Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Όταν βάλουν για Σάκα Ζούλου τρανς λευκή 1.50, για Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάναν ξανθονμπάμπουρα
και για Μωάμεθ τον Μίστερ Μπούτια, τα ξαναλέμε...
Μέχρι τότε όλο αυτό το αφήγημα είναι καράwoke και μονόμπατο ενάντια σε κάθε ευρωπαικό,χριστιανικό,την οικογένεια,τα δύο φύλα,κ.λ.π.

Και μιας και εγώ κατοικώ εδώ και χρόνια στη "δυτική Ευρώπη", έχω να σου πω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις woke φαντασιοπληξίες του κάθε βαρεμένου...
Σε εσάς εκεί στην κεντρική Ευρώπη έχει φτάσει το Dolby Vision και το Dolby Atmos στα σπίτια; :ROFLMAO:

Εγώ θέλω να δω τα πάθη του Χριστού και ο Χριστός να είναι trans woman... Φανταστείτε το λίγο... Πως δεν το έχει σκεφτεί κανείς ακόμα αυτό; Έπρεπε να είχα γεννηθεί στο Χόλιγουντ, χαραμίστηκα, θα με ξέρανε και οι πέτρες σήμερα

Εγώ θέλω να δω τα πάθη του Χριστού και ο Χριστός να είναι trans woman... Φανταστείτε το λίγο... Πως δεν το έχει σκεφτεί κανείς ακόμα αυτό; Έπρεπε να είχα γεννηθεί στο Χόλιγουντ, χαραμίστηκα, θα με ξέρανε και οι πέτρες σήμερα
θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις γι αυτό οι παραγωγοί δεν τολμούν προς βαθειά απογοήτευση της trans κοινότητας. Υπάρχει σε γυναίκα μια εκδοχή προς το παρόν άμα σου κάνει.

Εγώ θέλω να δω τα πάθη του Χριστού και ο Χριστός να είναι trans woman... Φανταστείτε το λίγο... Πως δεν το έχει σκεφτεί κανείς ακόμα αυτό; Έπρεπε να είχα γεννηθεί στο Χόλιγουντ, χαραμίστηκα, θα με ξέρανε και οι χτίζανε με πέτρες.
Corrected.

Εγώ παρακολουθώ ένα κακόγουστο δράμα,μιά πραγματική τραγωδία,οπού ένας καλός σαμαρίτης πάνω στο γαιδουράκι του πήγαινε τροφή στον εργάτη γής όπου είχε στην δούλεψή του,μέχρι που κάποιοι σκοτεινοί άνθρωποι του έκοψαν τον δρόμο,αφήνοντας πεινασμένο τον εργάτη και βυθισμένους στην θλίψη την γυναίκα αλλά και την κορούλα του,οπου ουσιαστικά στα χέρια της είδε τον πατέρα της να καταρρέει,μιά για πάντα.

Δέν θα το χαρακτήριζα κλασικό δράμα,αφού από τις αφηγήσεις των βασικών υπευθύνων για αυτή την τραγωδία τα στοιχεία κωμωδίας είναι ξεκάθαρα,απλά αναμένουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος αυτής της σειράς,η οικογένεια θα δικαιωθεί.

Εντωμεταξύ η επιλογή στην ψηφοφορία "Πάω στο video club" έμεινε στο μηδέν.
Λογικό πλέον.
Μου λείπει είναι η αλήθεια όταν πήγαινα στα Seven και χάζευα τα δωρεάν μικρά περιοδικά που δίνανε και στην μέση είχε ενότητα με cult, λιγότερο γνωστές ταινίες. Καλογραμμένο και με χιούμορ.

Εντωμεταξύ η επιλογή στην ψηφοφορία "Πάω στο video club" έμεινε στο μηδέν.
Λογικό πλέον.
Μου λείπει είναι η αλήθεια όταν πήγαινα στα Seven και χάζευα τα δωρεάν μικρά περιοδικά που δίνανε και στην μέση είχε ενότητα με cult, λιγότερο γνωστές ταινίες. Καλογραμμένο και με χιούμορ.

Δεν ξέρω πότε και πού είδα τελευταία φορά κατάστημα ενοικίασης ταινιών.

Ελβετία το streaming πρώτο με απόσταση από όλα τα άλλα.
Οι απλές αίθουσες λειτουργούν επειδή βάζουν προσιτό εισιτήριο,αλλά πιο δημοφιλείς είναι οι αίθουσες που προσφέρουν αναβαθμισμένη εμπειρία εικόνας/ήχου, πολυθρόνες με διάφορα κομφόρ,κ.λ.π.
Αυτό που δεν βλέπει σχεδόν κανείς πλέον είναι η τηλεόραση.
Όσο για κατέβασμα,άγνωστη λέξη εδώ..

ΑΡΧΟΝΤΑΣ
FB_IMG_1781082380455.jpg

Τρίτο trailer, βγήκε χθες... Πιο βαρετό από τα προηγούμενα αλλά αρχίζω να συνηθίζω στην ιδέα Matt Damon ως Οδυσσέας, καλός είναι, έχει ένα επικό στιλάκι σε αυτό το έργο που με πείθει

Πολύ ωραίο φαίνεται, θα είναι ωραία και χορταστική ταινία (σοβαρά μιλάω). Αυτό που δεν μας κάθεται καλά (εμένα τουλάχιστον) είναι ότι δεν έχει μεγάλη σχέση με το τί είναι η Οδύσσεια. Την βασική ιστορία δανείζεται, για να κάνει τα δικά του ο Nolan.

Ναι κάποιες σχεδιαστικές επιλογές παραπέμπουν σε Marvel και super ήρωες... Αυτή η ταινία παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα της αρρώστιας του σύγχρονου χόλιγουντ, DEI, video game σκηνικά και σουπερ ήρωες... Θα τη δούμε βέβαια την αναμένουμε με ανυπομονησία, τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι θα είναι μια κακή ταινία αλλά προσωπικά θα ήθελα μια πιο άρτια 00ς αισθητικής υπερπαραγωγή να φέρει τον τίτλο Οδύσσεια

1783325944314.png

Επειδή έχει γίνει ένας μεγάλος χαμός με το πιο πάνω στιγμιότυπο από το τελευταίο trailer της ταινίας, να σημειώσουμε ότι η Lupita δεν παίζει μόνο τον ρόλο της Ελένης αλλά και εκείνον της Κλυταιμνήστρας, το οποίο είναι λογικό, μιας και ήταν δίδυμες, ως προς την ιστορία. Εικάζω ότι το πιο πάνω στιγμιότυπο είναι από την θυσία της Ιφιγένειας. Είναι απλά η θεωρία μου.

Τολμώ να προβλέψω ότι ο Νόλαν πηγαίνει για μια γυναικο-κεντρική θεώρηση όλης της ιστορίας (όπως έχει αφήσει ήδη να εννοηθεί), επικεντώνοντάς την στις γυναίκες πίσω από όλα: την γυναίκα που θυσιάζεται (Ιφιγένεια) από τους άντρες, την γυναίκα που υποφέρει από τους άντρες (Κλυταιμνήστρα), την γυναίκα που απαγάγεται από τους άντρες (Ελένη) και εκείνη για την οποία κάνει τα πάντα ένας άντρας να επιστρέψει (Πηνελόπη). Τουλάχιστον, if you wanna go woke and broke, go all the way...

Επιμένω στην αρχική μου άποψη ότι η Lupita δεν είναι αρκετά όμορφη για αυτό το ρόλο, δεν με ενδιαφέρει το χρώμα της, η Ελένη έπρεπε να είναι ωραία και μάλιστα στα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Αυτή η κοπέλα δεν είναι ωραία σύμφωνα με κανένα πρότυπο και καμία Παναγία

Επιμένω στην αρχική μου άποψη ότι η Lupita δεν είναι αρκετά όμορφη για αυτό το ρόλο, δεν με ενδιαφέρει το χρώμα της, η Ελένη έπρεπε να είναι ωραία και μάλιστα στα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Αυτή η κοπέλα δεν είναι ωραία σύμφωνα με κανένα πρότυπο και καμία Παναγία

Aς μην στρογγυλεύουμε τα πράγματα...
Δεν γίνεται να είναι ωραία στα αρχαιοελληνικά πρότυπα και να είναι μαύρη.
Τι να κάνουμε τώρα...
Να αλλάξουμε την ιστορία μας για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα κάποιων;

Η ταινία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως sci-fi εμπνευσμένη από την Οδύσσεια και τίποτα παραπάνω..

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσχυε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές.
Εσχάτως την γράφουν οι βαρεμένοι και οι εμμονικοί...

Κάπου εδώ, ας αναφερθεί ότι πρόκειται για μυθολογικά και όχι ιστορικά πρόσωπα. Άρα, ο καθένας έχει τόσο δικαίωμα να επιλέξει το πως θα απεικονιστούν, όσο έχει και για τον Μπάτμαν.

Κάπου εδώ, ας αναφερθεί ότι πρόκειται για μυθολογικά και όχι ιστορικά πρόσωπα. Άρα, ο καθένας έχει τόσο δικαίωμα να επιλέξει το πως θα απεικονιστούν, όσο έχει και για τον Μπάτμαν.
Δεν συμφωνώ ότι επειδή είναι μύθος μπορούμε να τον κανιβαλίσουμε. Και ας έχουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για τον θεμέλιο μύθο του πολιτισμού σε αυτό τον κόσμο έτσι... Κανονικά δεν έπρεπε να σου απαντήσω γιατί πας και εξισώνεις την Οδύσσεια με τον Μπατμαν οπότε δεν μένει κάτι να πούμε, αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω, με ενοχλεί ακόμα και το ότι αυτά γράφονται στα ελληνικά

Δηλαδή τα ιστορικά πρόσωπα δεν έχει ο καθένας δικαίωμα να τα απεικονίσει όπως θέλει; Ποιός το απαγορεύει; Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η συζήτηση.

Εμένα πάντως μου αρέσει η Λουπίτα (το είπα). Όχι απαραίτητα ως ωραία Ελένη. θα περιμένω πρώτα να την δω για να έχω άποψη (αν τύχει, δεν θα στηθώ και απ έξω από το σινεμά), αλλά ως ωραία Λουπίτα, που ακούγεται και πιό ωραία εδώ που τα λέμε.

Δηλαδή τα ιστορικά πρόσωπα δεν έχει ο καθένας δικαίωμα να τα απεικονίσει όπως θέλει;

Περίπου... δεν θα μπορούσε κάποιος να βάλει τον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει τον Φρέντυ Μέρκιουρυ, και - εν' πάσει περιπτώσει - αν το έκανε, θα έπρεπε να αλλάξει την όλη αντίληψή του για το υπόλοιπο casting ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Αλλά, για να μην μπερδευόμαστε, μάλλον ο φίλος Άγιος δεν έχει καταλάβει ότι εγώ προσπαθώ να σκέπτομαι από την πλευρά του καλλιτέχνη, όχι από την πλευρά του - καλοπροαίρετου, έστω - εθνικολόγου. Από τη σκοπιά του καλλιτέχνη, οποιοδήποτε προϊόν μυθολογίας είναι ισοδύναμο, και όχι, δεν δεσμεύεται από τον ειδικό σεβασμό που μπορεί να έχουμε εμείς στα Ομηρικά έπη.

Πιο πολύ στο παρόν τώρα... ακούγεται από όσους το είδαν ότι τελικά λειτουργεί πολύ καλά. Όροι όπως "αριστούργημα" έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, εντάξει... δεν πολυπείθομαι αλλά του πεταματού δε νομίζω να είναι τελικά, και ας είναι νέγρα η Ελένη.

Περίπου... δεν θα μπορούσε κάποιος να βάλει τον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει τον Φρέντυ Μέρκιουρυ, και - εν' πάσει περιπτώσει - αν το έκανε, θα έπρεπε να αλλάξει την όλη αντίληψή του για το υπόλοιπο casting ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες.
Ε, άρα θα μπορούσε, άρα έχει δικαίωμα να τα απεικονίσει όπως θέλει και τα ιστορικά πρόσωπα.
Νομίζω γίνεται συχνά κιόλας. Αν θέλεις παράδειγμα από χόλιγουντ, δες τις τελευταίες ταινίες του ταραντίνο, το κάνει και σε υπερβολικό βαθμό.
Μου αρέσει; Οχι. Το θεωρώ απαράδεκτο αλλά δικαίωμά του του ταραντίνο να σπάει πλάκα με τη συμμορία του τσαρλς μάνσον πχ και να τους δείχνει σαν ηλίθιους κακούς από καρτούν.

Καταλαβαίνω την οπτική σου.

Η κριτική για το κάστινγκ του νολαν δεν είναι από πλευρά εθνολόγων. Είναι πολιτική/πολιτιστική. Έχει βάση και αρκετό ψωμί αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει η συζήτηση αυτή εδώ.

Για την ποιότητα της ταινίας που λες, είμαι σίγουρος θα είναι καλή. Ο νολαν είναι μεγάλος μάστορας κινηματογραφιστής. Κατά την άποψή μου και πολύ κακός story teller αλλά οκ, αυτό δεν μετράει, εικόνες ξέρει να φτιάχνει.

Η Ωραία Ελένη ήταν μυθικό πρόσωπο και για χάρη της....τέχνης,ας παραβλέψουμε ότι ο Όμηρος την περιγράφει ως "λευκοχέρη", ας παραβλέψουμε και το γεγονός ότι στην εποχή του, δεν υπήρχαν μαύρα μυθολογικά ή ιστορικα πρόσωπα...

Όπως όμως ο καλλιτέχνης έχει την ελευθερία της έκφρασης στο έργο του,έτσι και ο θεατής έχει δικαίωμα να το κρίνει.
Μέχρι τώρα πέρα από το κράξιμο, η πιο εξτρεμιστική στάση είναι το μποϋκοτάζ τύπου "δεν πάω να δω την ταινία"...
Άραγε τι θα γινόταν αν σε κάποιον αφρικανικό μύθο έβαζαν λευκό ηθοποιό;
Λέμε τώρα...

Α, ναι...
Πριν κάνα μήνα βγήκε μια άλλη ταινία, που στην Γερμανία για παράδειγμα, απαγορεύτηκε η προβολή της στους κινηματογράφους της χώρας, όπως και η διανομή της σε φυσική μορφή ή streaming.
Εκεί τι λέει;
Όλα καλά;

Είναι αυτές οι καθόλα δημοκρατικές επιλεκτικές καλλιτεχνικές ελευθερίες, που ισχύουν κατά το δοκούν...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back