Επιστρέφοντας στην Οδύσσεια, εάν τέλος πάντων ήθελε να κατανοήσει βαθιά το έργο και να το διαχειριστεί με σεβασμό, θα μπορούσε να στραφεί σε ακαδημαϊκούς και να κάνει την μελέτη του. Αλλά επέλεξε άλλους δρόμους…

Ίσως ο Villeneuve , μιας και αναφέραμε το Dune, να ήταν πιο κατάλληλος να ασχοληθεί με κάτι σαν την Οδύσσεια. Έχει δείξει τεράστιο σεβασμό στο οτιδήποτε έχει αναλάβει μέχρι στιγμής, και έχει καταφέρει να διαχειριστεί εξαιρετικά την πολιτιστική κληρονομιά και του Dune ( που, εντάξει, είναι μικρή) αλλά και του Blade Runner (που είναι τεράστια). Για εμένα το Blade Runner του Villeneuve είναι ακόμα καλύτερο και από το αυθεντικό, το οποίο, οκ, I never saw that coming, ειλικρινά. Μου αρέσουν όλες οι δουλειές του και κάποια στιγμή, αν το βρω, πρέπει να ξαναδώ και το Arrival, τώρα που το έφερε η κουβέντα.
Κατ αρχην ολες οι ταινιες του νολαν ειναι πολυ καλα φτιαγμενες ομορφες κλπκλπ εννοειται οτι ο τυπος ειναι generational κινηματογραφιστης.
Το inception το θεωρω υποδειγμα κακης ιστοριας. Γιατι για να λειτουργησει ολη η ιστορια πρεπει να εμφανιζεται η μαριον κοτιγιαρντ καθε τρεις και λιγο και να ξαναξεκιναει την ιστορια σαν απο μηχανης θεος (ξερω δεν ειναι ακριβως απο μηχανης θεος).
Το ιντερστελαρ ειναι απλα ενα παραμυθι που παρουσιαζεται ομως σαν επιστημονικη φαντασια. Καμμια σχεση, καταριπτει τις αρχες του κοσμου στον οποιο βρισκεται.
Το οπενχαιμερ ειναι απο τις μεγαλυτερες απογοητευσεις μου τελευταια (αλλα ισως φταιω και εγω σε αυτο) γιατι απο εκει που περιμενα να παω να δω πολιτικο/πολεμικο/κατασκοπικο/επιστημονικο θριλερ κατεληξα να βλεπω μεσημεριαναδικο ποιος γουσταρε ποια και ω τι κακος ο τρουμαν δειτε πως μιλησε στον οπι μας. Επισης θεωρω οτι αυτη η ιστορια ειναι το σημαντικοτερο γεγονος που διαμορφωσε τον μοντερνο κοσμο και χρειαζεται αρκετη προσοχη στο πώς την προσεγγιζουμε, που ο νολαν δεν εδειξε.

Για την οδυσσεια παντως που λες, στραφηκε σε ακαδημαικους. Η εμιλι γουιλσον ειναι ακαδημαικος ειδικη στις κλασσικες σπουδες.

Για τον βιλνεβ συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το dune, διαφωνω οτι εχει μικρη πολιτιστικη κληρονομια, ειναι μεχρι τωρα εξαιρετικο και το blade runner που εφτιαξε οντως και εγω το θεωρω πολυ καλο, αντιστοιχα καλο με το πρωτο (οχι καλυτερο ομως).

Απο την αλλη, δεν θυμαμαι τιποτα τρομερες αντιδρασεις οταν ειδαμε βραζιλιανο ξερξη και γαλλιδα αρτεμισια, αντιθετως.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η Eva Green και ο άλλος ηθοποιός ήταν εμφανισιακά εναρμονισμένοι στο ρόλο τους.

Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε την ιστορία απλά γιατί κάποιοι είναι κολλημένοι ή εξυπηρετούν ατζέντες.

Με τον ίδιο τρόπο θα έγραφα αν π.χ. τον ρόλο του Αννίβα τον έπαιρνε ο Μπραντ Πιτ.
Καλά,αυτό δε θα γινόταν ποτέ..

Απλά σε μια ήδη πολωμένη κοινωνία δεν χρειάζεται να ρίχνεις λάδι...

