• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

"Τα 25 τραγούδια που καθόρισαν το prog-rock"

• Thread starter Thread starter gkourmoul1
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 129
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 7K
Θα πω εγώ που είμαι καρεκλάς. 
Και δεν λές? Μ'αρέσει η Disco, αν και δεν έχω ασχοληθεί. Μακάρι να την ακούγαμε και σήμερα στα διάφορα μπαράκια αντί για τις σκυλοtrapάδικες αηδίες. Πιτσιρικάδες την σνομπάραμε, σήμερα την νοσταλγούμε.

• Like
Reactions: Nestoras
Και δεν λές? Μ'αρέσει η Disco, αν και δεν έχω ασχοληθεί. Μακάρι να την ακούγαμε και σήμερα στα διάφορα μπαράκια αντί για τις σκυλοtrapάδικες αηδίες. Πιτσιρικάδες την σνομπάραμε, σήμερα την νοσταλγούμε.
Εγώ όχι. 

• Like
Reactions: Waterfall-K
'Ελα, φτιάξε το θρεντ να ποστάρω και μια κομματάρα που θυμήθηκα. Θα ακολουθήσει ο Dim και άλλοι κρυφοκαρεκλάδες.?

• Haha
Reactions: σκούφοΣ
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ άκουγα σήμερα πάνω από 5 ώρες Kaipa.

8 στα 10 κομμάτια τους τα γουσταρω πολύ.  Στους Flower kings μου αρέσουν περίπου τα 4 στα 10.  Έβαλα για λίγο Spock's beard, αλλά το ξαναγύρισα στους Σουηδούς. 

Άλλο ένα που μου άρεσε πολύ.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ άκουγα σήμερα πάνω από 5 ώρες Kaipa
Μπράβο ωρέ gkoumoul1, πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν τόσο οι Kaipa, είναι πραγματικά κορυφαίοι. Συνθεσεις, ενορχηστρώσεις, παιξίματα, όλα άψογα. Μελωδικότατοι επίσης και καθόλου κουραστικοί. Να ευχαριστείς τον γερο-Hans Lundin που είναι ο leader της μπάντας, κύριος συνθέτης και πλέον το μόνο original μέλος που βρίσκεται από την αρχή (1973) στο γκρουπ. Έχουν μια απίστευτη "φρεσκάδα" οι συνθέσεις του παρά τα τόσα χρόνια στον χώρο, που είναι να απορεί κανείς.

Τσέκαρε και τα πρώτα άλμπουμ τους ('70s) με Roine Stolt μέσα. Διαφέρουν ηχητικά φυσικά, σε κάποια μάλιστα δεν τραγουδάνε καν Αγγλικά, αλλά είναι κι αυτά εξαιρετικές δουλειές.

image.png

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: gkourmoul1
Ο ορισμός του prog rock πάντως θα μπορούσε να είναι οι King Crimson και οι διαφορετικές περίοδοι αυτών... μιλάμε για όλο το εύρος, όλες τις εποχές, όλο το prog.

Κι επειδή δεν το είδα να αναφέρεται, ας βάλω αυτή την αδιανόητη σύλληψη...

Τους UK δεν θα τους κατέτασσα τόσο στο Prog όσο στο JazzRock. Τεράστια γκρουπάρα έτσι κι αλλιώς.?
Φουζιον το λενε.

Εξ ου κι ο δικος μας φουζιος.

Ή και φασιον.

Το αυτο

• Haha
Reactions: fusiongtr
JazzRock/Fusion το λένε για την ακρίβεια. Σκέτο fusion υπάρχει σε ένα κάρο μουσικές και εκτός Jazz.
Γκαλά ντε

Ουτε μια γκουβεντα να μπουμε

• Haha
Reactions: Waterfall-K
Γκαλά ντε

Ουτε μια γκουβεντα να μπουμε
Ας είμεθα ακριβολόγοι σύντροφε εν Hammωnd Dim,? οι επόμενες γενεές από εμάς περιμένουν (ναι, από εσένα image.png και εμένα!☝️) να μάθουν 5-10 σωστά πράγματα για τη μουσική, ας είμεθα λοιπόν προσεκτικοί για να μην τους απογοητεύσουμε εις το μέλλον.... image.gif

Ας είμεθα ακριβολόγοι σύντροφε εν Hammωnd Dim,? οι επόμενες γενεές από εμάς περιμένουν (ναι, από εσέναΠροβολή συνημμένου 38184 και εμένα!☝️) να μάθουν 5-10 σωστά πράγματα για τη μουσική, ας είμεθα λοιπόν προσεκτικοί για να μην τους απογοητεύσουμε εις το μέλλον....Προβολή συνημμένου 38185
Εγω κουραστηκα να ειμαι ακριβολόγος.

Ας ειμαι και λιγο μπουρδολόγος.

Εσυ θα κρατας τα μπόσικα 

• Haha
Reactions: σκούφοΣ
@Waterfall-K mk2 το συγκεκριμενο κομματι UK καταρρακτη ειναι πιο προγκ πεθαινεις. Ουτε τζαζ ροκ, ουτε φιουζιο, ουτε τιποτα. Καθαρο προγκ ΛΑΙΜΑΙ ?

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: fusionakis
Εγω κουραστηκα να ειμαι ακριβολόγος.

Ας ειμαι και λιγο μπουρδολόγος.

Εσυ θα κρατας τα μπόσικα 
Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις, σύντροφε Dim.? Ήδη νιώθω το βάρος του αισθήματος ευθύνης που μου αναλογεί, δεν σου κρύβω δε ότι η πραγμάτωση των στόχων που έχω θέσει σε αυτόν τον τομέα με βοηθάει να προσδιορίσω, καθορίσω και αφομοιώσω τις νέες τάσεις και προκλήσεις των καιρών, και ταυτόχρονα με υποχρεώνει να θέσω σε εφαρμογή ένα μοντέλο πολύπλευρης δράσης που μέσα από την πλατιά συμμετοχή των λαϊκών μαζών στις διεργασίες, σε συνδυασμό με το δυνάμωμα και την επέκταση των υφιστάμενων δομών, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην προοδευτική μετεξέλιξη και το σύνολο των πρακτικών που θα μου επιτρέψουν να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του λαού προς το πρόσωπο μου. image.gif

@Waterfall-K mk2 το συγκεκριμενο κομματι UK καταρρακτη ειναι πιο προγκ πεθαινεις. Ουτε τζαζ ροκ, ουτε φιουζιο, ουτε τιποτα. Καθαρο προγκ ΛΑΙΜΑΙ ?
Και οι ELP έγραψαν το "C'est La Vie", τι να λέει? Οι UK ανήκουν πιο πολύ στο JazzRock ιδίωμα. image.gif

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα