• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Bon studio και τιμολογιακή πολιτική

Status
Not open for further replies.
-Παιδί μου γιατί αντιγράφεις;

-Γιατί δεν διάβασα κύριε καθηγητά.

-Αα, εντάξει, τώρα που ξέρω την αλήθεια δικαιολογείσαι.

spy είπε:
Αν θεωρείς ότι ο Χ έμπορος/αντιπρόσωπος είναι ακριβός, μην αγοράζεις από αυτόν. It's a free country.

Από την άλλη, το να ανάγουμε τις λιγοστές εμπειρίες μας σε περισπούδαστα συμπεράσματα για τους έλληνες εμπόρους σε σύγκριση με αυτούς του εξωτερικού προδίδει ελλιπή γνώση της αγοράς και των κανόνων του εμπορίου γενικότερα.

Όσοι έχουν συχνότερη ή/και πιο μακροχρόνια επαφή με τον χώρο, είναι πιο μετριοπαθείς. Π.χ. το post του fleamail για τον Thomann είναι κατατοπιστικότατο και αυτά που γράφει τα έχω διαπιστώσει πολλές φορές.
Μ αρέσεις.... :-X

Μη χάνετε τοσο χρόνο. Ανοίχτε το δικό σας καταστημα μουσικών οργάνων και ελάτε μετα απο ένα χρόνο να συγκρίνουμε τις τιμές σας με αυτες του τομανν. Μόνο έτσι θα λήξει οριστικά το θέμα-άθλημα "Γκρινια".

(Μπορειτε εναλακτικά να ανοίξετε, ένα καλό μπακάλικο, δίπλα σε ενα επώνυμο πολυδιαφημισμένο σουπερ-μάρκετ και να κάνουμε παρόμοια σύγκριση)

Tthawth είπε:
Μη χάνετε τοσο χρόνο. Ανοίχτε το δικό σας καταστημα μουσικών οργάνων και ελάτε μετα απο ένα χρόνο να συγκρίνουμε τις τιμές σας με αυτες του τομανν. Μόνο έτσι θα λήξει οριστικά το θέμα-άθλημα "Γκρινια".

(Μπορειτε εναλακτικά να ανοίξετε, ένα καλό μπακάλικο, δίπλα σε ενα επώνυμο πολυδιαφημισμένο σουπερ-μάρκετ και να κάνουμε παρόμοια σύγκριση)
φίλε ρώτησα και παραπάνω αλλά δεν πήρα σοβαρή απάντηση:

γιατί οι Νάκας/Στόλας/Μπον που ΔΕΝ είναι μπακάλικα, αλλά καταλαμβάνουν ολόκληρα κτίρια, έχουν ΚΑΙ αυτοί πολύ υψηλώτερες τιμές από έξω;

κάτι ακόμη:

έχουν γράψει αρκετά μέλη εδώ για μαγαζιά που χτυπάνε στα ίσια τις τιμές του θωμά, ας μας γράψουν αν επρόκειτο για μαγαζιά τύπου σούπερ-μάρκετ ή μπακάλικου, να δούμε πόσο, επιτέλους, μετρά το μέγεθος του μαγαζιού στην τιμολογιακή του πολιτική

gdevelek είπε:
Πήρες σοβαρή ερώτηση όμως, αλλά δεν απάντησες.

έχουν γράψει αρκετά μέλη εδώ για μαγαζιά που χτυπάνε στα ίσια τις τιμές του θωμά, ας μας γράψουν αν επρόκειτο για μαγαζιά τύπου σούπερ-μάρκετ ή μπακάλικου, να δούμε πόσο, επιτέλους, μετρά το μέγεθος του μαγαζιού στην τιμολογιακή του πολιτική
Αυτό που επηρρεάζει την τιμολογιακή πολιτική όλων των καταστημάτων στην Ελλάδα είναι α) η φορολογία και β) το εργατικό κόστος. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει εδώ μέσα κανένας που να μη ξέρει πλέον ότι η εφορία πήρε τον τελευταίο χρόνο το 52% των κερδών όλων των επιχειρήσεων από μία τάξη μεγέθους και πάνω (μέσω κανονικής φορολογίας και εκτάκτων εισφορών). Αυτά τα χρήματα εισπράττονται για να εξυπηρετηθούν άμεσες ταμειακές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους, εκ' των οποίων οι ασφυκτικότερες είναι εκείνες που αφορούν τους μισθούς όσων εργάζονται επτά μήνες και πληρώνονται για 14 μήνες.

Οπότε, πολύ σωστά:

... το οποίο φυσικά δε θα γίνει.

Έχω όμως την εξής απορία: τόσο απομονωμένοι καλλιτέχνες είσαστε ρε παιδιά; Γονείς π.χ. δεν έχετε; Θείους δεν έχετε; Για τα προβλήματα της αγοράς και το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κάποιος επιχείρηση στην Ελλάδα δεν έχετε ακούσει; Ή απλά είστε "καλλιτέχνες του ελληνικού δημοσίου" (εδώ-και-τώρα πατεντάρω τον όρο), και κρίνετε αφ' υψηλού την αγορά την ώρα που ζείτε σε βάρος μας;

Επίσης, θα σηκώσει το παιδάκι το χεράκι του ή θα του το σηκώσω με το ζόρι;

Συμφωνώ μαζί σου gdevelek(αν κι έχω διαφωνήσει μαζί σου σε άλλα θέματα πολλάκις) και θα ήθελα να πω κι εγώ στον φίλτατο και συμπαθή Τthawth ότι για ΜΕΝΑ που μ έχουν κατακλέψει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ οι γνωστοί άγνωστοι αν μου έπιαναν τον ποπό με τρόπο πιστεψέ με ότι πάλι απ αυτούς θα ψώνιζα(ελληνικός μαζοχισμός)...αλλά κάποια στιγμή πρίν την εποχή του οσίου ΘΩΜΑ(Thomann) είχαν αποθρασυνθεί τελείως.Πιστεύω ότι είχαν το σκεπτικό Ή σε μένα(Ibanez) θα ψωνίσει ή στον Μήτσο(Gibson) ή στον Βαγγέλη(Fender) ή στον Ζοζεφίνο(PRS)(τα ονόματα εντελώς τυχαία  ;)).Κι ήταν όλοι μάγκες κι αγαπημένοι γτ είχαν μοιράσει την πίτα..Συμπέρασμα..Δεν ήθελε κόπο ήθελε τρόπο για να κρατήσουν τον πολύ κόσμο...Τώρα τρέχουν να περισώσουν οτι προλάβουν..Οι αμαρτίες πληρώνονται  ::)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
spiros69 είπε:
Οι αμαρτίες πληρώνονται  ::)
Άλλος αναμάρτητος... Ε, ρε χριστιανοί που μαζευτήκανε...

Πατεντάρω και άλλον ένα όρο "Οι Χριστιανοί των ΔΕΚΟ".

ΧΔΕΚΟΙ, θα ονομάζονται στο μέλλον.

trolley είπε:
Άλλος αναμάρτητος... Ε, ρε χριστιανοί που μαζευτήκανε...

Πατεντάρω και άλλον ένα όρο "Οι Χριστιανοί των ΔΕΚΟ".

ΧΔΕΚΟΙ, θα ονομάζονται στο μέλλον.
Μπορείς να το πείς κι αλλιώς φίλτατε Αλέξη Κούγια....Γύρισε ο τροχός θα  :-X κι ο φτωχός

Θεέ μου συγχώρα με...Πάω να εξομολογηθώ.. :P

trolley είπε:
Ή απλά είστε "καλλιτέχνες του ελληνικού δημοσίου" (εδώ-και-τώρα πατεντάρω τον όρο),
Σε έχει προλάβει ο blue...στην πράξη...

spiros69 είπε:
Μπορείς να το πείς κι αλλιώς φίλτατε Αλέξη Κούγια....Γύρισε ο τροχός θα  :-X κι ο φτωχός
Δεν είμαι ο Κούγιας. Είδες πόσο απλό είναι να λες τι δεν είσαι;

Σειρά σου τώρα: για πες "δεν είμαι ΧΔΕΚΟΣ", έτσι για να καταγραφεί στη κουβέντα.

Σημ: εννοείται ότι δεν ξέρω το μέλος spyros69. Αλλά - κάποια στιγμή -πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απόψεις διαφόρων που προκύπτουν ως "δίκαιες διαμαρτυρίες για την αγορά" είναι στη πραγματικότητα πολύ-πολύ στρατευμένες βρωμιές. Και σόρυ που είμαι τόσο επιθετικός αλλά στοι τίτλο αναφέρεται το όνομα μίας πολύ υπαρκτής επιχείρησης.

trolley είπε:
Αυτό που επηρρεάζει την τιμολογιακή πολιτική όλων των καταστημάτων στην Ελλάδα είναι α) η φορολογία και β) το εργατικό κόστος. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει εδώ μέσα κανένας που να μη ξέρει πλέον ότι η εφορία πήρε τον τελευταίο χρόνο το 52% των κερδών όλων των επιχειρήσεων από μία τάξη μεγέθους και πάνω (μέσω κανονικής φορολογίας και εκτάκτων εισφορών). Αυτά τα χρήματα εισπράττονται για να εξυπηρετηθούν άμεσες ταμειακές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους, εκ' των οποίων οι ασφυκτικότερες είναι εκείνες που αφορούν τους μισθούς όσων εργάζονται επτά μήνες και πληρώνονται για 14 μήνες.
"Σιγά καλε θα βάλω τα κλάματα.

Βρε σα δε ντρέπονται τι έκαναν στους κακόμοιρους, τσ τσ τσ." ;D

Δηλαδή τόσα χρόνια που αυτοί ξεκοκαλίζουν τον κάθε μουσικό χομπίστα, ερασιτέχνη, επαγγελματία, δεν τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω αυτά που ΜΟΛΙΣ φέτος τους πήραν? Ή μήπως τα έχουν κάνει βίλες και σκάφη και δεν τα είχαν cash να τα δώσουν στο κράτος?

gdevelek είπε:

γιατί οι Νάκας/Στόλας/Μπον που ΔΕΝ είναι μπακάλικα, αλλά καταλαμβάνουν ολόκληρα κτίρια, έχουν ΚΑΙ αυτοί πολύ υψηλώτερες τιμές από έξω;
Μα πως να πάρεις σοβαρή απάντηση όταν μπερδεύεις μηλα με πορτοκάλια.

Τοσες φορές, τόσα χρόνια πια έχουμε εξηγήσει εδώ μέσα τη διαφορά του DISTRIBUTOR (Αντιπροσώπου) από το κατάστημα λιανικής.

Ο distributor που πουλάει στο δίκτυο καταστημάτων πρέπει να τηρεί την Ανώτατη λιανική τιμή ώστε να μην ανταγωνίζεται τους ίδιους τους πελάτες του. Ιδανικά λοιπόν δεν πουλάει λιανική ο distributor παρα μόνο χονδρική στα καταστήματα. Συνήθως όμως τηρούν μια έκθεση για να δειγματίζουν όλα τα προϊόντα τους.

Ο Νάκας είναι διαφορετική περίπτωση καθώς έχει δικό του δίκτυο λιανικής (franchise) όπου μπορεί να επιβάλει ακόμα και τις χαμηλότερες τιμές αφού όλα τα καταστήματα λέγονται Νάκας. Στους άλλους αντιπροσώπους όμως επειδή το δίκτυο λιανικής τους είναι ξεχωριστές επιχειρήσεις, επιβάλλεται μόνο το ανώτατο όριο και τα καταστήματα λιανικής κανονίζουν μόνοι τους την τιμή έκπτωσης.

Υ.Γ. spiros69 a.k.a Steven Seagull  ;D (φίλοι μου δεν διακατέχεται όλος ο κόσμος με το συναίσθημα της εκδίκησης. Οποιος έχει κάτι να προσθέσει στην κουβέντα ας μην είναι μηδενιστικό ή ανάβει φωτιές)

trolley είπε:
Δεν είμαι ο Κούγιας. Είδες πόσο απλό είναι να λες τι δεν είσαι;

Σειρά σου τώρα: για πες "δεν είμαι ΧΔΕΚΟΣ", έτσι για να καταγραφεί στη κουβέντα.

Σημ: εννοείται ότι δεν ξέρω το μέλος spyros69. Αλλά - κάποια στιγμή -πρέπει να καταλάβουμε ότι οι απόψεις διαφόρων που προκύπτουν ως "δίκαιες διαμαρτυρίες για την αγορά" είναι στη πραγματικότητα πολύ-πολύ στρατευμένες βρωμιές. Και σόρυ που είμαι τόσο επιθετικός αλλά στοι τίτλο αναφέρεται το όνομα μίας πολύ υπαρκτής επιχείρησης.
Eννοείται ότι δεν είμαι αυτό που λές..ένας οικογενειάρχης είμαι που παίζω μουσική(με 3 μπάντες) και απλός πελάτης επί 30χρ τώρα(τα χω χώσει χοντρά) που διαπίστωσα κάποια στιγμή πόόόόσο με είχαν κατακλέψει τόόόσα χρόνια με αποδείξεις...ανά πάσα στιγμή αποδεικνύεται αυτό..

Κι όσο για την επώνυμη επιχείρηση που είπες κάποτε μου ζήτησαν 1.100.000 δρχ για Gibson και ευτυχώς τοτε που βρέθηκε ένας φίλος που ταξίδευε γτ τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα και μου την έφερε απο USA με διαφορα τότε στο δολλάριο λόγω δραχμής στις 780.000δρχ με το τελωνείο

Εσύ θα μας πείς που είναι το μαγαζί σου να το προτιμήσουμε?? ;)

Άντε γειά....

Υ.Γ Master of Aikido.. ;D

Y.Γ Θέλω ν αγιάσω και δεν μ αφήνουν οι διαβ.....

WilliamSats είπε:
Δηλαδή τόσα χρόνια που αυτοί ξεκοκαλίζουν τον κάθε μουσικό χομπίστα, ερασιτέχνη, επαγγελματία, δεν τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω αυτά που ΜΟΛΙΣ φέτος τους πήραν? Ή μήπως τα έχουν κάνει βίλες και σκάφη και δεν τα είχαν cash να τα δώσουν στο κράτος?
Εσύ π.χ., αντί να παραδεχθείς ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτε για τα οικονομικά, ότι πιθανότατα δε διαβάζεις εφημερίδες και δε παρακολουθείς ειδήσεις, ότι δεν ξέρεις καλά-καλά το ποσοστό με το οποίο φορολογούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, ότι εσύ ο ίδιος δεν έχεις καμία σχέση με το επιχειρείν, ότι πιθανότατα δεν ενδιαφέρεσαι καν να ψηφίζεις... έχεις και άποψη για το αν οι έλληνες επιχειρηματίες έχουν σκάφη... είναι τόσο νήπια οικονομική σκέψη που δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι σα να λέει κάποιος ότι "όποιος είναι κιθαρίστας παίρνει ναρκωτικά".

moderated by yameth

Yameth αυτό που δεν πρόσεξες σε αυτό που είπε o op είναι ότι ο Bon Studio έχει ακριβότερη ΧΟΝΔΡΙΚΗ από τη λιανική του Thomann...

yameth είπε:
Στους άλλους αντιπροσώπους όμως επειδή το δίκτυο λιανικής τους είναι ξεχωριστές επιχειρήσεις, επιβάλλεται μόνο το ανώτατο όριο και τα καταστήματα λιανικής κανονίζουν μόνοι τους την τιμή έκπτωσης.
Με άλλα λόγια, είναι στην διακριτική τους ευχέρεια το πόσο θα ρίξουν τις τιμές, με κατώτατο όριο την τιμή χονδρικής; Το θέμα είναι πόσο μεγάλη απόκλιση έχει η τιμή χονδρικής από αυτή που τελικά ορίζεται σαν τιμή λιανικής για το κάθε κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων των επιπρόσθετων εξόδων που τυχόν έχει η κάθε επιχείρηση (φόροι, μισθοί κτλ). Επίσης τι καπέλο βάζει ο ίδιος ο distributor, σε σχέση με τους αντίστοιχους του εξωτερικού.

Δεν πειράζει, καλό είναι να εκτίθεστε.. πιθανότατα πιστεύεις ότι τα πρόσφατα σχόλια του Bono για την κατάσταση στην Ελλάδα υπερ-καλύπτουν την ασχετίλα στην οποία έχεις οδηγηθεί...
Φίλτατε (Αλέξη;  ??? ;D), δε χρειάζεται να γνωρίζει κανείς οικονομικά, για να διακρίνει πως κάποιοι επιτήδειοι τον γδύνουν. Common knowledge, αρκεί να παρατηρήσεις για λίγο τι παίζει γύρω σου. Άσχετος, kateme, είναι αυτός που πεισματικά προσπαθεί να τα παρουσιάσει όλα ρόδινα και να τα ρίξει σε αυτούς που δουλεύουν λιγότερους μήνες από ότι πληρώνονται.

Ωραία λοιπόν, η Ελλάδα δικαιολογείται που είναι μια από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη. Τώρα το κατάλαβα. Τι χαζός. Άμοιροι έμποροι. Πάω να πάρω φραπέ των 5 ευρώ και λεμόνια των 3ευρώ/κιλό. Όχι ρε γαμώτο, δεν έχω άλλα λεφτά. Εε, δεν πειράζει, τι να κάνουμε. Δικαιολογούνται και αυτοί οι κακόμοιροι. Άλλωστε δεν μπορώ να μιλάω, δεν έχω τις γνώσεις, ούτε λεφτά βέβαια αλλά εεε, δεν βαριέσαι.

RayDTutto είπε:
Yameth αυτό που δεν πρόσεξες σε αυτό που είπε o op είναι ότι ο Bon Studio έχει ακριβότερη ΧΟΝΔΡΙΚΗ από τη λιανική του Thomann...
εεεεεεε μα...

όλο προσχήματα και δικαιολογίες και στάχτη στα μάτια...

RayDTutto είπε:
Χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο προιόν, πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψη και τις πολιτικές των κατασκευαστών. Κάποιοι επιδοκιμάζουν και δίνουν εκπτωτικό bonus σύμφωνα με τις ποσότητες που θα αγοράσουν, κάποιοι δεν θέλουν να δημιουργούν μονοπώλια και σε γενικές γραμμές όλοι έχουν διαφορετική στάση απέναντι στους αντιπροσώπους τους, που από αυτούς πάλι κάποιοι είναι καλοί και κάποιοι όχι. Οπότε η χονδρική ενός προϊόντος προκύπτει από συνδυασμό παραγόντων.
Εαν πχ ο Thomann πουλάει περισσότερες Gibson απ ότι όλη η Ελλάδα, πολύ πιθανόν ο Γερμανός να παίρνει καλύτερες τιμές αγοράς απ' ότι ο αντιπρόσωπος...

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προέκυψε με το Ιντερνετ και που ακόμα καρκινοβατεί, ανάλογα με το πως χειρίζονται οι κατασκευαστές το θέμα. Ο καιρός θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και που θα καταλήξει η αγορά.

Με άλλα λόγια' date=' είναι στην διακριτική τους ευχέρεια το πόσο θα ρίξουν τις τιμές, με κατώτατο όριο την τιμή χονδρικής; Το θέμα είναι πόσο μεγάλη απόκλιση έχει η τιμή χονδρικής από αυτή που τελικά ορίζεται σαν τιμή λιανικής για το κάθε κατάστημα,[/quote'] Σε γενικές γραμμές η χονδρική είναι 30% κάτω από την ανώτατη λιανική στα μουσικά όργανα.

Σε άλλους τομείς του εμπορίου (πχ ρούχα) το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μεγάλο και για αυτό υπάρχουν και τεράστια περιθώρια έκπτωσης.

trolley είπε:
Αν υπάρχει ένα πράγμα που μου προκαλεί μεγαλύτερη αηδία από τους ΧΔΕΚΟΥΣ

...

Εσύ π.χ., αντί να παραδεχθείς ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτε για τα οικονομικά

...

Δεν πειράζει, καλό είναι να εκτίθεστε.. πιθανότατα πιστεύεις ότι τα πρόσφατα σχόλια του Bono για την κατάσταση στην Ελλάδα υπερ-καλύπτουν την ασχετίλα στην οποία έχεις οδηγηθεί...
βλέπω ανεβάζεις στροφές σιγά-σιγά...

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back