Συνειδητή και ασυνείδητη Focus...ίτιδα

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Εδώ και λίγες μέρες είμαι και πάλι βαθειά στους focus. Ακούω απο το πρωί μεχρι το βράδυ ακατάπαυστα. Παράλληλα βλέπω βίντεο του μεγάλου.

Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι στην δισκοθήκη μου κρατάνε ελάχιστο μέρος.

Εχω μόνο ένα 45άρι....το hocus pocus που ...κέρδισα σε ένα διαγωνισμό στα 15 μου μόλις είχε κυκλοφορήσει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ακούγοντας αυτές τις μέρες focus, βλέπω πόσο πολύ με έχουν επηρεάσει στα πρώτα συνθετικά μου βήματα με τους a priori. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια άκουσα πάλι το focus III που μου ήταν εξαιρετικά οικείο, χωρίς να το έχω αγοράσει ποτέ. Ήξερα να το μουρμουρίσω νότα προς νότα. 

Είναι πολύ παράξενο να συνειδητοποιείς τέτοια πράγματα. Πιθανότατα να το είχα αποσπασματικά ή από το Live at the rainbow σε κασέτες αντιγράφοντας γύρω στο 71-72 προσφερόμενες εκπομπές από τον Πετρίδη. Όμως ποτέ δεν είχα τους δίσκους.

και διαπιστώνω σήμερα μετά από 45-50 χρόνια ότι με είχαν επηρεάσει τόσο πολύ, και μετά από την υποσυνείδητη επιρροή ΔΕΝ τους ξανάκουσα παρά πριν 10 χρόνια που τους ανακάλυψα....

Μυστήρια πράγματα...

Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι στην δισκοθήκη μου κρατάνε ελάχιστο μέρος.

Εχω μόνο ένα 45άρι....το hocus pocus που ...κέρδισα σε ένα διαγωνισμό στα 15 μου μόλις είχε κυκλοφορήσει.
Αύριο με τον κηδεμόνα σου.

Η μόνη μου επαφή με τους Focus ήτο μέσω αυτού:

R-14466241-1575115896-4655.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν τους ήξερα

Επηρρεασμένος από το thread ακουσα το "Focus II" (Moving Waves)

Φανταστικό!!!
φιλε μου μάλλον είσαι νέος (δηλαδή τυχερός μέσα στην ατυχία σου).

Βάλε ακουστικά, κατέβασε το τηλέφωνο, κλείδωσε την πόρτα και άκου όλο το Focus III

αυτό δηλαδή, απο κάτω...

Είναι το Α και το Ω για τα seventies

18 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Βάλε ακουστικά, κατέβασε το τηλέφωνο, κλείδωσε την πόρτα και άκου όλο το Focus III

αυτό δηλαδή, απο κάτω...

Καθόλου νέος δεν είμαι (50+)

Απλώς δεν τους ήξερα

Ασφαλώς και θα ακούσω το Focus III, και σίγουρα θα εξασφαλίσω τις απαραίτητες συνθήκες

23 λεπτά πριν, dimsonic είπε

αυτό δηλαδή, απο κάτω...

Το εβαλα να παιζει και μου φυτρωσε φαβοριτα μεχρι το πηγουνι.

Και ανοιξε το πουκαμισο να φανει η χρυση καδενα, εβαλα gradient γυαλια ηλιου, παντελονι καμπανα με αγκραφα στη ζωνη 70 τετραγωνικα, καπνιζω το μαλμπΟΥρο και οδηγαω Ford muscle car.

Σας αφηνω τωρα παω στη disco.

Απλώς δεν τους ήξερα

Ασφαλώς και θα ακούσω το Focus III, και σίγουρα θα εξασφαλίσω τις απαραίτητες συνθήκες
ε...ήσουν 7 8 όταν βγήκε...

και διήρκεσε λίγο...

είχαν και καλό μπασίστα τότε....(πλέον μας έχει αφήσει).

Πάντως είναι το απαύγασμα συνθετικά της προσαρμοσμένης κλασικής παιδείας στο ροκ από έναν υπερταλαντούχο συνθέτη και παίκτη, έναν κιθαρίστα κολοσσό, έναν ντράμερ μέσα στους 5 της ροκ και έναν εξαιρετικό μπασίστα. Συν μια μια ευτυχή συγκυρία λίγο πριν διαλυθούν.

Οι μεγάλες προσωπικότητες το έχουν αυτό.

Α... και εξαιρετικό παραγωγό.

για τα δικά μου δεδομένα είσαι ...! 

ε...ήσουν 7 8 όταν βγήκε...
Ενός ήμουν, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Γνωρίζω καλά πολύ παλιότερες μπάντες και μουσικούς.

Η αλήθεια είναι ότι (κρίνοντας από το album που άκουσα) πρόκειται για super group τόσο συνθετικά όσο και παικτικά.

Είναι από αυτές τις φορές (μου συμβαίνει συχνά) που από τη μια απορώ πώς μου ξέφυγαν και από την άλλη χαίρομαι που έχουν μείνει  ακόμα πολλά ωραία κεφάλαια στη μουσική για να ανακαλύψω.

Η αλήθεια είναι ότι (κρίνοντας από το album που άκουσα) πρόκειται για super group τόσο συνθετικά όσο και παικτικά.

Είναι από αυτές τις φορές (μου συμβαίνει συχνά) που από τη μια απορώ πώς μου ξέφυγαν και από την άλλη χαίρομαι που έχουν μείνει  ακόμα πολλά ωραία κεφάλαια στη μουσική για να ανακαλύψω.
Pure luck this is...

Αυτούς τους καλλιτέχνες αξίζει κάποιος να τους βλέπει σε live περιβάλλον.

[Στο 8:16 Les Paul- μέση κιθαρίστα σημειώσατε 1...αρε Ken Parker...]

ΥΓ: τώρα πηρα πρέφα οτι ειναι ο ιδιος κιθαρίστας από τους Brainbox, καλά, άντε γειά...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back