Workhorse guitar

lightninboy

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
Kαλησπέρα στην ομάδα! Mετά από διάφορες αγοραπωλησίες τα τελευταία 2 χρόνια, στην συλλογή μου έχουν μείνει μόνο 2 κιθάρες. Οι αγαπημένες μου και αυτές που έχω σχεδόν σε όλη μου τη μουσική πορεία (yamaha sa2200 και fender american standard sss). Επειδή διδάσκω όμως και μπορεί και κατα καιρούς να δουλεύω ή στο studio ή με διάφορα συγκροτήματα σαν session, χρειάζομαι μια κιθάρα με πιο πολλά γκάζια για να μπορώ να καλύψω και άλλα είδη μουσικής που δεν μπορώ 100% με αυτές που έχω, που είναι κυρίως για blues, classic rock κτλ. Θα μπορούσα να βάλω άλλους μαγνήτες στη strat αλλά δεν θέλω. Έτσι όπως είναι τώρα είναι 60s style και σε look και σε sound. Λοιπόν ψάχνω ένα workhorse guitar,με τουλάχιστο ένα διπλό μαγνήτη, όχι πολύ ακριβή, ως τα 800 ευρώ που να κρατά το κούρδισμα. Να είναι ποιοτική κατασκευαστικά και να έχει και λίγο mojo. Γιατί ο λόγος που πούλησα αρκετές κιθάρες είναι επειδή ένιωθα ότι δεν ήταν inspiring to play. Σκέφτομαι για τις καινούριες Revstar RSS20. Άλλα μοντέλα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον είναι ibanez ar420 ή ar520, Prs dgt se,Guild polara deluxe, vintage v100. Γνώμες για τη revstar ή για αυτα τα μοντέλα από προσωπική εμπειρία;;Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε είμαι ανοιχτός. Να αναφέρω ότι δεν με πειράζει αν είναι και used.

Η πιο προσιτή LP Greeny είναι η Vintage V100 icon lemon drop
"The Vintage 100 Icon Peter Green features reverse-fitted neck humbucker and out of phase centre position wiring, that helped to create one of the most recognisable guitar sounds of the genre – real “Black Magic”.

Πήγα μια βόλτα από τα τοπικά μαγαζιά δοκίμασα τις sire σχεδόν όλα τα μοντέλα, πρόσεξα ότι δεν είναι τόσο σταθερή ποιοτικά, κάποιες κιθάρες ήταν αρκετά καλοφτιαγμένες ενώ άλλες το ίδιο μοντέλο είχαν τα θεματάκια τους. Βρήκα μια που ήταν τέλεια, τουλάχιστον σε όσα μπορούσα να ελέγξω εκεί επι τόπου. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν θέλω ακόμα μια strat style και ούτε για το Look είμαι σίγουρος100%. Aλλά αλήθεια παιχτικά και σαν ήχος αν δεν έβλεπα την τιμή (γύρω στα 570) θα έλεγα ότι ειναι 1000 ευρώ και πάνω.
Aυτή ακριβώς, το ίδιο χρώμα. Τι λέτε?

Επίσης είδα στο reverb μια vintage v100PGM reissued lemon drop το peter green μοντέλo. Σαν look την προτιμώ και δεν είχα ποτέ les paul style κιθάρα μπορώ να την πιάσω γύρω στα 500.. Αλλά είναι εντελώς blind buy και από κάποια βιντεάκια δεν ξέρω αν έχει καλό ήχο δεν μου ακούγονται καλοί οι μαγνήτες

Τι λέτε?

Εδώ είναι η άποψη μου

Ήταν vfm όταν έκαναν 300-350 ευρώ.
Τώρα οι τιμές είναι 450-550 και θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις sire, που είναι σαφώς ανώτερα όργανα.

• Like
  • Συμφωνώ
Reactions: kardc and Nekkon
H PRS SE-DGT που ανέφερες αρχικά είναι πολύ καλή περίπτωση. Εχει παχύτερο μπράτσο από τις normal SE, καλούς μαγνήτες που σπλιτάρουν και καλό βάρος!
Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις, η παρακάτω είναι μονόδρομος! Οι μαγνήτες αρκετά καλοί που σπλιτάρουν, έχει locking tuners, stainless steel frets και ebony fretboard. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις κάποια στιγμή, αλλαγή jack και ίσως ποτενσιόμετρα.
https://www.thomann.de/gr/harley_benton_fusion_iii_hh_eb_oct.htm

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα