- Πόντοι
- 16
http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=831518
Απολαυστική συνέντευξη του κυρίου Παπαθανασίου στο βημαγκαζίνο.
Απολαυστική συνέντευξη του κυρίου Παπαθανασίου στο βημαγκαζίνο.
Επιτελους το ειπε καποιος!trolley είπε:Βρίσκω ενοχλητική αυτή την υπαινικτική επιχειρηματολογία για κρυφά / μη-εύληπτα / κάποτε-η-ανθρωπότητα-θα-καταλάβει στοιχεία στις συνθέσεις του, ειδικώς από τη "Μυθωδία" και έως τη "Ροζέττα".
Ειδικώς, όταν εδώ έχουμε απλώς μία επανάληψη διαφόρων δικών του κλισέ, τόσο σε ηχητικό, όσο σε δομικό, όσο σε συνθετικό πλαίσιο. Έβαλα να ακούσω το νέο δίσκο, αφού διάβασα τη συνέντευξη, αβέβαιος για το τι θα άκουγα... αλλά πρόκειται απλά για καλόγουστα κομμάτια μουσικής - τίποτε περισσότερο.
Αν του χρειάζονται δέκα χρόνια και μία αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος για να εμπνευστεί αυτά τα κοινότυπα soundtrack για τα ντοκυμανταιρ της ΝΑΣΑ, ε... εγώ τι περισσότερο να πω;
Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά η ώρα πέρασε ... Ο δίσκος είναι απλά ανεκτός. Και ο Παναγιώτης καλά τα έγραψε. Παρόλα αυτά, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το 666 ή το Blade Runner, θα έχει πάντα τον απόλυτο σεβασμό μας.Βοσκός είπε:Επιτελους το ειπε καποιος!
Αναρωτιεμαι πως δεν επεσαν να σε φανε.
Τον εκτιμω πολυ τον συγκεκριμενο καλλιτεχνη αλλα και εγω δεν ενθουσιαστηκα πολυ με τον δισκο
Μα φυσικά. Αυτό δεν αλλάζει (ο σεβασμός για τις προηγούμενες δουλειές του). Αλλά ταυτόχρονα δε μπορεί αυτός ο σεβασμός να μας τυφλώνει για τις τελευταίες του δουλειές.Terry RoscoeBeck5 είπε:Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά η ώρα πέρασε ... Ο δίσκος είναι απλά ανεκτός. Και ο Παναγιώτης καλά τα έγραψε. Παρόλα αυτά, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το 666 ή το Blade Runner, θα έχει πάντα τον απόλυτο σεβασμό μας.
Συμφωνώ απολύτως. Όπως λένε "τα στερνά κρίνουν τα πρώτα".Nikolas είπε:Μα φυσικά. Αυτό δεν αλλάζει (ο σεβασμός για τις προηγούμενες δουλειές του). Αλλά ταυτόχρονα δε μπορεί αυτός ο σεβασμός να μας τυφλώνει για τις τελευταίες του δουλειές.
Εγώ να σημειώσω ότι ποτέ μου δεν απόλαυσα τον Παπαθανασίου. Για κάποιο λόγο δε μου καθόταν καλά... Εν συγκρίση με τον Jean Michel Jarra για παράδειγμα που μου καθόταν μια χαρά... :-/
O Vangelis είναι το προσωπικό μου μουσικό είδωλο.Βοσκός είπε:Αναρωτιεμαι πως δεν επεσαν να σε φανε.
ο άνθρωπος είναι 73 χρονών και έχει στο παρελθόν του θαυμαστά έργα.weberdcoe είπε:Δεν έχω αγοράσει τον δίσκο ακόμη, αλλά μου χτυπάει άσχημα να εμφανίζεται με συνεντεύξεις κ.α. όταν έχει να παρουσιάσει (πουλήσει) μια καινούργια δουλειά, ενώ τον υπόλοιπο καιρό τους λεγόμενους fans, δηλαδή τους ανθρώπους που τον ακολουθούν και καλούνται να πληρώσουν λεφτά από τη τσέπη τους είτε για να αγοράσουν έναν δίσκο είτε για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, τους αγνοεί εντελώς, με διάφορες σοφιστικέ δικαιολογίες.
Θεωρώ ότι ένας καλλιτέχνης είναι και δημόσιο πρόσωπο, οπότε έχει την υποχρέωση εφόσον απευθύνεται σε ένα κοινό από το οποίο ζητάει να αγοράσει τη μουσική του, να διατηρεί μια minimum επαφή.
Θεωρώ ότι δεν έχεις δίκιο, δεν θέλω να γίνουμε φίλοι με τον Βαγγέλη, μου αρκεί η σχέση δημιουργού-ακροατή.Minoru είπε:ο άνθρωπος είναι 73 χρονών και έχει στο παρελθόν του θαυμαστά έργα.
Νομίζω μπορεί να κάνει ότι του αρέσει. Γιατί να κραταέι μια μίνιμουμ επαφή ?
Για να παραμείνουμε φίλοι, για να μας λέει τα νέα του?
Ο άνθρωπος έβγαλεε καινούργια μουσική και είναι στην διαδικασία προώθησης του δίσκου του
μας αρέσει - δεν μας αρέσει ο δίσκος ή οι συνεντεύξεις του και
κανείς δεν μπορει να του καταλογίσει κάτι για αυτό .
ε ναι, ρε φίλε..στο κάτω κάτω της γραφής, πελάτες είμεθα, τα λεφτά μας αφήνουμε..μη μας έχεις στο φτύσιμο, κύριος. Θα πάμε αλλού να τα ακουμπήσουμε (τα φράγκα, that is) :weberdcoe είπε:Τι στιγμή που ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική παραγωγή και τη δισκογραφία, εφόσον πουλάει τους δίσκους, κόβει εισιτήριο στις συναυλίες κοκ, υποχρεούται να κρατάει επαφή με το κοινό του.
το λες και μόνος σου, θα ήθελες να έχεις νέα του όσον αφορά την μουσική.weberdcoe είπε:Δεν ενδιαφέρει η προσωπική ζωή ούτε και αφορά κανέναν, θα ήθελα όμως να γνωρίζω νέα μόνο για ότι έχει σχέση με τη μουσική και για τα περί της μουσικής.