Μα πώς παίρνει ακριβές κιθάρες;

Με αφορμή αυτό το thread και αυτά που ακούω όταν κατεβαίνω Ελλάδα, θεωρώ καταστροφικό που ειδικά με την κρίση συνήθισε ένας ολόκληρος λαός στην ιδέα του να μειώσει τις δαπάνες του και όχι να αυξήσει τα έσοδά του..
Άργος θάνατος σε όλα τα επίπεδα είναι αυτό και το έχω βιώσει και ο ίδιος πριν φύγω.

Γιατί εδώ δεν προτρέπουμε αντί για 3 Louis Vuitton το μήνα να παίρνουμε 1,αλλά πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένο ότι μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Άλλος καφέδες,άλλος τσιγάρα...
Αυτά θα έπρεπε να είναι δεδομένα έξοδα..

Φυσικά αν κάποιος μπορεί να κόψει κάτι χωρίς να έχει κάποιο προσωπικό κόστος,ας το κάνει..

Μεσος ελλην εργαζομενος που μαζευει για να παρει Gibson, ετοιμαζει το δειπνο του

Καταστροφικό ξε-καταστροφικο, αυτοί είναι οι κανόνες-με αυτούς παίζεις.
Να πάρουμε μια κιθάρα είπαμε, όχι να λύσουμε τα προβλήματα της οικονομίας.

Αν μας διαβάζει κάποιος που έχει τα αδιέξοδα που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες,εγώ απλά θα του πω ότι τους κανόνες της δικής του ζωής,μπορεί να τους διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό.
Το αντίδοτο είναι επίθεση,όχι συνέχεια άμυνα.

Και δεν χρειάζεται να μεταναστεύσουν όλοι,δε λέω αυτό.

Εγώ π.χ. βοήθησα έναν καλό φίλο να προωθεί κάποια από τα αγροτικά του προϊόντα στο εξωτερικό.
Πρώην συναδέλφος διδάσκει κιθάρα μέσω πλατφόρμας έχοντας μαθητές και εκτός Ελλάδος.
Άλλοι φίλοι μπήκαν σε νέες καλλιέργειες και πάνε καλά

Ας προσαρμόσει ο καθένας τα άνωθεν στο άτομο του. Πάντα υπάρχει δρόμος..
Εδώ βρήκαν τον δρόμο τους οι πρόγονοί μας σε απείρως δυσκολότερες συνθήκες..

Αυτά και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Από το OP θα συμπεραίνε κανείς ότι, αφού το κάνεις για 10 χρόνια, τώρα θα έπρεπε να έχεις... 10 Les Paul. 😉
Έχω 2 les paul....και άλλες 23 κιθάρες σύνολο..

.....και δεν το λέω για "κατόρθωμα ".
Το λέω σε ένα φορούμ, που υποτίθεται έχουμε κοινό ενδιαφέρον γι αυτά.
Και λέω, πως αν σε ενδιαφέρει, όλα γίνονται.
Λέω επίσης ότι εγώ, το να μην ξοδέψω κάπου αλλού, δεν το θεωρώ θυσία.
Τέλος λέω, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει και κάποιος άλλος.

Εδώ που τα λέμε ο Λάκης έχει δίκιο. Ειδικά αν φανταστούμε ότι κάποτε στα μαγαζιά της Αθήνας μια Gibson LP Std (πιθανότατα b-stock) κόστιζε 1.000.000 δρχ κι ο μισθός ήταν 100.000. Tότε όντως, τί να έκοβες; Κινητά δεν είχαμε, αυτοκίνητα δεν είχαμε (ένα είχε όλη η οικογένεια), τα τσιγάρα κόστιζαν 100 δραχμές. Αν κάπνιζες δυο πακέτα και το έκοβες θα έπρεπε να περιμένεις 14 χρόνια για να αγοράσεις Gibson απ την αποταμίευση...😅

Εδώ που τα λέμε ο Λάκης έχει δίκιο. Ειδικά αν φανταστούμε ότι κάποτε στα μαγαζιά της Αθήνας μια Gibson LP Std (πιθανότατα b-stock) κόστιζε 1.000.000 δρχ κι ο μισθός ήταν 100.000. Tότε όντως, τί να έκοβες; Κινητά δεν είχαμε, αυτοκίνητα δεν είχαμε (ένα είχε όλη η οικογένεια), τα τσιγάρα κόστιζαν 100 δραχμές. Αν κάπνιζες δυο πακέτα και το έκοβες θα έπρεπε να περιμένεις 14 χρόνια για να αγοράσεις Gibson απ την αποταμίευση...😅
Εκεινη την εποχή που λες, αν καπνιζες 2 πακέτα σε θεωρούσαν "ελαφρυ καπνιστή". :ROFLMAO:
Και ελεγες "καπνιζω ελάχιστα, δεν αξιζει να το κοψω"

Εκεινη την εποχή που λες, αν καπνιζες 2 πακέτα σε θεωρούσαν "ελαφρυ καπνιστή". :ROFLMAO:
Και ελεγες "καπνιζω ελάχιστα, δεν αξιζει να το κοψω"
Assos άφιλτρο κιόλας. Ένας κάπνιζε, δύο πέθαιναν

Η Λες πολ η όποια ερχόταν τότε αρχές 80, είχε 1 και ο μισθός ήταν κάπου στα 15 000 δρχ , μια Τέλε 150 000 και μια στράτο 300 000. Αρχές 80 συγκεκριμένα το 83, τα Σέρτικα Λαμίας είχαν 30 δρχ ο Ελληνικός κανά 2φραγκο και ο φραπές 5δρχ... για τις τιμές των καφέδων δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Βέβαια σ΄ντομα το 5δραχμο κατάντησε 500σάρικο για τον φραπέ αρχές 90, αλλά οι κιθάρες που ήταν απλησίαστες παρέμειναν σχεδόν στις ίδιες τιμές. Ο μισθός αν θυμάμαι καλά, είχε φτάσει στις 36 χιλιάδες ο βασικός. Για τις κιθάρες και τα Σέρτικα είμαι απόλυτα σίγουρος περί τιμών. Το 85 πήρα τη Τέλε μεταχειρισμένη και κακοποιημένη 75000 δρχ ΕΥΚΑΙΡΙΑ αφού πούλησα 25 000 τη δικιά μου και δανείστικα από πατέρα και αδελφό τα υπόλοιπα. Τα καλοκαίρια και όποτε τύχαινε δούλευα από χωράφια στην Αγιά για μήλα, στη λαχαναγορά Σαλονίκης εκφορτώσεις αξημέρωτα, ενδιάμεσα φυλλάδια κλοιπές μαλακίες. Τώρα όλοι θέλουν να γίνουν ντελίβερι για να πάρουν Iphone. Άλλες εποχές, άλλα ήθη

Πάντως στο χρυσό κουφέτο θα είχα να συνδράμω με 2-3 πραματάκια.
Εγώ, ούτε χαίρομαι να με αποκαλούν μαγκούφη, ούτε υπήρξα μια και διετέλεσα 6-7 χρόνια ΚΑΙ παντρεμένος με παππάδες και λαικό γλέντι κατ απαίτηση του πεθερού μου.
Αν είχα λοιπόν τη δυνατότητα θα είχα μια μάνα μαγείρισσα, που με κατηγορούσε πως θα ψοφήσω στη πείνα , αν πεθάνει. Πέρασαν 14 χρόνια και παρότι δεν ήξερα να βράσω αβγό, έμαθα διάφορα στη πορεία, απλά με το τρόπο μου, σε ξυλόσομπα και πετρογκάζ. Σε ηλεκτρική κουζίνα θα καούμε ζωντανοί.

Μια για σκούπισμα σφουγκάρισμα, έχω μια 50ρα Ουκρανέζα που ζει 20 χρόνια+ Ελλάδα. Αυτή ημπορεί και να τη κρατήσω μέχρι και για σεχ αν και μεταχειρισμένη πολλαπλώς. Δουλειές, ΔΕΝ ξεύρει να κάμνει, εννοώ σκούπισμα-φουγκάρισμα, αμφιβάλλω ΚΑΙ δια το σεχ, αλλά και πουλί με πέφτει πλέον κι ας μη το έχει καταλάβει η φουκαριάρα...

Ε ναι υπάρχουν και τα αηδόνια, αλλά ποιος είμαι εγώ που θα απαιτήσω να κελαιδάνε για μένα πλέον?
Για μας κελαηδούν τα πουλιά, πουτσίου-πουτσίου, είχα, κάποτε μια αγάπη που κάμναμε σεχ.
Υποστήριζε πως ήξερε καυλητέρα μπουθάρα από μενα η αλήθεια είναι πως πράγματι ήξερε-ΔΑΣΚΑΛΑ γαρ-.
Τα φέρνει καμιά φορά η πουτάνα η ζωή τα πράματα όλμος, εγώ έχασα αυτή σα γυναίκα και αυτή κατάλαβε γιατί εγώ ήξερα καυλητέρα μπουθάρα, απ όλους τους μπουθαρίστες του Νοιζ.
Επειδή αποκλειόταν να συνέβαιναν και τα δύο μαζί, το σίγουρο ήταν πως πράγματι ήξευρε καυλητέρα μπουθάρα από μένα.
Συμπέρασμα-Κεντρική ιδέα-Ηθικό Δίδαγμα.
Μια Ηλεκτρικιά και μια ακουστικιά, είναι το χρειαζούμενο στη ζωή ενός ανδρός και όσο παιρνούνε τα χρόνια η ακουστικιά θα είναι όλο και πιο απαραίτητη

Αυτό που είπε @kpeyos, το είπα και παραπάνω , και φυσικά ισχύει.
Μια μπάλα παγωτό είπαμε έφτασε πλέον ...στα 3 €.

Το έχουνε ξαναπεί και σε άλλα νηματα.

Ζούμε σε μια εποχή που όλα ακρίβυναν , με έξαιρεση τα τεχνολογικά προιόντα (π.χ υπολογιστες- για δοκίμασε να παρεις υπολογιστη στα 80ς) , και ευτυχώς για εμάς οι κιθάρες 35 χρόνια μετά, ακόμα και οι Hi end κιθάρες, όπως οι Gibson....είναι στο ίδια , μη σου πώ και φθηνότερες, γιατί τόσο πήγαινε στα 90'ς μια Standard LP.....1.000.000 δρχ.

Πλέον με 2.5 Κ αγοράζεις......και υπάρχει και "αγορά μεταχειρισμένων" , που μπορείς να τη βρεις και πιο φθηνά.

Μην πώ ξανα για τις κιθάρες που μπορούμε να πάρουμε με 150 ευρώ , οι οποίες είναι ολοκληρωμένα όργανα ακόμα και για τον επαγγελματία.

Ένας από τους λόγους που "έκοψα" κάποια πράγματα (σαν αυτά που είπα) δεν ήταν για οικονομία για να πάρω κιθάρα, απλά ο οργανισμός μου δεν ανεχόταν να πλρηρώσει 5 ευρώ για έναν καφέ.

Ή να πάει ,στην κατά τα άλλα αδιάφορη, Χαλκιδική (που πηγαίναμε γιατί ήταν κοντά και φθηνά) και να πληρώσει 200 ευρω τη βραδιά, γιατι ξαφνηκά νόμισαν ότι έγιναn Côte d'Azur.

Στην ταβέρνα πηγαίναμε με 500 δραχμές και τρώγαμε 2 άτομα.
Και τώρα , για ένα πιάτο και μια σαλάτα, θες 25 ευρω το άτομο....μινιμουμ. (και μιλάμε για φάση γκουντις όχι για κανα κυριλε εστιατόριο)

Βλέποντας ότι εξοικονομούσα χρήματα μή κάνοντας κάποια πράγματα λόγω γελοίας μεγάλης τιμής ως αντιπαροχή για αυτά, αλλά και γιατί τα απαξίωσα- βαρέθηκα μεγαλώνοντας (τι να βγω έξω βράδυ εγώ, που κοιμάμαι στις 21:00 και ξυπνάω στις 05:00) , διαπίστωσα ότι μπορώ να αγοράσω κιθάρες.

Και κάπως έτσι προέκυψε το νήμα.

Last edited:
Οι κιθαρες τω καιρω εκεινω ηταν ακριβες, κυριως λογω της αισχροκερδιας των εδω αντιπροσωπων. Οταν πλεον πηρε τα πανω του το αγιο ιντερνετ, και προσγειωθηκαν οι τιμες, περασαμε μια χρυση περιοδο με φυσιολογικες τιμες και την οικονομια στα πανω της.

Επειδη ομως ηταν φουσκα η οικονομια και εσκασε, και σε συνδυασμο με τον πληθωρισμο και την ακριβεια απο πανδημιες και πολεμους, εχουμε σημερα αλλα δεδομενα.

Αρα οποιος εκανε τα κουμαντα του στις καλες εποχες τα εκανε. Να πιεζεσαι τη σημερον ημερα ακομα παραπανω για να παρεις κιθαρα πιο ακριβη, μονο και μονο για να εχει καρκινογονο βερνικι και πιο φανταχτερες βουλιτσες στην ταστιερα :ROFLMAO: ειναι κοροιδιλικι, υπαρχουν κιθαρες που δεν τους λειπει τιποτα σε πιο νορμαλ τιμες. Αν μπορεις να παρεις κατι καλο και να εισαι ανετος μια χαρα, αλλα η πιεση καλο ειναι να αποφευγεται. Ο περισσοτερος κοσμος εχει παρανοησει, εχει καταντησει η φαση σαραγεβο, χαλαρωστε αλλιως μας βλεπω και εμας να μας γραφουν οι εφημεριδες.

Όλα φούσκες είναι, και κάνουν τον κύκλο τους.
Περνάμε τη 2η φούσκα των ακινήτων.
Τη 10 ετια 2010-2018 είχαμε την πλήρη απαξίωση των ακινήτων.
Τα ζούσα από μέσα, ειχα κάνει πολλά συμβόλαια.
Περιουσίες άλλαξαν χέρια, για πλάκα...σε τιμές κάτω των αντικειμενικών
Λίγο ο ΕΝΦΙΑ, λίγο η ανάγκη για ρευστό, ζούσαμε την πλήρη απαξίωση της ιδιοκατοίκησης.
Σήμερα, λίγο τα αρ μπι εν μπι, λίγο το ένα , λίγο το αλλά, ξαναφούσκωσαν ,ίσως περισσότερο από ποτέ τα ακίνητα.
Για ημιυπόγειο στα κάτω Πετράλωνα, ζητούν 1000/ μήνα, για νοίκι....όσο μια μεξικάνα δηλαδή 😜
Έτσι κάνει η αγορά...κύκλους στις φούσκες.

Φουσκα ειναι ολα. Και ειδικα τα μουσικα οργανα, μιλαμε για χαλι, τριχιλιαρα για δυο κομματια ξυλου ή για επεξεργαστες κινητων του 2015.

Ευτυχως που μπορουμε να αξιοποιησουμε τους υπολογιστες για μουσικους σκοπους, αλλιως πραγματικα δεν θα αξιζε να αγορασεις τιποτα.

...και δεν είναι μόνο η αγορά.
Είναι και οι πολιτικές που ακολουθούνται.
Οι τιμές στα ακίνητα είχαν πέσει λόγω ΕΝΦΙΑ.
Ταυτόχρονα μπήκε ΦΠΑ στα νεόδμητα.
Επίσης οι τράπεζες σταμάτησαν τα στεγαστικά.
Ένας λοιπόν που είχε κασέρι, έπαιρνε μεταχειρισμένο ακίνητο, για ενα πιάτο κεφτέδες.
Αυτές τις "πολιτικές " δασμολογησης και όχι μονο συζητάμε δε , εδώ και καιρό, και ψιλοσυμφωνούμε ότι ίσως είναι οι τελευταίες ευκαιρίες για αγορά αμερικάνικου οργάνου.
Όχι γιατί είναι κάτι σημαντικό μια κιθάρα, αλλά επειδή είναι κάτι που μας αρέσει.

...μη σε πιω πως κάποια στιγμή θα συναντήσω το πατέρα μου και θα πίνουμε τσίπουρα σε κάποια βουνοκορφή παίζοντας φλογέρα να σαλαγάμε τπτ κοπάδια παρέα με κανά κοπρόσκυλα

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back