ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ:?
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΓΕΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ & 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΛΟ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ (ή BASMATI), ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (αν θελουμε) ή ΣΑΦΡΑΝ (αν ειμεθα πλουσΓιοι.. ? )
Πλένουμε ΠΟΛΥ καλά το ΡΥΖΙ.
Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το βουτάμε ανακατεύοντας με το χέρι σε μια μεγάλη μπασινα με ανανεούμενο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να ξεθολώσει σχεδόν τελείως το νερό.
Το αφήνουμε να σουρώσει καλά στο σουρωτήρι.
Σωτάρουμε στο βούτυρο και στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,χωρίς να ροδίσει, και μετά αμέσως σωτάρουμε και το ρύζι καλά (να καλυφθούν όλοι οι κόκκοι του με βούτυρο και λάδι).
Προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό με 1 κύβο KNORR κοτόπουλο μέσα διαλυμένο ανακατεύουμε ΜΙΑ μόνο φορά και μετά μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ,καπακώνουμε ΠΟΛΥ καλά ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.
Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα το ανακατεύουμε με ένα ΠΗΡΟΥΝΙ (όχι κουτάλι) ώστε να γίνει fluffy ,σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε έτσι άλλα 5 λεπτά.
Έτοιμο!