Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Status
Not open for further replies.
Νέο επίσημο τρέιλερ της Οδύσσειας, πουθενά η ο ωραία Ελένη προς το παρόν, σας το έλεγα ότι είναι ένας μικρός ρόλος άπλα για να πληροί η ταινία κάποιες προϋποθέσεις DEI. Κατά τα άλλα φαίνεται ήδη κλασικό

Ωραίο φαίνεται. Όχι μεγάλη σχέση με την Οδύσσεια, μάλλον το "inspired by..." θα έπρεπε να συνοδεύει τον τίτλο, αλλά whatever.

Ωραίο φαίνεται. Όχι μεγάλη σχέση με την Οδύσσεια, μάλλον το "inspired by..." θα έπρεπε να συνοδεύει τον τίτλο, αλλά whatever.
Όχι μεγάλη σχέση με ποια Οδύσσεια; Ποιανού; Ξέρεις ότι δεν ακολουθεί το Ομηρικό έργο ή ότι το ακολουθεί λιγότερο από άλλα adaptations? Εγώ πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη κινηματογραφική εκδοχή του Ομηρικού έπους μέχρι σήμερα

Last edited:
Όχι μεγάλη σχέση με ποια Οδύσσεια; Ποιανού; Ξέρεις ότι δεν ακολουθεί το Ομηρικό έργο ή ότι το ακολουθεί λιγότερο από άλλα adaptations? Εγώ πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη κινηματογραφική εκδοχή του Ομηρικού έπους μέχρι σήμερα

Μεγάλο μέρος του trailer αφιερώθηκε στον ρόλο του Πατινσον (Αντίνοος...?) να κάνει bullying στην οικογένεια του Οδυσσέα, αρκετές σκηνές δράσης, τους είδαμε στο καράβι να προσπαθούν να αποφύγουν μια... ρουφήχτρα (η μοναδική.. ρουφήχτρα που προσπαθούσε να αποφύγει ο Οδυσσέας, ήταν η Κίρκη) και άλλα. Μπορεί και να προτρέχω αλλά "πιστό στο αυθεντικό κείμενο" δεν θα το έλεγα κιόλας. Την Λουπίτα και τον Πάρη μας τους φυλάει για έκπληξη, μάλλον, δίπλα στον Αγα-batman-νονα.

Winter is coming...

1780573018286.png

Ωραία, η περικεφαλαία του Αγαμέμνονα θυμίζει Μπατμαν... Δεν είναι ότι δεν είχε λεφτά να φτιάξει ένα νέο κράνος... Είναι η αισθητική του σκηνοθέτη η οποία έχει δώσει πάρα πολύ καλά δήγματα μέχρι το Oppenheimer (όχι μέχρι ΚΑΙ το Oppenheimer ) εμένα βλέποντας αυτόν τον Αγαμέμνονα δεν μου έρχεται στο μυαλό ο Μπατμαν, είμαι φαίνεται άλλου είδους θεατής... είναι απλώς μια λεπτομέρεια που λέω Α! ναι μοιάζει... και τέλος, εξακολουθώ να βρίσκομαι στην Οδύσσεια δεν ταξιδεύω στο Gotham City για κάποιο λόγο, τι αν πω πολύ σαματά κάνουν κάποιοι για το τίποτα, που μπορεί να είναι και γαμάτη τελικά σαν αισθητική και να δέσει με το όλο

τρανς Αχιλλέας
Με ΑΙ επεξεργασία εικόνας, HDR και QLED Color Dolby Vision θα φαίνεται ακόμα πιο..... φανταχτερούλης. :D Και η ωραία Ελένη θα είναι deep black. Ήδη έχω εντυπωσιαστεί με την αναβάθμιση της οθόνης ακόμα και στις παλιές ταινίες που δοκιμάζω. Έχει ξεφύγει η επεξεργασία της εικόνας ακόμα και κατά το upscaling. Μπορεί να μην έχουμε πλέον να φάμε. αλλά έχουμε την απόλυτη εικόνα και ήχο στο σαλόνι μας σε τιμές που δηλώνουν ότι ο τσάμπας δεν πέθανε, απλά πήγε αλλού. 🤣

Καλώς να μας έρθει η Οδύσσεια. Με Οδυσσέα τον στρατιώτη Ράιαν.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί μια Οδύσσεια στα νέα ελληνικά θα μπορούσε να είναι μόνο παρωδία στο μυαλό μου; Φταίει που δεν είμαι συνηθισμένος να βλέπω έπη σε αυτή τη γλώσσα γιατί δεν υπήρξαν ποτέ; Μήπως φταίνε οι ηθοποιοί που έχω συνηθίσει να βλέπω να την μιλάνε; ή μήπως η γλώσσα αυτή κάνει μόνο για σαπουνόπερες εκ κατασκευής; Είναι μια ειλικρινής ερώτηση

@Άγιος εντωμεταξύ η προφορά των αρχαίων ελληνικών είναι λάθος σήμερα. Στο Wikipedia γράφει για σταδιακή αλλαγή των δ, β, γ και άλλων φθόγγων. Πχ. στα αρχαία η πρόταση "δεν βλέπω γιορτή" θα ήταν πιο κοντά στο "ντεν μπλέπω γκιορτέ".

@Άγιος εντωμεταξύ η προφορά των αρχαίων ελληνικών είναι λάθος σήμερα. Στο Wikipedia γράφει για σταδιακή αλλαγή των δ, β, γ και άλλων φθόγγων. Πχ. στα αρχαία η πρόταση "δεν βλέπω γιορτή" θα ήταν πιο κοντά στο "ντεν μπλέπω γκιορτέ".
Ὁ Χριστόφορος ὁ Νολάνιος μακράν ὀδύσσειαν ποιέεται ἐν τοῖς θεάτροις. Νῦν δέ, οἱ μέν ἐπαινοῦσι τά δράματα αὐτοῦ, οἱ δέ ψέγουσι.

[χο κρικότοπ-χος χο νολάνιος μακράν οδύσσειαν ποιέεται εν τοις τ-χέάτροις. νῢν δέ, χοι μέν επαινοῦσι τά δράματα αλτοῦ, χοι δέ πσέγουσι.]

Πολλοί γάρ λέγουσιν ὅτι ἡ τῶν ἀφυπνισμένων πρόθεσις βλάπτει τήν τέχνην. Ὁ δέ Νολάνιος οὐ προσέχει τῷ δόγματι τούτῳ, ἀλλά ζητεῖ τήν ἀλήθειαν καί τόν χρόνον.

[πολλοί γάρ λέγουσιν χότι χέ τῶν απ-χυπνισμένων πρότ-χεσις μλλάπτει τέν τέκ-χνεν. χο δέ νολάνιος ου προσέκ-χει τῶι δόγματι τούτωι, αλλά δζεῖτεῖ τέν αλέτ-χειαν καί τόν κ-χρόνον.]

Πολλά χ που έβαλες σαν το αγγλικό h αν θυμάμαι καλά. Που λείπει απ'τα νεοελληνικά. Έχουμε μόνο το πιο σκληρό χι.

Πάντως αν το σκεφτείτε, ενώ απ'την μία το "James loves chocolate" στα ελληνικά είναι λεπτό "τζ" , λεπτό "λάμδα", και λεπτό "τσ" στην αρχή κάθε λέξης, είναι ενεργειακά πιο φωνητικά εύκολο στα ελληνικά.

Σε κάθε περίπτωση ο αγγλικός φθόγγος είναι πιο εκρηκτικός και μπάσος. Αυτό ήταν πλεονέκτημα σε παλιές εποχές στα χωράφια για επικοινωνία φωναχτά από απόσταση, να ακούγονται πιο καθαρά τα σύμφωνα.
Αλλά στην σύγχρονη εποχή είναι άσκοπα ενεργοβόρο φωνητικά.

Αυτή δεν έπαιζε την Αριάδνη στο Inception; Το γύρισε; 😃

Και η Πηνελόπη με τον Οδυσσέα έπαιζαν και στο Interstellar. Που είχα γράψει τη μουσική εγώ.

Όταν βάλουν για Σάκα Ζούλου τρανς λευκή 1.50, για Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάναν ξανθονμπάμπουρα
και για Μωάμεθ τον Μίστερ Μπούτια, τα ξαναλέμε...
Μέχρι τότε όλο αυτό το αφήγημα είναι καράwoke και μονόμπατο ενάντια σε κάθε ευρωπαικό,χριστιανικό,την οικογένεια,τα δύο φύλα,κ.λ.π.

Και μιας και εγώ κατοικώ εδώ και χρόνια στη "δυτική Ευρώπη", έχω να σου πω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις woke φαντασιοπληξίες του κάθε βαρεμένου...
Σε εσάς εκεί στην κεντρική Ευρώπη έχει φτάσει το Dolby Vision και το Dolby Atmos στα σπίτια; :ROFLMAO:

Εγώ θέλω να δω τα πάθη του Χριστού και ο Χριστός να είναι trans woman... Φανταστείτε το λίγο... Πως δεν το έχει σκεφτεί κανείς ακόμα αυτό; Έπρεπε να είχα γεννηθεί στο Χόλιγουντ, χαραμίστηκα, θα με ξέρανε και οι πέτρες σήμερα
θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις γι αυτό οι παραγωγοί δεν τολμούν προς βαθειά απογοήτευση της trans κοινότητας. Υπάρχει σε γυναίκα μια εκδοχή προς το παρόν άμα σου κάνει.

Εντωμεταξύ η επιλογή στην ψηφοφορία "Πάω στο video club" έμεινε στο μηδέν.
Λογικό πλέον.
Μου λείπει είναι η αλήθεια όταν πήγαινα στα Seven και χάζευα τα δωρεάν μικρά περιοδικά που δίνανε και στην μέση είχε ενότητα με cult, λιγότερο γνωστές ταινίες. Καλογραμμένο και με χιούμορ.

Εντωμεταξύ η επιλογή στην ψηφοφορία "Πάω στο video club" έμεινε στο μηδέν.
Λογικό πλέον.
Μου λείπει είναι η αλήθεια όταν πήγαινα στα Seven και χάζευα τα δωρεάν μικρά περιοδικά που δίνανε και στην μέση είχε ενότητα με cult, λιγότερο γνωστές ταινίες. Καλογραμμένο και με χιούμορ.

Δεν ξέρω πότε και πού είδα τελευταία φορά κατάστημα ενοικίασης ταινιών.

Ελβετία το streaming πρώτο με απόσταση από όλα τα άλλα.
Οι απλές αίθουσες λειτουργούν επειδή βάζουν προσιτό εισιτήριο,αλλά πιο δημοφιλείς είναι οι αίθουσες που προσφέρουν αναβαθμισμένη εμπειρία εικόνας/ήχου, πολυθρόνες με διάφορα κομφόρ,κ.λ.π.
Αυτό που δεν βλέπει σχεδόν κανείς πλέον είναι η τηλεόραση.
Όσο για κατέβασμα,άγνωστη λέξη εδώ..

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back