• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Πετροβαμβακας ή Υαλοβαμβακας?

• Thread starter Thread starter johndelover
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 63K

johndelover

Νέο μέλος
22 Ιουνίου 2003
123
5
0
44
Ηρακλειο Κρητη
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Γεια σας! Θελω να φτιαξω diy πασοπαγιδες για το studio μου. Απο οτι εχω δει στο internet τα υλικα που χρησιμοποιουνται ειναι πετροβαμβακας ή υαλοβαμβακας. Ωστοσο καποιο λενε οτι ο πετροβαμβακας ειναι καρκινογονος ενω  αλλοι λενε οτι ο υαλοβαμβακας ειναι καρκινογονος. Τελικα ποιο απο τα δυο υλικα ειναι χειροτερο για την υγεια? Πειτε μου τη γνωμη σας .

Ευχαριστω.

αν τα καλυψεις με ενα χοντρο υφασμα δεν εχεις πρόβλημα.

απλα όσο θα τα φτιαχνεις να φορας γαντια και μασκα

τι καλημερα μου πας για πετροβαμβακα, εχει ομως δυο μοναδες μετρησεις, την διάσταση του με πλατος, μηκος σταθερο και αλλαζει το παχος, αν θημαμε καλα εγω εχω βαλει 1μ * 0,5μ * 0,05 ή 0.08 που ειναι το παχος. Η αλλη μοναδα μετρησεις ειναι η περιεκτικότητα του πχ 80ρης 100ρης, θες μια φαλτσετα για να κόβεις, μια μασκα γιατι βγάζει κατι σαν σκονη οταν τον ανοίξεις και τον δουλεύεις και γαντια, μιλαμε για πολυ φαγουρα στην τοποθετηση αλλα κανει δουλεια ;D

Aυτο που ειπε ο beeros .Παντα με γαντια αλλα δεν ειναι καρκινογονος απλα μαδαει και σε πια νει φαγουρα +αναπνεεις τις αιωρουμενες ινες .Το υφασμα η αλλος τροπος καλυψης ειναι απαραιτητος .Παχος : 3 η 5 εκατοστα,πυκνοτητα οσο πιο ακριβι τοσο καλυτερο αποτελεσμα .

Τον υαλοβαμβακα τον χρησιμοποιουμε σε δυσκολα σημεια πχ .σωληνωσεις, καλωδιωσεις, περιεργες γωνιεςκλπ Αλλα ο υαλοβαμβακας εχει απο την μια πλευρα ασημενια επικαλυψη οποτε αυτη πρεπει να φαινεται & οχι το γυμνο υλικο .

Να βαλω και ενα τριτο στο θεμα

Βατελινη!

Υλικο για να μην μας πιανουν φαγουρες ;D

Παιδια να πω μια γνωμη  για τον υαλοβαβακα επειδη εχω σπουδασει ΕΜΠ

Το υλικο αυτο ειναι επικινδυνο να ερχεται σε επαφη με τον ανθρωπο ή με τον αερα που αναπνεουμε και μπορει να δημουργησει πολλα προβληματα στην υγεια μας.

Ειναι τετοιος ο τροπος που φτιαχνεται (πολυ λεπτες ινες γυαλιου) που -οπως και πολλα αναλογα προιοντα - εινα ευκολο να απελευθερωνει ΙΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ.

Για τον παραπανω λογο ειναι σκοπιμο να ΜΗΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ και οταν τεμαχιζεται να εχουν ληφθει ολα τα μετρα προστασιας ματιων δερματος και αναπνοης.

Γενικα ενω ολες οι μονωτικες του ιδιοτητες ειναι αριστες ειναι ενα υλικο ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ οπως πχ στα ηχοαποροφητικα πανελ.

Τα εχω ξαναπει και εχω γινει γραφικος (ε Περικλη?) αλλα στο βωμο του να γλιτωσουμε καποια ευρω δεν αξιζει να παιζουμε με την υγεια μας.

• Like
Reactions: ggsaxman
@hwept

Το ίδιο λέτε με τον pericles, απλά με άλλη διατύπωση.

Δεν ξέρω βέβαια αν είναι ή όχι καρκινογόνος (νομίζω κανείς μας δεν είναι σε θέση να απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια).

Αλλά αυτό που λες

Το υλικο αυτο ειναι επικινδυνο να ερχεται σε επαφη με τον ανθρωπο ή με τον αερα που αναπνεουμε και μπορει να δημουργησει πολλα προβληματα στην υγεια μας.
με αυτό που λέει ο pericles

Παντα με γαντια αλλα δεν ειναι καρκινογονος απλα μαδαει και σε πια νει φαγουρα +αναπνεεις τις αιωρουμενες ινες .Το υφασμα η αλλος τροπος καλυψης ειναι απαραιτητος .
είναι στο ίδιο πνεύμα  ;)

pkole είπε:
@hwept

Το ίδιο λέτε με τον pericles, απλά με άλλη διατύπωση.

Δεν ξέρω βέβαια αν είναι ή όχι καρκινογόνος (νομίζω κανείς μας δεν είναι σε θέση να απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια).

Αλλά αυτό που λες

με αυτό που λέει ο pericles

είναι στο ίδιο πνεύμα  ;)
Το ξερω οτι λεμε το ιδιο.

Ξερει κ ο Περικλης τι εννοω οταν λεω οτι εχω γινει γραφικος. Ειναι απο αλλου

hwept είπε:
Το ξερω οτι λεμε το ιδιο.

Ξερει κ ο Περικλης τι εννοω οταν λεω οτι εχω γινει γραφικος. Ειναι απο αλλου
Κι εγώ ξέρω τι λες.

Ήμουν κι εγώ σ' αυτό το αλλού  ;) :)

Ο υαλοβάμβακα και ο πετροβάμβακας όπως και ο αμιαντος είναι αδρανή υλικά το πρόβλημα είναι όταν εντέλει τα κόβεις σε σχέδια ή απλά στα μέτρα που θέλεις και βγάζουν αυτή τη σκόνη.

ΟΧΙ δεν είναι όλα τους καρκινογόνα !

ΝΑΙ είναι επιβλαβή για την υγεία μιας και προκαλούν τιτάνωση (πάθηση πνευμόνων)

Η πιο υγιεινή λύση που υπάρχει με αυτά τα υλικά είναι ο ορυκτοβάμβακας το οποίο είναι σχετικά νέο σαν υλικό αλλά φτάνει μόνο σε 50kg/m2 που σημαίνει οτι είναι αρκετά μαλακό και σαθρό.

Όσον αφορά τη κατασκευή που θέλεις να κάνεις...

...αν μιλάμε για τις γωνιακές κλασικές DIY μπασοπαγίδες τότε φτιάξτες με 75kg/m2 ή και με 100kg/m2 πετροβάμβακα

...αν μιλάμε για επίπεδα panel τότε χρησιμοποίεισαι πετροβάμβακα 50kg/m2 ή/και 75kg/m2. Για τη συγκεκριμένη κατασκευή είναι πολύ εύκολη η κατασκευή και με ορυκτοβάμβακα.

Ο ορυκτοβάμβακας είναι και αρκετά φθηνότερος η διαφορά του με τον πετροβάμβακα είναι οτι φτιάχνεται από ορυκτά/πετρώματα όπως είναι η Θυραϊκή Γη (ονόμαζεται έτσι από το πέτρωμα του ηφαιστείου της Σαντορίνης), ενώ ο πετροβάμαβακας φτιάχνεται από πυρίτιο και πυριτικά παράγωγα, έχω αναπνέυση μπόλικο τον τελευταίο καιρό. Απέφυγε το!

Γιατι πραγμα μιλατε οτι ξερω ρε παιδια ''εγω τωρα ηρθα εκει σαπερα βοσκουσα τα προβατα ''????

ο υαλοβαμβακας ειναι σαφως καρκινογονος  και παρανομος σε ολη την Ευρωπη και USA.

Αρκει  μονο μια αναπνοη για να παθεις καρκινο σε 4-5χρονια.

Ο υαλοβαμβακας βγαινει απο ορυκτο και ειναι παρανομος γι αυτο δεν πωλειται ,

αυτο το υλικο που πουλανε  ειναι βαμβακερο αλλα οι εμποροι

το λενε υαλοβαμβακα απο συνηθεια ή αγνοια.

Μπορεις να μαθεις περισσοτερα απο

http://www.greenpeace.org/greece/el/

Ta  φιλτρα που αντικαθιστουμε στους απορροφητηρες στην κουζινα ειναι απο βαμβακι

αλλα τα λενε επισης υαλοβαμβακας.

