blue είπε:
Ε ας μιλήσουμε, αλλά όχι αγνοώντας τα παραπάνω.
Μα ακριβως γι'αυτο το λογο ειπα οτι ευθυνονται μεχρι ενος βαθμου και το υπογραμμισα επισης.
Εννοωντας πως δεν ευθυνονται τα ξυλα για το αν ενα οργανο θα βγει κουπι, ουτε για το αν θα βγει θεϊκο...
Ο καθε παραγοντας δινει ενα χαρακτηρα στο εκαστοτε οργανο.
Και εμπρακτα να το δουμε. Οι Les Paul custom που ηταν καποιες με μαονι μπρατσο και καποιες με maple, ακουγονται ιδιες?
Οχι, τα υπολοιπα ηταν ιδια?
Με εξαιρεση ελαχιστες εως αμελητεες διαφορες στους μαγνητες, ναι.
Επι του θεματος, ξαναλεω δεν πιστευω οτι ευθυνεται μονο το ξυλο για να βγει ενα οργανο καλο ή οχι.
Ειναι ολα τα παραπανω.
Ειναι οτι πλεον, απο καποιες εταιρειες ή καποιους κατασκευαστες, δεν εχω ακουσει μαπα.
Μπορει να μην μου εκανε εμενα, ισως να ηταν υπερτιμολογημενο για την δικη μου τσεπη, αλλα εδω και χρονια, δεν εχω πετυχει οργανο που να πω, "αυτο ειναι τρελλη φολα και ο,τι και να του κανω/αλλαξω, δεν προκειται να παιξει"...
Σε αυτο ομως ευθυνεται και ο παραγων "πειρα", καθως εχει τυχει να αγορασω οργανο σε κακη (σχετικα) κατασταση, να του γινουν τα απαραιτητα (αλλαγες ταστων, setup κλπ) και οι ιδιοι που με κοροιδευαν για την αγορα μου αυτη, να μου λενε "ωχ! ακου πως παιζει!".
Καποιος μη εμπειρος, δεν μπορει να καταλαβει τοσο ευκολα την δυναμικη του καθε οργανου και τις δυνατοτητες του.
Αυτο εγκειται και σε ενα αλλο θεμα, του πως γραφονται τα reviews και δεν εννοω σε σοβαρα περιοδικα, αλλα σε youtube και σε διαφορα forum.
Καλυτερο παραδειγμα επ'αυτου, ηταν ενα βιντεο που ειχε δωσει καποιος (αν θυμαμαι καλα εδω το ειχα δει), οπου ενας πιτσιρικας, με σωστοτατη αρθρωση λογου, εθαβε ή εκθειαζε ενα εφε, το οποιο ηταν στο δωματιο του, με εξοπλισμο τουλαχιστον του κωλου και λογω ηλικιας, αναλογη εμπειρια...
Αυτος θα μου πει τι και πως?
Αυτον θα παρω στα σοβαρα?
Αυτος ηταν κουπι, (π.χ.) οχι το οργανο η το εφε.
Εξ'ου και σε καποιους παιχτες ο,τι και να τους δωσεις, λογω εμπειριας, θα καταφερουν να βγαλουν κατι, στην χειροτερη των περιπτωσεων.
Πλεον, εχουν εξελιχθει τοσο καποια πραγματα κατασκευαστικα, που τα τραγικα "λαθη" στην κατασκευη, εχουν σχεδον εξαλειφθει.
Και δεν αναφερομαι σε οργανα των 200-300 ευρω, γιατι εκει δεδομενης τιμης, εισαι πιο ελαστικος στην κριτικη σου.