Gibson Les Paul Classic 2019 honeyburst- Η Προτελευταία μου κιθάρα.

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Αφού ξεκουράστηκα αρκετά από την χθεσινή μεγάλη ημέρα , ας κάμω και την παρουσίαση.

Ήμουν σε επαφές και meetings και διαβουλέυσεις ? όλη την εβδομάδα με τον @Terry RoscoeBeck5 και τον @gkourmoul1.

Ήθελα μια Gibson όπως είπα , από classic ή Traditional και απάνω, μιάς και είχα ήδη μια studio.

Ξεκίνησα να πάρω αυτή που πήρα (θα εξηγήσω γιατί*) , αλλά στα μέσα της εβδομάδας λάκισα , λόγω της περιγραφής,

Ο πωλητής έλεγε ότι έχει μερικά σημάδια κ.λ.π.

Στράφηκα λοιπόν σε μια άλλη ίδια ακριβώς αλλά του 2022, που ήταν σε άριστη κατάτασταση.

Δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε όμως με τον πωλητή ,(με επικοινωνία από το πρωί,  μολονότι ήταν και συνάδελφος μάλιστα,- μάλλον αυτό φταίει ? αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και ίσως το αναπτύξω στο θέμα με τις αγγελίες μιαν άλλη φορά).

Ήδη πήγε μεσημέρι (16:00) με αυτά και με αυτά και άρχισε να μου την δίνει.

Λέω στην φίλη μου (που περνούσε το δράμα μου μαζί μου ??) ψήνεσαι να πάμε Γιάννενα , να δώ μια κιθάρα να δεις τη μικρή; (σπουδάζει εκεί η κόρη της).

Φύγαμε μου λέει.

Με το που μπήκαμε στο αμάξι είχα ΗΔΗ συνεννοηθεί  με τον νέο πωλητή (αν στροφάρει ο άνθρωπος και θέλει να πουλήσει- όλα εύκολα είναι).

Όταν έπισασα στα χέρια μου την κιθάρα.....αισθάνθηκα όπως είπα κάτι που δεν το έχω ξανα αισθανθεί με καμία κιθάρα.

Την εξετάζω από πάνω μέχρι κάτω, και είχε μια μικρη μονο γρατζουνία, σε σημείο που δεν φαίνεται ούτε το βλέπεις, που θα μπορούσα να την είχα κάνει άνετα εγώ , αν την είχα στην κατοχή μου 3 λετπα.

Του το είπα κιόλας "Γιατί κάνεις λάθος περιγραφές;- παραλίγο να χάσεις την πώληση"

Απλά ο άνθρωπος ήταν ψείρας και πολύ τυπικός.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

*Στα πολύ συν της κιθάρας , που με έκανε να την θέλω από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι δεν είχε τους μαμά zebra μαγνήτες , αλλά φοράει τους bare knuckle mule.

Εδώ σε μια αναμνηστική φώτο με τις εξαδέρφες της ?

L.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αισθάνθηκα όπως είπα κάτι που δεν το έχω ξανα αισθανθεί με καμία κιθάρα
γίνε πιο αναλυτικός να ξέρουμε και εμείς τι θα αισθανθούμε αν πιάσουμε στα χέρια μας μια καλή les Paul!

Μεγειες!

Ήδη πήγε μεσημέρι (16:00) με αυτά και με αυτά και άρχισε να μου την δίνει.

Λέω στην φίλη μου (που περνούσε το δράμα μου μαζί μου ??) ψήνεσαι να πάμε Γιάννενα , να δώ μια κιθάρα να δεις τη μικρή; (σπουδάζει εκεί η κόρη της).

Φύγαμε μου λέει.
πως και δε του ειπες να στη φερει σπιτι!!!?ΝΑ τη χαρεις οσο δε παει εννοειται, αν δεν την ειχες παρει θα προτεινα traditional σαν την πιο τιμια επιλογη, αλλα και αυτη θα τη χαρεις εξισου...

γίνε πιο αναλυτικός να ξέρουμε και εμείς τι θα αισθανθούμε αν πιάσουμε στα χέρια μας μια καλή les Paul!

Μεγειες!
Δεν θα πώ για το μανίκι "βούτυρό".

Δεν θα πώ για τον ήχο στραγάλι (by the way , για όσους δεν την ξέρουν, η classic έχει split και στους δύο humbuckers , στην μεσαία θέση έχει out of phase, και αν θες by bass all- όλα αυτά με το σήκωμα των knobs).

Δεν θα πω για το άρωμα από τα βερνίκια και το φινίρισμα- μιλάμε για έπιπλο. ?

Ήταν κάτι μεταφυσικό....πώς το σώμα της έκατσε πάνω στο σώμα μου....κούμπωσε.

Στα πολύ θετικά, το ΑΨΟΓΟ setup της, το παιδί που την είχε είναι καθηγητής σε ωδείο και μάχιμος live μουσικός και την είχε πολύ στρωμένη .

Μολονότι είναι weight relief (όπως όλες οι classic) η κιθάρα είναι βαριά πολύ.

Δεν θα πώ για το μανίκι "βούτυρό".

Δεν θα πώ για τον ήχο στραγάλι (by the way , για όσους δεν την ξέρουν, η classic έχει split και στους δύο humbuckers , στην μεσαία θέση έχει out of phase, και αν θες by bass all- όλα αυτά με το σήκωμα των knobs).

Δεν θα πω για το άρωμα από τα βερνίκια και το φινίρισμα- μιλάμε για έπιπλο
Και δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι κάποιος είναι ερωτευμένος ? ?

Και πες μου τώρα κ. συνήγορε, υπήρχε έστω και μια το εκατομμύριο να τα έλεγες αυτά με την SOUNDSATION Rider Standard S Fiesta Red; Ε... ε ; ?

