Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ναι ωρέ, γνωστά όλα αυτά. Ο ιδρυτής της Charly έκανε την π@$%ιά. Θυμάμαι είχα αγοράσει εκεί στις αρχές των '80s το Dragon από Charly. Στις αρχές των '90s πούλησα ολα μου τα βινύλια για να τα αντικαταστήσω με CD, χωρίς να ξέρω την ιστορία με το Dragon και το ότι δεν υπήρχε CD έκδοση. Πολύ αργότερα κυκλοφόρησαν τα πρώτα bootleg CDs, μαζί και με το Hypothesis. Μετά από χρόνια τελικά τα βρήκα και τα δύο σε ένα CD.

image.jpeg

Μια πολυ ωραια ''μινι'' συλλογη με κομμτια του Βαγγελη.

Ειμαι κοντα στα 70 και εχω ακουσει πολυ μουσικη και εχω παιξει παρα πολυ .Εν τουτοις ακουγοντας Βαγγελη (απο τοτε που ο MKII ανεβασε το Θρεντ ) οτι και να ακουσω μου φαινεται καινουργιο ,δεν βαριεμαι να ακουω αυτην την πανδαισια ηχων .Καιρος να αποκτησω καλυτερα μηχανηματα για να απολαμβανω τον Βαγγελη οσο γινεται καλυτερα.

Waterfall -k θα σε πνιξω !!?Με εβαλες στα εξοδα (παραγγελιες cd , μηχανηματα ποιοτητος (μιας και ο χωρος μου ειναι οτι πρεπει για τετοια κολπα (σοφιτα ολο ξυλο ) .Αντε να δουμε που θα σταματησω.?

Στο μεταξυ αν διαβασετε τα σχολια κατω απο το video θα παθετε πλακα -απ'ολο τον κοσμο  γραφουν και ξαναγραφουν για το Μεγαλειο του ΒΑΓΓΕΛΗ.!!!!!!!!!

17 λεπτά πριν, pericles είπε

Από ένα γρήγορο τρέξιμο που έκανα στο βίντεο, είδα ότι περιέχει τουλάχιστον μία διασκευή (τρέχα γύρευε από ποιον). Λίγο προσοχή γιατί έχει γεμίσει το youtube από ηλίθιους που κολλάνε το όνομα Vangelis, Jarre κ.α. σε βίντεο με περιεχόμενο άσχετο με τους συγκεκριμένους συνθέτες. Στην καλύτερη παίζουν covers γνωστών έργων, στη χειρότερη παίζουν συνθέσεις τρίτων ή/και δικές τους. 

Γι'αυτο κανω παραγγελιες σε cd !!
Και μείνε μακριά από bootlegs. Αν θες να αγοράσεις CDs, διάλεξε τουλάχιστον τις επίσημες δουλειές του. Όλα τα άλλα βρίσκονται σε digital formats για κατέβασμα, δεν χρειάζεται να σκάσεις λεφτά σε ένα πειρατικό CD του, πχ, "Missing" soundtrack. Από τα αναρίθμητα bootlegs που κυκλοφορούν τόσα χρόνια, ο Παπαθανασίου δεν πήρε δεκάρα τσακιστή. Και ούτε πρόκειται πλέον, ούτε αυτός ούτε κάποιος κοντινός του, οπότε...torrents και άγιος ο Θεός.?

Σαμη Παραγκα είπε:
έχω κάτι cd υπογεγραμμένο από Ιησού και Βαγγέλη, απ την εποχή που έπαιζε με μουυυυυυυυυυγκ. Το γνωστό μπουυυντλεγκ  με εξώφυλλο τη παναγιά τη γκέισα αν ενδιαφέρεσαι
Έχω ήδη CD με την υπογραφή του Παπ. πάνω, thanks. Για τα υπόλοιπα, απευθύνσου στους ψηφοφόρους του Κυραλοιφόπουλου, και αν το παίξεις έξυπνα, θα κονομήσεις καλά...?

Μαλλον αυτο θα κανω .Ουτως η αλλως ποτε δεν εχω αγορασει συλλογες ακομα και best of που τα κανουν οι εταιρειες εχουν πολυ κακη παραγωγη και τα φοβαμαι .Οσο για αυτους που λες ..τι να πω εγω τωρα ,εσυ ξερεις καλυτερα.

Ουτως η αλλως ποτε δεν εχω αγορασει συλλογες ακομα και best of που τα κανουν οι εταιρειες εχουν πολυ κακη παραγωγη και τα φοβαμαι.
Τα Best Of δεν είναι για καλλιτέχνες σαν τον Παπαθανασίου. Τι Best Οf να βγει εξάλλου για το τεράστιο έργο του? Θα πρέπει να είναι καμία 40ρια CDs πακέτο.? Υπάρχουν όμως 2-3 CD-συλλογές του Παπ. που έχει μιξάρει ο ίδιος, έτσι ώστε το CD να ακούγεται σαν ένα concept ας το πούμε άλμπουμ, και επίσης έχει προσθέσει και κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια από κλασικά του soudtracks που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ επίσημα. Ένα τέτοιο CD-συλλογή είναι το "Themes" πχ, του 1989. Εκεί είχε βάλει δύο κομμάτια από την ταινία "The Bounty" του 1984 με τους Mel Gibson & Anthony Hopkins. 
Πάρε θεματάρες που είχε ακυκλοφόρητες ο απίθανος.?

Eυχαριστω για την πληροφορια .Γι'αυτο κανω παραγγελιες σε cd !!
Οι streaming πλατφόρμες είναι λίγο πέρα-βρέχει όσον αφορά τον Vangelis. Όχι μόνο λείπουν σημαντικά άλμπουμ, αλλά - το εξοργιστικό - υπάρχουν πετσοκομμένες εκδόσεις πολύ διαδεδομένων άλμπουμ. Οπότε, ναι, τα CD φαίνεται να είναι η πιο σίγουρη λύση αυτές τις μέρες, όσο ακόμη μπορεί κάποιος να τα βρει και με τις επισημάνσεις που έκανε ο WKMKII.

Κορυφαιο !!Χορωδια και σολο ηλεκτρικης κιθαρας (λες να την προσωμειωνε ο ιδιος ο Βαγγελης ;) Ηταν ιδιοφυια!!Απο ολους παραδεκτη !!Νοτα δεν διαβαζε αλλα ηξερε την αρμονια  απ'εξω εμφυτα !!Κριμα που εφυγε ετσι σε καποιο Παρισινο νοσοκομειο !! Αθανατος.

Στο TUBE οποια σχολια και να διαβασεις απο τα περατα του κοσμου ειναι συγκινητικα ,ασε τα εκατομυρια των προβολων που εχουν ειδικα τα sound tracks απο τα φιλμ.?

5 ώρες πριν, pericles είπε

Είναι από την  εκπομπή  "Discorama" του 1971, υπάρχουν στο youtube πολύ καθαρότερα βίντεο, ψάξ'το.

Ειναι απο μια εμφανιση στην lile της Γαλλιας .Παιζουν 38 λεπτα περιπου (στο video )

Aκους και τισ μεταξυ τους συνομιλιες .Ο Βαγγελης ειχε αρχισει τις εγχειρισεις στο Β3 

και με αλλα μηχανηματα προσθηκη εφτιαχνε τον προαγγελο του ηχου του .Πρωτοποριακη μπαντα 

απο 3 μεγαλους μουσικους .Φωναρα ο Ντεμης και επισης ''τσακαλι '' ο ΛΟΥΚΑΣ. Με τα ματια συννενοουνταν επι σκηνης και πολλες φορες επαιζαν κατι απροβαριστο .Τι αλλο να γραψω.?

Προχτές έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου δημοτικού θέατρου Βόλου, το οποίο φέρει πλέον το όνομα του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ευτυχώς που υπάρχει κι ένας Μπέος και κάνει "κινήσεις", γιατί αν περιμένουμε κάτι από το επίσημο κράτος... image.gif

image.jpeg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back