Κάποιες σκέψεις

Είμαστε από τη φύση μας έτσι ή μας έκαναν έτσι?
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο*.

Απλώς, είναι ευκολότερο να κάνεις το λάθος, από το να κάνεις το σωστό.

Όπως έγραψα νωρίτερα, είναι απόφαση που παίρνει καθένας μας, κάθε λεπτό.

* εκτός αν εννοείς ότι "μας έκαναν έτσι" οι γονείς μας, οπότε ναι μάλλον έχεις δίκηο.

 
 Οι εφοριακοι ειναι τοσο τιμιοι, οου ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να γινουν ελεγκτες, απο την τσεπη τους τα βαζουν τα παιδια.

 ( Ειχε βγει ρεπορταζ σε μια φαση οτι ειχε φτασει η θεση σε τουριστικα μερη 200 χιλιαρικα, μιλαμε η τιμιοτητα αυτης της χωρας λ, ποσο θυσια γινονται οι ανθρωποι για να υπηρετησουν το κρατος...)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είμαστε από τη φύση μας έτσι ή μας έκαναν έτσι?
Και τα δύο. Να δώσω ένα παράδειγμα.

Σε ένα χωριό των 10 κατοίκων, υπάρχουν άνθρωποι με αγροτικά που δεν έχουν καν πινακίδες, και τα παίρνουν για να πάνε στο χτήμα. Μπορεί να κάνουν 1 χιλιόμετρο την ημέρα. Φυσικά, και 95 χρονών να πάνε, ακόμα θα οδηγάνε. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτός ο άνθρωπος δεν βλάπτει κανέναν. Οι άλλοι 9 κάτοικοι τον ξέρουνε, κι όταν τον βλέπουνε που πάει με 10 χιλίομετρα την ώρα κρύβονται στα πουρνάρια στην άκρη του δρόμου, φυλάγονται. Όμως! Ο διερχόμενος εκδρομέας που θα περάσει 1 φορά το χρόνο, και δεν γνωρίζει τον άιρτον σιένα του χωριού, διατρέχει ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Και το ερώτημα είναι το εξής. Ποιος φταίει σε περίπτωση ατυχήματος. Φυσικά και φταίει ο γέρος που οδηγούσε όχημα χωρίς πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κ.τ.π κ.τ.π.. 

Στην πλατωνική πολιτεία που ο γέρων θα είχε αποσυρθεί από την βιοπάλη, πλαισιωμένος όμως από την επόμενη γενιά, που θα προφύλασε τον γέροντα από τον αμήχανο κάματο που διώχνει τη μοναξιά, θα ήταν επιβάτης. Εδώ όμως ζούμε, και μπορεί να τον συναντήσουμε στο δρόμο. Οδηγάμε αμυντικά, κι ο θεος βοηθός.

Σε ένα χωριό που όλοι πίνουν μπάφους και παίζουν προ, δεν σου πάει η καρδιά να παίζεις φίφα και να μασάς μαστίχα. Κι έτσι είμαστε, κι έτσι μας κάνανε. Σιγά σιγά αλλάζει το πράγμα. Αλλά πρέπει η παράγωγος να είναι διάφορος του 0, να έχει μια αλλαγή μικρή ανά πάσα στιγμή, ώστε στο μέλλον να φανεί αυτή η αλλαγή. Αν είμαστε ακίνητοι τώρα, πάντα ακίνητοι θα είμαστε.

 
 Οι εφοριακοι ειναι τοσο τιμιοι, οου ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να γινουν ελεγκτες, απο την τσεπη τους τα βαζουν τα παιδια.


Είναι επενδυτική επιλογή κι αυτή.

Σιγά σιγά αλλάζει το πράγμα.


Σ' αυτό διαφωνώ.

Ή μάλλον .... συμφωνώ διαφωνώντας.

Σίγουρα κάτι αλλάζει, αλλάζει ο κόσμος γύρω.

Αλλά προς ποια κατεύθυνση?

Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.

 
Και τα δύο. Να δώσω ένα παράδειγμα.

Στην πλατωνική πολιτεία που ο γέρων θα είχε αποσυρθεί από την βιοπάλη, πλαισιωμένος όμως από την επόμενη γενιά, που θα προφύλασε τον γέροντα από τον αμήχανο κάματο που διώχνει τη μοναξιά, θα ήταν επιβάτης.




 Δεν ξερω τι εννοεις πλατωνικη πολιτεια, στην πολιτεια του πλατωνα παντως ? τους γερους τους εστελνε φαση ευθανασια, απο τα ελαχιστα σημεια που κλοτσησα οταν τα διαβασα, και μια ακομα υπενθυμιση του γιατι η χριστιανικη ηθικη ηταν πιο ανθρωπινη ακομα και απο τους φιλοσοφους.

 
εκτός αν εννοείς ότι "μας έκαναν έτσι" οι γονείς μας, οπότε ναι μάλλον έχεις δίκηο.
Η πολυεπίπεδη παρακμή της οικογένειας ευθύνεται εν πολλοίς για την εν γένει παρακμή της κοινωνίας 

 
του πλατωνα παντως


Κάτσε τώρα, γιατί εγώ δεν είμαι σπουδαγμένος σαν κι εσάς.

Αυτός δεν ήταν που έλεγε για πλατωνική αγάπη?

Από μακριά δηλαδής, μην εγγίζετε.

Και εσείς συμφωνείτε?

Διώχτε τις γυναίκες και πάρτε φωτογραφίες να αγαπάτε τότενες.

Εκτός κι αν είναι ο άλλος ο Πλάτωνας, αυτός με την ακαδημία.

Εκεί που πάω στο καφενείο για μπαρμπούτι δηλαδής, στην ακαδημία πλάτωνος.

 
Δεν ξερω τι εννοεις πλατωνικη πολιτεια
Σε μια κοινωνία που όλα είναι υπεριδεατά, αλα μανιέρ ντε Πλατώ κου του που. Κακή διατύπωση, σόρρυ.

τους γερους τους εστελνε φαση ευθανασια, απο τα ελαχιστα σημεια που κλοτσησα οταν τα διαβασα, και μια ακομα υπενθυμιση του γιατι η χριστιανικη ηθικη ηταν πιο ανθρωπινη ακομα και απο τους φιλοσοφους.
Να στο κάνω και λίγο χειρότερο, ότι μάλλον γέρους θα εννούσαν άνω των 40.?

 
Σε ένα χωριό των 10 κατοίκων, υπάρχουν άνθρωποι με αγροτικά που δεν έχουν καν πινακίδες, και τα παίρνουν για να πάνε στο χτήμα. Μπορεί να κάνουν 1 χιλιόμετρο την ημέρα. Φυσικά, και 95 χρονών να πάνε, ακόμα θα οδηγάνε. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτός ο άνθρωπος δεν βλάπτει κανέναν. Οι άλλοι 9 κάτοικοι τον ξέρουνε, κι όταν τον βλέπουνε που πάει με 10 χιλίομετρα την ώρα κρύβονται στα πουρνάρια στην άκρη του δρόμου, φυλάγονται. Όμως! Ο διερχόμενος εκδρομέας που θα περάσει 1 φορά το χρόνο, και δεν γνωρίζει τον άιρτον σιένα του χωριού, διατρέχει ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Και το ερώτημα είναι το εξής. Ποιος φταίει σε περίπτωση ατυχήματος. Φυσικά και φταίει ο γέρος που οδηγούσε όχημα χωρίς πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κ.τ.π κ.τ.π.. 


Μόλις περιέγραψες το χωριό που κατάγομαι, 300 νοματαίοι και πάνω από τα μισά οχήματα χωρίς πινακίδες και ανασφάλιστα..

Όσο αφορά για το ποιος φταίει σε περίπτωση ατυχήματος.

Εκτός από τον γέρο, φταίνε και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι διάτρητοι και μπορεί ο γέρος αν ξέρει κάναν βουλευτή ή αστυφύλακα, να σβήσει κλήση.

