Επειδη ερχονται ΠΟΛΥ δυσκολοι καιροι..

Status
Not open for further replies.
marathon είπε:
Mε βάση αυτό, θα ξαναπώ την πρόσφατη εμπειρία μου από τον ΟΑΕ (γιατί εκτός του ΙΚΑ πληρώνω και ΟΑΕ). Σε ερώτησή μου, με ποιά δικαιολογία αυξήθηκαν τα 2μηνα τέλη μου στον ΟΑΕ αφού τα τελευταία χρόνια, το εισόδημά μου είναι ίδιο και απαράλλαχτο η απάντηση ήταν...

"Αφού ξέρετε κύριε, χωρίς καμμία δικαιολογία, αλλάξατε κλίμακα"...

Με αποστόμωσε!!!
αυτο με τον ΟΑΕΕ ειναι οντως τραγικο. το ιδιο προβλημα εχω και εγω. γι'αυτο καθε χρονο κανω μια εξαιρεση για τους μηνες που εχω ΙΚΑ. Κοιτα το αν σε παιρνει!

(sorry για το off topic)

mariopol είπε:
αυτο με τον ΟΑΕΕ ειναι οντως τραγικο. το ιδιο προβλημα εχω και εγω. γι'αυτο καθε χρονο κανω μια εξαιρεση για τους μηνες που εχω ΙΚΑ. Κοιτα το αν σε παιρνει!

(sorry για το off topic)
ΜΑ το κάνω κάθε χρόνο...απλά κάθε 2 χρόνια, έτσι...με αλλάζουν κλίμακα!!!

marathon είπε:
ΜΑ το κάνω κάθε χρόνο...απλά κάθε 2 χρόνια, έτσι...με αλλάζουν κλίμακα!!!
Tοτε δεν εχει να κανει με το εισοδημα .... εχει να κανει με την εμπειρια!!! :P ;D

mariopol είπε:
Tοτε δεν εχει να κανει με το εισοδημα .... εχει να κανει με την εμπειρια!!! :P ;D
Έχει να κάνει (μάλλον), με αυτά που τους λείπουν και ξέρουν ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

spy είπε:
Απαιτώ αποδείξεις ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο thread έχουν άδεια/ρεπό (ή είναι άνεργοι) και δεν λουφάρουν από τη (μόνιμη) δουλειά τους. :D
Είσαι πίσω. Μέσω του συνδικάτου μου καταφέραμε και πήραμε ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΟΙΖ  ;D ;D ;D

+1 ........ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  απίστευτος Jasemeister

Μια μικρή παράθεση και από εμένα: Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ακριβώς αυτό μας άξιζε. Ένας λαός αμόρφωτος, απαίδευτος, δεισιδαίμονας, θρησκόληπτος, της ψευτο- μαγκιάς και της ψευτο- γκλαμουριάς, οσφυοκάμπτης, ανιστόρητος, κουτοπόνηρος, της αρπαχτής, αγενής, σκυλάς, οπαδός της «κλειδαρότρυπας», χωρίς πολιτικό κριτήριο και αισθητήριο, που θα κατέληγε;

Δεν θέλω να πολιτικολογήσω, αλλά 1974-2010 είναι 36 χρόνια που μέσα σε αυτά εμείς συντηρήσαμε τον δικομματισμό και το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα και τώρα θα πληρώσουμε όλοι μαζί.

Γιατί με τον έναν ή το άλλο τρόπο- όταν μας πέταξαν κάνα ψίχουλο από το φαγοπότι τους, σε εμάς ή στους πατεράδες μας- τρέξαμε να το μαζέψουμε... Γιατί δεν απαιτήσαμε ποτέ τα αυτονόητα που χαρακτηρίζουν μια ευνομούμενη κοινωνία. Γιατί σταθήκαμε απαθείς, ψευτο-βολεμένοι και λέγαμε το «κλασικό», έλα μωρέ τώρα...  

Γιατί εν κατακλείδι ξεχάσαμε το βασικότερο γνώρισμα μας: Ότι πρώτα και πάνω απ' όλα είμαστε Πολίτες...

Δυστυχώς όμως πλέον είμαστε απλά... καταναλωτές και άβουλη, παθητική μάζα που ζει και αναπνέει για να αποβλακώνεται από τον οχετό των μεσημεριανών εκπομπών. Το μπουκάλι της Τζούλια και η κόντρα του... Ρούλη με την Σούλα στο Ελλάδα έχεις ταλέντο (στην μαλακία που σε δέρνει).

Οπότε αγαπητοί μου σας ερωτώ;

Τι ακριβώς περιμέναμε να συμβεί σε αυτήν την χώρα, εκτός από το να φουντάρουμε όλοι μαζί το μαγαζί;    

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Μια μικρή παράθεση και από εμένα: Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ακριβώς αυτό μας άξιζε. Ένας λαός αμόρφωτος, απαίδευτος, δεισιδαίμονας, θρησκόληπτος, της ψευτο- μαγκιάς και της ψευτο- γκλαμουριάς, οσφυοκάμπτης, ανιστόρητος, κουτοπόνηρος, της αρπαχτής, αγενής, σκυλάς, οπαδός της «κλειδαρότρυπας», χωρίς πολιτικό κριτήριο και αισθητήριο, που θα κατέληγε;

Δεν θέλω να πολιτικολογήσω, αλλά 1974-2010 είναι 36 χρόνια που μέσα σε αυτά εμείς συντηρήσαμε τον δικομματισμό και το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα και τώρα θα πληρώσουμε όλοι μαζί.

Γιατί με τον έναν ή το άλλο τρόπο- όταν μας πέταξαν κάνα ψίχουλο από το φαγοπότι τους, σε εμάς ή στους πατεράδες μας- τρέξαμε να το μαζέψουμε... Γιατί δεν απαιτήσαμε ποτέ τα αυτονόητα που χαρακτηρίζουν μια ευνομούμενη κοινωνία. Γιατί σταθήκαμε απαθείς, ψευτο-βολεμένοι και λέγαμε το «κλασικό», έλα μωρέ τώρα...  

Γιατί εν κατακλείδι ξεχάσαμε το βασικότερο γνώρισμα μας: Ότι πρώτα και πάνω απ' όλα είμαστε Πολίτες...

Δυστυχώς όμως πλέον είμαστε απλά... καταναλωτές και άβουλη, παθητική μάζα που ζει και αναπνέει για να αποβλακώνεται από τον οχετό των μεσημεριανών εκπομπών. Το μπουκάλι της Τζούλια και η κόντρα του... Ρούλη με την Σούλα στο Ελλάδα έχεις ταλέντο (στην μαλακία που σε δέρνει).

Οπότε αγαπητοί μου σας ερωτώ;

Τι ακριβώς περιμέναμε να συμβεί σε αυτήν την χώρα, εκτός από το να φουντάρουμε όλοι μαζί το μαγαζί;    
+100000000

το εχω ξαναπει το μεγαλυτερο εγκλημα του Ελληνα ειναι οτι τα ανεχεται ΟΛΑ & δεν αντιδρα ποτε γιατι φοβαται την "μαζα" (χωρις να ξερεις ακριβως τι ΕΙΝΑΙ η μαζα...)

μονη μας ελπιδα να ΠΕΘΑΝΕΙ επιτελους αυτη η..."μεταπολιτευτικη νοοτροπία" που καταδικασε πολιτιστικα,πολιτικα,αισθητικα και οικονομικα τη χωρα.

το παν ΜΕΤΡΙΟΣ αριστος πρεπει πλεον να τελειωσει.

και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει Terry... οψόμεθα.... ;)

govanmaniac είπε:
Ναι...έχουμε και τη Eurovision με τον Αλκαίο....

ΥΓ Φάτην Terry ;D ;D

στον ιδιωτικό τομέα αυτός που λουφάρει στο νόιζ ή αλλού τον εαυτό του βλάπτει, η δουλειά του έχει ανατεθεί και αυτός θα τη φάει, απλά αν λουφάρει θα κάτσει παραπάνω, και θα βγει και εκτεθιμένος αν αργήσει

στο δημόσιο, "δύο παρά δέκα;;;;; έφυγαααααααααααααααα..."

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Γιατί εμείς νομίζεις ότι είμαστε πολύ καλύτεροι;

Ουπς, σόρρυ. Νόμιζα ότι μίλαγες για κάποιους άλλους γνωστούς λαούς........  ;D

Απλά εκεί το σύστημα δουλεύει.  ;)

govanmaniac είπε:
Μήτσο μου πολύ φοβάμαι ότι έχεις απόλυτο δίκιο... Και να σου πω κάτι, δυστυχώς η πλειοψηφία ζει στο δικό της «παράλληλο σύμπαν»... Ακόμα υπάρχουν...χμ...συμπολίτες μας, που ερίζουν για το ποιος είναι υπεύθυνος για το χάλι μας. Οι «μπλε» ή οι «πράσινοι»... Εκεί ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι ακριβώς μπορείς να πεις σε αυτούς τους δογματικούς, ανίκητους βλάκες, που με τις παρωπίδες τους δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα; Και είναι οι ίδιοι που θα πάνε και θα ξαναπάνε για να το ρίξουν «δαγκωτό» υποστηρίζοντας αέναα την ίδια σαπίλα...  

