Η όλη συζήτηση για το αν είναι "ίδια" απευθύνεται σε fanboys της ιδέας ότι μπορούν να έχουν τον ήχο του Έμερσον στο δωμάτιό τους (δηλαδή στους περισσότερους από εμάς), ιδέα που είναι προβληματική από μόνη της και με την οποία ο Έμερσον θα γελούσε.
Η ιδεα ειναι οντως προβληματικη, αλλα οχι λογω της Behringer.
Και εξηγουμαι: Οταν ημουν μηχανοβιος, εκανα παρεα μεταξυ αλλων Ουνων και με εναν οδηγο αγωνων. Το πιο χαρακτηριστικο ειναι το εξης: Βαζουμε (φιλικη ) κοντρα στην ευθεια. Μου ριχνει καμποσες κολονες. Αλλαζουμε μεταξυ μας μηχανακια. Μου ξαναριχνει καμποσες κολωνες ?
Και μιλαμε για μια ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΥΘΕΙΑ ?
Αν λοιπον διναμε στον Εμερσον η στον Βαγγελη τα Behringer, παλι αριστουργηματα θα εφτιαχναν και παλι γαμω τους ηχους θα ειχαν. Ναι, γαμω τους ηχους θα ειχαν. Διοτι ο ηχος στο συντριπτικα μεγαλυτερο του βαθμο ειναι θεμα ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ και ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗΣ, ΕΚΕΙ ειναι που μαμουσαν οι τυποι.
Το οτι ειμαστε ολοι λιγο πολυ φετιχιστες δεν το αλλαζει αυτο. Ουτε θα κανει δραματικη διαφορα στο μουσικο αποτελεσμα το να ανταλλαξουμε μεταξυ μας οργανα, ο waterfall με το Βαγγελη,? με τα μηχανακια παντως δε δουλεψε ?
@kpeyosΟι πληκτραδες εχουν πραγματι να αντιμετωπισουν μεγαλυτερες δυσκολιες απο τους κιθαριστες, αλλα οσο αφορα καθαρα τον ηχο τα κολληματα ειναι κοινα για ολους.
Σαν ηχος πραγματι το juno δεν ειναι κατι εξωφρενικο, ενα μαμημενο one osc synth ειναι, ελεος, χωρια που υπαρχουν καταπληκτικες εξομοιωσεις του:
Παρολα αυτα σαν επενδυση θα το προτεινα. Η τιμη του ανεβαινει το Γολγοθα ? αν ειναι καποιος τυχερος και το πετυχει με γυρω στα 2 χιλιαρικα καρφωτα πρεπει να το παρει, και να το βαλει στον κουμπαρα βεβαια, ας παιζει με το plugin ?
Οσο αφορα το DX7 vs FM8, εγω που δεν τρελαινομαι με την FM synthesis το FM8 περασε και δεν ακουμπησε, αλλα το dexed που εξομοιωνει το DX7 το ΛΑΤΡΕΥΩ, διοτι αυτον τον ηχο ειχα στο μυαλο μου, η τυριλα της δεκαετιας του 80,? αυτος μου εκανε κλικ. Αν εφτιαχνα δικους μου ηχους με την FM synthesis προφανως και θα ηθελα το FM8 που ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερο ως συνθ.
@cos_drΠραγματι το virus ειναι κορυφη, μαμαει και δερνει, καταπληκτικα μηχανηματα. Ειναι τρελο που καθομαστε και ασχολουμαστε με το αν η behringer εχει το 90% του ηχου της oberheim, η το 95% η το 25%, τη στιγμη που υπαρχουν συνθ σαν το virus ετοιμα να τα λιωσουμε. Αλλα ειπαμε, φετιχισμος, επαιξε ο μεγαλος van halen το jump με oberheim, ε προς θεου, να μην παιξει και ο κανακαρης μας με oberheim,? oberheim (αυθεντικο η αντιγραφο) θελουμε και ας τρωμε και πετρες.
Εντωμεταξυ ο van halen μας εχει αφησει ετη φωτος πισω στην κοντρα, μπηκε στην αιωνιοτητα με σουζα, και εμεις ακουμε συγκριτικα βιντεακια στο youtube για να δουμε αν αρκει το behringer η αν πρεπει να τα σταξουμε για το αυθεντικο. Φετιχιστικος κατιμας ?