Ποια κιθάρα από τις 2: PRS ή Fender?

Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου κάτι μεταχειρισμένο και ειδικά όσον αφορά μουσικό εξοπλισμό. Φοβάμαι μη τη πατήσω άσχημα και μετά «Μη τον είδατε τον Παναή».

Με διάταξη SSS δεν  θα έχω θόρυβο στον ενισχυτή; Επίσης, θα μπορώ να παίζω «θανατηφόρες» (χεχε) ροκιές; 
Όλες κιθάρες που έχω κρατήσει είναι αγορασμένες μεταχειρισμένες. 

Έγω παίζω μέχρι και hard rock με μονούς.

.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την Κυριακή έχω λαιβ. Στρατ θα πάρω με low output μόνους, ενώ έχω πολλές κιθάρες με διπλούς. Θα παίξω hard rock.

Δεν ακούω θόρυβο όταν παίζω. Προτιμώ τους μόνους διότι ο ήχος κόβει καλύτερα στο μιξ, έχει καλύτερη αίσθηση στο χέρι, έχει περισσότερη καθαρότητα και χαρακτήρα. 

To hum στον μονό είναι όταν δεν παίζεις και έχεις ανοιχτό το volume. Απλά δε σταματάς να παίζεις και είσαι κομπλέ 😂

Προφανώς και στην ερώτηση prs ή fender 99 στους 100 στην Ελλάδα θα σου πουν fender. 

Την se dgt την έχω και προφανώς για να την αγόρασα κάτι της βρήκα. 

Η player 2 σειρά στα χαρτιά φαίνεται πολλά υποσχόμενη, αλλά εγώ προσωπικά αυτή που έπιασα στα χέρια μου στο Νάκα είχε αρκετές ατέλειες φινιρίσματος.

Εγώ θα έλεγα πάρε την fender γιατί οι prs έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα. Όταν πάρεις την πρώτη μετά δεν σταματάς να αγοράζεις και άλλες 

Με διάταξη SSS δεν  θα έχω θόρυβο στον ενισχυτή; Επίσης, θα μπορώ να παίζω «θανατηφόρες» (χεχε) ροκιές; 

Απο τη στιγμη που ο Hendrix δεν ειχε προβλημα δεν θα εχεις και εσυ.

Δεν εχω αγορασει ποτε μου καινουργια κιθαρα...(ενταξει εχουν περασει 150 κιθαρες απο τα χερια μου και αγοραΖμενες καινουργιες ζητημα να ηταν 10) δεν εχουν ΨΥΧΗ. 

Δεν εχω αγορασει ποτε μου καινουργια κιθαρα...(ενταξει εχουν περασει 150 κιθαρες απο τα χερια μου και αγοραΖμενες καινουργιες ζητημα να ηταν 10) δεν εχουν ΨΥΧΗ. 
Δηλαδή κατα κάποιο τρόπο οι καινούριες "στρώνουν" με τη χρήση; 

Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου κάτι μεταχειρισμένο και ειδικά όσον αφορά μουσικό εξοπλισμό. Φοβάμαι μη τη πατήσω άσχημα και μετά «Μη τον είδατε τον Παναή».

Το αν η κιθάρα θα είναι HSS ή SSS εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και τι μουσική παίζεις. 

Για μένα, είναι η HSS.

Παίζει ρόλο και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείς. Θα μπορούσα να παίξω με SSS με low output μαγνήτες, αρκεί να είχα τα κατάλληλα πετάλια (od/dist και boosters) που να μην είναι transparent αλλά να "γεμίζουν" την νότα και να "σφίγγουν" τον ήχο. 

Το κακό βέβαια με την HSS διάταξη είναι η διαφορά έντασης μεταξύ single coil και humbucker στον εντελώς καθαρό ήχο αλλά αυτό διορθώνεται με ένα clean boost/boost πετάλι.

Ότι και να επιλέξεις πάντως είναι αναστρέψιμο, μιας και οποία και να πάρεις μπορείς να αλλάξεις στο μέλλον τον διπλό μαγνήτη με έναν μόνο και αντίστροφα (το σώμα τής κιθάρας νομίζω έχει ήδη σκαμμένη υποδοχή για διπλό ακόμα και αν πωλείται με μονούς), απλά θα αλλάξεις και το pickguard. 

