Έτσι ακριβώς 1000%.....Φιλαράκι άμα γουστάρεις να ούμε...Το εργαλείο είναι πένα :-XWilliamSats είπε:Την ίδια πολιτική και τιμές που είχαν και πριν το Θωμά και τον κάθε θωμά. Άστα....
Όπως τα λέει κι ο Andy C.. Συμφωνώ..
Έτσι ακριβώς 1000%.....Φιλαράκι άμα γουστάρεις να ούμε...Το εργαλείο είναι πένα :-XWilliamSats είπε:Την ίδια πολιτική και τιμές που είχαν και πριν το Θωμά και τον κάθε θωμά. Άστα....
Και πόσα λεφτά έχουμε χάσει απο τέτοιου είδους "πολιτικές".... Anyway.spiros69 είπε:Έτσι ακριβώς 1000%.....Φιλαράκι άμα γουστάρεις να ούμε...Το εργαλείο είναι πένα :-X
Kι εσύ να σαι καλά bro....freerock1974 είπε:PS:Kαλα... με το 11888 και τη φουκαριαρα τη μανα μου...ΕΛΙΩΣΑ!!!!!!! ;D ;D ;D
Να στε καλα Μiltos23...-Spyros69!
δεν μιλάμε απαραίτητα για καμπίνες 4*12 ή 8*10, έτσι;ndnikola είπε:Εδώ νομίζω το χάνεις. Ο έλληνας ίσως δεν έχει την δυνατότητα να στοκάρει τόσο πολλά κομμάτια--> να αγοράσει σε φτηνότερη τιμή από την πηγή --> να πουλήσει με 50 ευρώ κέρδος.
Η δινεις τα 800 για να βγαλεις αεροπορικα πηγαινε-ελα, ξενοδοχειακι 5αστερο με υδρομασαζ και υπερμασες,και δοκιμαζεις ολο το στοκ του καθε thomann.Και με τα ρεστα παιρνεις και μια φωτογραφικη μηχανη να βγαλεις αναμνηστικες απο το ταξιδι.psilosm2 είπε:Ουτε στον θωμαν θα την δοκιμασω λοιπον αλλα πληρωνω 800 ευρω παρακατω και σε 30 μερες αμα δε γουσταρω την επιστρεφω κιολας....και ας εχει ταλαιπωρια...
Πέρυσι, σε ερώτησή μου σε κατάστημα της Αθήνας για την τιμή ενός ενισχυτή (για την ακρίβεια του Orange Tiny Terror), ο καταστηματάρχης έκανε το εξής καταπληκτικό. Μπαίνει επιτόπου στο site του thomann, ψάχνει το μοντέλο, μου λέει την τιμή και στην συνέχεια μου λέει ότι θα μου τον δώσει 5 ευρώ ακριβότερα. Αν τελικά αποφάσιζα να τον αγοράσω εννοείται ότι θα τον έπαιρνα από εκεί. Το ίδιο κατάστημα μάλιστα είχε τις περισσότερες τιμές του στα επίπεδα του thomann. Τώρα πως τα καταφέρνει ένας θεός ξέρει.gdevelek είπε:αναρωτιέμαι τι τιμές - και τι πολιτική γενικώτερα - θα είχαν σήμερα τα μαγαζιά αυτά στην ελλάδα αν ΔΕΝ υπήρχε ο (κάθε) θωμάς... μπρρρ.....
αν ξέρεις το συμφέρον σου και έχεις επαφή με την πραγματικότητα διεθνώς, και όχι στο δρομάκο σου, δεν έιναι καθόλου δύσκολο ή μυστήριο να τα καταφέρεις, ο τύπος αυτός σε έπιασε πελάτη, κι εσένα και όσους είσαι σε θέση να "επηρεάσεις"theoctapus είπε:Το ίδιο κατάστημα μάλιστα είχε τις περισσότερες τιμές του στα επίπεδα του thomann. Τώρα πως τα καταφέρνει ένας θεός ξέρει.
Τα παραπάνω που γράφεις είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΜΙΤΑ. Τα ποσοστά που γράφεις (35%), για τη μεν χονδρική είναι περίπου το ελάχιστο για να βγαίνει ένα μικρό καθαρό κέρδος και οι τιμές λιανικής δίνουν τον απαραίτητο "αέρα" για να μπορούν να κάνουν εκπτώσεις τα μαγαζιά.WilliamSats είπε:Εδώ στην Ελλάδα λοιπόν, γνωστή αντιπροσωπία (δεν θα πω για ευνόητους λόγους) αγοράζει ένα προϊόν €100, βάζει κέρδος τους 35% (στην καλύτερη, γιατί κάτι κινέζικα ανταλακτικά και φθηνά όργανα, είναι και με 100% καπέλο) = €135 και μετά βγάζει λιανική για τα καταστήματα με Χ1,7008= €229,60
Επίσης κοντρολάρουν τα Ελληνικά on-line καταστήματα λέγοντάς τους οτι στο site σας θα έχεται τιμές καταλόγου για να μην γκρινιάξει ο άλλος on-line μαγαζάτορας στην άλλη άκρη της Ελλάδας, επειδή εσύ θέλεις να το έχεις πιο κάτω. Και φυσικά κοντρολάρουν (όσο μπορούν) τις εκπτώσεις που θα κάνουν και στους πελάτες που θα ψωνίσουν απ'ευθείας απ'το μαγαζί.
Υπαρχουν και στη Θεσσαλονικη (τουλαχιστον) 2 μαγαζια που λειτουργουν αντιστοιχα και φυσικα με εκαναν και εμενα πελατη.theoctapus είπε:Πέρυσι, σε ερώτησή μου σε κατάστημα της Αθήνας για την τιμή ενός ενισχυτή (για την ακρίβεια του Orange Tiny Terror), ο καταστηματάρχης έκανε το εξής καταπληκτικό. Μπαίνει επιτόπου στο site του thomann, ψάχνει το μοντέλο, μου λέει την τιμή και στην συνέχεια μου λέει ότι θα μου τον δώσει 5 ευρώ ακριβότερα. Αν τελικά αποφάσιζα να τον αγοράσω εννοείται ότι θα τον έπαιρνα από εκεί. Το ίδιο κατάστημα μάλιστα είχε τις περισσότερες τιμές του στα επίπεδα του thomann. Τώρα πως τα καταφέρνει ένας θεός ξέρει.
όταν ξεκουραστείς, εξήγησέ μας γιατί ΚΑΙ ο μπον ΚΑΙ ο νάκας ΚΑΙ ο στόλλας, που ΔΕΝ είναι λιανομάγαζα, έχουν ΚΑΙ αυτοί πολύ υψηλώτερες τιμές από έξωThe Genius Loci είπε:Συγκρίνετε λιανομάγαζα με κολοσσούς box movers που έχουν το 90% του "στοκ" τους σε backorder. Please δηλαδή. Καταντάει κουραστικό.
gdevelek είπε:όταν ξεκουραστείς, εξήγησέ μας γιατί ΚΑΙ ο μπον ΚΑΙ ο νάκας ΚΑΙ ο στόλλας, που ΔΕΝ είναι λιανομάγαζα, έχουν ΚΑΙ αυτοί πολύ υψηλώτερες τιμές από έξω
Σωστός.The Genius Loci είπε:Και ΦΥΣΙΚΑ και θα βάλουν πλαφόν προς τα κάτω στις τιμές Internet! Αυτό έλειπε να αφήσουν τον κάθε καραγκιόζη που θέλει να βγάλει μερικά γρήγορα φράγκα να καταστρέψει όλη την αγορά. :
Εδώ,φίλε μου,μάλλον κάνεις ένα μικρό λαθάκι...Και ο τελευταίος και πιο άσχετος καταναλωτής,έστω και υποσεινήδητα με τα πιο ΨΥΧΡΑ κριτήρια κρίνει πριν αγοράσει, άσχετα αν δεν το παίρνει χαμπάρι...Σαν καταναλωτής θα ψάξει να βρει την χαμηλότερη τιμή και αν ο έμπορος δεν μπορεί...έ τότε πρόβλημά του.Εκτός αν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αγοράσει κάτι(για τους όποιους λόγους) από έναν έμπορο ακόμα και αν η τιμή είναι πιο υψηλή,οπότε τότε μόνο υπεισέρχεται στην εξίσωση η μεταβλητή του συναισθηματισμού.Κρίνεται απλά σαν καταναλωτές, και με απόλυτα συναισθηματικά κριτήρια. Συγκρίνετε λιανομάγαζα με κολοσσούς box movers που έχουν το 90% του "στοκ" τους σε backorder. Ελπίζω να διαβάσω πιο σοβαρά επιχειρήματα απ'αυτά, και να πάψουμε επιτέλους να προσποιούμαστε τους επίδοξους οικονομολόγους, Please δηλαδή. Καταντάει κουραστικό.
Κατά τη γνώμη μου,οι τιμές στα προ'ι'όντα εδώ στην Ελλάδα (και δεν μιλάω μόνο για μουσικά είδη,αλλά γενικότερα),είναι ένα αποτέλεσμα συνδυασμού 1)πρωτίστως απληστίας,κουτοπονηριάς ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε,εκ μέρους των εμπόρων,2)εντελώς αβέβαιου και απρόβλεπτου οικονομικού/φορολογικού (ο Θεός να το κάνει...) "συστήματος",όπου όπως στο τσίρκο δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι "νούμερο" θα δείς μπροστά σου,έτσι και στο τσίρκο που λέγεται Ελλάδα ποτέ δεν μπορείς να΄σαι σίγουρος αν ένα "καρναβάλι" ξαφνικά π.χ. θα σε "βαρέσει" με 23% Φ.Π.Α.(...) και 3)ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ "μικρής" αγοράς...Δεν θα είναι ΠΟΤΕ δυνατόν η ελληνική αγορά να συγκριθεί/εξισωθεί με την Γερμανική ή την Αμερικάνικη...
Πρέπει να΄μαστε πάντα δίκαιοι,γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο θα αναφέρω και το εξής:Πριν κάνα μήνα μπήκα στη διαδικασία να πάρω τον Marshall Class 5,οπότε άρχισα την έρευνα αγοράς...(Thomann,Ευρωπαική αγορά γενικότερα,Αμερικάνικη αγορά και πάει λέγοντας...)
Τελικά,για να μην πολυλογώ, (προς ΠΟΛΥ μεγάλου ΣΟΚ μου) τον αγόρασα από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη όπου μένω για €300 (!!!).Η φτηνότερη τιμή -τολμώ να πω- που βρήκα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ...
Και για να καταλάβετε τι λέω, σας το λέει κάποιος που εδώ και καμμιά 10αριά χρόνια έχει εγκαταλείψει πλήρως την Ελληνική αγορά και επειδή έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω Αμερική αγοράζω(εκμεταλλευόμενος την ισοτιμία) σχεδόν πάντα από εκεί ή μου τα στέλνουν απο εκεί.
Σαφώς και ισχύει αυτό που γράφεις, εννοείται. Ο καθένας κοιτάζει αυτό που τον συμφέρει. Με την έκφραση "συναισθηματικά" εννοούσα να κρίνει κάποιος με βάση το θυμικό ολόκληρη την Αγορά, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τα ρεαλιστικά δεδομένα.S9F είπε:Εδώ,φίλε μου,μάλλον κάνεις ένα μικρό λαθάκι...Και ο τελευταίος και πιο άσχετος καταναλωτής,έστω και υποσεινήδητα με τα πιο ΨΥΧΡΑ κριτήρια κρίνει πριν αγοράσει, άσχετα αν δεν το παίρνει χαμπάρι...Σαν καταναλωτής θα ψάξει να βρει την χαμηλότερη τιμή και αν ο έμπορος δεν μπορεί...έ τότε πρόβλημά του.Εκτός αν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αγοράσει κάτι(για τους όποιους λόγους) από έναν έμπορο ακόμα και αν η τιμή είναι πιο υψηλή,οπότε τότε μόνο υπεισέρχεται στην εξίσωση η μεταβλητή του συναισθηματισμού.