Μερικές σκέψεις πάνω στα κανάλια του Youtube με μουσικό περιεχόμενο

Έχουν ειπωθεί πολύ ωραία πράγματα στο thread, ας ξεκινήσω από εκεί.

Θέλω όμως και να διευκρινίσω κάποια πράγματα, γιατί ίσως παρεξηγήθηκα. Δεν πρότεινα στον αρχάριο που μπορεί να μας διαβάζει να πιάσει το YouTube και να αφήσει τον δάσκαλο ή το ωδείο. Θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από έναν καλό δάσκαλο για έναν αρχάριο, όχι μόνο λόγω του διδακτικού σκέλους, αλλά και λόγω του παιδαγωγικού σκέλους, της ψυχολογικής υποστήριξης που μπορεί να σου παρέχει όταν κολλάς, κλπ.

Αυτό που είπα είναι ότι αν κάποιος έχει πάρει τις βάσεις από δάσκαλο, ωδείο, προπτυχιακό, whatever, τότε ναι, μπορεί να μπει στο YouTube και να κερδίσει πολλά.

Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου σημείο αναφοράς, θα πω ότι μέσα από το YouTube έμαθα να μαγειρεύω, να καθαρίζω το σπίτι μου, να ξεβουλώνω τον νιπτήρα και άλλα τέτοια που ήμουν πολύ ακαμάτης για να μάθω όσο έμενα με τους δικούς μου. Μέσα από το YouTube πήρα την ενθάρρυνση που έψαχνα για να ασχοληθώ με άλλα είδη μουσικής, που μέχρι πρότινος μου φαίνονταν βουνά ατελείωτα. Μπορεί να μη μπορώ να διδάξω αρμονία σε προπτυχιακούς φοιτητές, αλλά η κατανόηση που έχω πλέον δε συγκρίνεται με πριν ένα χρόνο. 

Μπορούμε να γκρινιάξουμε για ένα κάρο πράγματα του YouTube, αλλά είναι επαναστατικό μέσο με συνολικά θετικό πρόσημο κατά τη γνώμη μου. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος, αλλά στην αρχική μου πετάει κατά 90-95% απολύτως σχετικά πράγματα με τις αναζητήσεις μου. Μπορεί να υπάρχει και κάτι "ενοχλητικό" ή άκυρο, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Σε εκείνες τις περιπτώσεις απλά πατάω "Not Interested" και τελειώνει η ιστορία.

Για το θέμα you tube εχω ακούσει ότι οι εταιρείες παραγωγής τραγουδιών πληρώνουν δεν ξέρω που για να εμφανίζει πχ 2k likes η 3k views σε ένα νέο τραγούδι  δηλ αγοράζουν ψεύτικα views k likes k εδώ είναι ποσα θα δώσεις για να αναδειχθείς..

Δηλ μπορεί ένα τραγούδι να μην αξίζει κ να έχει πολλά likes κ αντίστοιχα κάποιο που αξίζει να μην έχει τίποτα.!

Γενικα όμως αν έχεις ποσότητα κ ποιοτητα νομίζω ότι στο τέλος δικαιώνεσαι έν...........καιρώ.........υπομονή.......μετά τα 100...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπορεί να είμαι εν μέρει εκτός θέματος, αλλά χρωστάω πολλά στον Rick Beato, άρα και στο YouTube. Πέρα από το συνεχόμενο περιεχόμενο του (που από ό,τι βλέπω κατά καιρούς υπάρχουν κάποιες διαφωνίες εδώ μέσα), μπόρεσαν άνθρωποι σαν εμένα να έρθουνε σε επαφή με έναν εξαιρετικό δάσκαλο κιθάρας, αυτόν που πάντα έψαχναν και δεν βρήκαν ποτέ. Είναι υπεραναλυτικός, σου δίνει πολλές κατευθύνσεις και οι σημειώσεις του είναι πολυδιάστατες. Εννοείται πως δεν μπορείς να στηριχτείς χωρίς να έχεις κάνει ποτέ μάθημα δια ζώσης με κάποιο άτομο. Σίγουρα για εμένα, που πάτησα τα 30 και έχω αλλάξει καμπόσους, ήταν η σανίδα σωτηρίας μου την εποχή της καραντίνας, όταν πρώτοαγόρασα το Beato Book και ήταν από τις καλύτερες πνευματικές επενδύσεις που έκανα ποτέ και όλα αυτά επειδή μια μέρα είδα πλάι σε ένα βίντεο της Χ panic records το What makes this song great. Εκεί που ένιωθα να βαλτώνω, έτυχε και ξαναβρήκα το δρόμο μου με τον συγκεκριμένο YouTuber.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, ήθελα απλα να το μοιραστώ για να καταλήξω στο ότι πρέπει να αναπτύξουμε και μόνοι μας φίλτρα σε μια τέτοια πλατφόρμα, ώστε να είμαστε υγιείς. Δεν θα έπρεπε να μας πειράζει αν π.χ. ο Beato διαφημίζει τις Ernie ball χορδές ή αν είναι Les Paulικός και δεν έχει ακουμπήσει ποτέ telecaster (τραγικό btw ?)