Και δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι κάποιος είναι ερωτευμένος ? ?

Και πες μου τώρα κ. συνήγορε, υπήρχε έστω και μια το εκατομμύριο να τα έλεγες αυτά με την SOUNDSATION Rider Standard S Fiesta Red; Ε... ε ; ?
Θα έλεγα άλλα πράγματα  

που νομίζω ότι το χω ξαναπεί. 

Μου αρέσει πιο πολύ να παίζω με φθηνές κιθάρες,  ίσως είναι και διαστροφή ?. 

Είναι πρόκληση να βγάλεις αποτέλεσμα σε μια φθηνή κιθάρα. 

Και όχι τόσο στον ήχο (που είναι και σε αυτό), αλλα στο playability.

Οι μοντέρνες φθηνές κιθάρες βέβαια είναι πολύ καλά όργανα.

Τα χρόνια τα παλιά επρεπε να "παλεύεις " με ένα φθηνο όργανο για να βγάλεις αποτέλεσμα. 

Τώρα για την Gibson, αλλά και για την USA strat.

Τα κάνουν μόνα τους....εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. 

Πραγματικά. ?

Και για να επεκτείνω τη σκέψη μου.

Το ακριβό όργανο έχει απόλυτο νόημα για τον live μουσικό. 

Που παίζει π.χ. 2 ώρες σερί ή και παραπάνω,  συχνά. 

Εκεί θες άνετα πράγματα και μηδενικό ρίσκο . 

Από την άλλη η gibson δεν είναι να την κρεμάς πάνω σου για πολύ ώρα,  θα πάθεις βλάβη ?

Είναι πρόκληση να βγάλεις αποτέλεσμα σε μια φθηνή κιθάρα. 
Για να βγάλεις αποτέλεσμα πρέπει να σε  εμπνεει και να σε κάνεις να γουστάρεις κατά τη διάρκεια του παιξίματος. Να ειναι τόσο καλοφτιαγμένη ώστε να μην σε αποδιοργανώνει και αποσπά την προσοχή, για να μπορείς να είσαι 100% συγκεντρωμένος στο παίξιμο. Να έχει τόσο καλο ήχο, ώστε να σε «σπρώξει» σε άλλους δρόμους και νότες. Να κλείνεις τα μάτια και να νιώθεις το όργανο Ένα με το σώμα σου. Αυτή είναι μια καλή κιθάρα, ασχέτως τιμής (και εξωτερικής εμφάνισης). Όσο ανεβαίνει η τιμή, βέβαια, είναι πιο εύκολο να βρεις καλο όργανο. 

Με όργανο των 100-200 ευρώ, κατά το παίξιμο πιο πολύ θα ασχολείται κάποιος με τους περιορισμούς που έχει, παρά με το παίξιμο του. Αρα καλά λες ότι θα ήταν πρόκληση να βγάλεις αποτέλεσμα.

Καλορίζικη, αν την πήρες και σε καλή τιμή είναι και μια καλή επένδυση, άμα θες πες

Πολλά συγχαρητήρια κ. Συνήγορε για την εξαιρετική αγορά! Να την χαίρεσαι με καλή υγεία, για πολλά χρόνια! 

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είναι μεγάλος μερακλής, και για την κατάσταση στην οποία την είχε αλλά και για τους Bareknuckle. Μιλάμε για ΚΟΡΥΦΑΙΟ σετ μαγνητών. Και το βάρος της έχει νόημα μόνο για κάποιον που παίζει live τακτικά, για εσένα είναι non-issue. 

Περισσότερες φωτογραφίες δεν θα μας χάλαγαν, πάντως… 

Καλορίζικη, αν την πήρες και σε καλή τιμή είναι και μια καλή επένδυση, άμα θες πες
Δεν είναι μυστικό.

Η Αγγελία υπήρχε και στο Noiζ.

1700 ευρώ ήταν

Οι bare knuckle-mule από μόνοι τους έχουν 433 ευρώ, η brown case 205, και μου δωσε και το παιδί δερμάτινο gibson strap κάνα 50 αρικο 60 euro πες....άρα στο  1000 αρικο βγηκε η κιθάρα ?.

Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα classic έχει 2.444,00 € , που σημαίνει ότι αν δεν είχες Gibson ή αν δεν πάρεις τώρα used σε καλή τιμή......μετά δύσκολα (τουλάχιστον γι εμένα- γι αυτο και ηθελα τωρα)

Περισσότερες φωτογραφίες δεν θα μας χάλαγαν, πάντως… 
Θα ασχοληθω το επόμενο ΠΣΚ ....that's a promise ?

Καλορίζικη και καλοπαιχτη! 

Θυμάμαι η απόκτηση της πρώτης, "κανονικής" LP (παρότι είχα και εγώ ήδη μια lp studio) ήταν η πιο anticipated αγορά κιθάρας μου, ακόμα θυμάμαι την ημερομηνία (26/5/17) που την παρέλαβα στα χέρια μου. 

H honey burst από πίσω είναι κόκκινη ή καφέ? Κούκλα όπως και να χει, και με μαγνηταρες. 

Υ.Γ του έκανα πλάκα που έσβησε το "classic" (ευτυχώς το πήρε καλά και γέλασε) από το truss rod cover.

Του λέω μου θύμησες κάτι τύπους που έβγαζαν το 316 badge από τις BMW για να περνιούνται για 330 ?

H πρώτη καλή Les Paul που έπιασα στα χέρια μου συγκαταλέγεται ακόμη στις κορυφαίες αναμνήσεις που έχω.

Κάποιες κιθάρες έχουν ψυχή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back