Επειδη ερχονται ΠΟΛΥ δυσκολοι καιροι..

Status
Not open for further replies.
theoctapus είπε:
@ignatios

Καλά όσα λες, αλλά δεν είναι όλοι στον ιδιωτικό τομέα καθήκια. Είναι πολλοί no doubt, άλλα όχι όλοι. Το ίδιο και στο δημόσιο. Υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν. Απλά εδώ είναι ΠΟΛΥn λιγότεροι.

Εννοειται και συμφωνω απολυτως απλα αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι γενικα στην ΕΛΛΑΔΑ απο τον ιδιωτικο μεχρι τον δημοσιο τομεα θελουν ξηλωμα τα πραγματα και φτου απο την αρχη.........εμενα δεν με ενοχλει αυτος που δουλευει στον ιδιωτικο τομεα και παιρνει 7000 ευρω οπως δεν με ενοχλει και αυτος στον δημοσιο τομεα που δεν δουλευει και παιρνει 800-1000 ευρω.

Εμενα με ενοχλουνε ολοι αυτοι που μας κυβερνησαν μετα την μεταπολιτευση φαγανε οτι δεν φανταζομαστε και δεν πηγε ποτε ενας φυλακη........................δεν τα βαζω με αυτον που δουλευει ή δεν δουλευει και παιρνει τοσα κλπ..........ειναι ανουσιο και λαθος.

audiokostas είπε:
Καλά δεν ήταν και πολλοί... ;)

Το ευρύτερο μαγαζί, της Εκκλησίας ΑΕ ήταν. Αυτοί το στήσαν, αυτοί το τρέχαν. Ο "Άγιος" Συνονόματος το χε καταλάβει από νωρίς το έργο.

Α, ναι. Και η Πόλη έπεσε από την ανοιχτή κερκόπορτα.  ;D
Τωρα παμε οφ-τοπικ ΑΛΛΑ:

1) Στο Βυζαντιο οσοι τα εβαλαν με την Εκκλησια στα "θεσμικα" (βλεπε απο Ιουλιανο στην αρχη, μεχρι τους εικονομαχους) τους εφαγε το μαυρο το σκοταδι, οποτε σε αυτο συμφωνουμε. Τοτε ομως τους εκοβε να πουν "μαγκες φερτε μας τωρα κατι απο οσα φαγατε, γιατι αλλιως σε λιγο δεν θα τρωει κανενας" (αυτο περι τρουλων).

2) Η Πολη θα επεφτε ουτως η αλλως. Πλακα πλακα, το ποσο καφενειο ειχε γινει τοτε το Βυζαντιο, το περιγραφει ο Τσιφορος (εστω και χιουμοριστικα αλλα με ιστορικα στοιχεια και δη δυσευρετα) στο "Εμεις και οι Φραγκοι".

επειδή τελευταία στις περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις ακούς σχόλια του στυλ... 'Απο εδώ και πέρα τι κάνουμε... Τα ταμεία είναι άδεια, πως θα πληρώσουμε τον άλλο μήνα τις συντάξεις? ... κλπ κλπ '  ,

βλέπω ότι επείγει να βρεθεί εδώ και τώρα η λύση διότι είμαστε σε κομβικό σημείο. Να συμφωνήσω οκ, αλλα να μην λησμονήσουμε και το πως φτάσαμε ως εδώ, έτσι?  

Να ρωτήσω και κάτι με το φτωχό μου μυαλό? Αποδείχθηκε πως δίναμε ψευδή στατιστικά στην ΕΕ προκειμένου να μπούμε στην ζώνη του Ευρώ. Ο τότε λοιπόν Υπουργός Οικονομικών, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών/ Εξωτερικών, ο τότε Πρωθυπουργός, οι τότε Ευρωβουλευτές τι έγινε ρε παδιά? Την κάνανε γαργάρα την δουλειά? Ευθύνη καμία? Δεν τρέχει τίποτα? Όλα ίσιωμα? Ένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να το θίξει το ζήτημα? Συμβούλιο Επικρατείας υπάρχει? Εισαγγελείς υπάρχουν? Σίγουρα όμως υπάρχει ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ??????????????  Είναι δυνατόν? Κατοχυρώνεις συνταγματικά το δικαίωμα του πολιτικού σου να είναι στο απυρόβλητο? Δεν θα έπρεπε οι κατέχοντες πόστα και θέσεις υψίστης σημασίας να αποτελούν και πρότυπα?

Θα μου πεις και πάλι πρότυπα αποτελούν.... Δείχνουν τον δρόμο... ;)

ου ου ου ου ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

(Επειδή γράφονται διάφορα περί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.... κάνω μια μικρή επισήμανση..... κάποιον που δουλέυει στο Δημόσιο , τον πληρώνω εγώ , θέλοντας και μη! Μου κάνει, δεν μου κάνει, με το έτσι θέλω.....Κάποιος που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται αποκλειστικά από το αφεντικό του κύριοι.....Μην το ξεχνάμε....)

audiokostas είπε:
Καλά δεν ήταν και πολλοί... ;)

Το ευρύτερο μαγαζί, της Εκκλησίας ΑΕ ήταν. Αυτοί το στήσαν, αυτοί το τρέχαν. Ο "Άγιος" Συνονόματος το χε καταλάβει από νωρίς το έργο.

Α, ναι. Και η Πόλη έπεσε από την ανοιχτή κερκόπορτα.  ;D
Βρε... διαβολέα  ;D μην ξύνεις πληγές. Ναι, ο κυρ Μήτσος που ήταν gate keeper στην Κερκόπορτα τα είχε τσούξει το προηγούμενο βράδυ, ξέχασε να κλειδώσει και τους βρήκε το κακό...

ignantios είπε:
γενικα στην ΕΛΛΑΔΑ απο τον ιδιωτικο μεχρι τον δημοσιο τομεα θελουν ξηλωμα τα πραγματα και φτου απο την αρχη.....
...και αυτή η αχνή ελπίδα είναι το μόνο θετικό της κρίσης

Terry RoscoeBeck5 είπε:
@ Θανάση: Δεν θα το κάνει Έλληνας πολιτικός. Θα το κάνει το ΔΝΤ μέσω του τοποτηρητή του! Ο Έλληνας πολιτικός απλά θα ανακοινώσει την βούληση του ΔΝΤ...
Ποιος Ελληνας πολιτικος θα το κανει αυτο; Κοροιδο ειναι η εκαστοτε κυβερνηση να αναλαβουν τετοια ευθυνη; Θα κανουν μια "οικουμενικη" (οι παλαιοτεροι θα θυμουνται), θα πει "οχι εμεις, το ΔΝΤ" (το οποιο pass-the-buck αν το εκανε οποιοσδηποτε middle level manager σε μια Χ εταιρεια θα ειχε φαει ΠΟΛΥ καρπαζια) και ποιος θα παρει τη ρετσινια; ΚΑΝΕΙΣ. Οπως φυσικα και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τιμωρηθει/γυρισει πισω τα νομοτυπως κλεμμενα!

audiokostas είπε:
Υπάρχει και ο Πελλοπονησιακός παιδιά. Με Περσική βοήθεια .... ;)

Να μην ξεχνιόμαστε.

Το χουμε το άθλημα από παλιά.
Ε είπαμε κανείς δεν είναι τέλειος εκτός κι αν σε λένε Λεωνίδα Φέντερ, Σεθ Λάβερ, Λες Πολ  :)

Jasemeister είπε:
Δυστυχώς το γεγονός οτι κατοικοεδρεύουμε στον ίδιο χώρο όπου έζησαν κάποια μεγάλα κεφάλια της ανθρωπότητας στο παρελθόν και οικειοποιούμεθα αυτήν την κληρονομιά μας προσθέτει μιας μορφής "ιερή" υποχρέωση να μην είμαστε κουμάσια.
Σωστό, αλλά έχοντας την αίσθηση ότι πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα του τότε, του τώρα και του αύριο, μήπως οι "πατριώτες της ευκολίας" με την ιστοριολατρεία τους (χωρίς αυτό να σημαίνει ιστορικές γνώσεις) αποπροσανατωλίζουν (έστω και λίγο) τους εαυτούς τους και τους γύρω τους; Μήπως έτσι δημιουργείται το επιχείρημα "Δεν έχω ανάγκη βελτίωσης, είμαι Έλληνας";

Και εδώ κολλάει και η τρομερή προσκόλληση στα θεία.

