Δυστυχώς οι τιμές στα μουσικά όργανα έχουν ανέβει αισθητά και το ''intermediate'' πλέον μπορεί να θεωρηθεί μια κιθάρα 900Ε και πάνω, και αναγκαστικά κατασκευασμένη είτε στην Ινδονησία είτε στο Μεξικό (Κορέα πλέον δύσκολο σε τέτοια κατηγορία τιμής).
Αν βρεις μεταχειρισμένη κάποια PRS SE (του 2018 και μετά, με το ''αναβαθμισμένο'' logo αλλά και τις αναβαθμίσεις που έχει στο hardware) σίγουρα θα έχεις ένα intermediate όργανο που μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει σε επαγγελματικές συνθήκες, είτε του λάιβ είτε του στούντιο (δεν συγκρίνονται βέβαια με το ''real thing'' δηλαδή τις USA PRS αλλά είναι καλά όργανα).
Μεξικάνα στρατ επίσης, αν και θα συμφωνήσω και εγώ ότι θέλεις τουλάχιστον εναν humbucker στον bridge μαγνητη, δεν αντέχω πλεον τα ''μόνο single coil'' όργανα, ειδικά για τα είδη που ανέφερες (κλασσικό μέταλ) θα ζοριστείς πολύ με τον DSL5 να βγάλεις το γκάζι που θες.
Οι classic player ήταν όντως φοβερά μεξικάνικα μοντέλα με τρομερά specs, απλά και αυτές δεν κάνουν για πιο βαριά παιξίματα, ηχητικά είναι αρκετά vintage oriented.
Και Charvel μεξικάνικη άνετα θα αγόραζα πάντως (Jackson, πχ του adrian smith την φθηνή, όχι)
Οι μόνες που δεν έχω προσωπική εμπειρία είναι τα Lary Clayton μοντέλα της Sire, έχω ακούσει καλά λόγια και είναι φθηνές αλλά λόγω μη προσωπικής εμπειρίας δεν ξέρω αν μπορώ να τις προτείνω, απλά ακούγονται συχνλα σε τέτοιες συζητήσεις (
https://www.thomann.de/gr/larry_carlton_s7_sg.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwh7K1BhCZARIsAKOrVqHAvf0xPmDdKMrTdiylS9omBjNo1_K_TloLNRtm1EVkdXH8XgT6gdgaAqqnEALw_wcB)
Γενικά πάρε τον χρόνο σου να αποφασίσεις τι σου κάνει κλικ περισσότερο αισθητικά και ποια σου ''μιλάει'' περισσότερο οπτικά (και παικτικά) και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους