Βλέπετε ταινίες?

Πως βλέπετε ταινίες?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    16

Άγιος

Maneuverer
Πόντοι
398
Είμαι σε ένα τέλμα τα τελευταία χρόνια, δεν μου αρέσουν οι καινούριες ταινίες και έχω δει ότι με ενδιαφέρει από τα παλιά. Σιγά σιγά εγκαταλείπω μια διασκέδαση μου διαχρονική, την οποία δεν έχω με τη να την αντικαταστήσω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε ξέρω τι έβλεπες παλιά αλλά είναι μάλλον ώρα να εγκαταλείψεις τον αμερικανικό κινηματογράφο και να στραφείς σε ευρωπαϊκό - ανατολικό.... Γίνονται ακόμα πολύ ωραία πραγματακια

Δε ξέρω τι έβλεπες παλιά αλλά είναι μάλλον ώρα να εγκαταλείψεις τον αμερικανικό κινηματογράφο και να στραφείς σε ευρωπαϊκό - ανατολικό.... Γίνονται ακόμα πολύ ωραία πραγματακια
Πρότεινε καμιά ταινία

Η απλή επιλογή "ναι" λείπει από το πρώτο poll.

Εκεί είμαι εγώ, βλέπω και παλιές και καινούργιες.

Όχι, δεν πάω κινηματογράφο πλέον.

Με...μανια βλεπω και φυσικα τα παντα ολα (παλαιες,οχι και τοσο παλαιες,καινουργιες).

Η καλυτερη ταινια που ειδα φετος ηταν η καινουργια του Βεντερς

-μια πόλη δίπλα στη θαλασσα

-parasite

-δουνκερκη

-12 χρόνια σκλαβος

-whiplash

Αν και η μνήμη μου με προδίδει πάντα αυτές μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό... Τελικά είναι κ αρκετές αμερικανικες

Η απλή επιλογή "ναι" λείπει από το πρώτο poll.

Εκεί είμαι εγώ, βλέπω και παλιές και καινούργιες.

Όχι, δεν πάω κινηματογράφο πλέον.
Το έβαλα, πως βλέπεις έχεις συνδρομή κάπου?

Το έβαλα, πως βλέπεις έχεις συνδρομή κάπου?

Βλέπω, με streaming, με κάτι από την τεράστια συλλογή DVD και Blu-Ray που έχω φτιάξει με τα χρόνια, με αγορές νέων Blu-Ray (π.χ. έχω αγοράσει το Oppenheimer σε Blu-Ray αλλά δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμη), μέσω μη-νόμιμων downloads ειδικά για κουλτουροταινίες που είτε δεν παίζονται καθόλου στην Ελλάδα, είτε παίζονται για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Σύντομα (εντός του μήνα) θα προσθέσω και το Cinobo στο οπλοστάσιό μου (ήδη είναι το Disney+ και το Netflix).

Μία ιδιοτροπία: δεν βλέπω (εδώ και δέκα χρόνια) ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Ποτέ όμως. Αν δεν έχω κόπια χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, αναβάλλω το να δω την ταινία.

Βλέπω, με streaming, με κάτι από την τεράστια συλλογή DVD και Blu-Ray που έχω φτιάξει με τα χρόνια, με αγορές νέων Blu-Ray (π.χ. έχω αγοράσει το Oppenheimer σε Blu-Ray αλλά δεν έχω καταφέρει να το δω ακόμη), μέσω μη-νόμιμων downloads ειδικά για κουλτουροταινίες που είτε δεν παίζονται καθόλου στην Ελλάδα, είτε παίζονται για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Σύντομα (εντός του μήνα) θα προσθέσω και το Cinobo στο οπλοστάσιό μου (ήδη είναι το Disney+ και το Netflix).

Μία ιδιοτροπία: δεν βλέπω (εδώ και δέκα χρόνια) ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Ποτέ όμως. Αν δεν έχω κόπια χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, αναβάλλω το να δω την ταινία.
Αν έχω αγγλικούς υπότιτλους είμαι επαρκής στα αγγλικά να καταλάβω τα πάντα. Ξεκίνησα αναγκαστικά την δεκαετία του 2000 να βλέπω με αγγλικούς υπότιτλους γιατί δεν υπήρχαν ελληνικοί εκεί που σύχναζα, αλλά τώρα πια θέλω να διαβάζω αυτό που λέει ακριβώς, αλλιώς δεν μπορώ να δω ταινία. Χωρίς καθόλου υπότιτλους δεν καταλαβαίνω τι λένε με τις προφορές που έχουν

Θέλω να προσθέσω το ERTFlix το οποίο είναι δωρεάν και (ένεκα αυτού) έχω κάτσει και έχω δει ταινίες που ποτέ δεν θα πλήρωνα να δω, συνήθως όταν σιδερώνω. Μία στις δέκα, είναι καλή.

Επίσης, σοβαρή πηγή είναι το YouTube, στο οποίο μπορεί κανείς να φτιάξει (με λογικές τιμές αγοράς ή ενοικίασης) ωραία ταινιοθήκη, και οι επιλογές αυξάνονται διαρκώς.

Πάντως να ξέρεις Άγιε, ότι όλοι περνάμε περιόδους μπουχτίσματος με μορφές τέχνης που μας ενδιαφέρουν, δεν είσαι ο μόνος. Η λύση είναι να αλλαξοφαΐσεις (που έλεγε και η μάνα μου), δηλαδή:

Αν βλέπεις αμερικανιές, το ρίχνεις στον γαλλικό / ιταλικό / γερμανικό κινηματογράφο.

Αν έβλεπες κουλτούρα, πλακώνεσαι στις ταινίες με τη Τζούλια Ρόμπερτς (όλες όμως).

Αν έβλεπες Έλληνες, δες και άλλους, που θα πάει... θα πήξεις.

Αν έβλεπες βουβό κινηματογράφο, προχώρα άμεσα στα καρτούν.

Μην ξεκινάς με την ιδέα ότι "δεν μου αρέσει αυτό", θα βρεις κάτι που να σου αρέσει, στην πορεία.

Αν έχω αγγλικούς υπότιτλους είμαι επαρκής στα αγγλικά να καταλάβω τα πάντα. Ξεκίνησα αναγκαστικά την δεκαετία του 2000 να βλέπω με αγγλικούς υπότιτλους γιατί δεν υπήρχαν ελληνικοί εκεί που σύχναζα, αλλά τώρα πια θέλω να διαβάζω αυτό που λέει ακριβώς, αλλιώς δεν μπορώ να δω ταινία. Χωρίς καθόλου υπότιτλους δεν καταλαβαίνω τι λένε με τις προφορές που έχουν

Ναι, συγνώμη για την παρεξήγηση, και εγώ αυτό εννοώ ότι θέλω αγγλικούς υπότιτλους, όχι ελληνικούς. Ακόμη και το Maestro (που είναι στα ελληνικά χαχχαχαχαχαχα) με αγγλικούς υπότιτλους το είδα σε ένα ζενίθ ψυχανωμαλίας.

Για να σε προλάβω, όχι, δεν βλέπω σειρές, νομίζω ότι έχω δει λιγότερες από οποιονδήποτε άλλον ξέρω.

Ο κινηματογραφος για εμένα τελειώνει στα τέλη των 60's .

Ξαναρχίζει για εμένα στα 80' s αλλά με cult διάθεση. 

Παρόλα αυτά είναι τόσοι οι αξιόλογοι τίτλοι αυτών των εποχών  , που δεν τελματωνεις. 

Βλέπω μόνο από τη συλλογή μου, που είναι υπεραρκετή. 

Χωρίς καθόλου υπότιτλους δεν καταλαβαίνω τι λένε με τις προφορές που έχουν

Δεν είναι μόνο οι προφορές, ούτε είσαι και ο μόνος που δυσκολεύεται. Υπάρχει ένα χρόνιο πολύπλευρο θέμα με το audio mixing διαλόγων στο Hollywood το οποίο έχει ξεφύγει τελείως την τελευταία δεκαετία, με πολλούς να "κατηγορούν" τον Nolan οτι ξεκίνησε τη νέα μοδα με τa mumbling performances και σκόπιμα badly mixed dialogue audio. 

Προσωπικά, τα Αγγλικά μου είναι καλύτερα απο τα Ελληνικά μου και τα τελευταία χρόνια ενίοτε δυσκολέυομαι να παρακολουθήσω κάποιες ταινίες στο σινεμά, είναι τοσο χάλι ο ήχος που δε βγάζεις άκρη τι λένε.

https://www.slashfilm.com/673162/heres-why-movie-dialogue-has-gotten-more-difficult-to-understand-and-three-ways-to-fix-it/

Μία στις δέκα, είναι καλή.
 φτανει να μην ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ? ειναι απιστευτο οτι οι ελληνικες ταινιες που γυριζονται σημερα ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ και απο αυτες που γυριζονταν παλαιοτερα (δεν μιλαω φυσικα για τις ταινιες των 60s αλλα για τις και καλα κουλτουριαρικες ταινιες των 80s & μετα ) σε πιανει ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ βλεποντας τετοια δραματικη ελλειψη ταλεντου και εργατικοτητας...μιλαμε ειμαστε ακομα στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ κινηματογραφικα (η καταθλιψη γινεται ακομα πιο βαρια οταν βλεπεις, παλι στο ERTFLIX, συγχρονες ταινιες απο ...ολα τα μερη του πλανητη γη ,ακομα και απο τον τριτο κοΖμο,οι οποιες ειναι εξαιρετικες )

το ERTFLIX παντως μαμει εχει δε και εκπληκτικες ΣΕΙΡΕΣ που ριχνουν στα αΦτια στο Νετφλιξ.

φτανει να μην ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Εντάξει, όταν γράφω "καλή" δεν εννοώ "αρκετά καλή για κάποιον που βλέπει και εκτιμά τον Βέντερς"... εννοώ "αισθητά καλύτερη από ότι θα περίμενε κάποιος όταν είδε ότι έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα, από Έλληνες συντελεστές". Μέχρι εκεί.

Είδα πάντως (στο ERTFlix, λέμε) την "Παραγγελιά" του Τάσιου που είχα καταφέρει να αποφύγω για δεκαετίες ολόκληρες παρ' ότι όλες ανεξαιρέτως οι κοπέλες/συμμαθήτριες από την ΚΝΕ, μου είχαν προτείνει να πάμε σινεμά να την δούμε... τελικά πρόκειται για παροιμοιωδώς κακό κινηματογράφο... αλλά η άλλη ταινία του Τάσιου (με το όνομα "Το Βαρύ Πεπόνι") είναι πολύ καλύτερη, με απλό σενάριο, και γνήσια αποτύπωση της μιζέριας που θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια (μιλάμε για σκέτη ποίηση.... :) :) :))

.

Ρε Άγιος, έλεος. Τι επιλογή είναι αυτή??

image.png

Κατά τα άλλα , ποτέ δεν ήμουν φανατικός κινηματογραφόφιλος, με την έννοια ότι φτιάχνω ταινιοθήκη και όλα αυτά. Ακόμα απορώ γιατί να φτιάξει κάποιος μια ταινιοθήκη, πόσες φορές μπορεί να δει κανείς μια ταινία, και πόσες είναι αυτές οι ταινίες που κάθεσαι να τις ξαναδείς 853 φορές?? Με τη μουσική και τα άλμπουμς/τραγούδια/συνθέσεις το καταλαβαίνω, με τις ταινίες μού φαίνεται τουλάχιστον περίεργο.

Α, και μια και μιλάμε για ταινίες, μην ξεχάσετε σήμερα το βράδυ στις 21:00 στο OPEN να δείτε το "Ξανά Ανάλυσέ Το". Όσοι δεν το είδαν τις προηγούμενες...45 φορές που το πρόβαλε το OPEN μέσα στο τελευταίο δίμηνο, ευκαιρία είναι να το δουν σήμερα.?

πόσες είναι αυτές οι ταινίες που κάθεσαι να τις ξαναδείς 853 φορές

Είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει ταινία που να έχω δει μόνο μία φορά στη ζωή μου, ακόμη και αν δεν μου άρεσε καθόλου. Αν υπάρχει αρκετό περιεχόμενο σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που να δικαιολογεί την επαναλληπτική επαφή μαζί του, αυτό ισχύει επί πέντε για τις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά συνήθως οι άνθρωποι κολλάνε στο ότι ξέρουν ήδη την υπόθεση (η οποία "υπόθεση", δε λέει απολύτως τίποτε για την ταινία).

Αλλά ναι, γενικά, αν έπρεπε, θα κράταγα το πολύ 50 ταινίες και θα ήμουν υπερ-ευχαριστημένος.

Δίσκους μουσικής, ακόμη λιγότερους.

Εγω το αντίθετο.... Δεν μπορώ να δω 2η φορά ταινία ακόμα και αν δεν τη θυμάμαι καθόλου... Τις σπάνιες φορές που τυχαίνει ακόμα και να μην θυμάμαι τη σκηνή και μόνο η αίσθηση ότι την έχω ξαναδεί με ξενερώνει... 

ειναι απιστευτο οτι οι ελληνικες ταινιες που γυριζονται σημερα ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ και απο αυτες που γυριζονταν παλαιοτερα
Φίλος, πρόσεχε τα λόγια σου όταν μιλάς για τον Λάνθιμο, μη γίνει εδώ της Χαμάς...?

Φίλος, πρόσεχε τα λόγια σου όταν μιλάς για τον Λάνθιμο, μη γίνει εδώ της Χαμάς...?

Ο Λανθιμος ευτυχως δεν κανει ελληνικες ταινιες πλεον (και δεν χρησιμοποιει Ελληνες ηθοποιους, επισης ευτυχως ?)  . Και βεβαια ειναι εξαιρετικος (για αυτο και την εκοπανισεΝ)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back