Δεν ειδα το σωου, και απο εδω εμαθα οτι βραβευτηκε ο Τζιμακος.
Εχω δει μονο το τρεηλερ οπου απο οτι καταλαβα, ο Μικης δεν ηταν εκει για να βραβευτει ο ιδιος, αλλα για να δωσει το βραβειο στον Δ.Παπαδημητριου (ο οποιος ηταν επισης παρων). Υπο αυτο το πρισμα δεν το βρισκω αρνητικο το οτι παρεστη, γιατι θελησε να τιμησει ετσι τον συναδελφο συνθετη, οχι το στατους ή το σταρ ή ο,τι αλλο. Εξαλλου ειναι ο Μικης Θεοδωρακης, αν θελει δημοσιοτητα ειναι οτι πιο ευκολο να την εχει διαρκως και αποκλειστικα στραμμενη πανω του. Συνεντευξεις, αρθρα σε εφημεριδες, συναυλιες κλπ... μονο και μονο απο το ονομα πουλαει. Δεν εχει αναγκη το καθε στατους, και το ξερει και ο ιδιος -δεν ξεκουτιανε τοσο.
Οσον αφορα τον Τζιμη, ναι ειπε πραγματα που ειναι γνωτα σε ολους μας. Αλλα αυτη ειναι η δουλεια του σατιρικου καλλιτεχνη, να παρει κατι που το ξερεις και εσυ, να το στηλιτευσει και απο τοσο να το κανει ΤΟΣΟ (που στην προκειμενη περιπτωση ειναι ετσι απο μονο του αλλα τελοσπαντων). Το να εβγαινε και να εκραζε το καλλιτεχνικο συστημα κλπ, θα ηταν κατα τη γνωμη μου το ιδιο -σαν αντικτυπος- με αυτο που ειπε για την πολιτικη. Παλι θα εβγαιναν καποιοι κ θα ελεγαν "αυτα ειναι γνωστα, αυτονοητα" κλπ... Συμφωνω οτι ειναι και θεμα ιματζ οπως ειπωθηκε παραπανω, αλλα και φαση στημενο-καναλιστικο. Οταν βραβευεις τον Πανουση προφανως ξερεις εκ των προτερων οτι θα κανει/πει τα δικα του. Παρολαυτα το εκαναν, και αυτος απο την πλευρα του εκμεταλλευτηκε την ευκαιρια και τα εχωσε. Και για να λεμε και του στραβου το δικιο, δεν εχω δει πολλους Ελληνες καλλιτεχνες σε παρομοιες "γιορτες"-σωου, να βγαινουν και να τα χωνουν κατ αυτον τον τροπο για το οποιοδηποτε θεμα. Οποτε για εμενα παιρνει το στοιχειωδες μπραβο του, ασχετα με το για ποιο λογο πραγματικα το εκανε.
Και περι τουτου, οριστε παραδειγμα απο το ιδιο γεγονος: Ηταν εκει ο Παπαδημητριου και ο Θεοδωρακης, 2 κορυφαιοι Ελληνες συνθετες με ιστορια και κυρος... Αυτοι οταν ανεβηκαν στο ποντιουμ στοχευσαν τα σημερινα μουσικα πραγματα, ή οτιδηποτε αλλο? (δεν το ειδα επαναλαμβανω, οποιος το ειδε και ξερει να μου πει ας απαντησει)