Λογοκρισία, ποιος είναι άξιος να την επιβάλει?

Eχουν το δικαίωμα εμπορικές επιχειρήσεις να λογοκρίνουν?

• Ναι, τα στελέχη μεγάλων μονοπωλίων πιστεύω ότι έχουν το δικαίωμα να εξοστρακίζουν και λογαριασμούς α

Ψήφοι: 0 0.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    6
Status
Not open for further replies.
ένας έξυπνος δύναται πρόσκαιρα να φερθεί (ακούσια ή εκούσια) ηλίθια... όχι όμως  να γίνει ηλίθιος...

αν λοιπόν αυτός ο κακός ο "σύστημας" πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο μαζικά είναι απλά ο ίδιος ηλίθιος... εκτός αν αυτά τα σύντομα (σε κανόνες αιωνιότητας) διαστήματα ως wannabe έξυπνος βαυκαλίζεται ότι τα καταφέρνει...

γιατί αν ήταν εγγενώς έξυπνος θα γνώριζε από την θυμόσοφη ιστορία ότι αυτά τα σύντομα διαστήματα τελειώνουν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με άσχημο τρόπο για τον ίδιο (μέχρι τον επόμενο ομόκεντρο κύκλο)...
Δεν πρόκειται για κάποιο σύστημα.Διαβασε Καινή Διαθήκη.

Κώστα πες μας για το εμβόλιο του covid-19, ποιοί το κρύβουν, πες μας για τις αποφάσεις που έχουν πάρει για μας, πες μας γιατί δεν νομιμοποιείται η κάνναβη, ποιες είναι οι σκοτεινές κινήσεις των φαρμακευτικών εταιριών, ποιος ελέγχει την παγκόσμια κίνηση των όπλων, πες μας για το φάρμακο για τον καρκίνο ....

Μην μας αφήνεις στο σκοτάδι ....
Πήραν απόφαση να κόψουν αναδρομικά, επιδόματα, τριετές, συντάξεις, μισθούς, να θεσμοθετησουν την ευέλικτη απασχόληση, να αυξήσουν τους φόρους στους φτωχότερους και πολλά άλλα. Την πήραν κυβερνώντες, εταίροι και ΔΝΤ, αμοιφθηκαν αδρά για να την πάρουν. Πήραν απόφαση με πρόφαση την εξυγιανση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την πρόσβαση στις αγορές και μας ψόφησαν. Μην ανησυχείς για τον ιό που Κινέζοι πράκτορες αμολυσαν. Τους λόγους θα τους συζητήσουμε στο επόμενο επισοδειο. Για τα πυρηνικά να ανησυχείς που θα ρίξουν. Δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτά. Όσοι απομεινουμε θα βγάλουμε ουρές από τη ραδιενέργεια. Χαχαχαχαχα 

ΠΟΣΑ?

Παις μας αρχιγαι,μι μας κρατας σαι αγονεια
Εκατομμύρια ευρώ σε παμπερς και παχυλοι μισθοί για τα golden Boys που τους βαραγαν προσοχες οι υπουργοί. Ακούς εκεί. Εκλεγμένοι αξιωματούχοι ή και διορισμένοι από τον πρωθυπουργό να μιλάνε με μια υπάλληλο του ΔΝΤ, της Δρακουλασκου. Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός και ερχόταν να μου μιλήσει έτσι θα την είχα απελασει και θα έβαζα στο αεροδρόμιο να της βουτήξουν τη βαλίτσα και να κάνουν τους χαζούς άμα ρώταγε που είναι. Τι έφτασα να ζήσω. Να βλέπω τον λαό μου από υπερήφανο και τιμημένο, πνιγμένο στα χρέη, την ανεργία και την φτώχεια. Την αβεβαιότητα, την απόγνωση. Και να μου κάνουν και καζούρα για τα δίκαια αιτήματα μου. 

Όμως μια μέρα...... 

Χαχαχαχαχα 

Η περίφημη "ελευθερία της έκφρασης" είναι μια κοινή φράση που χρησιμοποιείται για να εκφράσει διαφορετικά όρια ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ατόμου (εθνικότητα, θρησκεία, κουλτούρα, φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ.)

Εν ολίγοις δεν υπάρχει αντικειμενικός ορισμός της ελευθερίας της έκφρασης ούτε θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ. Επειδή όμως σε ολόκληρο τον online κόσμο είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος έλεγχος (οι υποστηρικτές της online αναρχίας, καλά θα κάνουν να το σκεφτούν λίγο καλύτερα ειδικά αν έχουν ή σκοπεύουν να κάνουν οικογένεια), χρειάζονται και αντίστοιχοι κανόνες.

Προς το παρόν ο προσανατολισμός των κανόνων αυτών είναι η πολιτική ορθότητα. Ένα σύστημα δηλαδή που προσπαθεί να συμπεριλάβει στους περιορισμούς του, το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών. Για πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς, αυτή η πρακτική, ερμηνεύεται ως περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης. Από άλλους ερμηνεύεται ως ασυδοσία.

Η αλήθεια είναι τελικά ότι ελευθερία έκφρασης όπως την έχουμε στο μυαλό μας ο καθένας ξεχωριστά, μπορούμε να έχουμε μόνο σε ελεγχόμενα και περιοριζόμενα από εμάς περιβάλλοντα. Τον στενό μας κύκλο με άλλα λόγια.

Παις μας αρχιγαι,μι
Πω, έτσι όπως ο έγραψες και το διάβαζα στα γρήγορα άλλη λέξη κατάλαβα. Χωρίς το ι και το κόμμα. Και ξαναγύρισα να το κοιτάξω πάλι γιατί σκέφτηκα ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει στον cos, οπότε κάτι λάθος έγινε.

Πω, έτσι όπως ο έγραψες και το διάβαζα στα γρήγορα άλλη λέξη κατάλαβα. Χωρίς το ι και το κόμμα. Και ξαναγύρισα να το κοιτάξω πάλι γιατί σκέφτηκα ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει στον cos, οπότε κάτι λάθος έγινε.
Δεν με βρίζει, με αγαπάει. Απλά του τη σπάει που είμαι κομμουνιστής. Αλλά άμα κάνουν ποτέ πογκρόμ στους κομουνιστές και του χτυπήσω την πόρτα, θα μου ανοίξει και θα με κρύψει και θα με φυγαδεψει στη ΓΕΡΜΑΝΊΑ με συστατική επιστολή πως είμαι φιλελεύθερος να μου δώσουν δουλειά να πλένω πιάτα. Χαχαχαχαχαχα 

και θα με φυγαδεψει στη ΓΕΡΜΑΝΊΑ με συστατική επιστολή πως είμαι φιλελεύθερος

Μα η Γερμανια και αν ειναι "κομμουνιστικο" κρατος (οσον αφορα τις παροχες του κρατους προς τους πολιτες του αλλα και το κοινωνικο διχτυ προστασιας που υπαρχει και που οντως εκμεταλευονται πολλοι ωστε να "καθονται και να τα κΣυνουν ζωντας με επιδοματα") η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορα ειναι οτι υπαρχουν τα ΛΕΦΤΑ για να τα κανει ολα  μια και ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ τομεας που ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ μεχρι θανατου ΠΑΡΑΓΕΙ πλουτο και ΥΨΗΛΗ υπεραξια.... σε αντιθεση με αλλες banana republic χωρες όπου ο ιδιωτικος τομεας ειναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ απο τον δημοσιο και  το μοναδικο δίχτυ κοινωνικης  προστασιας ειναι να σε προσλαβουν με αργομισθια στο δημοσιο και αν δεν εισαι ΔΥ ή συνταξιουχος του δημοσιου μαΒρο φιδι που σ'εφαγε    (ονοματα χωρων δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε ? ) και οπου το δημοσιο υπερ-δανειζεται απλα για να πληρωνει μισθους και να δινει προωρες συνταξεις  (κΣανα ονοματα χωρων δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε ? ) ενω ως κοινωνικη πολιτικη νοείται η μονιμη ανοχη της καραμπινατης  φοροδιαφυγης  απο τους "μικρους" φοροφυγαδες οι οποιοι ομως αποτελουν το 90% της φορολογητεας υλης το οποιο δεν αγγιζει κανεις  (κΣανα ονοματα χωρων δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε ? )

Φιλελευθερη οικονομικη πολιτικη εχει να εφαρμοστει στη Γερμανια απο το 1989 που λογω της επανενωσης δεν γινονταν αλλιως   (η διαλυμένη απο τον κομμουνισμο "οικονομια" της DDR απλα θα βουλιαζε ΟΛΟ το καραβι μαζι αν την αφηναν να λειτουργει οπως πριν) το γερμανικο κρατος ειναι εξαιρετικα ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ,ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΕΛΕΓΧΕΙ τα παντα ....(ειναι βεβαια εξαιρετικα ΜΙΚΡΟ και οι υπαλληλοι του ,με εξαιρεση τα σωματα ασφαλειας,τους δικαστες και  καποιους αχρηστους που επιλεγουν τη μονιμοτητα με 35% μικροτερο μισθο, δεν εχουν ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εν ολίγοις, μια χαρά θα τον πετάξεις έξω από το μαγαζί σου Πνοή και Νύξη, κι εγώ το ίδιο θα έκανα
Μα ο τύπος ήθελε να του επισκευάσω τον σπασμένο λαιμό.

"Ποιον λαιμό", του λέω, αφού δεν έχεις καν σβέρκο".

"Μα κύριε δικαστά, ήθελε να μην ακουμπήσει την κιθάρα του, ο Πακιστανός τεχνικός του εργαστηρίου μου".

Η περίφημη "ελευθερία της έκφρασης" είναι μια κοινή φράση που χρησιμοποιείται για να εκφράσει διαφορετικά όρια ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ατόμου (εθνικότητα, θρησκεία, κουλτούρα, φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ.)

Εν ολίγοις δεν υπάρχει αντικειμενικός ορισμός της ελευθερίας της έκφρασης ούτε θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ. Επειδή όμως σε ολόκληρο τον online κόσμο είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος έλεγχος (οι υποστηρικτές της online αναρχίας, καλά θα κάνουν να το σκεφτούν λίγο καλύτερα ειδικά αν έχουν ή σκοπεύουν να κάνουν οικογένεια), χρειάζονται και αντίστοιχοι κανόνες.

Προς το παρόν ο προσανατολισμός των κανόνων αυτών είναι η πολιτική ορθότητα. Ένα σύστημα δηλαδή που προσπαθεί να συμπεριλάβει στους περιορισμούς του, το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών. Για πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς, αυτή η πρακτική, ερμηνεύεται ως περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης. Από άλλους ερμηνεύεται ως ασυδοσία.

Η αλήθεια είναι τελικά ότι ελευθερία έκφρασης όπως την έχουμε στο μυαλό μας ο καθένας ξεχωριστά, μπορούμε να έχουμε μόνο σε ελεγχόμενα και περιοριζόμενα από εμάς περιβάλλοντα. Τον στενό μας κύκλο με άλλα λόγια.
Μια προσωπική επίθεση και μια βωμολοχία μπορεί να διαχωριστεί αντικειμενικότατα από μια διαφωνία με μια άποψη.
Όλο το πρόβλημα είναι ότι οι απόψεις δεν στέκουν μόνες τους χωρίς πρόσωπα. Όταν επιτίθεσαι σε μια άποψη είναι αναπόφευκτο να θεωρηθεί προσωπική προσβολή από αυτόν που την εξέφρασε (ιδικά αν το έκανες επιτυχώς) ακόμα και αν δεν ανέφερες κανένα πρόσωπο. Φαντάσου πόσο βαραίνει η κατάσταση όταν η άποψη αυτή έχει δημοσιευθεί επίσημα και υιοθετηθεί από κόσμο και κοσμάκη.

Είναι λάθος να θεωρείς αυτό το πρόβλημα θολό και άλυτο, όλα είναι προσωπικά, και η μόνη εναλλακτική είναι να μην διαφωνεί κανείς με κανέναν.............................. δεν ξέρω αν αυτό το τελευταίο σου λέει κάτι

edit
''αν σου λέει κάτι'' εννοώ ότι αυτή είναι η τακτική στις δημοφιλέστερες σελίδες σήμερα  
ο μόνος τρόπος να μην διαφωνεί κανείς με κανέναν είναι ο ένας να μην έχει δικαίωμα λόγου

Κάθε θέμα που σέβεται τον εαυτό του όταν οδεύει προς το τέλος του πρέπει να έχει στιχάκια του @Superfunk

Κάθε θέμα που σέβεται τον εαυτό του όταν οδεύει προς το τέλος του πρέπει να έχει στιχάκια του @Superfunk

Εγω ήμΑνε αριστερος

απο το ΚολΩνακι

αγωνες πολλους εδωΚα

στο τεννις και στο σκακι

Και ο μΠαμπας μου αγορασε

μια μερα ενα τσιμπουκι

και τοτε εγω του ζητησα

λαπτοπ και φεϊςμπουκι

Μου πηρε τοτε ενα ΜΑΚ

και εδωΚε ενα ΜΥΡΙΟ

τοτε ειχαμε βλεπεις ΔΡΑΧΜΗ

και οχι ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ

και με το ΜΑΚ μου ανοιξα

acoount στο φεϊσμπουΚΙ

μηπως και βγαλω γκοΜινα

και νοιωσω τι ειν' ......%$#%^$ ?

ομως γΛηγορα ανακαλυψα

οτι οι γκομεναρες

αδιαφορουνε για τον ΤΣΕ 

και  θενε αμαξαρες

Ετσι ειπα στον μΠαμπακα μου

αμακΣι να μου παρει

πεντε χιλιαδες κυβικα

να φευγει στο φαναρι

Οπως οι ΧΙΤΕΣ εφευγαν

μπρος στην θωριά του ΑΡΗ

που ειχε σθενος και ορμη

και μακρουλο παπαρΙ 

Και τους φασιστες τσακιζε

και τσι αρχοντοχωριατες

αμα δεν του τα σκαγανε

επλακωνε στις φαπες

Και ετσι μου πηρε μια ΜπεΜβε

που ειχε πολλες τις χαρες

και μου εκατσε μια γκοΜΙνα

με πλαστικες βυζαρες 

Και μαμησα ο Χριστιανος

πρωτη φορα στα τριαντα

και ετσι εξεκαΒλωσα

και εκανα στην Μπαντα

Τα αριστερα πιστεβΩ μου

το διΚηο του ΕργαΤη

και με τα φραγκα του ΜΠΑΜΠΑ

το'ριξα στο ραχατι

Μα το φειμπούκ με μπαναρε

γιατι ημΑνε ΛΙΓΟΥΡΗΣ

και ετσι τωρα  ξεμεινα

μοναχος και καψουρΗς 

Γερμανία φοβερή χώρα.Ουτε να με πλήρωναν δεν θα πήγαινα.Καλυτερα με ελιές και παξιμάδια στο χωριό παρά σε αυτήν την άθλια χώρα.

Γερμανία φοβερή χώρα.Ουτε να με πλήρωναν δεν θα πήγαινα.Καλυτερα με ελιές και παξιμάδια στο χωριό παρά σε αυτήν την άθλια χώρα.

ΑΣε που θεΝε να μας παρουνΕ και τσι παραλιες και τα εκπαΓλου καλοΝις εκΣοχικα μας....

Να τα λεμε ολα ενταξει?....μη ΚΡΥΒΟΥΜΕ γεγονοτα. κε αληθειες...που ΟΛΟΙ οι ΝΕΦΕΛΙΜ και ΕΛΟΧΙΜ κΣερουν....

Για Βόρεια Κορέα σε κόβω
Εκει τους ξέρω. Είναι σύντροφοι κομουνιστές. Θα είχα πάει αλλά έχω θέμα. Δεν επιτρέπουν κάποια video games που παίζω. Εκει έχουμε θέμα 

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back