audiokostas είπε:
Είναι βέβαια απορίας άξιο πως γίνεται να υπάρχουν τόσα πολλά blues γκρουπ, τόσα πολλά blues κλιπς και η απόψεις ή θέσεις στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο λίγες.
Για φαντάσου...
Μετά από
τόσες σελίδες, μεταφορά τμήματος των απόψεών μου στη Παιδική Χαρά, προσωπικές προσβολές μέσω της κλήσης να "κάνω μία προσπάθεια να σταματήσουν οι γελοιότητες", ο αρχικός πόστερ καταλήγει σε αυτό που του έχω ήδη γράψει;
σου προσφέρω τη μόνη (ενδεχομένως) ασυνήθιστη απάντηση που θα λάβεις σε όλο το thread, και αντί να αδράξεις την ευκαιρία να μάθεις κάτι παραπάνω, περιχαρακώνεσαι στα όσα ξέρεις, όταν μάλιστα εσύ ο ίδιος ατύπως παραδέχεσαι ότι δεν σε έχουν οδηγήσει σε κανένα συμπέρασμα.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν - άλλη μία φορά - κάποια πράγματα: ο λόγος που είναι "τόσο λίγες" οι απόψεις και οι θέσεις, είναι ότι οι απόψεις και οι θέσεις διατυπώνονται από δύο κατηγορίες ανθρώπων: εκείνους που έχουν εκτεταμένη πρακτική τριβή με ένα αντικείμενο (όπως ο Ζάϊκος) και από εκείνους που τους αρέσει να εκλογικεύουν τις καταστάσεις και να καταλήγουν σε θεωρήματα (όπως εγώ ή εσύ).
Δεν διατυπώνονται απόψεις και θέσεις από ανθρώπους που έχουν κυρίως συναισθηματική σχέση με το αντικείμενό τους, διότι αυτοί (όπως όλοι οι ερωτευμένοι) θεωρούν
αυτοδικαίως έγκυρη την αγάπη τους και δεν πολυσκοτίζονται για τίποτε άλλο, ούτε ενδιαφέρονται να επιχειρηματολογούν.
Στο είπα πολύ ξεκάθαρα, απευθυνόμενος στο - φημολογούμενο - υψηλό επίπεδο γνώσεών σου και στη - φημολογούμενη - σοβαρότητά σου, αλλά εισέπραξα τον άτοπο κυνισμό σου, με απόψεις που υποστηρίχτηκαν από διάφορους έφηβους συνφορουμίτες οι οποίοι είναι
δικαιολογημένοι να μη καταλαβαίνουν τι γράφω - και δε διαχώρισες τη θέση σου από τα γραπτά τους.
Το "ελέω modulator" που μπέρδεψε τον αγαπητό blue, έχει να κάνει με το ότι ως "πρεσβύτερος" και "τιτλούχος" δίνεις τον τόνο: όταν ένα 44χρονο μέλος περιφρονεί τόσο εύκολα τη σοβαρότητα και την προσπάθεια του άλλου να πείσει για τις απόψεις του, περιχαρακωμένος πίσω από τον pascal και τον "Μπάσο και Ξερό Ψωμί", τότε ας μην έχουμε ελπίδες ότι δίνουμε κανένα καλό παράδειγμα ή βοηθάμε κανέναν σε οτιδήποτε ή - για να θυμηθούμε και τον αρχικό σου στόχο - ότι θα βγει κάποιο συμπέρασμα.
----
Και κάτι ακόμη: εδώ είναι χώρος συζήτησης,
όχι χώρος μουσικών αγώνων. Το αν παίζεις τα μπλουζ (σε πόσα άτομα
ακριβώς, όπως κατήγγειλε προ ημερών ο marathon
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
δεν έχει καμία σημασία στο χώρο συζήτησης, εκτός αν είσαι δάσκαλος του είδους και θες να συμμετέχεις επώνυμα.
Αν είναι να κουβαλάμε το κύρος μας
εκτός φόρουμ, σαν κεφάλαιο που μας επιτρέπει να κλάνουμε τις απόψεις άλλων εντός φόρουμ, διαβεβαιώνω ότι έχω και εγώ όνομα, επώνυμο και πορεία, έστω σαν ερασιτέχνης μουσικός (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα).
Ειδαλλιώς, οφείλει καθένας από εμάς να κουραστεί, να εκτεθεί και να επιχειρηματολογήσει - όπως γίνεται σε κάθε σοβαρή συζήτηση. Οι μόνοι που δεν δικαιούνται δια να ομιλούν είναι προφανώς εκείνοι που...
βαριούνται να ομιλήσουν: μονολεκτικές ηλιθιότητες του στυλ "ναι (είμαι από τη Λουιζιάνα) ή "γιατί δε κάνεις μία προσπάθεια (να σταματήσεις τις γελοιότητες)", δείχνουν μόνο την ανασφάλεια, τη δειλία και ίσως το πόσο κακοπληρωμένος είναι στη δουλειά του αυτός που συμμετέχει (ο spy παρατήρησε προ ημερών ότι τα περισσότερα ποστ γράφονται σε ώρες γραφείου) - αλλά πάντως ΔΕΝ δείχνουν σοβαρότητα ή δημοκρατικό πνεύμα ή οτιδήποτε επαινέσιμο.