- Πόντοι
- 398
Κι εγώ μάρτυρας υπεράσπισης, όποτε θες.Μα ο τύπος ήθελε να του επισκευάσω τον σπασμένο λαιμό.
"Ποιον λαιμό", του λέω, αφού δεν έχεις καν σβέρκο".
"Μα κύριε δικαστά, ήθελε να μην ακουμπήσει την κιθάρα του, ο Πακιστανός τεχνικός του εργαστηρίου μου".
Ειρήσθω εν παρόδω, νομίζω ότι ο τίτλος του ποστ είναι επίσης ανοιχτός στις χιλιάδες ερμηνείες και στον υποκειμενισμό (ποιος είναι... "άξιος"?! να λογοκρίνει ) . Όχι πως χρειάζονται και επιπλέον παρακίνηση για να ξεσαλώσουν τα παλικάρια του φόρουμ μας αλλά... λέμε.
Having said this, νομίζω ότι ο τίτλος του poll που δημοσίευσες, OP, είναι πολύ πιο to the point ("Eχουν το δικαίωμα εμπορικές επιχειρήσεις να λογοκρίνουν?")
και μπορεί, μπορείιιι , λέγω, να υπήρχε διάθεση να συζητηθεί σοβαρά κάτι τέτοιο . (ξαναλέμε)
Η πολιτική ορθότητα όπως τη θέτεις είναι τεράαααστιο θέμα. Και θα έπρεπε να γράφουμε σεντόνια και να διαφωνούμε ακόμη κι εκεί που συμφωνούμε κατά βάση. Όλοι. Από τη στιγμή που αυτό που "ενννοεί" ο ένας δεν είναι αυτό που "εννοεί" ο άλλος, υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικό επικοινωνίας , συναίνεσης και συνύπαρξης. Τι να λέμε... Σε μια κρίση καλής προαίρεσης, θα απέδιδα ολα μας τα δεινά, στην υπερπληροφόρηση. Too much information.Εγώ πάντως κατάλαβα το νόημα του ποστ.
Όπως υπάρχει ΕΣΡ (θεωρητικά τουλάχιστον) και δεν αφήνει π.χ. να προβάλλονται γ@μήσια στην τιβι μεσημεριάτικα, έτσι πρέπει να γίνεται και στο διαδίκτυο. Όπως δεν καθορίζει ο Αλαφούζος (και ο κάθε καναλάρχης) το ποια προγράμματα είναι κατάλληλα ή ακατάλληλα πχ και υπάρχουν κάποιοι ανεξάρτητοι έξωθεν κανονισμοί βάσει νομοθεσίας, έτσι και η κάθε Google Facebook Twitter κλπ δε μπορεί να κάνει ότι γουστάρει επειδή απλά σε βάζει να υπογράψεις πριν τη χρήση του προιόντος. Μπορεί οι σέρβερ να είναι δικοί τους, αλλά το internet είναι "κοινόχρηστος χώρος".
Το ότι αυτές οι εταιρείες λογοκρίνουν με βάση κάποια αυθαίρετα δικά τους κριτήρια πρέπει να ελεγχθεί, και κάποια στιγμή αναπόφευκτα αυτό θα γίνει. Βλέπετε τι καραγκιοζιλίκια γίνονται σε όλο τον κόσμο όπου κοντεύει να απαγορευτεί η λέξη "Μαύρος" ή που σε λίγο δεν θα έχουμε φύλο επειδή θα θεωρείται σεξιστικό να έχεις πουλάκι.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: