Όχι ;DAndyC είπε:Με αυτη τη λογικη που συχνα εχει τυχει να βλεπω εδω, στις ηλεκτροακουστικες κιθαρες, δεν παιζει επισης ρολο το ξυλο, καθως η ενισχυση γινεται μεσω αλλου συστηματος...
Εφαρμοζωντας αυτη τη λογικη γενικως και σε αλλα οργανα, πιανα, πνευστα, resonator κιθαρες κλπ, δεν εξαρτωνται απο το τι ξυλο θα μπει, καθως ο μηχανισμος εσωτερικα ειναι αλλος. Σωστα;
Nice man!!!!! Πάντως έχει ξαναγίνει, κάπου υπάρχει βιντεάκι στο youtube....E.G. είπε:marathon επειδη σου αρεσουν τα διαφορετικα υλικα ετοιμαζω κιθαρα με σωμα απο μπετο! ετσι για την πλακα να δουμε τι ηχο θα βγαλει. βεβαια θα την κανω πολυ λεπτη για ευνοητους λογους.
Kάν ότι και στη fiber...ένα κεντρικό άξονα ξύλινοE.G. είπε:ναι chambered θα γινει. για το σωμα τα εχω μελετησει ολα στο μυαλο μου. το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω λυση για το μπρατσο. η κιθαρα που λες ειχε ξυλινο μπρατσο?
Ουδέποτε.AndyC είπε:Διαφωνεις στο οτι σε μια ακουστικη, το ειδος του ξυλου στο σωμα,στο μπρατσο, το παχος, αλλαζουν την δονηση;
Όχι, συνήθως διαφωνώ στο βαθμό. Ο μαγνήτης πιάνει δόνηση χορδών και έχει τεράστια σημασία ο τρόπος που το κάνει. Παρότι συμπεριφέρεται σαν μικρόφωνο, ΔΕΝ είναι μικρόφωνο (δλδ δεν πιάνει πυκνώματα και αραιώματα πίεσης του αέρα, αλλά κινήσεις μεταλλικών αντικειμένων για να δώσει σήμα). Παρότι ακούγεται και το ίδιο το σώμα μέσα από το μαγνήτη αν του βαράμε μπουνιές και παρότι η ταλάντωση των χορδών επηρεάζεται από το σώμα που δονείται (μεταφέρεται ενέργεια από τις χορδές στο σώμα) είναι άκομψο (για τη θεωρία) να δεχόμαστε διαφημίσεις για την ιδιαίτερη σημασία των ξύλων που παρακάμπτουν τη συγκλονιστική διαφοροποίηση στη χροιά κατά την αλλαγή πένας ή τη θεωρία της μαγνητικής επαγωγής.Ομοιως και στις ηλεκτρικες, διαφωνεις στο οτι το σωμα & μπρατσο (μεχρι ενος βαθμου) παιζουν ρολο στην μεταδοση της δονησης, αρα και του τι πιανει ο μαγνητης?
Επειδή υπερτονίζονται ενώ στην πράξη και στη θεωρία μπορούμε να τις πάρουμε ως αμελητέες. Αυτό το ποστ μπορεί να κοφτεί και να ραφτεί σε αυτά που πίστευε ο καθένας από την αρχή (υπέρ ή κατά των ξύλων), αλλά είναι γεγονός οτι αξίζει να δούμε πόσο πολυπλοκότερο είναι το ζήτημα από την πόλωση γύρω από σχεδόν αμελητέες διαφοροποιήσεις, για να αναγνωρίσουμε γιατί ακριβώς είναι μοναδικό το κάθε όργανο και γιατί αξίζει να το δοκιμάσουμε πριν το παντρευτούμε. Πέρα απο κάθε τεχνική ανάλυση αξίζει να δούμε οτι μια σειρά ΚΑΙ από τυχαίες παραμέτρους διαμορφώνει το αποτέλεσμα, το οποίο στη λεπτολογία που το συζητάμε δεν μπορεί να είναι από πριν προβλέψιμο.Απλα, υπαρχει μια ισοπεδωση ως προς καποιες απο αυτες τις παραμετρους
Χρυσόστομε μυώδη άντρα...blue είπε:Πέρα απο κάθε τεχνική ανάλυση αξίζει να δούμε οτι μια σειρά ΚΑΙ από τυχαίες παραμέτρους διαμορφώνει το αποτέλεσμα, το οποίο στη λεπτολογία που το συζητάμε δεν μπορεί να είναι από πριν προβλέψιμο.
