Εμένα ρε παιδιά ξέρετε τί με στενοχωρεί πάρα πολύ σ αυτή τη χώρα; ότι δεν έχουμε μνήμη...
Θα το πάω λίγο πίσω... Όταν έπεσε η χούντα και πέρασαν μερικά χρόνια, επί ΠΑΣΟΚ, δηλ. το 83-84, είχε βγει μια τεράστια έρευνα, που αποδύκνειε ότι οι αρχιμπάτσοι στην ασφάλεια, ήταν οι ίδιοι που ήταν τότε επί χούντας. Μάλιστα, τους περισσότερους βασανιστές, τους είχε κρατήσει η τότε κυβέρνηση (γιατί άραγε;;; Για να χρησιμοποιείσει τις τέλειες μεθόδους της;;;;
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
. Τότε πάλι είχε πέσει πολύ κράξιμο και ήταν το πρώτο σοβαρό πλήγμα της τότε κυβέρνησης.
Προχωρώντας το 86-87 πάλι είχαν γίνει καταγγελίες κρατουμένων για βασανιστήρια. Η διεθνής αμνηστία είχε κάνει άπειρες εκκλήσεις για διευθέτηση του ζητήματος, αλλά πού... Θυμάμαι επίσης το 97 (νομίζω) όταν είχαν γίνει επεισόδια στη Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου, είχε αποκαλυφθεί ότι στις φασαρίες από την μεριά των "αναρχικών" υπήρχαν μπάτσοι που λειτουργούσαν σαν προβοκάτορες. Μάλιστα ο τότε Υπουργός το είχε ψιλοπαραδεχτεί, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.
Για να μην τα πολυλογώ και σας κουράζω, το ζήτημά μας δεν είναι ότι ξαφνικά έγιναν όλα αυτά... Είναι φαινόμενο χρόνων πολλών, και το χειρότερο είναι ότι κάθε φορά το αντιμετωπίζουμε σαν αποκάλυψη (ή μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι...)
Τελικά δεν ξέρω πώς μπορούμε να βγούμε από αυτό το τέλμα. Το να το κριτικάρουμε είναι μια αρχή, αλλά μετά;;; Μετά θα μας πετάξουν καμιά τούρκικη παραβίαση στο Αιγαίο ή κανά τέτοιο και θα τα ξεχάσουμε όλα (τόσο βόδια είμαστε). Δυστυχώς έχω γνωρίσει πολύ καλά πώς δουλεύει η αστυνομία (κυρίως η και καλά "άντερκάβερ") και είναι σιχαμένοι οι τύποι εκεί.
Και μεθοδικότητα και ωριμότητα...Συμφωνώ 200%. Αλλά από ποιούς ρε γμτ... Από εμάς; ΟΚ. Από τους "μεγάλους";;; Από τον εκάστοτε Υπουργό ή αρχηγό της Αστυνομίας;
Και, δυστυχώς, είναι πολλές οι φορές που ο "κακός" είναι ο μπάτσος