Οι χωριανοί, που σιωπούν μην τυχόν και τους πουν ρουφιάνους και κυρ Παντελήδες,

μιας και αυτό έχει υπαγορεύσει εδώ και δεκαετίες η "πνευματική ελίτ" της χώρας..

Όλοι όσοι θεωρούμε ότι το να κινούμαστε στην "γκρίζα ζώνη", κάπου μεταξύ παρανομίας και νομιμότητας, είναι στοιχείο της "ελληνικής κουλτούρας"...

Εδώ που μένω, αν περάσεις τη διάβαση πεζών με κόκκινο, ειδικά αν στη διάβαση περιμένουν και παιδιά(μιας και θα πρέπει να λειτουργείς ως πρότυπο για εκείνα), τρως grande κράξιμο από τους παρευρισκόμενους.

Kαι αν σε δει αστυνομία ή κάποια δημοτική αρχή, τρως πρόστιμο και πόντους. 

 
Από μακριά δηλαδής, μην εγγίζετε.

Και εσείς συμφωνείτε?
Δε συμφωνούμε, αλλά τα λαμβάνουμε υπόψιν. Γιατί η φιλοσοφία είναι σαν τον καπιταλισμό του μυαλού ναουμ. Σε ψήνει ρε παιδί μου ότι μπορείς να πετύχεις κι εσύ, αλλά από την αντίθετη πλευρά. Σου λέει φίλος, χους εις χουν, μαζί σου θα τα πάρεις; Εδώ, δούλεψε το μυαλό, και ούτε να τρως θα έχεις ανάγκη, ούτε να βατεύεις, ούτε να πίνεις. Απόδραση, νιρβάνα, πες το όπως θες. Δε ζεις μόνο με το καρβέλι που έλεγε κι ο άλλος ο Ναζωραίος. Αυτά για εμάς. Γιατί οι πιο πάνω μάλλον το καρβέλι κοιτάνε μόνο - ύλη και πάλι ύλη, μια ζωή την έχουμε, σαν το μπόιφρεντ της Εύας, που τα έπαιρνε "ενώ δεν τα είχε ανάγκη". Ακούς φίλε μου κάτι πράγματα! Κι εγώ δεν ξέρω αν είναι πρέπον να απαιτώ τα βύσματα να πηγαίνουν ξέρω γω μόνο στη μουσική, γιατί από φάλτσο δεν πέθανε κανείς. Όχι να κοπούν τα βύσματα, ξέρω ότι είναι αδύνατον. Πάντα υπήρχε, πάντα θα υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή. Αλλά ρε παιδί μου, ξέρω γω; Τόσες φιδότρυπες υπάρχουν να τον κρύψεις τον άλλον και να τα παίρνει, πρέπει να του δώσεις πόστο να παίζονται ζωές; ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ δεν μπορεί να σκεφτεί πλέον ο μέσος πολιτικός; Τόση πια ανευθυνότητα;

 
Το θέμα δεν είναι κομματικό, ούτε καν πολιτικό.

Είναι καθαρά κοινωνικό.

Όταν υπάρχουν τέτοιες νοοτροπίες και κουλτούρα, οι οποίες κρατάνε εκατοντάδες χρόνια τώρα, συνεχώς αναπτυσσόμενες και προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα κάθε φορά, όταν υπάρχουν τέτοιες κοινωνικές δομές που αναπαράγονται σε κάθε γενιά, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι διαφορετικό.

Δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο.

Είναι βαθιά ριζωμένα όλα αυτά, και δεν αλλάζουν πια.

Μόνο μορφή μπορεί να αλλάξουν.

Όταν κοινωνικά σύνολα, κοινωνικές ομάδες, κοινωνικές δομές, έχουν χτιστεί πάνω σε όλα αυτά, δεν πιστεύω ότι μπορεί να δούμε κάτι πολύ διαφορετικό ποτέ.

Και δεν είναι θέμα ατόμου.

Όταν αυτό το άτομο ανήκει σε πολλά και διαφορετικά κοινωνικά σύνολα, τα οποία έχουν μερικά υποσύνολα που τέμνονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν τις αντίστοιχες κοινωνικές δομές, δεν γίνεται να λειτουργήσει έξω από την κουλτούρα και τις νοοτροπίες των κοινωνικών ομάδων που ανήκει.

Μπορεί να το κάνει φυσικά, αλλά αντί να κάνει κάτι, θα περιθωριοποιηθεί και ίσως αποβληθεί κιόλας.

Αυτό που εδώ είναι λογικό, σε άλλες κοινωνίες είναι παράλογο, και το αντίθετο.

Σε κάποιες κοινωνίες πχ, το λογικό είναι να διαπομπεύουν, να βασανίζουν και ίσως και να σκοτώνουν μια γυναίκα αν μοιχεύσει.

Τι θα συμβεί αν κάποιος αντιπαρατεθεί?

Κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν οι πράξεις του για το κοινωνικό σύνολο.

Απλά ο ίδιος θα περιθωριοποιηθεί, σαν ο "περίεργος".

Η πρώτη μου σκέψη όταν έφαγα την καμπάνα ήταν "πόσο ηλίθιος είμαι που πήγα από Αμφιθέας που πάντα έχει αλκοτέστ και όχι όλο παραλιακή". Όχι δηλαδή "πόσο ηλίθιος είμαι που δεν άφησα το αμάξι παρκαρισμένο και να πάρω ένα ταξί". Και οι κουβέντες που είχα μετά με φίλους/γνωστούς ήταν σε αυτό το επίπεδο: πού είναι τα στάνταρ μπλόκα και πού περνάς άνετα. Υπόψιν ήμουν 42 ετών, όχι 19.

Όταν αυτός ο τρόπος σκέψης είναι εντυπωμένος στον εγκέφαλό μας σε σημείο να μας φαίνεται λογικός ...


Η πρώτη σου σκέψη ήταν απόλυτα λογική.

Αν ήταν "πόσο ηλίθιος είμαι που δεν άφησα το αμάξι παρκαρισμένο και να πάρω ένα ταξί", τότε θα υπήρχε πρόβλημα.

Δεν θα μπορούσες εύκολα να προσαρμοστείς και να επιβιώσεις σε μια κοινωνία σαν την δική μας.

Ή θα ήσουν μόνιμα δυστυχισμένος, ή θα έπρεπε να βρεις τρόπο διαφυγής.

Σε μια κοινωνία που το παιδί μεγαλώνει μαθαίνοντας ότι είναι καλό να πατάς τον άλλο για να κάνεις την δουλειά σου, που θεωρείται μ@λ@κία να περιμένεις στην ουρά ενώ μπορείς φας την θέση κάποιου με πονηριά, που αν δεν κλέψεις το κράτος σε κλέβει αυτό, που ο απέναντι είναι οιωνεί ανταγωνιστής, που πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε πλάγιο τρόπο και μέσο για να πετύχεις τον σκοπό σου, ακόμα και εις βάρος των άλλων, που δεν μπορείς να στηριχθείς στις δυνάμεις και τα "όπλα" σου, αλλά στις δημόσιες σχέσεις και γνωριμίες (και δεν μιλάω για δημόσιο, πρέπει να ξέρεις κάποιον σε κάποια ιδιωτική εταιρεία για να βρεις δουλειά και ίσως να σου φέρονται κάπως ανθρώπινα) για να πας μπροστά, που το θέμα δεν είναι να μην κάνεις κάτι "κακό" αλλά να μην σε πιάσουν, δεν έχεις μέλλον.

Η δεύτερη σκέψη σου είναι που με προβληματίζει.

Αυτή η διαφορετική.

Πιστεύω ότι θα έχεις κάνει τα κουμάντα σου και θα έχεις προσαρμοστεί.

Δεν είναι εύκολο, και το λέω από προσωπική εμπειρία αυτό.

Έχω κάνει κι εγώ τα δικά μου κουμάντα βέβαια.

Η ελπίδα βέβαια, πεθαίνει τελευταία.

Αφού έχουμε πεθάνει εμείς πρώτα.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σταματάς να ασχολείσαι όταν συνειδητοποιείς ότι μετά από όλα αυτά που έγιναν και γίνονται, σε λίγους μήνες θα ξαναψηφίσει ο Έλληνας Μητσοτάκη
Εγώ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ θα ψηφίσω γιατί έχω ζητήσει να μου διορίσουν μια ξαδέλφη και περιμένω μέρα με τη μέρα να βγουν τα αποτελέσματα. Άμα τη βάλουν, εγώ θα τον ψηφίσω. Εγώ ψηφίζω καθαρά με γνώμονα το συμφέρον μου και το συμφέρον των δικών μου ανθρώπων. Βάλσαμο οι διορισμοί ημετέρων στις καρδιές μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τις κρίσεις. χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα?

 
Εγώ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ θα ψηφίσω γιατί έχω ζητήσει να μου διορίσουν μια ξαδέλφη και περιμένω μέρα με τη μέρα να βγουν τα αποτελέσματα. Άμα τη βάλουν, εγώ θα τον ψηφίσω. Εγώ ψηφίζω καθαρά με γνώμονα το συμφέρον μου και το συμφέρον των δικών μου ανθρώπων. Βάλσαμο οι διορισμοί ημετέρων στις καρδιές μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τις κρίσεις. χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα?
Είστε σίγουρα αρχηγός;

 
Εγώ ******* θα ψηφίσω
Είναι η μια και μοναδική προειδοποίηση. Καλά το πάτε, συνεχίστε έτσι, αλλά αν γίνει το παραμικρό τα ψαλίδια θα είναι άμεσα.

Ευχαριστώ.

 
Είναι η μια και μοναδική προειδοποίηση. Καλά το πάτε, συνεχίστε έτσι, αλλά αν γίνει το παραμικρό τα ψαλίδια θα είναι άμεσα.

Ευχαριστώ.
E, διόρισέ τη μου εσύ και θα ψηφίσω εσένα.

 χαχαχαχαχαχαχαχαχα?

 
E, διόρισέ τη μου εσύ και θα ψηφίσω εσένα.

 χαχαχαχαχαχαχαχαχα?


Αν είναι εμφανίσιμη, πες της να περάσει απ' το γραφείο μου και θα το κανονίσω να την διορίσουν.

 
Στο νησί που ζω γίνoνται  συχνά θανατηφόρα ατυχήματα.

Την δικαιολογία ότι φταίνε οι δρόμοι δεν την πολυμασάω.

Το οδικό δίκτυο παρά το προβλήματά του είναι διαμορφωμένο και χαραγμένο (με τα αντίστοιχα όρια ταχύτητας και τις αντίστοιχες σημάνσεις) βάσει μελετών και αν ακολουθήσεις τις σημάνσεις που υπάρχουν, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να πάθεις ή να προκαλέσεις ατύχημα.

99 στις 100 μην πω 999.999 στο 1.000.000 τα ατυχήματα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι επειδή ''βρήκα σε μια λακούβα'' κτλ

Ακόμα και δρόμος να φταίει, μέσω μιας καθίζησης υλικού λόγω κακοτεχνίας - μη συντήρησης που προκαλεί μια ολισθηρότητα κτλ πάλι κάποια παραβίαση ΚΟΚ θα έχει προηγηθεί που προκάλεσε το ατύχημα (πχ υπερβολική ταχύτητα).

Δεν λέω ότι έχουμε τέλειους δρόμους έτσι? Απλά σχεδόν πάντα φταίει η παραβίαση του ΚΟΚ 

 
Δεν λέω ότι έχουμε τέλειους δρόμους έτσι? Απλά σχεδόν πάντα φταίει η παραβίαση του ΚΟΚ 
Σύμφωνοι. Η παραβίαση του ΚΟΚ αυξάνει τις πιθανότητες να γίνει δυστύχημα ΠΑΝΤΟΥ. Όμως υπάρχουν και τα λεγόμενα σημεία καρμανιόλα, οπού κάποια σχεδιαστική αστοχία αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος, ακόμα και για σχετικά έμπειρους οδηγούς.

Ορίστε και δύο ωραίες ιστοριούλες ακριβώς δίπλα μου.

Το σεταπ: Δρόμος με αερογέφυρα. Στη ρίζα της αερογέφυρας υπάρχει παράδρομος δεξιά, ο οποίος έρχεται με κλίση 180 μοίρες. Ορατότης 0.

Ιστορία Α: Ελληνοποίησις

Άουντι κατεβαίνει από τη γέφυρα και θέλει να στρίψει δεξιά στον παράδρομο. Έχει προσπεράσει (ίσως κακώς εκ του αποτελέσματος) μηχανάκι που οδηγεί πακιστανός, έχει βγάλει το φλας του κύριος για να στρίψει. Όμως. Όταν στρίβει, κάποιος βγαίνει πολύ κλειστά από τον παράδρομο, κι αυτός τον βλέπει τελευταία στιγμή. Φρενάρει κι ακινητοποιεί το άουντι. Ο επερχόμενος πακιστανός που πηγαίνει σιγούλια σιγούλια δεξιά και άκρη μπροστοφρενιάζει το μηχανάκι, μπλέκει και τη σαγιονάρα στο πισώφρενο, κάπως χάνει την ψυχραιμία του, μπλοκάρει ο μπροστά τροχός στο γαρμπίλι της άκρης του δρόμου, γλιστράει και ημιανασκελώνεται. Δηλαδή όρθιος έμεινε, απλά έχυσε το μηχανάκι για να γλιτώσει. Αφού λοιπόν διαπίστωσε τη σωματική του ακεραιότητα, άρχισε... τις παναγίες. Ναι, καλά διαβάσατε! Και εγώ τον θαύμασα, και κολακεύτηκα και λίγο, γιατί σκέφτηκα "ε ρε φίλε πολιτισμός δυνατός, ελκυστικός, σε αφομοιώνει ναουμ".

Ιστορία Β: Νο γουόρριζ!

Μινικούπερζ θέλει να στρίψει αριστερά κατεβαίνοντας από τη γέφυρα. (Υπάρχει κι άλλος δρόμος) Έχει ακινητοποιηθεί, έχει βγάλει το φλας κύριος, περιμένει να περάσει ένας επικαθείμενος στην ανηφόρα για να στρίψει. Από πίσω κατεβαίνει από το άπεξ της γέφυρας υάρης, που βλέπει τον μινικούπερζ και φρενάρει σιγούλια σιγούλια. Από πίσω έρχεται παλιννοστών ελληνοκάτις με νοικιασμένη μερτσεντες με καπώ σαν ουρά από steinway. Αυτός λοιπόν κατεβαίνει μαλλιά. Κοιτάξτε τώρα κέντα. Ανεβαίνει ο επικαθείμενος, φρενάρει ο παλλινοστών, δεν προλαβαίνει, χτυπάει στον κώλο τον υάρη σχετικά απαλά. Ο μινικούπερζ την έχει μυριστεί ετηρώντας το είδωλο, κάνει μπροστά και διαφεύγει. Ο παλλινοστών, από τη σύγκρουση εξοστρακίζεται αριστερά, βγάζοντας τη μούρη στο αντίθετο ρεύμα που μόλις έχει περάσει ο τράκτορας, αλλά περνώντας, του πατάει η καρότσα τη μούρη και την κάνει πίτα. Η καμπίνα των επιβατών απείραχτη. Έχει βγει έξω και βλαστημάει την τύχη του ο νταλικιέρης, σκασμένα 2 λάστιχα στην καρότσα με το κοντέινερ απάνω, το επικαθείμενο ακινητοποιημένο πάνω στο άπεξ της γέφυρας σχεδόν στο χειρότερο σημείο, ο παλιννοστών χαλαρός μέχρι διαλύσεως να λέει όλη την ώρα "γουιρ φάην, νο γουόρριζ! Δατς γουατ ινσιουρανς ιζ φορ!"

Πώς δεν έχουμε ακόμα νεκρό σε αυτό το σημείο, απορώ και θαυμάζω ειλικρινά, και ελπίζω να μην έχουμε ποτέ. Φαινόταν από την αρχή ότι δε θα βγει ωραίο το έργο.

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top