fusiongtr είπε:
Αυτή είναι η "δουλειά" μου τα τελευταία χρόνια.
Δεν γράφω κάτι που δεν κάνω.
Εμένα είναι επίσης η δουλειά μου, οπότε μην ξέροντας τι κάνεις εσύ (και για ποιο λόγο βάζεις σε εισαγωγικά τη φράση), ενημερώνω όποιον ενδιαφέρεται:
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παρουσιάσεις ψεύτικα views σε βίντεο στο Youtube.
Η Google, όχι μόνο ξέρει πλήρως τη δικτυακή ταυτότητα του προσώπου που πάτησε το PLAY, αλλά επίσης ξέρει ποιο ποσοστό του βίντεο είδε, αν είχε τον ήχο δυνατά ή χαμηλά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εκτός από το όνομα και το επώνυμό του, ΑΝ δεν είναι logged-in με το Google account του.
Προσπάθειες για την εμφάνιση ψεύτικων PLAY γίνονται, αλλά διατίθενται πολύ ισχυρά εργαλεία λογισμικού που διαχωρίζουν τους αμνούς από τα ερίφια, και τελικά δίνονται στη δημοσιότητα οι πραγματικοί αριθμοί.
Θεωρητικά, μπορεί κάποιος να στήσει έναν "υπόκοσμο" (μεταφορικά μιλώντας) για να τους πληρώνει να βλέπουν βίντεο. Στην περίπτωση αυτή, το κόστος θα ήταν αξιοσημείωτα υψηλό και όχι χαμηλό, διότι οι εξαπατούντες θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλύψουν τα δικτυακά τους ίχνη.
Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει κίνητρο. Κανείς δεν βγάζει χρήματα επειδή βλέπουν τα βίντεό του. Χρήματα βγαίνουν από τις διαφημίσεις που προβάλλονται πριν (και κατά τη διάρκεια των βίντεο), αλλά αυτό δεν επηρρεάζεται κυρίως από τον αριθμό των views.
Έτσι, ας ξαναειπωθεί, ότι το βίντεο της Σαττί είναι μία μεγάλη επιτυχία, οι αριθμοί δεν είναι ψεύτικοι. Και - όπως έγραψα - αν ήταν τόσο εύκολο και τόσο χαμηλού κόστους διαδικασία, θα την έκαναν και άλλοι.