Ή βάζεις μονό σε μέγεθος διπλου κτλ

Hard rock με Strat με SSS έπαιζε και ο Γκάρυς στα 80΄s

Εντάξει αυτός όπως και o Rory είχαν το magic touch !

Λέω να εγκαινιάσω το καινούργιο rage emoji.
Νομίζω @Dixie μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο, και PRS και Stratocaster.
Ιδού:
prs-john-mayer-silver-sky-tungsten-rosewood-fretboard-7183-p.jpg

Σε ένα υποθετικό σενάριο,οπού δέν θα είχαμε απολύτος καμία πληροφορία για τις ηλεκτρικές κιθάρες που χρησιμοποίησαν άνθρωποι οι οποίοι έβαλαν την σφραγίδα τους στην ιστορία της μουσικής και θα έπρεπε να μαντέψουμε μόνοι μας,μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα,ακόμη και απο την πιό περιορισμένη αγορά του παρελθόντος σε σχέση με το σήμερα,το μεγαλύτερο ποσοστό θα αποτύγχανε να προσδιορίσει σωστά.

Μιλάμε πάντα για κοινές 6 χορδές,αφήνοντας εξειδικευμένες (βαρύτονες,75χορδη κιθάρα - άρπα κ.α αηδίες έξω).

Πρόκειται να προβείς σε μία καθαρά ψυχαγωγική αγορά,αφου αν ήθελες μία ηχητική αλλαγή θα επέλεγες ενισχυτή και όχι κιθάρα,μήν ασχοληθείς και ιδιαίτερα με τα εντοιχισμένα equalizer (μαγνήτες) που έχει η κάθε μία από αυτές,πάρε όποια σου αρέσει στο μάτι.
Ετσι επέλεξα και εγώ την δική μου αρκετά χρόνια πρίν,μου άρεσε στο μάτι,μετά έκλεισα αυτό και είδα αν αρέσει και στο άλλο και εφόσον και με τα 2 ανοιχτά έκανα match,λέω του πωλητή,κατεβασέ την να φύγω.

Λέω να εγκαινιάσω το καινούργιο rage emoji.
Νομίζω @Dixie μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο, και PRS και Stratocaster.
Ιδού:
Προβολή συνημμένου 49088

γκόμενα-γαρίδα:​

Γκόμενα που τρως το σώμα και πετάς το κεφάλι, όπως με την γαρίδα

( Ενας τυχαιος ορισμος που μου ηρθε, απο το slang.gr)

Βασικά @Dixie συγχαρητήρια για το μεταπτυχιακό. Από αυτό θα βγάλεις λεφτά. Από την κιθάρα θα χάσεις λεφτά 😂

Η PRS Silver Sky SE είναι η καλύτερη Strat εκεί έξω, κάτω από 2,000 ευρώ.

Haters gonna hate and all that… 😄

Η PRS Silver Sky SE είναι η καλύτερη Strat εκεί έξω, κάτω από 2,000 ευρώ.

Haters gonna hate and all that… 😄
Δηλαδή, έτσι από κλασική περιέργεια, θα αγόραζες εσύ ή οποιοσδήποτε κάτι... τέτοιο; Είναι και αυτό... πρωτοποριακό και συνθέτει αντιθέσεις 😄

Attachments

• Les strat.jpg
    Les strat.jpg
    6.4 KB · Εμφανίσεις: 9
Δηλαδή, έτσι από κλασική περιέργεια, θα αγόραζες εσύ ή οποιοσδήποτε κάτι... τέτοιο; Είναι και αυτό... πρωτοποριακό και συνθέτει αντιθέσεις 😄

Στις Gibson δεν κάνουμε ιεροσυλίες. Εδώ αντέχω το Epiphone headstock με το ζόρι, τί να λέμε τώρα… 😆

Στις συναρμολογουμενες, δεν με νοιάζει.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back