Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

είπα μπας και υπήρχε καμία πονηρή εναλλακτική.


Κοίτα όπως λέει και ο  Marco Pier White 

"O λόγος που σας αρέσουν περισσότερο τα φαγητά στα καλά   εστιατόρια από αυτά στο σπίτι σας είναι γιατί έχουν 2 φορές περισσότερο αλάτι, 3 φορές περισσότερο ζωμό και 4 φορές περισσότερο βούτυρο από αυτά που φτιάχνετε εσείς σπίτι σας" :)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μπας και υπήρχε καμία πονηρή εναλλακτική.


Άντε να σου πω και ακόμα ένα μυστικό...

Βάλε dashi ,είναι 100% φυσικό,ακόμα και το φτηνό powdered που εχουν εδώ τα ασιατικά, ή  μάλλον τα ιαπωνικά, μαγαζιά και απογειώνει τη γεύση,

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ντάσι

https://www.learntowok.gr/tip/zomos-dashi/

Τωρα για κάτι που μπορείς να βρεις παντού ειδικά στα στιφαδα με κρέατα και στις κόκκινες σάλτσες οι αντζουγιες είναι επίσης μια καλή εναλλακτική. 

 
Εγώ το φτιάχνω εντελώς διαφορετικά (χωρίς βούτυρα, λάδια, κύβους, βάζω άλλη αναλογία νερού/ρυζιού, δεν σκεπάζω το σκεύος, κλπ) αλλά το πιθανότερο είναι να μην αρέσει σε πολλούς έτσι.


Ε πες μας και τη δική σου εκδοχή ντε να δοκιμάσουμε.

 
Ε πες μας και τη δική σου εκδοχή ντε να δοκιμάσουμε.


Αυτό που φτιάχνω εγώ, δεν είναι πιλάφι.

Είναι ρύζι, που τρώγεται μαζί με άλλα πράγματα (πχ με τον κοκκινιστό αρακά που λέγαμε, ή με λαχανικά ανάμικτα, ή με ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και τόνο, κλπ), και ακριβώς γι' αυτό η γεύση του σκέτο, είναι σχετικά ουδέτερη.

Εγώ απλά χρησιμοποιώ συνήθως parboiled ρύζι (είναι πιο "σκληρό", δεν κολλάει και μου αρέσει στην υφή και στην γεύση), σε αναλογία 1 μέρος ρύζι / 2 και ένα κλικ μέρη νερό.

Σε μάτι με 3 βαθμίδες το βράζω στο 2, μέχρι να σωθεί το νερό.

Λίγο πριν σωθεί το νερό, πετάω μέσα τον κουρκουμά (ή το κάρυ) και ανακατεύω.

Αν θέλω πιο έντονη γεύση, βράζω πλατάρια κοτόπουλου, και βράζω το ρύζι μέσα σ' αυτό τον ζωμό.

Αν θέλεις, μπορείς να βράσεις τα πλατάρια σε άσχετη στιγμή, και αφού βράσουν, τα αφαιρείς από την κατσαρόλα, και αφήνεις τον ζωμό να βράσει τόσο, όσο να σωθεί το πολύ νερό, και να πήξει λίγο.

Αυτός είναι συμπυκνωμένος ζωμός, που άνετα βάζεις στην κατάψυξη, και τον χρησιμοποιείς όποτε θέλεις.

Ξαναλέω, δεν θα αρέσει σε πολλούς το ρύζι έτσι.

Οι περισσότεροι θα το προτιμήσουν σωταρισμένο σε βούτυρο, πριν μπει το νερό, και λόγω υφής και λόγω γεύσης (θωρακίζεται εξωτερικά το ρύζι, και είναι πιο σπυρωτό και λιγότερο λαπαδέ, γι' αυτό εγώ που το κάνω αλλιώς, χρησιμοποιώ parboilled που δεν έχει τέτοια θέματα).

EDIT: Παλιά που δεν βαριόμουνα, όποτε υπήρχε στο σπίτι φαγητό με κρέας, δεν πετούσα τα κόκκαλα που περίσσευαν.

Τα έσπαγα (όχι λιώμα, απλά ράγισμα) και τα έβραζα, κρατώντας τον ζωμό στην κατάψυξη.

Αν πετάξεις τέτοιο ζωμό πχ σε λαχανόρυζο (όταν το μαγειρεύεις), θα τρελαθείς.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ε... όχι! Σήμερα το τιμήσαμε.

Είχα απο το καλοκαίρι να φάω μπριζόλα και μου βγήκε λουκούμι. Ψήθηκε στη βεράντα στην γνωστή ψηστιέρα με το νερό (που δεν καπνίζει) και φυσικά υπήρχε και μισό τεμάχιο για την νέα μας μικρή συντροφιά.

Κόκκινο merlot και λαχανοσαλάτα ψιλοκομμένη και την κάναμε ταράτσα. Τσικνοπέμπτη γαρ.

IMG_20210304_181705.jpg

IMG_20210304_180352.jpg

Παρεμπιπτόντως οι γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με τυρί είναι μεζές βαρβάτος. Έτοιμος απο το ΑΒ.

 
Την ευχη μου!


Και την δική μου ευχή!

Θα μπορούσες μήπως να μας ξεναγήσεις στον υπέροχο κήπο των κρεάτων (και όχι μόνο) που έψησες?

 
Εγώ ρουφιάνος δεν είμαι,αλλά έστειλα, τις φωτογραφίες του @gvour στον Χαρδαλιά...


Δεν ξέρω αν άκουσες τα τελευταία νέα Δημήτρη, αλλά για την αποφυγή μετάδοσης του ιού της χοληστερίνης, επιτρέπονται μόνο μέχρι 9 μπριζολάκια το άτομο.

 
Δεν ξέρω αν άκουσες τα τελευταία νέα Δημήτρη, αλλά για την αποφυγή μετάδοσης του ιού της χοληστερίνης, επιτρέπονται μόνο μέχρι 9 μπριζολάκια το άτομο.
Στράτο,είναι κι αυτό,απ'τα νέα έξυπνα μέτρα;

 
Στράτο,είναι κι αυτό,απ'τα νέα έξυπνα μέτρα;


Και που 'σαι ακόμα ...

EDIT: Λοιπόν σήμερα θα φάω μια τεράστια χωριάτικη σαλάτα, με ψωμί και κρασί.

Έτσι, για την αντίδραση.

Έχει τύχει Πάσχα, να φάω ρεβύθια "στην σούβλα".

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@fusiongtr

Φτωχα και βασικα πραγματα ειχε ο "λαχανοκηπος".

Λαικης κοπης.

Σεφταλιες,μπιφτεκια,κεμπαπ,κοντρα μπριζολακι.κοτοπουλο και δυο ειδη λουκανικα.

Πατατες,πιττες και λιγη σαλατα για να γλυστρανε.

Και να σκεφτεις οτι στο φατσομπουκι ειμαι μελος σε μια ομαδα αποκλειστικα χορτοφαγων και φρουτοφαγων.

Δε θυμαμαι καν ποιος μου ειχε πει να μπω.

Αλλα ποσο ανοητος και καγκουρας πρεπει να ειμαι για να κανω δεκτο το αιτημα?

Αλητεια!?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top