Για τα αλλα που λες για μοχαμετ παιζεις στα ορια του επικινδυνου :LOL: :LOL:

Παραθέτω απλά τα γεγονότα..
Κάποτε κάποιοι αφελείς πήγαν να κάνουν πλακίτσα(βλέπε Charlie Hebdo) και τα αποτελέσματα γνωστά...
Έκτοτε μούγκα..
Αντίθετα εμφανίζονται συχνά πάσης φύσεως "καλλιτέχνες" και "ακτιβιστές" που απλά προκαλούν άλλη θρησκεία απλά γιατί ξέρουν ότι δε θα υπάρξουν συνέπειες..

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η Eva Green και ο άλλος ηθοποιός ήταν εμφανισιακά εναρμονισμένοι στο ρόλο τους.

Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε την ιστορία απλά γιατί κάποιοι είναι κολλημένοι ή εξυπηρετούν ατζέντες.

Με τον ίδιο τρόπο θα έγραφα αν π.χ. τον ρόλο του Αννίβα τον έπαιρνε ο Μπραντ Πιτ.
Καλά,αυτό δε θα γινόταν ποτέ..

Απλά σε μια ήδη πολωμένη κοινωνία δεν χρειάζεται να ρίχνεις λάδι...

Παραθέτω απλά τα γεγονότα..
Κάποτε κάποιοι αφελείς πήγαν να κάνουν πλακίτσα(βλέπε Charlie Hebdo) και τα αποτελέσματα γνωστά...
Έκτοτε μούγκα..
Αντίθετα εμφανίζονται συχνά πάσης φύσεως "καλλιτέχνες" και "ακτιβιστές" που απλά προκαλούν άλλη θρησκεία απλά γιατί ξέρουν ότι δε θα υπάρξουν συνέπειες..
Προχειρα μπορω να σκεφτω:
Βγαινουν λεφτα αμεσα απο αυτο το υλικο.
Το ζηταει αυτος που πληρωνει για να βγει αυτο το υλικο (αρα βγαινουν λεφτα εμμεσα).
Το πιστευουν πραγματικα.

Αυτα ή συνδυασμος αυτων.

Και η κοινωνια ειναι πολωμενη που λες ακριβως γιατι υπαρχει και αυτος ο πολος.

Το charlie hebdo καλο παραδειγμα αλλα ειναι ηδη παλιο κ απο τοτε εχουν συμβει σημεια και τερατα. Και τοτε υπηρξε και μια, αστεια μεν, αντιδραση "je suis charlie", δες τα πιο προσφατα πως αντιμετωπιζονται.

Prisoners 2013​

Το ξαναβλέπω τώρα... Τι παράσταση δίνουνε; Από τις καλύτερες ερμηνείες Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal, αυτό πρέπει αν είναι το τελευταίο καλό θρίλερ επιπέδου ''Φυγά''. Από εδώ και μετά μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε το είδος αυτό. Έχει μερικές οικογενειακές στιγμές στην αρχή που κρατάνε 2-3 λεπτά για να αναπτύξουν λίγο τους χαρακτήρες (περιττό συνήθως) και μετά αρχίζει βουρ η ιστορία... ακριβώς όπως μου αρέσει. Είναι must

Ωραία ταινία το prisoners που αποδεικνύει οτί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα γράφουν ωραία πράγματα και άλλοι που θα τα μεταφέρουν στο κοινό με επιτυχία.
Αν ακολουθούσα την συμβουλή σου Αγιε δέν θα είχα δεί καμία ταινία μετά το 70 και θα είχα μείνει σε σενάρια όπως του Dalton Trumbo,αν και η αλήθεια είναι οτι στα θρίλερ απο τις αρχές του 2000 ο ευρωπαικός/σκανδιναβικός και ασιατικός κινηματογράφος (και οι τηλεοπτικές σειρές για εμένα) είναι σαφώς καλύτεροι από τον αντίστοιχο αμερικάνικο,που μέχρι τότε μονοπολούσε το ενδιαφέρον στον μέσο τηλεθεατή.

Last edited:
Είδα το Χάμνετ και απ'την περιγραφή της αδερφής μου περίμενα κάτι άλλο, για αυτό που περίμενα παίρνει 8 και για αυτό που ήταν παίρνει 9. Του δίνω 8.5/10 και σας το συνιστώ.

Είδα το Χάμνετ και απ'την περιγραφή της αδερφής μου περίμενα κάτι άλλο, για αυτό που περίμενα παίρνει 8 και για αυτό που ήταν παίρνει 9. Του δίνω 8.5/10 και σας το συνιστώ.

Τί διαπραγματεύεται το Ham-net...? Ταινία για δίκτυο παραγωγής αλλαντικών...?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back