govanmaniac είπε:
Να ρωτήσω και κάτι με το φτωχό μου μυαλό? Αποδείχθηκε πως δίναμε ψευδή στατιστικά στην ΕΕ προκειμένου να μπούμε στην ζώνη του Ευρώ. Ο τότε λοιπόν Υπουργός Οικονομικών, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών/ Εξωτερικών, ο τότε Πρωθυπουργός, οι τότε Ευρωβουλευτές τι έγινε ρε παδιά? Την κάνανε γαργάρα την δουλειά? Ευθύνη καμία? Δεν τρέχει τίποτα? Όλα ίσιωμα?
Έλα βρε Δημήτρη, τι λες τώρα... Είναι δυνατόν να δίναμε ψευδή στοιχεία... Ελαφρώς παραποιημένα ήταν  ;D

audiokostas είπε:
Αντώνη, κουράγιο. Αλλά θα στα πω από κοντά τι δεν συμφωνώ για να μην αρχίσει εδώ μέσα το έλα να δεις.

χαρα μου και ειμαι ολος αυτια......αν και πιστεψε με προτιμω στον ελευθερο χρονο μου και οταν κανω παρεα με ανθρωπους που μου αρεσουν(εισα μεσα )........να μιλαω για πραγμτα που μας ευχαριστουν...οπως γυναικες ,κιθαρες,εκδρομες......μαλλια........... ;D ωχχχχχχχ συγνωμη αυτο δεν μπρουμε να το συζητησουμε( να το εκλαβεις ως αστειο αλλιως το διαγραφω) ;)

leontiad είπε:
Δεν διάβασα όλο το θρεντ και δε ξέρω αν η άποψη μου έχει ξαναειπωθεί.

Αυτό που πιστεύω είναι ότι αφήσαμε κάποιους να κάνουνε σχέδια εις βάρος μας βλέπωντας ότι είμαστε μπατε σκυλοι αλέστε.

Με βάση οικονομικούς και τεχνοκρατικούς όρους και με βάση αυτα που παρουσιάζουν πως είναι δυνατόν μια τόσο μικρή χώρα όσο η Ελλάδα να επηρεάζει τόσο πολύ την οικονομία όλης της Ευρώπης χωρίς ιδιαίτερες εξαγωγές?Εννοώ πως αμα ήθελαν θα είχαν βοηθήσει οι ευρο-πεο-λόγοι.Απλά βρίσκοντάς μας αδύναμους μας χτυπάνε για να μπουμε (νομιζω οτι μπήκαμε σε αυτό το ΔΝΤ).

Εμένα μου φαίνεται πολύ απλή και κυνική η αιτία την οποία την παρακολούθησα απο κάποιον γερμανό αναλυτή.Κάποιοι παίξανε δις στα στοκατζιδικα να πέσει το ευρω και τώρα πέφτει.Μου φαίνονται όλα προσχεδιασμένα κι εμεις ειμαστε σα κοτοπουλα που απλα τώρα το μαθαινουμε.

Και η αιτία δεν είναι κάποιος άλλος,κάποια οργάνωση,κάποιο κόμμα,είμαστε όλοι εμείς που εθελοτυφλούμε και δεν κοιταμε στο καθρευτη να ακωνίσουμε λίγο το μυαλουδάκι μας για να βγούμε πιο μπροστά και να μην γίνουμε έρμεα τρίτων.

Θέλω να πιστεύω πώς όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να ασχολούνται με τη μουσική όπως εμείς εδώ,έχουν μια άλλη ματία και στάση στα γεγονότα γι'αυτό

Keep up!
Ότι θα ερχόταν ο λογαριασμός μετά από 4 Πακέτα ήταν δεδομένο. Απλώς με τόσα λεφτά, ένα τσίγκινο σωβρακάκι έπρεπε να το χαμε πάρει.

Δεν φταίνε τα όρνεα αν είμαστε εμείς ψοφίμια.  ;)

.....μαλλια........... ;D ωχχχχχχχ συγνωμη αυτο δεν μπρουμε να το συζητησουμε( να το εκλαβεις ως αστειο αλλιως το διαγραφω) ;)
Θα σου φέρω μαλλί της γριάς να παένει με τη Charvel σου.

φίλε Kώστα o Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404) παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε άνετα να παραλληλιστεί με την σημερινή εποχή.... Θα έπρεπε όμως πρώτα να δούμε τι ζυμώσεις γίνονταν κατά την πεντηκονταετία της ειρήνης σε Αθήνα και Σπάρτη πρώτα και σε όλη την ελληνική επικράτεια κατ' επέκτασιν....

Ας το αφήναμε για σήμερα. Καλό είναι να γίνει αυτόνομο θέμα.... :D :D

Όταν ζούμε στη χώρα που ο μισθός του Δ.Υπαλλήλου είναι 3πλάσιος απο του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα, τί περιμένετε ρε παιδιά? Κάποτε ( παλιά λέμε τώρα ), ο μισθός στο Δημόσιο ήταν απαξιωτκός, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να προτιμούν να εργαστούν στον καλύτερα αμοιβόμενο ιδιωτικό τομέα. Μιλάμε για το '80 περίπου που έμπαινα εγώ στην παραγωγή. Μέσα σε 30 χρόνια αισθάνομαι παντελώς μακάκας, γιατί άν είχα μπεί στο δημόσιο ή σε κάποια κρατικοδίαιτη τράπεζα τότε όπως με παρακαλούσε η μακαρίτισσα η μάννα μου, τώρα θα ήμουνα κανένας συνταξιούχος των 3000 € στα 49 μου και θα σφύριζα αδιάφορα στο εξοχικό μου. Αντί γι αυτό, είμαι παραγωγικός ακόμα και μάλιστα με όνειρα για το μέλλον μου.

Σας ρωτάω λοιπον, πώς εμείς οι του Ιδιωτικού τομέα οι καλοπηδηγμένοι να ταίσουμε τους Δ.Υ. τους καλοταισμένους? Γιατί απο όπου και να το πιάσω δέν μου βγαίνει ο λογαριασμός.

Με Συνταγματική αναθεώρηση ή με συνταγματικο πραξικόπημα, θεωρώ οτι η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και η μισθολογική υποβάθμιση του δημόσιου τομέα σε σχέση με τον ιδιωτικο είναι μονόδρομος, άν θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα και την Πατρίδα.

Τώρα το ποιός θα κάνει κάτι τέτοιο απο τους "ηγέτες" μας είναι άλλο ζήτημα. Ελπίδα έχω οτι μπορεί να μας το επιβάλλει το ΔΝΤ και να τους ανάβουμε κεράκι κάθε χρόνο.

Νομίζω πάντως οτι για τους δύσκολους καιρούς που είναι κι ο τίτλος του θρέντ, δέν έχουμε δεί ακόμα τίποτα.

Αρκεί να μήν δούμε του χρόνου 25% ανεργία η οποία θα προέρχεται ολόκληρη απο τον ιδιωτικό τομέα, και να δούμε τότε με τίνος τα λεφτά θα πληρώνονται οι Δ.Υ. για να μήν κάνουν τίποτα.

Μάντης κακών γίνομαι, αλλά πιστεύω οτι θα δούμε προτόγνωρα πράγματα στην μικρή μας πόλη, και το κακό είναι οτι κανείς δέν δείχνει ακόμα να το συνειδητοποιεί....

Ενώ γράφω, 15 νέα μηνύματα... νέο ρεκόρ ή γράφω μεγάλα πόστ  ???

1) Το κράτος το κατέστρεψαν κυρίως οι νεόπλουτοι που ήθελαν τη μεγάλη ζωή...με τα δάνεια, τα πολυτελή τζίπ, τα ακριβά τσιγάρα και τις διακοπές ,όλα πληρωμένα με κάρτες και καταναλωτικά...

2) Οι Ελληνες γιναμε τεμπέληδες...Ολοι θέλουν να γίνουν πτυχιούχοι και να κάθονται...έχω πολλούς φίλους με έτοιμη στρωμένη δουλίτσα απο τους πατεράδες τους που θα τους δωσει ψωμάκι , αλλα αυτοί βαριούνται, θέλουν φοιτητικες ζωές κιθαρίτσες - γκομενίτσες, δεν μπορουν να ιδρώσουν ή φοβούνται μήπως λερωθουν στο συνεργείο-καθαριστήριο-φανοποιείο ξερω και γω τι , του μπαμπα τους ..και ξερω πολλούς απο αυτούς...

3) Πέρα απο τουρισμό (μέτριο και ακριβό) και φρούτα δεν παραγουμε ΤΙΠΟΤΑ...(δε μα άφησαν? δε θέλαμε? βαριόμασταν? θα σας γελασω...

Τι ψαχνετε να βρείτε τωρα...?

Θανάση μου, συμβαίνει τώρα που μιλάμε. Τα «τσακάλια» του ΔΝΤ, δεν μάσησαν ούτε από το ηφαίστειο, ούτε από τίποτα και είναι ήδη στην Αθήνα. Το γεγονός ότι έχουμε τα σχετικά δημοσιεύματα δεν είναι τίποτα άλλο από το πρελούδιο και φυσικά το να μετρήσουν αντιδράσεις. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι και ο Καλλικράτης θα περικόψει περί τις 30.000 υπαλλήλους στους ΟΤΑ που επί στης ουσίας είναι ευρύτερος δημόσιος τομέας. Οπότε συμβαίνει τώρα...  

kokobloko είπε:
1) Το κράτος το κατέστρεψαν κυρίως οι νεόπλουτοι που ήθελαν τη μεγάλη ζωή...με τα δάνεια, τα πολυτελή τζίπ, τα ακριβά τσιγάρα και τις διακοπές ,όλα πληρωμένα με κάρτες και καταναλωτικά...
Να πώ ότι κατάστρεψαν τη ζωή τους, ναι. Το κράτος, πως το κατέστρεψαν?

Εκτός εάν εννοείς, ότι όλοι αυτοί είναι ΔΥ

kokobloko είπε:
2) Οι Ελληνες γιναμε τεμπέληδες...Ολοι θέλουν να γίνουν πτυχιούχοι και να κάθονται...έχω πολλούς φίλους με έτοιμη στρωμένη δουλίτσα απο τους πατεράδες τους που θα τους δωσει ψωμάκι , αλλα αυτοί βαριούνται, θέλουν φοιτητικες ζωές κιθαρίτσες - γκομενίτσες, δεν μπορουν να ιδρώσουν ή φοβούνται μήπως λερωθουν στο συνεργείο-καθαριστήριο-φανοποιείο ξερω και γω τι , του μπαμπα τους ..και ξερω πολλούς απο αυτούς...
Δηλαδή θές να πείς ότι όσοι ονειρεύονται κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους από το συνεργείο του μπαμπά είναι τεμπέληδες;  ??? :-X Ή, ακόμα χειρότερα ότι οι πτυχιούχοι κάθονται; Rephrase please.

marathon είπε:
Να πώ ότι κατάστρεψαν τη ζωή τους, ναι. Το κράτος, πως το κατέστρεψαν?

Εκτός εάν εννοείς, ότι όλοι αυτοί είναι ΔΥ
κυριως ναι αυτοι..αλλα και οι ιδιωτικοι κρατικοδιαιτοι ειναι ..

(αμα ειμασταν απο κοντα θα στα εξηγουσα ΟΛΑ κομπλε)..τωρα μεσω πληκτρολογιου δυσκολο

kokobloko είπε:
και ακομα εχουμε και τους μεταναστες με το παραεμποριο (πορνεια- λαθραια-ναρκωτικα κλπ... ) που μας πνιγουν, μας παιρνουν τις δουλειες κλπ...δηλ. ολος ο κοσμος εχει 6 δις φτωχους ..πρεπει να έρθουν ολοι εδω? γίνεται?
Φίλε μου, αυτά που θίγεις δεν είναι τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι ζητήματα, αλλά δεν είναι αυτά που μας έφεραν το ΔΝΤ στην πόρτα.

theoctapus είπε:
Σωστό, αλλά έχοντας την αίσθηση ότι πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα του τότε, του τώρα και του αύριο, μήπως οι "πατριώτες της ευκολίας" με την ιστοριολατρεία τους (χωρίς αυτό να σημαίνει ιστορικές γνώσεις) αποπροσανατωλίζουν (έστω και λίγο) τους εαυτούς τους και τους γύρω τους; Μήπως έτσι δημιουργείται το επιχείρημα "Δεν έχω ανάγκη βελτίωσης, είμαι Έλληνας";

Και εδώ κολλάει και η τρομερή προσκόλληση στα θεία.
Εσύ το πας μακριά, μιλάς για βελτίωση (είσαι ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ όπως θα'λεγε και ο SF). Για μένα ας κάτσει και στάσιμος αν θεωρεί οτι πρέπει να επαφίεται στις δάφνες των αρχαίων. Αυτοί πέρασαν, έζησαν, έχτισαν και πέθαναν. Το θέμα για μένα ειναι οτι οι παρόντες πήραν από το ΜΕΛΛΟΝ (νεα γενια) για να περάσουν καλά στο ΠΑΡΟΝ. Στην τελική η νεα γενιά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και να δεινοπαθήσει.

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back