Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

Εγώ, αν και ξέρω λόγω δίαιτας σου έχω μεγάλα ποσοστά αποτυχίας, θα πω παστίτσιο.
Eιπαμε δεν κανω διαιτα.
Τρωω λιγοτερη ποσοτητα βασικα και αποφευγω υδατανθρακες.
Ωστοσο αραια και που  χτυπαω μικρη ποσοτητα και απο αυτους.
Το βρηκες, ενα μικρο κομματι παστιτσιο ... ηταν.

 
Και έναν κομμένο παρακαλώ για να φαντασιωθούμε καταλλήλως (γιατί είναι πρόστυχοι πως να το κάνουμε!)


Θα δω τι μπορώ να κάνω αύριο ....

Σεμνά όμως, έτσι?

Είμαστε και κάποιας ηλικίας μερικοί ....

 
Στην υγειά του @fusiongtr που τσεκαρα κι έπινε Τριποδακη.

IMG_20210228_231751.jpg

 
Τηγανια καντονεζικο bacon (air cured, με soy sauce μελι και ροδονερο (!)) με πιπεριες κρεμμυδακια φρεσκο τσιλι κλπ κλπ. Το εχω κανει και σε ελληνικη βερσιον με απακι και τελειωμα λευκο κρασι, λεμονι, ριγανη. Killer. 
 

IMG_20210302_143452_6.jpg

 
καντονεζικο bacon (air cured, με soy sauce μελι και ροδονερο (!))


Αυτό το έφτιαξες μόνος ή το προμηθεύτηκες απο κάπου;

Γειά στα χέρια σου όπως και να'χει, είσαι μάστορας και συ!

 
Αυτό το έφτιαξες μόνος ή το προμηθεύτηκες απο κάπου;


Δυστυχως οχι, το πηρα απο ασιατικο μαρκετ - πολυ θα ηθελα να ασχοληθω σε καποια φαση με το curing, να φτιαξω και ενα ψυγειακι ωριμανσης αν υπαρχει ο χωρος. Mου εχει μεινει και απωθημενο απο τον παπου μου στην Κυπρο, που φτιαχνει καθε χρονο εξαιρετικη σπιτικη λουντζα. Αλλα στην παρουσα φαση στο διαμερισματακι μου στο Bristol με την +80% υγρασια 6 μηνες το χρονο λιγο δυσκολα* ?

Το συγκεκριμενο ειδος bacon παντως, αν και δεν το εχω επιχειρησει απο οσο εχω δει σε βιβλια/βιντεο ειναι πολυ απλο και σχετικα γρηγορο να το φτιαξεις, φτανει να εχεις καποιον εξωτερικο χωρο με ηλιοφανεια για να το κρεμασεις 3-4 μερες.



*sidenote: τα Rode NT1A παντως αντεχουν το κλιμα μας, τις προαλλες δουλεψε χωρις θεματα ?

 
*sidenote: τα Rode NT1A παντως αντεχουν το κλιμα μας, τις προαλλες δουλεψε χωρις θεματα ?
Aν δουλεύει στο Μπρίστολ το rode, ο άλλος πρέπει να ζει στη χαμένη Ατλαντίδα για να μη του λειτουργεί.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ:?

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΓΕΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ & 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΛΟ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ (ή BASMATI), ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (αν θελουμε) ή ΣΑΦΡΑΝ (αν ειμεθα πλουσΓιοι.. ? )

Πλένουμε ΠΟΛΥ καλά το ΡΥΖΙ.
Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το βουτάμε ανακατεύοντας με το χέρι σε μια μεγάλη μπασινα με ανανεούμενο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να ξεθολώσει σχεδόν τελείως το νερό. 
Το αφήνουμε να σουρώσει καλά στο σουρωτήρι.
Σωτάρουμε στο βούτυρο και στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,χωρίς να ροδίσει, και μετά αμέσως σωτάρουμε και το ρύζι καλά (να καλυφθούν όλοι οι κόκκοι του με βούτυρο και λάδι).
Προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό με 1 κύβο KNORR κοτόπουλο μέσα διαλυμένο ανακατεύουμε ΜΙΑ μόνο φορά και μετά μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ,καπακώνουμε ΠΟΛΥ καλά  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα το ανακατεύουμε με ένα ΠΗΡΟΥΝΙ (όχι κουτάλι) ώστε να γίνει fluffy ,σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε έτσι άλλα 5 λεπτά.