• Like
Reactions: Yameth
Δεν κατάλαβα να υπάρχουν διαφωνίες για τον Beato.

Προσωπικά για μένα η αξία του είναι τεράστια. Αυτά που παίζει και παρουσιάζει δεν νομίζω ότι κανείς περαστικός να μπορεί να τα παίζει, το background του είναι εντυπωσιακό από σπουδές, εμπειρία ως δάσκαλος, ως παραγωγός, ενώ κανείς σοβαρός μουσικός όπως οι μεγάλοι που έχει παρουσιάσει δεν θα καθόταν δίπλα του καν αν δεν αναγνώριζαν το βάθος της μουσικής του γνώσης-άλλωστε σχεδόν όλοι το παραδέχτηκαν.

Είναι από τα ελάχιστα σοβαρά κανάλια έξω που προσωπικά μου έχουν δώσει απαντήσεις και άπειρες ώρες ευχαρίστησης.

Εχει μια εμμονή με 90ς (επειδή ίσως είναι η εποχή όπου δραστηριοποιηθηκε επαγγελματικά) αλλά γυρνάει με ευκολία στα 70ς. Ωρες ώρες οι σειρές του είναι βιαστικές πχ what makes this song great-τον έπιασα να ξεπετάει γρήγορα χωρίς να μπει στην ουσία βασικών πραγμάτων σε σημαντικά κομμάτια που σίγουρα θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση του και μπορούσα. Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά.

Δεν φτιάχνεις 3Μ subs με τέτοιο περιεχόμενο αν είσαι φελός. Διότι αν είσαι φελός τα φτιάχνεις.

Είναι πάρα πολύ απλό: φτιάχνεις playlists. Φτιάξε ένα compilation με 20 καλά μπλουζ κομμάτια πού να διαρκεί 2 ώρες, και το βίντεο σου θα προταθεί πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε βίντεο με διάρκεια τριών λεπτών. Ελπίζω να έμαθες κάτι.

συγνώμη αλλά κάτι δεν κατάλαβα.

μας λες ότι έφτιαξες 3 κανάλια με εκατομύρια κλικς που είναι playlists/compilations?

Βασικά απορώ πως κάθονται έξω και δεν κατεβαίνουν λόγω copyright strikes.

Από την άλλη τα ονομάζεις αυτά κανάλια?

Και τα συγκρίνεις με κανάλια ανθρώπων που κάθονται και κάνουν ερευνα, έχουν εικονολήπτες, μοντέρ, desktop producers, animators κλπ ?

Σίγουρα κάτι δεν κατάλαβα

μας λες ότι έφτιαξες 3 κανάλια με εκατομύρια κλικς που είναι playlists/compilations?

Και τα συγκρίνεις με κανάλια ανθρώπων που κάθονται και κάνουν ερευνα, έχουν εικονολήπτες, μοντέρ, desktop producers, animators κλπ ?

Μην τον παρεξηγείς. Σίγουρα την πλάκα του κάνει μαζί μας.?

Δεν κατάλαβα να υπάρχουν διαφωνίες για τον Beato.

Προσωπικά για μένα η αξία του είναι τεράστια. Αυτά που παίζει και παρουσιάζει δεν νομίζω ότι κανείς περαστικός να μπορεί να τα παίζει, το background του είναι εντυπωσιακό από σπουδές, εμπειρία ως δάσκαλος, ως παραγωγός, ενώ κανείς σοβαρός μουσικός όπως οι μεγάλοι που έχει παρουσιάσει δεν θα καθόταν δίπλα του καν αν δεν αναγνώριζαν το βάθος της μουσικής του γνώσης-άλλωστε σχεδόν όλοι το παραδέχτηκαν.

Είναι από τα ελάχιστα σοβαρά κανάλια έξω που προσωπικά μου έχουν δώσει απαντήσεις και άπειρες ώρες ευχαρίστησης.

Εχει μια εμμονή με 90ς (επειδή ίσως είναι η εποχή όπου δραστηριοποιηθηκε επαγγελματικά) αλλά γυρνάει με ευκολία στα 70ς. Ωρες ώρες οι σειρές του είναι βιαστικές πχ what makes this song great-τον έπιασα να ξεπετάει γρήγορα χωρίς να μπει στην ουσία βασικών πραγμάτων σε σημαντικά κομμάτια που σίγουρα θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση του και μπορούσα. Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά.

Δεν φτιάχνεις 3Μ subs με τέτοιο περιεχόμενο αν είσαι φελός. Διότι αν είσαι φελός τα φτιάχνεις.

Μην τον παρεξηγείς. Σίγουρα την πλάκα του κάνει μαζί μας.?

Αν τα γράψω εδώ δεν θα καταλάβετε, θα σας τα κάνω βίντεο στο Youtube που είναι καλύτερο κι από εγκυκλοπαίδεια ?

Πέρα από την πλάκα, @dimsonic εάν δε γνωρίζεις πως ένα βίντεο στο 99% των περιπτώσεων που χρησιμοποιείται πρωτότυπη μουσική άλλου ΔΕΝ κατεβαίνει (όπως και του Beato), τότε φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει νόημα να εμβαθύνουμε στα πιο "δύσκολα" του αλγόριθμου. 

Ένα τελευταίο tip πριν αρχίσω να χρεώνω για το course: Με τα playlists (εάν το κάνεις καλά) παίρνεις τα πολλά views. Δες ότι compilation θες και θα δεις πόσα views έχει. Από εκεί και πέρα, τα views αυτά μπορείς να τα "κατευθύνεις" εσύ όπως θέλεις - σε affiliate links, σε landing pages, σε fb pages ή ακόμα και σε άλλα βίντεο που εσύ θέλεις και που είναι monetized. Όπως περίπου κάνει και ο Beato, που πάνω σε ξένο και demonetized υλικό πουλάει τα βιβλία του ή εισπράττει donations.

Ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας πσαγμένα πράγματα.? 

Ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας πσαγμένα πράγματα.? 

Εγώ ευχαριστώ για το υπέροχο βήμα που μου δίνετε, και την ευκαιρία να συναγωνίζομαι το Youtube στη μόρφωσή σας ?

Τζίμυ για αυτό είναι εδω το φόρουμ. Για να έχεις βήμα να συζητάμε εποικοδομητικά.

Καλή είναι και η πλάκα όμως καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν γνωρίζεις γιατί μιλάς αφού αναφέρεσαι στις λίστες περιεχομένου και όχι στο ίδιο το περιεχόμενο, για το οποίο γίνεται η κουβέντα.

Θα ήταν ίσως μια τρανή απόδειξη του αντίθετου αν παρέθετες τα 3 κανάλια σου με τα εκατομμύρια views που έτσι κι αλλιώς είναι μια ακόμη ευκαιρία για περισσότερα views.

Βλέπεις με την ανωνυμία ο καθένας ότι δηλώνει νομίζει πως είναι. Αλλά είναι εύκολο να γίνει γνωστό και το αντίθετο και γι αυτό είναι κρίμα να λέμε μπούρδες λες κι ανταγωνιζόμαστε, τη στιγμή που είμαστε εδώ για να λέμε όλοι, γνώστες (επαγγελματίες) και μη, την γνώμη μας σε δυο αράδες. Δεν συμφωνείς;

Με τα playlists (εάν το κάνεις καλά) παίρνεις τα πολλά views. Δες ότι compilation θες και θα δεις πόσα views έχει. Από εκεί και πέρα, τα views αυτά μπορείς να τα "κατευθύνεις" εσύ όπως θέλεις - σε affiliate links, σε landing pages, σε fb pages ή ακόμα και σε άλλα βίντεο που εσύ θέλεις και που είναι monetized. Όπως περίπου κάνει και ο Beato, που πάνω σε ξένο και demonetized υλικό πουλάει τα βιβλία του ή εισπράττει donations.
Ναι, με τη μικρή διαφορά πως στα demonetised ο Beato οργανώνει ολόκληρο μάθημα και καταθέτει θέσεις, αν κατέθετε μόνο playlist θα λεγόταν dj. BEATo.

Επίσης, για την ιστορία, ο Beato εισπράτει donations Μόνο από τα live stream που κάνει πολύ αναλυτικά μαθήματα μουσικής θεωρίας, κιθάρας, κλπ. Θυμάμαι μάλιστα να λέει πως δεν βγάζει έξοδα από αυτά τα συγκεκριμένα βίντεο και για αυτό προωθεί το βιβλίο του (500 σελίδες) που τότε το βάζει σε έκπτωση τύπου 40-50 ευρώ σύνολο. Μάλιστα έχει και πολλές ιδέες που μοιράζεται σε IG σε transcription. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει πως αυτό το ποσό που δίνει το βιβλίο είναι ουσιαστικά σαν να έκανες ένα μάθημα με ένα δάσκαλο. Ε, μια ντροπή σε πιάνει. Αν έχεις λιώσει με τις ώρες επενδύεις. 

Τζίμυ για αυτό είναι εδω το φόρουμ. Για να έχεις βήμα να συζητάμε εποικοδομητικά.

Καλή είναι και η πλάκα όμως καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν γνωρίζεις γιατί μιλάς αφού αναφέρεσαι στις λίστες περιεχομένου και όχι στο ίδιο το περιεχόμενο, για το οποίο γίνεται η κουβέντα.

Θα ήταν ίσως μια τρανή απόδειξη του αντίθετου αν παρέθετες τα 3 κανάλια σου με τα εκατομμύρια views που έτσι κι αλλιώς είναι μια ακόμη ευκαιρία για περισσότερα views.

Βλέπεις με την ανωνυμία ο καθένας ότι δηλώνει νομίζει πως είναι. Αλλά είναι εύκολο να γίνει γνωστό και το αντίθετο και γι αυτό είναι κρίμα να λέμε μπούρδες λες κι ανταγωνιζόμαστε, τη στιγμή που είμαστε εδώ για να λέμε όλοι, γνώστες (επαγγελματίες) και μη, την γνώμη μας σε δυο αράδες. Δεν συμφωνείς;

Απόλυτα. Καταρχάς, δε με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα ούτε σε σένα ούτε στους άλλους εδώ. Άλλωστε ξέρετε πως περνάω από τα μέρη σας μόνο όταν έχω χρόνο να "κάψω". 

Αντιλαμβάνεσαι πάντως, πως εφόσον εσύ έκανες την επιλογή να μη με πιστεύεις - ενώ είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα για το πως επιλέγεται το περιεχόμενο που θα δεις -, όσον αφορά στην "επικοδομητικότητα" της κουβέντας το πρόβλημα δεν το έχω εγώ. Το ποιος λέει μπούρδες είναι αυταπόδεικτο στην περίπτωσή μας.

Εύγε λεβέντη μου! 

Άλλωστε ξέρετε πως περνάω από τα μέρη σας μόνο όταν έχω χρόνο να "κάψω". 
Επειδή χρησιμοποίησες πληθυντικό.....όχι, εγω προσωπικά δεν το ήξερα.

Επειδή χρησιμοποίησες πληθυντικό.....όχι, εγω προσωπικά δεν το ήξερα.

Αυτή φαντάζομαι είναι η εποικοδομητική συζήτηση που αναφέρθηκε προηγουμένως

Αυτή φαντάζομαι είναι η εποικοδομητική συζήτηση που αναφέρθηκε προηγουμένως
Φαντάζομαι πως από κάθε συζήτηση , ο καθένας κρατάει ό,τι θέλει.

Πέρα από την πλάκα, @dimsonic εάν δε γνωρίζεις πως ένα βίντεο στο 99% των περιπτώσεων που χρησιμοποιείται πρωτότυπη μουσική άλλου ΔΕΝ κατεβαίνει (όπως και του Beato), τότε φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει νόημα να εμβαθύνουμε στα πιο "δύσκολα" του αλγόριθμου. 

ευτυχώς που έχουμε προσπεράσει την πλάκα.

Προς πληροφόρηση, τα βίντεο του Beato κατεβαίνουν, όπως δυστυχώς πολλών πρώην συντελεστών ηχογραφήσεων σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν κανάλια εκεί έξω.

Χαίρομαι που έχεις παρακάμψει τους αλγορίθμους και είσαι νικητής σε ένα κόσμο γεμάτο losers.

Επίσης χαίρομαι που φτιάχνεις, όπως λες, βίντεο με playlists. Είναι ακριβώς αυτό που μας λείπει.

ευτυχώς που έχουμε προσπεράσει την πλάκα.

Προς πληροφόρηση, τα βίντεο του Beato κατεβαίνουν, όπως δυστυχώς πολλών πρώην συντελεστών ηχογραφήσεων σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν κανάλια εκεί έξω.

Χαίρομαι που έχεις παρακάμψει τους αλγορίθμους και είσαι νικητής σε ένα κόσμο γεμάτο losers.

Επίσης χαίρομαι που φτιάχνεις, όπως λες, βίντεο με playlists. Είναι ακριβώς αυτό που μας λείπει.

Βρε αδερφέ, ένα στα εκατό κατεβαίνει τι δεν καταλαβαίνεις? Όλα τα what makes this song great που βρίσκονται πάνω τώρα τι είναι? Τα βίντεο κατεβαίνουν μόνο εάν θέλει ο δημιουργός ή ο έχων τα δικαιώματα, που συνήθως δεν θέλει διότι παίρνει αυτός τα διαφ. έσοδα. Αλλά τι σου λέω τώρα, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο 1+1=2

Τώρα τι σου λείπει και τι δε σου λείπει πες το σε αυτούς που ενδιαφέρονται ? 

Βρε αδερφέ, ένα στα εκατό κατεβαίνει τι δεν καταλαβαίνεις? Όλα τα what makes this song great που βρίσκονται πάνω τώρα τι είναι? Τα βίντεο κατεβαίνουν μόνο εάν θέλει ο δημιουργός ή ο έχων τα δικαιώματα, που συνήθως δεν θέλει διότι παίρνει αυτός τα διαφ. έσοδα. Αλλά τι σου λέω τώρα, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο 1+1=2

Τώρα τι σου λείπει και τι δε σου λείπει πες το σε αυτούς που ενδιαφέρονται ? 

μάλλον έχεις χάσει επεισόδια, ή μάλλον δεν παρακολουθείς το κανάλι του.

Σχεδόν στα περισσότερα που έχει φτιάξει έχουν κατέβει και αναγκάστηκε είτε να τα κάνει edit ή πλέον να παίζει μόνος του ή με άλλους τα κομμάτια. Κοινώς δεν τολμάει πλέον ούτε μια φράση να παίξει από συγκεκριμένα ονόματα διότι κατεβαίνουν (ac/dc, beatles, queen, eagles κλπ)

Και όλη η φασαρία που έχει κάνει κατα καιρούς είναι ότι αυτό που έχει τα δικαιώματα "κατεβάζει" απλώς και δεν τον ενδιαφέρει η ιστορία δικαιώματα.

Αν έχεις βρει αυτούς που ενδιαφέρονται με γεια σου και χαρά σου.

Αλλά όπως επισήμαναν και άλλοι όλο το νήμα έχει αντικείμενο το content. Playlists έχει και το spotify.

Αλλά, όντως δώσε κανα λίνκ βρε αδερφέ να ξεστραβωθούμε και μεις.

Και για να γίνουμε, πιο συγκεκριμένοι υπάρχουν όλοι αυτοί στο Youtube, εμείς και υπάρχει και ο Τζίμις.

Αυτά που λέει υπάρχουν προς διασταύρωση εδώ https://www.youtube.com/creators/top-questions/ όπου σε αντίθεση λέει:

How does the algorithm work?

Επίσης @dimsonic μιλάς για διαφορετικά πράγματα με τον Τζίμυ.

Εκείνος λέει να φτιάξεις μια λίστα απο ήδη υπάρχοντα βίντεο. Δεν μιλάει για δημιουργία περιεχομένου οπότε μην μπερδεύεις τον Beato μέσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα