Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Το καρύδι τι το ήθελες? Θερίζουν τα εμφράγματα από δαύτο. Πέταξε το να πάει στο διάολο να πάει...?

Τι λε ρε φίλως....

Ο Σπύρος έχει καρύδια και τα δείχνει ασούμε.

Καρυδάτος είναι.

Φριτατα σπέσιαλ με το χθεσινό meatloaf, κρεμμύδι, καρότο,κολοκύθι και μπόλικο αρσενικό,τυρί όχι δηλητήριο ?, μπαχαρικά ....ντεκοραΣιον ντοματακι σεΚσουλιαρικο ?

20231031_191131.jpg

Δεν έχει προστεθεί το αρσενικό ακόμη στα βιολογικά όπλα?

Και μιας και μιλάμε για βιολογικά οπλα...

Μου είχε κολλήσει απο το ΣΚ. Μπακαλιάρος παναρισμενος σε μείγμα ψωμιού και σπασμένων corn flakes + σκορδαλιά original με ψωμί και φυσικά δυνατή.

IMG_20210325_134047.jpg

IMG_20210325_134116.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπακαλιάρος παναρισμενος σε μείγμα ψωμιού και σπασμένων corn flakes + σκορδαλιά original με ψωμί και φυσικά δυνατή.

Που είναι ο κράσος οεο, οεο, οεοεοε?

Που είναι ο κράσος οεο, οεο, οεοεοε?
Προσπαθώ να απέχω εδώ και μερικούς μήνες. Δεν τα έχω καταφέρει να το κόψω αλλά πίνω περίπου 2 ποτά το μήνα και 1 καφέ τη βδομάδα.

Φριτατα σπέσιαλ με το χθεσινό meatloaf, κρεμμύδι, καρότο,κολοκύθι και μπόλικο αρσενικό,τυρί όχι δηλητήριο ?, μπαχαρικά ....ντεκοραΣιον ντοματακι σεΚσουλιαρικο ?

Προβολή συνημμένου 40011
Λοιπόν για πες για το τηγάνι.

Πλένεις αμέσως με σαπούνι και στεγνώνεις με χαρτί και λίγο στο μάτι πάλι για να φύγει η υγρασία? Κάνεις κάτι επιπλέον για να αποφύγεις τη σκουριά?

Πλένεις αμέσως με σαπούνι και στεγνώνεις με χαρτί και λίγο στο μάτι πάλι για να φύγει η υγρασία? Κάνεις κάτι επιπλέον για να αποφύγεις τη σκουριά?

ΠΟΤΕ σαπουνι, μολις τελειωσω το μαγειρεμα ριχνω μεσα χοντρο αλατι και μιση κουπα καυτο νερο και με μια σκληρη βουρτσα τριβω καλα να φυγουν τα φαΓια που εχουν κολλησει.

Μετα κΣεπλενω καλα και το βανω πανω στο γκαζι μεχρι να στεγνώσει  τελειως.

Τελος με μια χαρτοπετσετα απλωνω λιγο σπορελαιο σε ολο το τηγανι για να διατηρηθει το seasoning

Αν παρεις cast iron πρεπει να του κανεις seasoning πριν το χρησιμοποιησεις

https://www.southernliving.com/food/how-to/how-t0-season-a-cast-iron-skillet

Θα πάρω κάποια στιγμή. Καιρό το σκέφτομαι.

Εχω σταματήσει τα τεφλόν εδώ και χρόνια. Τα ατσάλινα είναι καλά στη χρήση αλλά σου βγάζουν την πίστη στο καθάρισμα. Τα κεραμικά είναι βολικά γενικά αλλά απο διαχυση θερμότητας δεν τα πάνε και πολύ καλά. Αλλά για καθημερινή χρήση ειναι οκ. 

Θα πάρω κάποια στιγμή. Καιρό το σκέφτομαι.

Εχω σταματήσει τα τεφλόν εδώ και χρόνια. Τα ατσάλινα είναι καλά στη χρήση αλλά σου βγάζουν την πίστη στο καθάρισμα. Τα κεραμικά είναι βολικά γενικά αλλά απο διαχυση θερμότητας δεν τα πάνε και πολύ καλά. Αλλά για καθημερινή χρήση ειναι οκ. 

Να πάρεις,τα ατσάλινα είναι ωραία αλλά μόνο για επαγγελματίες μια και άλλος κάνει τη λάντζα.  :)

Να πάρεις,τα ατσάλινα είναι ωραία αλλά μόνο για επαγγελματίες μια και άλλος κάνει τη λάντζα.  :)
Έχω δυο ατσαλινα. Αλλά δεν έχω λατζέρη... Τώρα θα ξεκινήσω και με ένα μαντεμένιο. Λεω να παρω αυτό που δεν εχει μακρύ χερούλι για να μπαινει και φούρνο.

Έχω δυο ατσαλινα. Αλλά δεν έχω λατζέρη... Τώρα θα ξεκινήσω και με ένα μαντεμένιο. Λεω να παρω αυτό που δεν εχει μακρύ χερούλι για να μπαινει και φούρνο.

Ναι αυτό πάρε, μπαίνει φούρνο άνετα, βασικά είναι το μόνο σκεύος που χρησιμοποιώ για ψήσιμο.

16989121702046721845038138349672.jpg

ΠΟΤΕ σαπουνι, μολις τελειωσω το μαγειρεμα ριχνω μεσα χοντρο αλατι και μιση κουπα καυτο νερο και με μια σκληρη βουρτσα τριβω καλα να φυγουν τα φαΓια που εχουν κολλησει....
Έλα, πες την αλήθεια, ακόμα λούζεσαι με αλισίβα?

Μου στέλνουν που και που κολοκύθες απο την Μάνη αλλά φέτος ήρθε αυτό το 20κιλο τέρας. IMG_20221127_135940.jpg

Και ήθελα να βρεθεί τρόπος να το αποθηκεύσω αρχικά και στη συνέχεια να το καταναλώσω. Ξεκίνησα λοιπόν σιγά σιγά καθαρισμό. Κράτησα δυο μπολ και έδωσα αλλα δυο σε φίλους στην πολυκατοικία γιατί θα σιχαθούμε την κολοκύθα (ε ειναι και των ημερών).

IMG_20221128_155119.jpg

Στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω μια σούπα γιατί βγήκα και θετικός με Covid σήμερα και συνεπώς είχα και χρόνο. Αλλά μια πορτοκαλί σούπα θέλει ένα χρωματικό κοντράστ. Και έτσι έφτιαξα ένα απλό ψωμί απο Harina Morada (αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι απο το Περού).

IMG_20221127_224338.jpg IMG_20221128_182658.jpg IMG_20221128_182702.jpg

Κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο στην κατσαρόλα, τα ιδρώνουμε και προσθέτουμε κολοκύθα, ζωμό λαχανικών μετά απο λίγο και βράσιμο στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μπλέντερ και πέρασμα απο chinois για να αποφύγουμε τιποτα ανεπιθύμητες ίνες. Μπαχάρωμα με ρετσέτα απο αλάτι, πάπρικα, κύμινο, καγιέν και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια σερβίρισμα με ξινόμηλο, ξινό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού μια γραμμή καπνιστή πάπρικα και βούτυρο noisette.

Παραθέτω και μια εκδοχή με μπρουσκέτα (μώβ ?) με μοτσαρέλα και λίγη ρίγανη απο τη Μάνη.

Μεγάλο ατού το noisette δίνοντας μια πολύ στρογγυλή και ψιλοέντονη επίγευση απο φουντούκι στη σούπα. Έδεσε πολύ ωραία με το ήδη γεμάτο γευστικό σώμα της κολοκύθας που η γλυκήτητά της ισορρόπησε με το ξινόμηλο και το ξινό γιαούρτι (με προσθήκη λεμονιού στο γιαούρτι).

IMG_20221129_194822.jpg IMG_20221128_185230.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Beurre_noisette

Να χέσω τους σεφ στα Αστειατόρια με τα άστρα τα μισελέν ασούμε.

Μπράβο ρε Αργύρη.

Να χέσω τους σεφ στα Αστειατόρια με τα άστρα τα μισελέν ασούμε.

Μπράβο ρε Αργύρη.
Το φαγητό ενώνει ανθρώπους και δημιουργεί αναμνήσεις Στράτο. Είναι σημαντικό πράγμα. Με ενδιαφέρει να μαγειρεύω νόστιμα αρχικά και να φτιαχνω πράγματα που ο κόσμος εν πολλοις αναγνωρίζει.

Μια φορά έτρωγα στο Nolan και εκεί που είχα πήξει με τις χιπστεριές του καταλόγου και της κουζίνας ξαφνου έπιασε η μύτη μου κάτι πολύ ωραίο και γύρισα. Ηταν το χρονικό σημείο που κάποιοι υπάλληλοι έκαναν διάλειμμα για φαγητό και έτρωγαν μια σούπα που ήταν μια απλή και ωραία σούπα. Τη ζήλεψα γιατι έδειχνε και μυριζε υπέροχα μέσα στη ρουστικ εμφάνιση της. Θα ήθελα να την ειχα και στον κατάλογο και να μην υπήρχε τόσο πολύ αυτή η αισθητική του  ινσταγκραμ και ο αγώνας για εντυπώσεις.

...έφτιαξα ένα απλό ψωμί απο Harina Morada...κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο στην κατσαρόλα, τα ιδρώνουμε και προσθέτουμε κολοκύθα, ζωμό λαχανικών μετά απο λίγο και βράσιμο στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν...μπαχάρωμα με ρετσέτα απο αλάτι, πάπρικα, κύμινο, καγιέν και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια σερβίρισμα με ξινόμηλο, ξινό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού μια γραμμή καπνιστή πάπρικα και βούτυρο noisette...
Καιρό ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξεχνούσα. Δεν μου λες ρε συ Shelter, αυγά μάτια ξέρεις να κάνεις?? 

Αν ναι, πες κάνα καλό tip.

image.gif

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back