Έτοιμο!


Λοιπόν μάστορα, δοκίμασα και το έφτιαξα και μας άρεσε πάρα πολύ!

Μιας και ήταν η πρώτη μου και σίγουρα είχε αστοχίες, εχω ερωτήσεις.

- Ο κουρκουμάς πόσος και σε ποια φάση; (Φαντάζομαι θα μου πεις κατά το τσιγαρισμα όπως ανέφερες άλλου;)

- αν θέλω τη μισή ποσότητα, οκ, τα ρυθμίζω όλα στο μισό. Το θέμα του χρόνου αλλάζει; Έκανα το μισό και φοβήθηκα να το αφήσω 20' μη τυχόν και......

- υπάρχει εναλλακτική του κύβου κνορ; Δε τους προτιμώ η αλήθεια είναι (νόστιμο βγήκε, δε το συζητώ)

 
1. Το θέμα του χρόνου αλλάζει; Έκανα το μισό και φοβήθηκα να το αφήσω 20' μη τυχόν και......

2. υπάρχει εναλλακτική του κύβου κνορ; Δε τους προτιμώ η αλήθεια είναι ...


Εγώ το φτιάχνω εντελώς διαφορετικά (χωρίς βούτυρα, λάδια, κύβους, βάζω άλλη αναλογία νερού/ρυζιού, δεν σκεπάζω το σκεύος, κλπ) αλλά το πιθανότερο είναι να μην αρέσει σε πολλούς έτσι.

Όμως ...

1. Αυτό σίγουρα δεν αλλάζει, μην φοβάσαι.

2. Ούτε εγώ. Ένας φθηνός τρόπος (να βράσεις ένα κομμάτι κοτόπουλο και να κρατήσεις τον ζωμό) είναι τα πλατάρια, που δίνουν λύση και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Παίρνεις πλατάρια κοτόπουλου (είναι πάρα πολύ φθηνά γιατί έχουν ελάχιστο "ωφέλιμο" κρέας) και τα βράζεις (γίνονται σε ελάχιστο χρόνο γιατί δεν έχουν όγκο κρέατος).

Με τον ζωμό από το βράσιμο κάνεις δουλειά.

Αν έχεις και ζωάκι θα σε ευγνωμονεί αν του τα δώσεις να τα φάει μετά.

 
Ο κουρκουμάς πόσος και σε ποια φάση; (Φαντάζομαι θα μου πεις κατά το τσιγαρισμα όπως ανέφερες άλλου;)


Μια κουταλιά του γλυκού αρκεί 

αν θέλω τη μισή ποσότητα, οκ, τα ρυθμίζω όλα στο μισό. Το θέμα του χρόνου αλλάζει; Έκανα το μισό και φοβήθηκα να το αφήσω 20' μη τυχόν και......


Όχι δεν αλλάζει ,το Α και το Ω είναι από τη στιγμή που θα κάνεις το αρχικό ελαφρύ ανακάτεμα και αρχίσει να κοχλάζει, το σκεπάζεις ,χαμηλώνεις τη φωτιά στο ελάχιστο και δεν το αγγίζεις ξανά. 

υπάρχει εναλλακτική του κύβου κνορ; Δε τους προτιμώ η αλήθεια είναι (νόστιμο βγήκε, δε το συζητώ


Κύβος Maggi :)

 Κοιτά για να είμαστε σοβαροί χωρίς ζωμό μαγειρική δεν γίνεται, μπορείς να φτιάξεις ζωμό, άπειρες συνταγές στο γιουτιουμπ,αν έχεις όρεξη και χρόνο και να τον βάλεις σε παγωθηκες στην κατάψυξη και να τον χρησιμοποιείς. 

Επίσης στα καλά μπαχαρικαδικα μπορείς να βρεις και ποιοτικότερο ζωμό σε σκόνη...

 
Ωραία, @fusiongtrκαι @Superfunkευχαριστώ!

Ναι είχα κατά νου τον αποθηκευμένο ζωμό, είπα μπας και υπήρχε καμία πονηρή εναλλακτική.

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top