- Μηνύματα
- 2,561
- Πόντοι
- 1,158
οκ!Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι , ξέρεiς, από αυτά που dεν αγγίζει ο Superfunk.?
Έχεις 3 επιλογές.
1) Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και αναβεις φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί μετρίως και απλώσει το λάδι σε όλη την επιφάνεια του πάτου, ριχνεις με προσοχή το αυγό και όταν το ασπράδι αρχίσει να στερεοποιείται αρχίζεις με ένα κουτάλι να βρέχεις με καυτό λάδι όλα τα σημεία της άνω επιφανείας που παραμένουν ρευστά (κρόκο και ασπράδι). Όταν αρχίσει να παίρνει το χαρακτηριστικό ξανθό χρώμα στην περιφέρεια το ψαρεύεις με σπάτουλα.
2) Τηγάνι στο μάτι και λάδι μέσα και ρίχνεις το αυγό απο την αρχή χωρίς φωτιά. Στη συνέχεια ανάβεις το μάτι και ακολουθείς την ίδια ακριβώς διαδικασία. Η διαφορά με το προηγούμενο είναι ότι εδώ το ασπράδι θα απλώσει πιο πολύ και θα γίνει πιο λεπτό και λιγότερο ξεροψημένο.
3) Σε τηγάνι με λιγότερο λάδι (τάξη των 2-3 κουταλιές σούπας) βάζεις σε φωτιά και ρίχνεις το αυγό. Μόλις στερεοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ασπραδιού, σβήνεις μάτι και σκεπάζεις για λίγο με ένα καπάκι. Αυτή η μέθοδος θα σου σκληρήνει (μπορει και όχι. Έχει να κάνει με το χρόνο που το αφήνεις και θέλει να το βρεις λίγο) ενδεχομένως λίγο τον κρόκο και σίγουρα θα τον ασπρίσει/θολώσει) αλλά χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι.