Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Φωτογραφίες απαγορεύονται αλλά έτσι κι αλλιώς ο @Άγιοςο @Χάρης Οκαι ο @Waterfall-K χωρίς να έχουν δοκιμάσει ποτέ θα το αποριΠσουν. ?


Θελω να εχω αποψη για οτι μπορω να δοκιμασω, δεν απορρίπτω ΣΧΕΔΟΝ τιποτα, αλλα................

Περι ορεξεως?

 
Are they naked?


Τους έχουν ζαλίσει τα μεζεα αυτοί που φωτογραφανΕ τα φαγητά τους, σαν και μένα δηλ. ?, και επειδή έχει ουρά και περίμενε μέσα στη ζέστη από 15 λεπτά,αν είσαι τυχερός,εγώ ήμουν,έως δύο ώρες, το να χάνονται πολύτιμα λεπτά φωτογραφίζοντας δεν λέει ?

Το σούσι είναι απίστευτο πάντως .

Γενικά στην Ιαπωνία και ειδικά στο Τόκιο ,όπως λένε και οι Τρύπες "θα περιμένεις" αν θες να φας κάτι πολύ καλό,η πόλη έχει 38 εκ. κατοίκους οι οποίοι τρώνε σχεδόν μόνο έξω....στο σπίτι πάνε μόνο για ύπνο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Superfunk 

Katsudon να φας βρε ανεπρόκοπε αφού είσαι εκεί.

Και να μην ξεχάσεις το ταπεράκι μου ?

 
@Superfunk 

Katsudon να φας βρε ανεπρόκοπε αφού είσαι εκεί.

Και να μην ξεχάσεις το ταπεράκι μου ?
 ναι ρε, εχω φαει (απλα ο μικρος το καταβροχθησε, ειναι η βασικη του τροφη εδω το ΤONKATSU, και δεν προλαβα φωτο)

παρε βιΝδεο




 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και το κορυφαίο μου είναι η Φασολάδα +κρεμμύδια, ελιές, σκόρδα, υπάρχει ένα ταψί

Ρεβύθια εις στη Σίφνο με μπόλικη κάπαρη και άλλη μία, πάλι σε ταψί, Καλυμνιώτικη με Θρούμπι στεγνή, ΘΑΝΑΤΟΣ

Τώρα αυτά τα ωμά ψάρια. Εντάξει ο άλλος είναι στη Γιαπονία που φημίζεται, δεν έχω να πιω τπτ αλλά αν βρεθείς ποτέ στο Λειψό, ο ίδιος ο Τογιότας να έρθει θα αποθάνει νιος

 
Αν και το κορυφαίο μου είναι η Φασολάδα +κρεμμύδια, ελιές, σκόρδα, υπάρχει ένα ταψί

Ρεβύθια εις στη Σίφνο με μπόλικη κάπαρη και άλλη μία, πάλι σε ταψί, Καλυμνιώτικη με Θρούμπι στεγνή, ΘΑΝΑΤΟΣ

Τώρα αυτά τα ωμά ψάρια. Εντάξει ο άλλος είναι στη Γιαπονία που φημίζεται, δεν έχω να πιω τπτ αλλά αν βρεθείς ποτέ στο Λειψό, ο ίδιος ο Τογιότας να έρθει θα αποθάνει νιος
Σαν Καλύμνιος θα συμφωνήσω και θα επεκταθώ για τα ρεβίθια. Γίνονται στο φούρνο μέσα σε πήλινη γάστρα, σιγοψήνονται με κρεμμύδια και θρίμπι (ή θρούμπη) αποβραδίς και το μεσημέρι έχεις έτοιμο ένα λουκούμι, ένα απίστευτο πράγμα, ένα στιφάδο με ρεβίθια! No meat? No problem!

 
Καλά τα σούσια και τα μούσια για να τα βγάζεις φωτογραφίες,? αλλά όταν πεινάσεις θα πας και θα φας ένα πραγματικό, μαγειρεμένο φαΐ.?

image.png

 
Φέτος η ιαπωνική κυβέρνηση μας έχει βάλει στην κορεατική γειτονιά του Τόκυο και είπαμε να το εκμεταλλευτούμε, νόμιζα ότι είχα φάει καλό Κορεάτικο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ 

ΛΑΘΟΣ νόμιζα. Α σου δίνουν και γάντια και ποδιά γιατί επίκειται σφαγή λαιΜε?

1000016350.jpg

1000016349.jpg

1000016347.jpg

1000016346.jpg

1000016344.jpg

1000016338.jpg

1000016340.jpg

1000016339.jpg

 
Σαν Καλύμνιος θα συμφωνήσω και θα επεκταθώ για τα ρεβίθια. Γίνονται στο φούρνο μέσα σε πήλινη γάστρα, σιγοψήνονται με κρεμμύδια και θρίμπι (ή θρούμπη) αποβραδίς και το μεσημέρι έχεις έτοιμο ένα λουκούμι, ένα απίστευτο πράγμα, ένα στιφάδο με ρεβίθια! No meat? No problem!
Σόρυ, όντος στο φούρνο στη γάστρα το κάμνετε, όπως και οι Σιφνιοί στη γάστρα και το θρούμπι σας είναι το καλύτερο, που και που έβρισκα ολίγον στη Δυτική Πελοπόννησο, αλλά καμιά σχέση με το Καλυμνιώτικο.........με κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως το θρούμπι είναι νοστιμότερο της ρίγανης. Ελάχιστες ρίγανες είναι σούπερ και συνήθως τις έχω πετύχει   σε κάτι βουνά και παρότι σε βουνά με υγρασία, ήταν γαμάουα.

 
Σόρυ, όντος στο φούρνο στη γάστρα το κάμνετε, όπως και οι Σιφνιοί στη γάστρα και το θρούμπι σας είναι το καλύτερο, που και που έβρισκα ολίγον στη Δυτική Πελοπόννησο, αλλά καμιά σχέση με το Καλυμνιώτικο.........με κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως το θρούμπι είναι νοστιμότερο της ρίγανης. Ελάχιστες ρίγανες είναι σούπερ και συνήθως τις έχω πετύχει   σε κάτι βουνά και παρότι σε βουνά με υγρασία, ήταν γαμάουα.
Φίλε Σάμη, κατα τη γνώμη μου μπορείς και τα 2 να τα χρησιμοποιήσεις σε διαφορετικά φαγητά. Πχ στο κρέας πηγαίνει καλύτερα η θρίμπη, στις τηγανιτές πατάτες και στο κοτόπουλο καλύτερα η ρίγανη. Το υπέρτατο μιξ για κρέας βέβαια κατα τη γνώμη μου είναι να βάλεις σε ένα κουτί μπαχαρικών 1/3 θρίμπη - 1/3 ρίγανη - 1/3 θυμάρι και να χρησιμοποιείς αυτό.
Η Κάλυμνος είναι ένα ξερονήσι, μόνο ήλιος και πέτρα! Αυτό έχει ως συνέπεια ότι φυτρώνει πάνω στον βράχο να είναι πολύ έντονο και δυνατό σε γεύση και άρωμα. Θρίμπη, θυμάρι, αλεσφακιά (το αντίστοιχο τσάι του βουνού στην Κάλυμνο), είναι όλα τους απίστευτα και δεν έχουν καμία σχέση με του εμπορίου. Ακόμα και μέλι Καλύμνικο αν πετύχεις, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε, δεν θα θέλεις να φας άλλο μέλι μετά (λόγω του θυμαριού που καταναλώνουν οι μέλισσες στο νησί).

 
Γρηγορη μεσημεριανη μπυριτσα με υπεροχες gyoza στο Ometasando να τρωει η μανα και του πεΔγιου να μη δινει...

20240711_165338.jpg

Χθες το παίξαμε μπρουκλιδες και φάγαμε Kobe beef και άλλα κρέατα πΓιοτητος

1000016550.jpg

1000016551.jpg

1000016549.jpg

1000016548.jpg

1000016552.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γρηγορη μεσημεριανη μπυριτσα με υπεροχες gyoza στο Ometasando να τρωει η μανα και του πεΔγιου να μη δινει...

Προβολή συνημμένου 45402

Χθες το παίξαμε μπρουκλιδες και φάγαμε Kobe beef και άλλα κρέατα πΓιοτητος

Προβολή συνημμένου 45403

Προβολή συνημμένου 45404

Προβολή συνημμένου 45405

Προβολή συνημμένου 45406

Προβολή συνημμένου 45407
Γρήγορο μεσημεριανό γλυκάκι, να τρώει ο γονέας Α και ο γονέας Β μαζί και του παιδιού να μη δίνει.

Είχα μια τάση προς υπογλυκαιμία, έτσι παράγγειλα μια τούρτα...?

image.png

image.png

image.png

 
Γρήγορο μεσημεριανό γλυκάκι, να τρώει ο γονέας Α και ο γονέας Β μαζί και του παιδιού να μη δίνει.

Είχα μια τάση προς υπογλυκαιμία, έτσι παράγγειλα μια τούρτα...?

Προβολή συνημμένου 45408

Προβολή συνημμένου 45409

Προβολή συνημμένου 45410
 α ολα κι ολα και στα γλυκα τα σπανε οι γΙαπωνες (καλα οχι σαΝ και εμας καλυτερα γλυκα απο την Ελλαδα δεν υπαρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοΖμο)

20240709_163539.jpg

εφαγα ομως στο Japan τα καλυτερα pancakes που εχω φαει ποτεΣ  

20240709_163616.jpg

20240709_163303.jpg

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top