Ο γιές, ενδιαφέρον όμως ε; Φαντάσου πως ήταν για μένα όταν τόμαθα σε εποχές προ ίντερνετ και βίκις... Κι ο μύθος; Συμβόλαια, διάβολος, κόντρες, συναλλαγές...RayDTutto είπε:Τέλειο το βίντεοοοο...
Όσο για το Cross Road Blues, μάλλον το lynching ήταν το πρόβλημα. Το λέει και η Wiki...![]()
audiokostas είπε:Ίσως γιατί αν σε έβρισκαν μόνο, μαύρο βραδιάτικα σε κάναν strange fruit...
Μία κίτρινη κάρτα στον Δημήτρη που εξέθεσε την άποψή σε άλλο site του και καλά έκανε, χρησιμοποιώντας σαν εφαλτήριο/βοήθημα (πες το όπως θες) το συγκεκριμένο thread στο οποίο καιτοι συμφορουμίτης αλλά και γνώστης του είδους με άποψη για το είδος, δεν συνέβαλλε/συμμετείχε.dmilo είπε:Και μια άλλη (ή μήπως άλλη μια) άποψη επί του θέματος, ενυπόγραφη.
http://southernrock.gr/cms/content/view/3103/128/lang,el/
Τους ξέρεις;harilatron είπε:![]()
Εκπρόσωποι των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης μετά τη συνάντησή τους με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα καθ' οδόν για freddo σε καφετέρια του κέντρου.
Πολύ σωστά μιλάς.(Χαριτολογώντας, θέλω να πω ότι ο Έλληνας δεν έχει ΑΝΑΓΚΗ τα blues αν έχει σκοτούρες. Κατά τη γνώμη μου τα blues στην Ελλάδα του σήμερα έχουν θέση ως μουσική και όχι ως "ρεύμα" ή στάση ζωής.)
Εγώ πάλι ημι-χαριτολογώντας να πω:harilatron είπε:(Χαριτολογώντας, θέλω να πω ότι ο Έλληνας δεν έχει ΑΝΑΓΚΗ τα blues αν έχει σκοτούρες. Κατά τη γνώμη μου τα blues στην Ελλάδα του σήμερα έχουν θέση ως μουσική και όχι ως "ρεύμα" ή στάση ζωής.)
Αν θεωρήσουμε ότι τα blues είναι μια μουσική φόρμα που περιγράφει πιο παραστατικά "δυσάρεστες" καταστάσεις και όχι γλέντια(imho),οι συνθήκες ζωής και ο κόσμος γύρω μας προδιαθέτουν,ωστε να περιγραφούν από bluesmen και να ξεφύγουμε επιτέλους από τις ίδιες θεματολογίες.Θα με ευχαριστούσε,επίσης,αν όλα αυτά είναι "ντυμένα" με ελληνικό στίχο.Jasemeister είπε:Από τότε μέχρι τη σύγχρονη εποχή μεσολαβούν πάρα πολλά γεγονότα και συνθήκες και αξίζει να ενημερωθεί κανείς ώστε να έχει μια καλύτερη εικόνα.
Τα μπλουζ είναι ΚΑΙ αυτά που αναφέρεις, σαφώς όμως όχι μόνον αυτά. Είναι και χορός και ξέδωμα το Σαββατόβραδο, είναι και όνειρα κι επιθυμίες και σίγουρα είναι R n R ;D! Όπερ: ιδρώτας, αλκοόλ, επαφή, σεξhadgi είπε:Αν θεωρήσουμε ότι τα blues είναι μια μουσική φόρμα που περιγράφει πιο παραστατικά "δυσάρεστες" καταστάσεις και όχι γλέντια(imho),οι συνθήκες ζωής και ο κόσμος γύρω μας προδιαθέτουν,ωστε να περιγραφούν από bluesmen και να ξεφύγουμε επιτέλους από τις ίδιες θεματολογίες.Θα με ευχαριστούσε,επίσης,αν όλα αυτά είναι "ντυμένα" με ελληνικό στίχο.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες,από τη μία,γιατί πιστεύω πως είναι κάτι πολύ δύσκολο,μια και-κατά τη γνώμη μου-η ελληνική γλώσσα είναι ίσως λίγο flat για blues.ez είπε:Όσο για το "ντύσιμο", καλύτερα να το ξεχάσουμε...βέβαια, κανών κάθε κανόνος η εξαίρεσις, αλλά άστο καλύτερα...