E.G. είπε:marathon επειδη σου αρεσουν τα διαφορετικα υλικα ετοιμαζω κιθαρα με σωμα απο μπετο! ετσι για την πλακα να δουμε τι ηχο θα βγαλει. βεβαια θα την κανω πολυ λεπτη για ευνοητους λογους.
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μάθω τι σου είπε ο κατασκευαστής μιας και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία ναμιλήσω με κάποιον τόσο έμπειρο στο χώρο.AndyC είπε:Προσωπικα ειχα την τυχη να συνομιλησω στο Messe, με εναν απο τους κατασκευαστες κιθαρων στην Santa Cruz ο οποιος παλαιοτερα δουλευε για λογαριασμο της Gibson στο CS.
Ετυχε να κανουμε μια κουβεντα, οπου αν ο ιδιος ανθρωπος διαβαζε "συμπερασματα" εδω, θα γελαγε τουλαχιστον και δευτερον αν ελεγε αυτα που ξερει και πως δουλευει-κατασκευαζει, χωρις να αναφερει ιδιοτητα, θα αντιμετωπιζοταν ως παραφρων...
Εαν ισχυε αυτο για την κατασκευη, πιστεψε με αυτη τη στιγμη δε θα υπηρχαν Ibanez, Fender, Gibson, PRS, Tokai, βαλε οποιο ονομα θες...blue είπε:Απαντώντας λοιπόν και στον OP και στις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Vkbob είναι (σχεδόν) γουρούνι στο σακί οποιαδήποτε αγορά ή κατασκευή κιθάρας,
Mike G είπε:
εγώ πάλι, είδα και ένα παίκτη κουπί...ξέρεις πόσα πολλά κουπιά έχουν πουλήσει καλοί demo-παίκτες?spirosg είπε:ετοιμάστηκα να πώ οτι... ναι, αυτή η κιθάρα είναι κουπί...
Εαν ισχυε αυτο για την κατασκευη, πιστεψε με αυτη τη στιγμη δε θα υπηρχαν Ibanez, Fender, Gibson, PRS, Tokai, βαλε οποιο ονομα θες...Με την λογικη που δεν θα υπηρχε και η FIAT, εαν η κατασκευη των μοντελων της ηταν εξ' αρχης τυχαια...
Οι παράμετροι που συνεισφέρουν καταλυτικά και μονοσήμαντα είναι συγκεκριμένες, μετρημένες και αποδείξιμες. Ιδιότητες χορδής (υλικό, μήκος, πάχος,τρόπος στήριξης στα άκρα της) και ιδιότητες μαγνήτη. Αυτά καθορίζουν το γενικό ηχητικό χαρακτήρα στις διαφορετικού τύπου ηλεκτρικές κιθάρες και όλα τα υπόλοιπα (που αξίζει κάποιος να λεπτολογήσει imho) είναι που κάνουν το κάθε όργανο του ίδιου τύπου μοναδικό σε σχέση με το επόμενο της ίδιας σειράς παραγωγής.Πέρα απο κάθε τεχνική ανάλυση αξίζει να δούμε οτι μια σειρά ΚΑΙ από τυχαίες παραμέτρους διαμορφώνει το αποτέλεσμα' date=' το οποίο [b']στη λεπτολογία που το συζητάμε[/b] δεν μπορεί να είναι από πριν προβλέψιμο.
Εγω εχω σκοπο να φτιαξω σωμα concrete αλλα με μαγνητες, control cavity κτλ. να φαινεται σαν κανονικη κιθαρα και οχι σαν block. Υπομονη και θα δουμε αν ειναι κουπιImpossible Guitar: Concrete Block & Piezo
Aπλά, όταν την τελειώσεις μην ανεβάσεις φωτογραφία αλλά μόνο κλιπς...θα εκπλαγείς με το τί (δεν) θα ακούσει ο καθένας. Μιλάω εκ πείρας, το έχω κάνει παλιά το τέστ εδώ μέσα.E.G. είπε:Εγω εχω σκοπο να φτιαξω σωμα concrete αλλα με μαγνητες, control cavity κτλ. να φαινεται σαν κανονικη κιθαρα και οχι σαν block. Υπομονη και θα δουμε αν ειναι κουπι