Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω την συζήτηση και τις παρόμοιες συζητήσεις.....πλέον.
Τα ξανάπαμε αλλά να τα πω για μένα πάλι.....
Είμαι ένας ώριμος (προς το σάπιος) καταναλωτής που πριν κάθε αγορά έχω ψάξει (αν η τιμή είναι τέτοια που αξίζει ψάξιμο αλλιώς είναι μάλλον χάσιμο χρόνου) τι ζητάω.
Η αγορά του εκάστοτε συγκεκριμένου προϊόντος περιβάλλεται
και από 2-3 άλλους (πέραν της τιμής) παράγοντες που προσωπικά έχω αξιολογήσει κατά πόσον ποσοστιαία καθορίζουν την αγορά από τον ένα ή τον άλλο πωλητή.
Δόξα τω Θεώ είμαστε σε μία ανοιχτή και παγκοσμοιοποιημένη αγορά (Σπύρο πάνε οι εποχές που όλος ο κόσμος ήταν η Τ. Χαρούπη) και ο καθείς μας έχει πρόσβαση στην πληροφορία. Πως την αξιοποιεί, είναι αλλουνού Πάπα Κοράνι.
Ούτε κρατάω κακίες σε μαγαζιά γιατί εκεί κάποιος καραγκιόζης μου χε φερθεί γελοία πριν 10 χρόνια καθότι, σε κάθε αγορά, τα 5-6 τοπικά μαγαζιά που μπορούν να με εξυπηρετήσουν, έχουν το δικαίωμα της προσφοράς στο μικρό και ταπεινό μου RFP (Request for Purchase). Με κάποιους που έχουν συνέχεια και συνέπεια στην συμπεριφορά τους να έχουν κάποια προτεραιότητα σαφώς.
Εξάλλου ο εκάστοτε ιδιοκτήτης έχει στο μυαλό του μια συγκεκριμένη πολιτική και είτε σωστά την σκέφτηκε και τα βγάζει και δεν πα να λέτε σεις τα δικά σας, είτε παίζει την κιθαρούλα του χαζεύοντας από τη βιτρίνα τους αγοραστές να περνούν και να μη παίρνουν και εν καιρώ θα δούμε την ταμπέλα "Ενοικιάζεται" κρεμασμένη απ' όξω.
Και μην μου πείτε ρομαντικοί μου μουσικοί ότι τότε δεν θα τρέξετε χωρίς καμία ενοχή να πάρετε το πεταλάκι που το σκοτώνει στην εκποίηση ο τύπος που τόσα του σούρατε στο νοιζ.....