• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

"Τα 25 τραγούδια που καθόρισαν το prog-rock"

• Thread starter Thread starter gkourmoul1
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 129
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 7K
Και jazz fusion, είναι αυτό που για να το καταλάβεις, πρέπει να διαβάζεις παρτιτούρα τρώγοντας τριπάκια. :classic_tongue:

Και στο τελος πεφτεις στα πρελουδια και τις φαντασιες για το οργανο του Μεγαλου, και αρχιζεις τις ενεσεις.

Ακου εδω σχιζοφρενεια για παραδειγμα στα πρωτα λεπτα

Οι ειδικοι Beatlesολογοι στυλ dimsonic ειμαι σιγουρος οτι θα βρουν τις ριζες και του progressive και του psychedelic στα σκαθαρια, ειναι δεδομενο αυτο. Αυτη η παρανοικη εισαγωγη ομως νομιζω οτι τα προοικονομει.

Οι ειδικοι Beatlesολογοι στυλ dimsonic ειμαι σιγουρος οτι θα βρουν τις ριζες και του progressive και του psychedelic στα σκαθαρια, ειναι δεδομενο αυτο. Αυτη η παρανοικη εισαγωγη ομως νομιζω οτι τα προοικονομει.

δεν ακούω πια Μπαχ, αν και έχω ας πούμε σχεδόν άπαντα, γιατί αν ακούσω θέλω να μπω σε μια τρύπα και να μην κάνω τίποτα.

Και όχι τίποτα άλλο, έχω ακόμα υποχρεώσεις

Επειδή κι εγώ ανακάτεψα διάφορα στο ποστ με τα κλιψ που έβαλα (κάτι που δε μ' ενοχλεί καθόλου ομολογώ, το κάνω και στα φαγητά που τρώω, άλλωστε ποτέ δεν ακούω μουσικές διαβάζοντας τις ετικέτες), επανέρχομαι με ένα κομάτι που μ' αρέσει πολύ και εν πολλοίς καθόρισε την γέννηση του λεγόμενου neo prog, στην ουσία μια βάση ενός ποπ τραγουδιού που ανπτύσσεται κι εξελίσσεται χάρι στο ταλέντο του σπουδαίου Roine Stolt (που στα νιάτα του έπαιξε και στους Kaipa). Κατά τα λοιπά, το "δικό" μου prog το ακούω απο το In a gadda da vida και τους Flock μέχρι τους Shakti και το East West των Butterfield Blues Band. Peace.

Last edited by a moderator:
Ξαναρωτησα την ΑΙ...

"Progressive rock and psychedelic rock are both sub-genres of rock music, but there are some differences between them. 

Progressive rock is characterized by complex and virtuosic instrumental arrangements, unconventional time signatures, and lengthy song structures. Progressive rock often incorporates elements of classical music, jazz, or other genres, and emphasizes musical skill and technical prowess. Lyrics tended to be more socially and politically conscious, or explore philosophical or abstract themes. Bands like Genesis, Pink Floyd, and Yes are considered pioneers of progressive rock.

On the other hand, psychedelic rock is characterized by a trippy, hallucinatory sound and a focus on experimentation and musical improvisation. Psychedelic rock often features the use of electronic effects, such as distortion, reverb, and echo, to create a psychedelic atmosphere. The lyrics of psychedelic rock songs often deal with themes of spirituality, mystical experiences, or drug-induced hallucinations. Bands like The Beatles, The Doors, and Jefferson Airplane are considered pioneers of psychedelic rock.

In short, while both sub-genres share some common elements, progressive rock is more focused on technical proficiency and complex arrangements, while psychedelic rock is focused on experimentation and creating a unique, trippy sound."

Αφιερωμα στο προγκ ροκ των 70'ς θα επρεπε να λεγεται.

Τεσπα

βαζω μερικα αγαπημενα

αυτά που βάζεις είναι στην καλύτερη 80.

όταν πιά είχε ξενερώσει η ορίτζιναλ σκηνή.

Βασικά το Prog έφαγε την χαριστική το 75-79 με το πανκ.

Όλα τα κατοπινά για μένα είναι neo prog.

Ονόματα που ακόμα ήταν στο φευγιό ή επίγονοι.

Για μένα ακόμα πχ κι οι Porcupine δεν θα μπούν στο προγκ.

Όπως ήταν Yes, elp, Genesis, Greenslade

• Like
Reactions: σκούφοΣ
αυτά που βάζεις είναι στην καλύτερη 80.

όταν πιά είχε ξενερώσει η ορίτζιναλ σκηνή.

Βασικά το Prog έφαγε την χαριστική το 75-79 με το πανκ.

Όλα τα κατοπινά για μένα είναι neo prog.

Ονόματα που ακόμα ήταν στο φευγιό ή επίγονοι.

Για μένα ακόμα πχ κι οι Porcupine δεν θα μπούν στο προγκ.

Όπως ήταν Yes, elp, Genesis, Greenslade
Το προγκ των 70'ς το τιμησε κ ο αρθογραφος (οπως το τιμησε) κ εσεις με τα γραφομενα σας.

Οποτε βαζω κατι πιο νεο. Kansas, KC 80's κ πιο καινουρια.

Ολα αυτα μπαινουν πλεον στην ευρυτερη ταμπελα του προγκ ροκ. Οχι οπως το μαθατε εσεις οι παλιοι, αλλα οπως εννοειται αυτο σημερα. 

Μονο προγκ μεταλ αφησα απ'εξω που ειναι αλλο πραγμα.

Εξ'αλλου στο θρεντ εχουν γινει προτασεις για πολυ πιο καινουργια πραματα

• Συμφωνώ
Reactions: Nestoras
τώρα πάντως όσο κι αγαπημένο να είναι, το να βάζεις KC το three of a perfect pair...δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Αντιπροσωπευτικο του ειδους οχι.

Με μεγαλυτερο αντικτυπο στη σημερινη σκηνη απ'οτι το 99% των 70'ς προγκ ναι 

Δεν το λεω για καλο αυτο αναγκαστικα, αλλα υπαρχουν σημερινα ειδη που βασιστηκαν στους Κριμσον των 80'ζ. Βασικα οσο περνουν τα χρονια σαν επιροη οι Κριμσον των 80'ζ εχουν μεγαλυτερη απο αυτη των 70'ζ

Οκ ντιμ τα σβηνω
Ελα ρεεε

Δεν το λεω για καλο αυτο, αλλα υπαρχουν σημερινα ειδη που βασιστηκαν στους Κριμσον των 80'ζ
Ναι αλλα να ξεκαθαρίσουμε για τι λεμε.

Αν λεμε για το παλιο το ορθοδοξο ή οχι

• Like
Reactions: σκούφοΣ
Ελα ρεεε
Νομιζα πως βαζουμε πραγματα που ανηκουν στον ευρυτερο προγκ ροκ ηχο.

Κ αυτο γιατι ειχαν μπει πολλα πιο μοντερνα πραγματα πριν.

Ετσι οπως μου το πες (κ με τον ορισμο απο wiki) ενιωσα πως ειμαι οφτοπικ οποτε τα εσβησα

Τα ξαναβαλα

Ακόμα εδώ είστε ωρέ? Κλειδώστε το ρε σεις, εντάξει, μάθαμε τι είναι prog. Πάμε σε άλλα τώρα.

Περιμένω θρεντ με τίτλο "Τα 25 τραγούδια που καθόρισαν την Disco" ή κάτι παρόμοιο.

image.gif

Ακόμα εδώ είστε ωρέ? Κλειδώστε το ρε σεις, εντάξει, μάθαμε τι είναι prog. Πάμε σε άλλα τώρα.

Περιμένω θρεντ με τίτλο "Τα 25 τραγούδια που καθόρισαν την Disco" ή κάτι παρόμοιο.

Προβολή συνημμένου 38152
Εσυ ηταν να πας για ποτάκια 

Έφτασε θέμα στο ΝΟΙΖ τις 90φεύγα απαντήσεις και ΔΕΝ είναι για τελε. 

Πέφτει ο σέρβερ από λεπτό σε λεπτό. 
μετανοειτε λάκιδες

Ξαναρωτησα την ΑΙ...

Τι ρωτάς το μασίνι μωρέ σύντεκνε.

Τα έχει γράψει ο Φάσιον αυτά για το prog στην 7η σελίς ασούμε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα