Αγαπημένα soundtracks από ταινίες

Gregor

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Έχετε κάποιο αγαπημένο soundtrack από ταινία ή σειρά;

(Είτε παλιά -π.χ. Star Wars, The Midnight Express, Tron, Blade Runner, Godfather, Indiana Jones, Forrest Gump, The Last of the Mohicans, The Blues Brothers, The Last Samurai, Top Gun, Good Will Hunting, Eyes Wide Shut, 2001: A Space Odyssey, κτλπ- είτε πιο καινούρια -π.χ. Ο Μονομάχος, Lord of the Rings, Pirates of the Carribean, Inception, Donnie Darko, Interstellar, Requiem for a Dream, Matrix, Nightcrawler, κτλπ- )

Κάποιο που για τον χ ψ λόγο σας άρεσε πολύ (είτε ταιριάζει και "δένει" με την ταινία είτε όχι) και μπορείτε να το ακούσετε και μόνο του, ανεξάρτητα αν βλέπετε παράλληλα και την ταινία.

Εμένα π.χ. είναι το soundtrack από την ταινία Drive (2011) που έχει επιρροές dark disco, cyberpunk, synthwave και retrowave.

2 ακόμα soundtracks που μοιάζουν θεματικά με το αποπάνω (και έτυχε να μ'αρέσουν και οι ταινίες τους) και θα τα άκουγα από μόνα τους είναι το soundtrack από την ταινία Maniac (2012) και το soundtrack από την ταινία The Guest (2014)

Ένα μόνο...?!

Οτιδήποτε από Hans Zimmer, αλλά αν πρέπει να ποστάρω ένα (από μια εξαιρετική ταινία) που δεν έχει ακουστεί πολύ, είναι αυτό:

Όχι βέβαια, όσα θέλεις πόσταρε!!

Απλά η ερώτηση "αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο" την έγραψα επειδή αν ρωτούσα "έχετε αγαπημένα;" θα σκεφτόσασταν "από που να ξεκινήσω" οπότε ρωτώντας για κάποιο αντί για κάποια, υποσυνείδητα πάει το μυαλό στο πιο αγαπημένο.

Αφού κεγώ 3 πόσταρα από 3 διαφορετικές ταινίες! 😁

Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο soundtrack από την ταινία /The Guest, δεν το βρήκα κάπου να υπάρχει σε ένα ενιαίο βίντεο, μόνο σε τύπου playlists το βρήκα (αυτό που πόσταρα είναι ένα από τα 17 κομμάτια).

ΥΣ - δεν μπορώ να επεξεργαστώ το αρχικό κείμενο οπότε ήθελα απλά να επισημάνω το εξής:

Για άγνωστο λόγο (copyright; βαρεμάρα; τσαπατσουλιά; δεν ξέρω) στο Youtube στα περισσότερα soundtracks δεν περιέχει ολόκληρο το soundtrack (δηλαδή αν μία ταινία έχει διάρκεια 1μιση ώρα, να είναι και το soundtrack 1μισης ώρας).

Π.χ. στο soundtrack που πόσταρα από το Maniac (2012) με Elijah Wood, το συγκεκριμένο κομμάτι δεν υπάρχει μέσα ενώ ξεκάθαρα γράφει (στο ίδιο το κομμάτι) πως είναι από αυτήν την ταινία (και μάλιστα όχι ένα απλό κομμάτι που παίζει 1 φορά και για λίγο, σε ολόκληρη σκηνή κάπου στη μέση της ταινίας το παίζει ολόκληρο + στους τίτλους τέλους -credits- )

Μπορείτε επίδης να πείτε και αγαπημένο κομμάτι από το τάδε soundtrack π.χ. αυτό 9:18 με 10:15 είναι το αγαπημένο μου μέρος από όλο τo soundtrack.

Το συγκεκριμένο κομμάτι λέγεται "Barbarian Horde".

Μου άρεσε όλο το soundtrack αλλά σε αυτό το σημείο πάντα ανατριχιάζω!

Και το κλασικό "Now we are free" της ίδιας ταινίας απλά επειδή έχω δει την ταινία καμιά 20αριά φορές και θυμάμαι πάντα όταν το ακούω πως παίζει στη σκηνή που πεθαίνει ο Μονομάχος και βλέπει την οικογένειά του, ψιλοχαλιέμαι, ενώ στο άλλο που αναφέρω παραπάνω είναι επική σκηνή μάχης στη ταινία.

Εννοείται blues brothers και ειδικά αυτό

Και βέβαια the godfather

Βέβαια και πολλά πολλά ακόμα....

Honourable mention αυτό

Εννοείται και το blade runner του Vangelis, αλλά έχει ήδη αναφερθεί.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back