Τα υλικα που πρεπει να παρεις ειναι τα παρακατω , εντελως ακινδυνα και

ειδικα για την δουλεια που θελεις:

1) NATURTHERM-WO 20.80  Ε3ΝΒ280Q (αυτο  ειναι οτι καλλιτερο υπαρχει)

της  εταιριας www.iselco.gr  και  ειναι μαλλινο με παχος  περιπου 7cm.

http://www.iselco.gr/details1.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=15&theid=15&open1=1&open2=15&thepid=446&page=1

τα τηλ:  http://www.iselco.gr/contact.php?lang=1

2) ARITHERM  18Kgr/m3  της εταιριας  www.bondofibra.gr  με παχος  περιπου 5cm.

http://www.bondofibra.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=2&the2id=21&theid=21&open1=2&open2=

τα τηλ:  http://www.bondofibra.gr/contact.php?lang=1

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Μπορεις  να παρεις τα υλικα να πειραματιστεις να φτιαξεις κατασκευες

για τις οποιες  θα καμαρωνεις αλλα να θυμασαι ενα πραγμα:

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ

Για  να φτιαξεις παγιδες μπασσων

1) πρεπει να διαβασεις μερικα ειδικα βιβλια (μονο στα αγγλικα υπαρχουν)

2) να παρεις ενα μικροφωνο μετρησεων και με ενα προγραμμα στο laptop να κανεις

μερικες στοιχειωδεις απλες μετρησεις με ηχους απο δυνατο ηχειο στον χωρο

πριν βαλεις τα ηχοαπορροφητικαυλικα  ωστε να εντοπισεις τις συχνοτητες στασιμων.

3) να κανεις πολλα πειραματα και 100νταδες μετρησεις μεχρι να πετυχεις κατι.

μεχρι να το πετυχεις θα συμβουν τα παρακατω:

1) θα εχεις μαλωσει με ολους τους γειτονες για την φασαρια  που προκαλεις

2) θα σε εχει αφησει η γυναικα σου γιατι  την παραμελεις και ολο με χαζομαρες

ασχολεισαι  (αυτο ισως ειναι στα καλα)

3) θα αποξενωθεις απο τα παιδια σου γιατι δεν παιζεις μαζι τους (αυτο ειναι κακο)

4) θα εχεις απολυθει απο την δουλεια λογω περικοπων οποτε

θα σταματησεις τα πειραματα ελλειψης χρηματων

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Πριν κανεις κατι ξεκινα απο τα βιβλια για να παρις μια ιδεα.

Το να εκφραζει ο καθενας την αποψη του σαφεστατα ειναι θεμιτο..αυτο το κλιμα τρομοκρατιας ομως ποτε δεν το γουσταρα :(

Αρκει  μονο μια αναπνοη για να παθεις καρκινο σε 4-5χρονια.
Τρια πουλακια καθονταν...

Μπορεις  να παρεις τα υλικα να πειραματιστεις να φτιαξεις κατασκευεςγια τις οποιες  θα καμαρωνεις αλλα να θυμασαι ενα πραγμα:

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ
Γιναν 4 τα πουλακια...

μεχρι να το πετυχεις θα συμβουν τα παρακατω:1) θα εχεις μαλωσει με ολους τους γειτονες για την φασαρια  που προκαλεις

2) θα σε εχει αφησει η γυναικα σου γιατι  την παραμελεις και ολο με χαζομαρες

ασχολεισαι  (αυτο ισως ειναι στα καλα)

3) θα αποξενωθεις απο τα παιδια σου γιατι δεν παιζεις μαζι τους (αυτο ειναι κακο)

4) θα εχεις απολυθει απο την δουλεια λογω περικοπων οποτε

θα σταματησεις τα πειραματα ελλειψης χρηματων
Μα τον Τουτατις τι ακουω βραδιατικα...

Τα υλικα που πρεπει να παρεις ειναι τα παρακατω , εντελως ακινδυνα καιειδικα για την δουλεια που θελεις:

1) NATURTHERM-WO 20.80  Ε3ΝΒ280Q (αυτο  ειναι οτι καλλιτερο υπαρχει)

της  εταιριας www.iselco.gr  και  ειναι μαλλινο με παχος  περιπου 7cm.

http://www.iselco.gr/details1.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=15&theid=15&open1=1&open2=15&thepid=446&page=1

τα τηλ:  http://www.iselco.gr/contact.php?lang=1

2) ARITHERM  18Kgr/m3  της εταιριας  www.bondofibra.gr   με παχος  περιπου 5cm.

http://www.bondofibra.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=2&the2id=21&theid=21&open1=2&open2=

τα τηλ:  http://www.bondofibra.gr/contact.php?lang=1]http://www.bondofibra.gr/contact.php?lang=1
μμμμ τωρα αρχιζω και καταλαβαινω...

Την καλημερα μου κ  απο μενα, σπανια να γραψω κατι online,anyway, η γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιησεις    "υγιεινα"  υλικα  ας πουμε.... με  ηχομονωτικα  απο "praktiker",  κατα  αποψην μου.Και  θα σου  βγει φτηνα, και  δεν θα  εχεις  προβλημα  περι αναπνευστικου, και θα  εχεις  καλη ακουστικη.- Δεν εχω σπουδασει  τπτ,δεν το παιζω εξυπνακιας, απλα  λεω την γνωμη μου  περι εμπειριας.Δεν σε νοιαζει το design,το αποτελεσμα  σε ενδιαφερει κ  ασε  να  λεει ο καθενας οτι να 'ναι.τζι αρ  ~ ~Πουλανε  Riccofon  σε στυλ  "λαβυρινθου"... παρε χαρτοκουτια,γεμισε τα με πανια,ντυσε τα εξωτερικα  με αυτο το ηχοαποροφητικο και αμα θελεις επενδυσε ολη αυτη τη κατασκευη με καραβοπανο και  θα  εισαι κομπλε.γκουγκλαρισε  και λιγο  να παρεις καμια καλυτερη ιδεα  και θα εισαι πρωτη μουρη  στο...καβουρι  : ) φιλικα,c - Keep up! ___MUSIC is our Healling___

AUDIOPHONIC είπε:
my studio.
Φιλε αν είναι ρικοφόν αυτά τα πανελάκια μην αφήνεις κανέναν να καπνίζει στο δωμάτιο γιατί όταν έρχετε σε επαφή με καπνό γίνεται καρκινογόνο κατα τ'άλλα απ όσο ξέρω δεν παίζει πρόβλημα.

audiophonic

AUDIOPHONIC είπε:
παρε χαρτοκουτια,γεμισε τα με πανια,ντυσε τα εξωτερικα  με αυτο το ηχοαποροφητικο και αμα θελεις επενδυσε ολη αυτη τη κατασκευη με καραβοπανο και  θα  εισαι κομπλε.
Θες να φερω μια μερα τα τυμπανα μου εντος αυτης της κατασκευης, να κανουμε και 2-3 μετρησεις, να ρωτησουμε και κανα δυο γειτονες και μετα να τα δημοσιευσουμε εδω ???

Ελεος δηλαδη

ο υαλοβαμβακας ειναι σαφως καρκινογονος  και παρανομος σε ολη την Ευρωπη και USA.

Αρκει  μονο μια αναπνοη για να παθεις καρκινο σε 4-5χρονια.

Ο υαλοβαμβακας βγαινει απο ορυκτο και ειναι παρανομος γι αυτο δεν πωλειται ,
Επισης αρκει ενα κοιταγμα σε αλκοολικο και μεθυσες, αλλα και ενα αγγιγμα θαυματουργης εικονας για να περπατησει ενας αναπηρος. Αυτο για τη μια αναπνοη που το διαβασες? μηπως στο Λιακο τελεια τζι αρ?

Ο υαλοβαμβακας ειναι μια χαρα νομιμο υλικο και χρησιμοποιειται στις κατασκευες για τις πολυ καλες θερμομονωτικες και ηχομονωτικες του ιδιοτητες.

ΑΑΑ, οταν χτιζαμε το σπιτι μας περιπου το 1993 υπηρχαν στιβαγμενα πανελ υαλοβαμβακα που περιμεναν την τοποθετηση τους, και διπλα στα οποια πηρα γυρω στις 5000 αναπνοες. Ο καρκινος καθυστερησε 13 χρονια......

ΕΛΕΟΣ

τις αυγοθήκες ξεχάσατε ρε παιδιά! 2 σελίδες και κανείς δεν τις ανέφερε ακόμη  :-[ :-[

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα