- Πόντοι
- 28
Παίζω σαξόφωνο alto εδώ και μερικούς μήνες. Ο ήχος που βγαίνει είναι βαθύς, θα έλεγα σαν κλαρινέτο αλλά με μεγαλύτερη ένταση.
Παρατηρώ ότι και όλοι στη φιλαρμονική βγάζουν παρόμοιο ήχο.
Θα ήθελα ο ήχος να ακούγεται πιο μεταλλικός, πιο ηλεκτρικός, με γρέζι, δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά, όπως πχ στο Careless Whispers, στο Lilly was here στα σόλο του Bruce Springsteen αλλά και του δικού μας Γιώργου Κατσαρού. Πιστεύω να καταλάβατε τι εννοώ.
Είναι θέμα οργάνου για να ακουστεί έτσι? δηλαδή ένα σαξόφωνο από 3000€ θα ακουστεί πιο μεταλλικό?
Είναι θέμα τεχνικής στο φύσημα?
Είναι θέμα επιστομίου?
Μήπως (μου μπαίνουν ιδέες) στα παραπάνω κομμάτια χρησιμοποιούνται εφέ όπως στην ηλεκτρική κιθάρα για αν παραχθεί έτσι?
ή είναι όλα τα παραπάνω;
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!
Παρατηρώ ότι και όλοι στη φιλαρμονική βγάζουν παρόμοιο ήχο.
Θα ήθελα ο ήχος να ακούγεται πιο μεταλλικός, πιο ηλεκτρικός, με γρέζι, δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά, όπως πχ στο Careless Whispers, στο Lilly was here στα σόλο του Bruce Springsteen αλλά και του δικού μας Γιώργου Κατσαρού. Πιστεύω να καταλάβατε τι εννοώ.
Είναι θέμα οργάνου για να ακουστεί έτσι? δηλαδή ένα σαξόφωνο από 3000€ θα ακουστεί πιο μεταλλικό?
Είναι θέμα τεχνικής στο φύσημα?
Είναι θέμα επιστομίου?
Μήπως (μου μπαίνουν ιδέες) στα παραπάνω κομμάτια χρησιμοποιούνται εφέ όπως στην ηλεκτρική κιθάρα για αν παραχθεί έτσι?
ή είναι όλα τα παραπάνω;
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!