ό,τι και να γίνει,δυστυχώς ο έλληνας δεν αλλάζει.Οικονομική κρίση σου λένε μετά. Για κάντε μια βολτούλα στα κλαμπάκια  κ στα μεγάλα κέντρα κάθε βράδυ (και καθημερινή) να δείτε που είναι γεμάτα....

Δεν χαμπαριάζει ο έλληνας...

Κ ό,τι κ να γίνεται, εγώ ακόμα δεν έχω δει έλεγχο στους δημόσιους υπάλληλους. Ούτε απολύσεις. Ούτε αξιοκρατία.

Δε ντρεπόμαστε όλοι λιγάκι μου φαίνεται?? Μάλλον πρέπει να γίνει κι άλλη επανάσταση πριν αγοράσει την χώρα μας καμιά γερμανία κ αρχίσουν όλοι οι βουλευτές να φωνάζουν auf wiedersehen...

audiokostas είπε:
Γιατί εμείς νομίζεις ότι είμαστε πολύ καλύτεροι;

Ουπς, σόρρυ. Νόμιζα ότι μίλαγες για κάποιους άλλους γνωστούς λαούς........  ;D

Απλά εκεί το σύστημα δουλεύει. ;)
Ε,αυτο το...συστημα θα μας επιβληθει απο εδω και περα....τωρα βεβαια καποιοι το ονομαζουν...υποταγη...σκλαβια...καταστροφη...ελειψη..δημοκρατιας... ::) κτλ.

στην πραγματικοτητα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα συστημα..περιορισμου της φυσικης ΚΑΦΡΙΛΑΣ που το συντριπτικο ποσοστο των ανθρωπων εχουν στο DNA τους,εννοειται οτι ο μεσος Ελληνας ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα εχει απο τον μεσο Γερμανο,Αγγλο και Βελγο (οσες παπαριες και να λεμε....περι ανωτεροτητας και...μαγκιας μας..) ,απλα οι ξενοι ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ και υπακουν περισσοτερο καποιους κοινους κανονες.

τοσο απλα.    

Κ ό,τι κ να γίνεται, εγώ ακόμα δεν έχω δει έλεγχο στους δημόσιους υπάλληλους. Ούτε απολύσεις. Ούτε αξιοκρατία.
απλα σε ενημερωνω οτι η εφαρμογη των μετρων ΔΕΝ εχει αρχισει ακομα,τις πραγματικες επιπτωσεις τους θα τις δεις σε κανα 9μηνο,μεχρι τοτε θα συνεχισουμε να ζουμε στον κοσμο μας...

παντως μην ανησυχεις θα γινουν ΟΛΑ οσα μας επιβαλουν,μη ξεχνας οτι απο την Τεταρτη η Ελλαδα δεν θα κυβερναται (ευτυχως) πλεον απο Ελληνες.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Εκεί ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι ακριβώς μπορείς να πεις σε αυτούς τους δογματικούς, ανίκητους βλάκες, που με τις παρωπίδες τους δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα; Και είναι οι ίδιοι που θα πάνε και θα ξαναπάνε για να το ρίξουν «δαγκωτό» υποστηρίζοντας αέναα την ίδια σαπίλα...  
Μη το λες βρε Terry.

Η άρνηση της πραγματικότητας και δη από πολιτικούς είναι ένα πάγιο φαινόμενο της Ελληνικής Ιστορίας.

Πόσες καταστροφές μπορούμε να απαριθμήσουμε κατά την διάρκεια των οποίων (και εκεί μιλάμε για θάνατο χιλιάδων) οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους περί άλλων τύρβαζαν ;

Και να κλείσω και με κάτι ευοίωνο.

Ευελπιστώ ότι η καταστροφή αυτή θα φέρει μια αλλαγή στα κοινωνικά ήθη του νεοέλληνα. Οχι ακόμα. Αλλά σιγά σιγά.

Ιδωμεν.

Και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν μερικοί γραφικοί, στην καλύτερη των περιπτώσεων, (χρώματα δεν αναφέρουμε, παρατάξεις δεν περιγράφουμε) που επιμένουν οτι ο αθώος λαός πληρώνει τα λάθη άλλων, λες και ο λαός είναι θεατής, αμέτοχος και παθητικός. Και βάσει αυτού του επιχειρήματος δικαιολογούν τις αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα. "Όχι, θα μας βρούν απέναντι. Δεν θέλουμε αλλαγές". Λες και είναι κρυολόγημα που θα περάσει μόνο του.

Και να κλείσω και με κάτι ευοίωνο.Ευελπιστώ ότι η καταστροφή αυτή θα φέρει μια αλλαγή στα κοινωνικά ήθη του νεοέλληνα. Οχι ακόμα. Αλλά σιγά σιγά.
εδω ειναι και η μεγαλη ευκαιρια..

ελπιζω να μην τα κανουμε μουτι για ΑΚΟΜΑ μια φορα.

Βρε Κώστα, συγνώμη εκ των προτέρων, αλλά θα ήθελα να μου δώσεις ένα παράδειγμα «άρνησης της πραγματικότητας» από πλευράς των πολιτικών.

Πάντως μακάρι αυτό που λες- η αλλαγή των ηθών- να γίνει πραγματικότητα, γιατί δεν την βγάζουμε καθαρή αν δεν γίνουμε πιο σοφοί μετά από αυτή την ιστορία.

Superfunk είπε:
Ε,αυτο το...συστημα θα μας επιβληθει απο εδω και περα....τωρα βεβαια καποιοι το ονομαζουν...υποταγη...σκλαβια...καταστροφη...ελειψη..δημοκρατιας... ::) κτλ.

στην πραγματικοτητα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα συστημα..περιορισμου της φυσικης ΚΑΦΡΙΛΑΣ που το συντριπτικο ποσοστο των ανθρωπων εχουν στο DNA τους,εννοειται οτι ο μεσος Ελληνας ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα εχει απο τον μεσο Γερμανο,Αγγλο και Βελγο (οσες παπαριες και να λεμε....περι ανωτεροτητας και...μαγκιας μας..) ,απλα οι ξενοι ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ και υπακουν περισσοτερο καποιους κοινους κανονες.

τοσο απλα.    

απλα σε ενημερωνω οτι η εφαρμογη των μετρων ΔΕΝ εχει αρχισει ακομα,τις πραγματικες επιπτωσεις τους θα τις δεις σε κανα 9μηνο,μεχρι τοτε θα συνεχισουμε να ζουμε στον κοσμο μας...

παντως μην ανησυχεις θα γινουν ΟΛΑ οσα μας επιβαλουν,μη ξεχνας οτι απο την Τεταρτη η Ελλαδα δεν θα κυβερναται (ευτυχως) πλεον απο Ελληνες.
Εν μέρει, σύμφωνοι. Αλλά στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αλήθεια.

Χώρια που το ΔΝΤ χέστηκε για το συμμάζεμα και προοπτική της Ελληνικής οικονομίας. Τα μέτρα που επιβάλλει είναι καθαρή διασφάλιση της αποπληρωμής των τόκων τους όπως θα έκανε εξάλλου κάθε κοντόφθαλμη τράπεζα.

Το θέμα εθνική κυριαρχία και των αποφάσεων που θα παρθούν και θα έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα θα παιχτεί σε επίπεδο που εμείς δεν θα μάθουμε παρά μετά από 50 χρόνια.

Το θλιβερό αλλά κατανοητό σε οικονομικό επίπεδο στην παρούσα κατάσταση είναι η ξεγυμνωμένη Ευρώπη  :(

Βρε Κώστα, συγνώμη εκ των προτέρων, αλλά θα ήθελα να μου δώσεις ένα παράδειγμα «άρνησης της πραγματικότητας» από πλευράς των πολιτικών.

Πάντως μακάρι αυτό που λες- η αλλαγή των ηθών- να γίνει πραγματικότητα, γιατί δεν την βγάζουμε καθαρή αν δεν γίνουμε πιο σοφοί μετά από αυτή την ιστορία.
Αν δεν αστειεύεσαι (που σίγουρα αστειεύεσαι απλώς ξέχασες το smiley) η Μικρασιατική και ο Εμφύλιος γρήγορα και πρόχειρα και δεν πάμε παραμέσα.  ;)

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back