αφενός αυτό κι αφετέρου ο θωμάς δεν ξεκίνησε ως υπερκατάστημα... έγινε υπερκατάστημα... και έγινε ακολουθώντας μια κάποια πολιτική...RayDTutto είπε:Δλδ τα ελληνικά καταστήματα (ορισμένα από αυτά ιδιαίτερα μικρά σε τζίρο) που πουλάνε σε τιμές Thomann - και ορισμένα ακόμη παρακάτω - είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις;
Γιατί;Tthawth είπε:Το όλο θέμα ειναι ψυχολογικό. Εφοσον υπαρχει ο γερμανος, γιατι γκρινιαζουμε? Ψωνιζουμε απο εκει και ολα τελειωσαν. Μέχρι να βγει ο ..αρειανος , φθηνότερος, και τοτε θα γκρινιάζουμε ΚΑΙ για τον γερμανο :Ρ
Εγώ πάντως θα ένιωθα ακόμα πιο ξεφτίλας αν έπαιρνα (αναγκαστικά) κιθάρα απ' έξω και ανακάλυπτα ότι πήρα γουρούνι στο σακί ίσα-ίσα επειδή θα ένιωθα ξεφτίλας να πάω να τη δοκιμάσω ΕλλάδαAlchemist είπε:Προσωπικά θα αισθανόμουν ολίγον ξεφτίλας αν γύρναγα τα μαγαζιά να δοκιμάζω ό,τι μου 'ρθει, όντας εκ προοιμίου αποφασισμένος ότι δεν επρόκειτο να αγοράσω - ακόμα κι αν η τιμή ήταν σωστή.
Επειδή όμως όλοι σκεφτόμαστε και νιώθουμε διαφορετικά, πράττουμε και αναλόγως. Και λόγος δε μου πέφτει τί θα δοκιμάζει και από πού θα αγοράζει ο καθένας...
Όσο για το θέμα, με κάλυψαν ο Loci και ο ndnikola.![]()
Child Of Story, ευτυχώς για όλους μας, η πλειοψηφία των συζητήσεων στο ίντερνετ (ή το noiz.gr επί τούτου) δεν έχουν το χαμηλότατο επίπεδο που εξασφαλίστηκε με τη συμμετοχή των μελών που ανέφερες στην παρούσα συζήτηση.Child Of Story είπε:Mε... μηνες αποχης απο το ιντερνετ γενικως, ειπα να περασω σημερα απο το Νοιζ και επεσα πανω σε αυτο το θεματακι, που με τα διαφορα που διαβασα μου κινησε το ενδιαφερον.
Trolley,καταρχήν το προηγούμενο avatar σου μ΄άρεζε πιο πολύ... ;D (είμαι fan των mac,αλλά μ΄άρεζε περισσότερο...)trolley είπε:Child Of Story, ευτυχώς για όλους μας, η πλειοψηφία των συζητήσεων στο ίντερνετ (ή το noiz.gr επί τούτου) δεν έχουν το χαμηλότατο επίπεδο που εξασφαλίστηκε με τη συμμετοχή των μελών που ανέφερες στην παρούσα συζήτηση.
Δεν υπάρχει λόγος να απέχεις από το ίντερνετ, επειδή είχες/είχαμε την ατυχία να διαβάζουμε για τόσες σελίδες τις ανιστόρητες τοποθετήσεις ανθρώπων που φανερά δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες.
Όσον αφορά τη δική μου τοποθέτηση, ξεκαθάρισα ότι είναι συναισθηματικά φορτισμένη... ομολογώ ότι έπρεπε να την έχω αποφύγει καθότι (όπως μου είπε και ένας πραγματικός εκπρόσωπος της αγοράς, με τον οποίο συζητήσαμε), αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία σημασία.
Ας περιοριστούμε στην ανάγνωση εκείνων που τοποθετήθηκαν νηφάλια και άσε τους υπόλοιπους με τις θεωρίες συνομωσίας στις οποίες αρέσκονται.
Φιλικά.
Το mac-avatar ήταν απλά το πρώτο που βρήκα μπροστά μου χθες. Δε σημαίνει τίποτε.S9F είπε:Trolley,καταρχήν το προηγούμενο avatar σου μ΄άρεζε πιο πολύ... ;D (είμαι fan των mac,αλλά μ΄άρεζε περισσότερο...)
Τα κίνητρα όλων μας είναι μικτά. Κάπου θέλουμε να πούμε τη γνώμη μας, κάπου θέλουμε να μας θαυμάζουν γι' αυτή, κάπου θέλουμε να βοηθήσουμε, κάπου να φιλονικήσουμε… Ελπίζω ότι - τον περισσότερο καιρό - τηρώ καλές ισορροπίες.Είναι προφανές (κρίνοντας από τα γραπτά σου και μόνο,διότι δεν σε γνωρίζω),οτί "το κατέχεις"...Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις και υποθέτω οτί πολλές φορές που γράφεις "προκλητικά" το κάνεις έχοντας καλό/αγνό κίνητρο για να "ταρακουνήσεις" λίγο(ή και πολύ δεν πειράζει) τα λιμνάζοντα νερά ας πούμε.Συμφωνώ μ΄αυτή την τακτική και πιστεύω οτί είναι αποδοτική.
Τα μέλη - και εγώ - απολαμβάνουμε την πολυτέλεια της ανωνυμίας. Κάθε επίθεση και κάθε έπαινος απευθύνονται σε ένα nickname και ένα avatar. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται είναι υπερβολές και ψευτο-δημοκρατικές ευαισθησίες. Το Bon Studio, μία επιχείρηση με σημαντική ιστορία, μέμφεται σε κοινή θέα στο τίτλο αυτού του θέματος (δικαίως ή αδίκως). Αυτοί (οι ιδιοκτήτες του και οι εργαζόμενοι σε αυτό) είναι οι μόνοι που ενδέχεται να θιγούν από αυτά που γράφονται.Η μόνη μου ένσταση είναι όταν αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε μέλη,τα οποία βάσει του νόμου των πιθανοτήτων και της (προβλέψιμης έως ένα βαθμό τουλάχιστον...) ανθρώπινης συμπεριφοράς-αντίδρασης,θα μπουν στη διαδικασία να σου απαντήσουν,με άμεσο αποτέλεσμα να αρχίσει ένα "γα΄ι΄τανάκι", το οποίο δεν νομίζω να βγάλει πουθενά...
Αυτό ισχύει. Αλλά και οι πάμπολλοι μεσάζοντες έχουν το δικό τους υπολογισμό να κάνουν και τα δικά τους κέρδη.Anyway,όσον αφορά το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής των εταιρειών,κατά τη γνώμη μου ο μόνος ο οποίος ασφαλώς γνωρίζει τι γίνεται,είναι "η μάρκα"...Αυτός που στο τέλος της μέρας μετράει τα δολλάρια... 8)
Ακριβώς. Οπότε, ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα έχουμε ως νόμισμα το Ευρώ, προκειμένου να μπορούμε να αγοράζουμε από καταστήματα του εξωτερικού, να συγκρίνουμε τις τιμές τους με τις τοπικές, να θέτουμε ερωτήματα όταν διαπιστώνουμε αποκλίσεις και - κυρίως - να είμαστε πολύ πιο αυστηροί με τον εκάστοτε υπουργό οικονομικών, που διαμορφώνει τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς στην οποία κινούμαστε.Προσωπικά,όποτε μπαίνω στη θέση του πελάτη,το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι η καλύτερη τελική τιμή και δεν πολυσκοτίζομαι για τα υπόλοιπα ούτε βγάζω συμπεράσματα τα οποία μπορεί να είναι λανθασμένα.Ακούγεται ψυχρό,αλλά αυτή είναι η -πικρή- αλήθεια.
εξω απο την πλακα πριν κανα μηνα ακουγα στο ραδιοφωνο εναν ταλαιπωρο κατασκευαστη πισινων (ο οποιος απασχολει 65 ατομα στην επιχειρηση του) να λεει οτι εχουν πεσει οι δουλειες κατα 50% μια και για τον μεσο Ελληνα..πισινα=λαμογιο...marathon είπε:...λίγα με τις πισίνες παρακαλώ...έχουμε δαιμονοποιήσει τα πάντα....