Είσαι σίγουρος γι αυτό? Δηλ χωρίς λούστρο η κιθάρα παίζει κατα 10-20% "δυνατότερα"? Τι εννοείς με το κόβει?grorig είπε:Ναι "κοβει" 10-20% τον ηχο του σωματος
Είσαι σίγουρος γι αυτό? Δηλ χωρίς λούστρο η κιθάρα παίζει κατα 10-20% "δυνατότερα"? Τι εννοείς με το κόβει?grorig είπε:Ναι "κοβει" 10-20% τον ηχο του σωματος
Ίσως δεν διαβάζεις προσεκτικά ή διαβάζεις επιλεκτικά...έχω ήδη απαντήσει στο ίδιο θέμα...Vkbob είπε:Ακόμη περιμένω απάντηση στο εάν θα προέτρεπες έναν πιτσιρικά ν’ αγοράσει απ’ έξω την ίδια κιθάρα που έπαιξε εδώ και του άρεσε.
Όταν πάμε στο μαγαζί να δοκιμάσουμε κιθάρα...αγνοούμε τον "αυθεντικό" ήχο...τα βερνίκια ακούμε...Στην ουσία, Μarathon, την έχεις δώσει μόνος σου την απάντηση, όταν ο ίδιος υποθέτεις ότι έπειτα από κάμποσα χέρια σήλερ-βερνίκια, δεν θα απομένει και πολύς από τον αυθεντικό ήχο του ξύλου.
Ναι ειμαι σιγουρος. Εχει διαφορετικο vibration, δεν ακουγεται απαραιτητα πιο δυνατα, αλλα σιγουρα διαφορετικα.marathon είπε:Είσαι σίγουρος γι αυτό? Δηλ χωρίς λούστρο η κιθάρα παίζει κατα 10-20% "δυνατότερα"? Τι εννοείς με το κόβει?
Τουλαχιστον απο μενα, δε νομιζω να καταλαβες κατι τετοιο...marathon είπε:μα αυτό προσπαθώ να εξηγήσω...τα ρίχνουμε όλα στα ξύλα και χάνουμε πάρα πολλές άλλες παραμέτρους που είναι παραδίπλα...γιατί απλά δεν ξέρουμε ή διαβάζουμε θεωρητικούς πίνακες στο Internet...
Δεν το έγραψα για σένα. Για τον πίνακα της Warmoth το έγραψα που όλοι προσκυνάνε...AndyC είπε:Και γενικα στο forum, οσες φορες (λιγες) γραφω, μονο την εντυπωση του θεωρητικου δεν δινω.
Ωραία...πόσες κιθάρες ακούμε λοιπόν χωρίς λούστρα...ένα χέρι παραπάνω κατά την άποψή σου, μπορεί να κάνει τη "ζημιά" που αποδίδουμε ώς ήχο ξύλου?Ναι ειμαι σιγουρος. Εχει διαφορετικο vibration, δεν ακουγεται απαραιτητα πιο δυνατα, αλλα σιγουρα διαφορετικα.
Εξαρταται ποσο παχυ ειναι το επομενο χερι. Λεπτοτερα στρωματα περισσοτερα χερια, με καποιο χρονικο διαστημα μεταξυ τους, εχουν κατα πολλους κατασκευαστες λιγοτερη επιδραση στον ηχο του σωματος. Ο Vigier πχ περναει 3-4 λεπτα στρωματα, αφηνοντας 1 μηνα μεταξυ τους.marathon είπε:Ωραία...πόσες κιθάρες ακούμε λοιπόν χωρίς λούστρα...ένα χέρι παραπάνω κατά την άποψή σου, μπορεί να κάνει τη "ζημιά" που αποδίδουμε ώς ήχο ξύλου?
Τι να κάνουμε...πάντα κάποιος καινούργιος θα εμφανίζεται με "επιχειρήματα"...bloody_sunday είπε:Ρε παιδιά... 21 σελίδες και με προοπτικές για πενηντάρα? :
έχεις δίκιο...πάμε στο blog του ζακέτα...κάτι που καταλήγει σε απώλεια φαιάς ουσίας και ελεύθερου χρόνου που θα μπορούσε φυσικά να είχε διατεθεί για κάτι απείρως πιο δημιουργικό.
Τhanks man!Εξαρταται ποσο παχυ ειναι το επομενο χερι. Λεπτοτερα στρωματα περισσοτερα χερια, με καποιο χρονικο διαστημα μεταξυ τους, εχουν κατα πολλους κατασκευαστες λιγοτερη επιδραση στον ηχο του σωματος. Ο Vigier πχ περναει 3-4 λεπτα στρωματα, αφηνοντας 1 μηνα μεταξυ τους.
και μπορει και ζει απο αυτο? και 1 μηνα θελει ενα λεπτο στρωμα? μερικα μου φαινονται υπερβολες.Ο Vigier πχ περναει 3-4 λεπτα στρωματα, αφηνονοντας 1 μηνα μεταξυ τους.
ναι ειχα 2 μαονενιες τελε,μια solid του 1965 & μια ιαπωνικη thinline....(την οποια μπορεις και εσυ να δοκιμασεις σε οποιοδηποτε μαγαζι (βγαινει σαν μεξικανικο μοντελλο σε clear χρωμα)εχει κανενας απο εσας παιξει με tele με διαφορετικα ξυλα? πχ μαονι? αν ναι ειχε διαφορες στον ηχο?
Δεν νομίζω. Το θέμα (αν πιάσεις την ουσία του, σε παρακαλώ διάβασε καλύτερα τις πρώτες σελίδες του τόπικ) είναι νομίζω αρκετά ενδιαφέρον και ακούγονται απόψεις για ενδιαφέροντα ζητήματα όπως:bloody_sunday είπε:Ρε παιδιά... 21 σελίδες και με προοπτικές για πενηντάρα? : Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση (ή μάλλον όχι και τόσο πια) το αιώνιο εβδομαδιαίο κόλλημα με τόσο ανούσια, σκοτωμένα θέματα, κάτι που καταλήγει σε απώλεια φαιάς ουσίας και ελεύθερου χρόνου που θα μπορούσε φυσικά να είχε διατεθεί για κάτι απείρως πιο δημιουργικό.
Αυτό ακριβώς, χαίρομαι που (και εσύ) έπιασες τον προβληματισμό μου 8)Την απορία του Lord_Goumis την συμμερίζομαι και εγώ. Είναι ποτέ δυνατόν ένα ακριβό μουσικό όργανο να είναι μάπα απλά και μόνο γιατί έτυχε σε "κακό" κομμάτι ξύλου, δεδομένου ότι όλα τα άλλα είναι ίδια; Και απ' την στιγμή που μιλάμε για κάποια γνωστή εταιρία η οποία θα έχει λογικά κάποιο quality control, είναι ποτε δυνατόν να είναι τόοοοοσο κακό το ξύλο; Και η απορία αυτή έχει πρακτική αξία γιατί συχνά διαβάζω συμβουλές του τύπου "Μην αγοράσεις κιθάρα αν δεν την έχεις δοκιμάσει πρώτα." Μα αν έχω παίξει το ίδιο ακριβώς μοντέλο κάπου αλλού, είναι ποτέ δυνατόν αυτή που θα αγοράσω να βγεί μάπα (δεν θεωρώ την κατασκευαστική αστοχία κομμάτι αυτής της εξίσωσης);
Μάλιστα αυτές οι συζητήσεις εμφανίζονται σχεδόν πάντα όταν πρόκειται για πολύ ακριβές gibson LP, σε βαθμό τέτοιο που νομίζει κανείς ότι διαβάζει συζήτηση από expert γευσιγνώστες κρασιών. Διαβάζοντας κανείς αυτές τις συζητήσεις, νίωθει και μειονεκτικά κι από πάνω, τι στα κομμάτια, τόσο κουφάλογο είμαι;
Αυτό είναι το πιο περίεργο απ' όλα.
Και το ερώτημα δεν είναι αν το ξύλο παίζει ρόλο στον ήχο. Φυσικά και παίζει. Το ερώτημα είναι αν δύο κομμάτια από το ίδιο είδος ξύλου σε δύο πανομοιότυπα ακριβά μουσικά όργανα, από γνωστές εταιρίες, μπορεί ποτέ να δώσουν αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα;
Eίσαι άδικος...εγώ πάντως έμαθα ότι ένα μαόνι με ένα alder ιδίας μάζας μπορεί και να ηχεί το ίδιο...και μου φτάνει για σήμερα...του blue ομολογώ δεν τα κατάλαβα όλα...αλλά εντυπωσιάστηκα! ;D ;Dbloody_sunday είπε:Όλα αυτά τα θέματα που έγραψες είναι όντως σκοτωμένα όπως έγραψα πριν, και οι περισσότεροι επιστρέφουν σε αυτά - λες και δεν έχουν γράψει τριανταεφτά χιλιάδες φορές τα ίδια - για να ξαναμαναϋπογραμμίσουν την άποψή τους σαν απόπειρα εδραίωσής της ως επικρατούσας και αναγνώρισής της σαν την μόνη σωστή.
σαν tele.εσενα πως σου ακουγονται?
Εντάξει, για σήμερα καλά τα πήγες, όντως.marathon είπε:εγώ πάντως έμαθα ότι ένα μαόνι με ένα alder ιδίας μάζας μπορεί και να ηχεί το ίδιο...και μου φτάνει για σήμερα...
Οπως και ενα alder με ενα alder ιδιας μαζας να μην ηχουν το ιδιο. ;DVkbob είπε:Εντάξει, για σήμερα καλά τα πήγες, όντως.
Όσο για το ένα μαόνι με ένα alder ιδίας μάζας μπορεί και να ΜΗΝ ηχεί το ίδιο, το σκέφτεσαι από βδομάδα, ε ;
έτσι είπε ο μάστορας...ξαναρωτώ...δηλώνεις μάστορας?Vkbob είπε:Εντάξει, για σήμερα καλά τα πήγες, όντως.
Όσο για το ένα μαόνι με ένα alder ιδίας μάζας μπορεί και να ΜΗΝ ηχεί το ίδιο, το σκέφτεσαι από βδομάδα, ε ;
και να ακούγεται σαν μαόνι? ;DNikoubis είπε:Οπως και ενα alder με ενα alder ιδιας μαζας να μην ηχουν το ιδιο. ;D